Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗ ΜΠΟΥΓΑΔΑ


Υπολογίζουν τον Μανώλη Γλέζο στο 5%. Δεν το λέω εγώ, η πιάτσα το λέει. Πώς αν σηκωθεί να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γλέζος, τότε το κόμμα του Τσίπρα θα χάσει επιτόπου ένα 5%. Όχι ότι ο 90χρονος βουλευτής ζυγίζει μόνος του τόσο βαρειά, ένα 5%. Λέμε τι ζημιά μπορεί να κάνει αν τραβήξει το σχοινί κι άλλο.
Ένα είδος Πάγκαλου είναι ο παπούς. Μόνο που ακόμα παραμένει εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο εκείνος του ΠΑΣΟΚ έχει αποστασιοποιηθεί εντελώς από το κόμμα του.
Κάθε μέρα σχεδόν ο Γλέζος βαράει και μια πιστολιά. Το τελευταίο του, το πιο πρόσφατο, χθεσινό, είναι ότι «Δεν έχω πειστεί ακόμα απ’ αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα εφαρμόσει το πρόγραμμα του, δηλαδή πού θα βρει τα λεφτά».

Μιλάμε για φοβερά πράγματα. Να είναι σήμερα ο άνθρωπος το πλέον εμβληματικό πρόσωπο της αριστεράς, η πρώτη επικοινωνιακή μούρη του ΣΥΡΙΖΑ και να μιλάει δημοσίως λες και είναι στην απ’ έξω. Πού πάνε οι άνθρωποι, ρε;
Και τι να κάνει ο πρόεδρος του κόμματος, ο Τσίπρας. Σε ρωτάω, τι να κάνει. Να του πει: «Βούλωσέ το, ρε μπάρμπα. Σταμάτα, επιτέλους! Μ’ αυτά που λες στα μικρόφωνα μ’ έχεις κάνεινούμερο, ότι δεν ξέρω τι υπόσχομαι στον λαό, ότι πουλάω φούμαρα...».
Δεν μπορεί να ξηγηθεί έτσι ο Τσίπρας. Από το 30% θα πέσει κατ’ ευθείαν στο 25%, όπως το έχουν μετρήσει στην κομματική πιάτσα.

ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ


Όταν είσαι αρχηγός κόμματος είναι επόμενο να θέλεις να γίνεις πρωθυπουργός. Παρακαλώ, να έχετε κατανόηση για την επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα. Πολύ περισσότερο όταν το παλληκάρι είναι δυο φορές αρχηγός. Και του κόμματος του και της αντιπολίτευσης. Το καταλαβαίνεις αυτό. Δεν είναι λίγο να έχει πάρει σειρά για να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και να μη θέλει.
Έτσι είναι. Θα ήταν ανώμαλος ο κύριος Αλέξης μας να σκεπτόταν διαφορετικά. Πώς να αναλάβω έτσι που τα έχουν κάνει μαντάρα οι άλλοι. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Μαντάρα, ξεμαντάρα είναι ανθρώπινο να ορκιστεί κι αυτός πρωθυπουργός από τον αρχιεπίσκοπο, είτε πιστεύει στον Χριστό, είτε όχι.
Και τι θα πει όταν διαπιστώνει ότι σαν πρωθυπουργός δεν μπορεί να τα φέρει βόλτα; Η ερώτηση είναι λάθος. Επιστρέφεται. Τέτοια ερώτηση είναι απαράδεκτη για τον αποδυτηριάκια.
Το ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον ο Τσίπρας ότι δεν θα πετύχει σαν πρωθυπουργός. Θα έχει τις δικαιολογίες του, όμως. Τις γνωστές. Τις πολυμεταχειρισμένες δικαιολογίες από τον καιρό των αδελφών Τατά. Παρέλαβα χάος. Καμμένη γη. Δεν βρήκα μαντήλι να κλάψω. Ούτε σάλιο. Το γνώριζα ότι τα πράγματα είναι σε κακή κατάσταση, αλλά αγαπητοί μου συμπολίτες, κλέφτες και λωποδύτες, δεν το περίμενα να βρω τέτοια ξεραϊλα.
Πήρες πρέφα; Και ο Τσίπρας θα πει, ό,τι λέει κάθε πρωθυπουργός που αναλαμβάνει να σώσει την Ελλάδα. Χαίρετε.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗ ΜΠΟΥΓΑΔΑ


Γίνεται ο Τσίπρας πρωθυπουργός. Αποδυτηριάκια διαβάζεις. Δεν θα περιμένεις να μάθεις τι γίνεται κατόπιν εορτής. Κατόπιν εκλογών, πρόωρων ή, όχι.
Γιατί θέλει να γίνει πρωθυπουργός και ο Τσίπρας; Επειδή κι αυτός έχει την ευγενή φιλοδοξία να μας σώσει. Για τι άλλο; Και σκέπτεσαι. Θα τα καταφέρει, όπως τα κατάφεραν οι προηγούμενοι; Γιατί, όχι. Κι αν δεν του βγαίνουν τα νούμερα τι θα κάνει ο Τσίπρας. Θα μας τινάξει στον αέρα; Όχι, βέβαια.
Το παλληκάρι τα έχει όλα υπολογισμένα. Γι’ αυτό κάθε μέρα φωνάζει στον Σαμαρά "Φύγε εσύ, να ‘ρθω εγώ". Επειδή αυτός, ο Τσίπρας θα καθαρίσει τη μπουγάδα. Μάλιστα.
Κι αν, λέμε, αν δεν του βγαίνει η πασιέντζα. Τι γίνεται τότε; Θα δώσει τα πετρέλαια. Οπότε καθαρίζουμε. Ξοφλάμε από τα χρέη και πάμε για άλλα δάνεια.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα