Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Εκπαίδευση! Τι εννοούμε μ' αυτή τη λέξη; Τζίντου Κρισναμούρτι



Μαθαίνουμε να γράφουμε και να διαβάζουμε, αποκτούμε κάποιο επάγγελμα που χρειάζεται για να βγάζουμε το ψωμί μας, κι ύστερα μας πετάνε στη ζωή. Από τα παιδικά μας χρόνια μας λένε τι να κάνουμε, τι να σκεφτούμε κι έτσι οι επιδράσεις από την κοινωνία και το περιβάλλον μάς διαμορφώνουν βαθιά μέσα μας.

Αναρωτιόμουν αν θα ήταν δυνατό να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους εξωτερικά και ν' αφήσουμε το μέσα τους ελεύθερο. Μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να είναι εσωτερικά ελεύθεροι, να είναι για πάντα ελεύθεροι; 


Γιατί μόνο μέσα στην ελευθερία μπορεί να είναι δημιουργικοί, άρα ευτυχισμένοι. Αλλιώς η ζωή είναι μια βασανιστική ιστορία, μια μάχη μέσα κι έξω. Για να είσαι όμως εσωτερικά ελεύθερος χρειάζεται εκπληκτική φροντίδα και σοφία, αλλά είναι τόσο λίγοι εκείνοι που βλέπουν τη σημασία αυτού του πράγματος.

Νοιαζόμαστε για καθετί το εξωτερικό κι όχι για τη δημιουργικότητα. Αλλά για ν' αλλάξει αυτή η κατάσταση πρέπει να υπάρξουν τουλάχιστον λίγοι που θα καταλάβουν την αναγκαιότητα αυτής της αλλαγής και που αυτοί οι ίδιοι θα φέρνουν αυτή την ελευθερία μέσα τους... Ο κόσμος είναι παράξενος!.

Γράμμα 10
Από το βιβλίο "«Γράμματα σε Μία Νεαρή Φίλη»"



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα