Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΚΥΚΛΟΘΥΜΙΑ


Η κυκλοθυμία είναι διαταραχή της ψυχικής διάθεσης και εκδηλώνεται με εναλλαγές μανιακών και καταθλιπτικών επεισοδίων. Τα μανιακά επεισόδια είναι σύντομες φάσεις κατά τις οποίες ο ασθενής παρουσιάζει υπερδιέγερση, ευφορία, λογόρροια, αϋπνία, υπερβολική αυτοεκτίμηση αλλά και μειωμένη ανάγκη ύπνου και ευερεθιστότητα.
Στα καταθλιπτικά επεισόδια, αντίθετα, κυρίαρχη διάθεση είναι η κατάθλιψη, με απώλεια ενδιαφέροντος για κάθε δραστηριότητα, υπερβολικά και αναίτια συναισθήματα ενοχής ή αυτοοίκτου καθώς και σκέψεις θανάτου και αυτοκτονίας. Αυτή η διαρκής εναλλαγή συναισθηματικών καταστάσεων διαφοροποιεί την κυκλοθυμία από τις άλλες ψυχικές διαταραχές, όπως οι καταθλιπτικές, στις οποίες εμφανίζεται μόνο ο δεύτερος τύπος επεισοδίων.
Χαρακτηριστικό της κυκλοθυμίας είναι ότι έχει ενδογενή αίτια, προέρχεται δηλαδή από το ίδιο το άτομο και δεν οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες. Μερικοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η κυκλοθυμία δεν είναι πραγματική ασθένεια αλλά η διόγκωση μιας ήδη κυκλοθυμικής προσωπικότητας, με προδιάθεση σε εναλλαγές διάθεσης. Όμως τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν ότι είναι κληρονομική ασθένεια που πλήττει κατά προτίμηση τις γυναίκες.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα