Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ζουν περισσότερο: Οδοιπορικό στην Οκινάουα


Επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. Βιολόγος
Η ευτυχία είναι γνωστό ότι προσφέρει σημαντικά οφέλη στον άνθρωπο. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν καλύτερες δουλειές, έχουν περισσότερους φίλους, διασκεδάζουν περισσότερο, είναι πιο υγιείς και ζουν περισσότερο. Σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, κάποιοι από τους μακροβιότερους ανθρώπους στον κόσμο κατάγονται από την Οκινάουα της Ιαπωνίας. Και έτσι ετέθη το ερώτημα: εάν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ζουν περισσότερο και εάν στην Οκινάουα οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, είναι ίσως οι κάτοικοι τις Οκινάουα ευτυχισμένοι;

Το παρακάτω βίντεο ακολουθεί τους ανθρώπους στο χωριό Ogimi  της Οκινάνουα, οι κάτοικοι του οποίου έχουν σύμφωνα με έρευνες το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο.


Η έρευνα εστίασε σε παιδιά του νηπιαγωγείου, θέλοντας να παρατηρηθεί το πώς μοιάζει και τι ερεθίσματα έχει ένας άνθρωπος που πιθανόν θα φτάσει την ηλικία των 100 ετών, όταν βρίσκεται στα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Τα παιδάκια τρέχουν έναν αγώνα και στο τέλος της διαδρομής τα περιμένει μία ομάδα γιαγιάδων για να τα αγκαλιάσει και να τα επιβραβεύσει. Προς έκπληξη της κινηματογραφικής ομάδας όμως, η γιαγιάδες δεν είχαν καμία συγγενική σχέση με τα παιδιά, ήταν απλά ηλικιωμένες γυναίκες που ζούσαν στην γειτονιά και μαζεύτηκαν για να παρακολουθήσουν και να υποστηρίξουν τα παιδιά.

Φαίνεται ότι στην Οκινάουα, τα όρια στης οικογένειας, της στοργής και της αγάπης δεν είναι τόσο αυστηρά ορισμένα όσο είναι ίσως στον υπόλοιπο κόσμο.

Τα μικρά πράγματα μπορούν να προσφέρουν μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή. Σε μία εποχή που μας λείπουν πολλά, ας δώσουμε μία ευκαιρία στον εαυτό μας να εκτιμήσει και να γιορτάσει ακόμα και τα λίγα που μπορεί να έχουμε. Η αλληλεγγύη, η ανθρώπινη επαφή και η αγάπη που μπορεί να προκύψει στα πιο απίθανα σημεία, μπορούν να προσφέρουν το πολύτιμο χαμόγελο που μας χρειάζεται για να βρούμε κουράγιο και να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της καθημερινότητας.
Πηγή Mental Health Foundation


ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα