Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΑΣ


Άσκηοη Δεύτερη


Για το δεύτερο μήνα διαλέξτε πάλι ένα ήσυχο μέρος στο σπίτι ή στον κήπο σας και αφού χαλαρώσετε το σώμα σας και ηρεμήσετε τη συναισθηματική και νοητική σας φύση, διαβάστε τις παρακάτω γραμμές πολύ αργά και με βαθιά συγκέντρωση:

«Ω, υπάρχει μια Αγάπη που δε φοβάται κάτι, που είναι μεγαλύτερη από τη ζωή, μεγαλύτερη και από το θάνατο.

Είμαι αυτή η Αγάπη.

Υπάρχει μια Αγάπη που δε γνωρίζει όρια, που βρίσκεται παντού, που υπάρχει στην παρουσία του θανάτου και που είναι γεμάτη Τρυφερότητα ακόμα και στον τρόμο.

Είμαι αυτή η Αγάπη.

Υπάρχει μια Αγάπη που είναι Απερίγραπτα Γλυκιά, που καλωσορίζει κάθε πόνο, που καλωσορίζει κάθε φόβο, που διώχνει κάθε λύπη, που βρίσκεται όπου και αν την αναζητήσεις.

Είμαι αυτή η Αγάπη.

Ω, είμαι η ίδια η Ουσία αυτής της Αγάπης. Και, ο δικός Μου Εαυτός, Εγώ, αυτή η Αγάπη, είμαι ο δικός Σου Εαυτός, η φύση Μου είναι Αγάπη!

Ε ί μ α ι η ίδια η Αγάπη!»

(Αλεξάντερ Φ. Τ., ”Στις Ώρες τ ου Δ ιαλογιομού” σελ. 26.)
Αφού σκεφτείτε ή διαλογιστείτε πάνω σε αυτά τα θαυμάσια λόγια για λίγα λεπτά, κλείστε τα μάτια σας και προσπαθήστε να σκεφτείτε κάποιον στον οποίο να μπορείτε να προσφέρεται α γ ά π η.
Μπορείτε να εκφράσετε την αγάπη σας μέσα από πράξεις καλής θέλησης, όπως εξηγήθηκε στην πρώτη άσκηση ή μπορείτε να την εκφράσετε με λόγια και σκέψεις.
Υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται ενθάρρυνση, λίγα λόγια κατανόησης, ένα απλό, ειλικρινές χαμόγελο ή το σφίξιμο ενός χεριού.
Η αγάπη είναι η ανώτερη θεραπευτική ενέργεια.
Η αγάπη αυξάνει μέσα σας όταν τη χαρίζετε σε κείνους που τη χρειάζονται.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που διψούν για αγάπη.
Ηλικιωμένα άτομα, άτομα που νιώθουν εγκαταλειμμένα, εκείνοι που είναι άρρωστοι και εκείνοι που έχουν χάσει συγγενείς ή φίλους. Όλοι χρειιάζονται αγάπη.
Διαλέγετε ένα άτομο κάθε μέρα και ακτινοβολείτε του αγάπη, περνώντας λίγη ώρα μαζί του, κάνοντας του μια επίσκεψη ή γράφοντας του ένα γράμμα.
Αναπτυσσόμαστε πνευματικά, αγαπώντας τους άλλους.
Η κατανόηση μας βαθαίνει, το αίσθημα υπευθυνότητας γίνεται εντονότερο και ολόκληρη η ύπαρξη μας γίνεται πιο δυνατή και πιο υγιής όταν η ενέργεια της αγάπης μας ελευθερώνεται από την εσωτερική μας πηγή της ζωής. Τα προσωπικά και κοινωνικά προβλήματα είναι γνωστά με πολλά ονόματα αλλά αν σκεφτούμε βαθιά πάνω σε αυτά ανακαλύπτουμε ότι τα περισσότερα από αυτά είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης αγάπης.
Η ενέργεια της αγάπης καθαρίζει τη σκέψη σας, ηρεμεί τα συναισθήματά σας, μειώνει τις εντάσεις, ξαλαφρώνει το σώμα σας, γεμίζει την καρδιά σας με χαρά, σας χαρίζει τη δύναμη της αντοχής και εξαφανίζει εκείνες τις συναισθηματικές καταστάσεις που είναι η αιτία πολλών προβλημάτων υγείας.
Νιώθετε αυτό το υγιές ρεύμα αγάπης όταν αφήνετε την αγάπη να κυλήσει από την καρδιά και την ψυχή σας στους άλλους. Αυτή η τεχνική είναι πραγματικά η επιστήμη της αγάπης.
Μέσω αυτής μαθαίνουμε πώς να αγαπάμε χωρίς να ταυτιζόμαστε με τα προβλήματα και την προσωπ ι κ ό τ η τ α των ά λ λ ω ν.
Η αγάπη σας θα είναι ένα φως το οποίο βοηθάει έναν άνθρωπο να βρει το δρόμο του.
Η αγάπη σας θα είναι μια γλυκιά μουσική που καλεί τα ανώτερα στοιχεία μέσα στον άνθρωπο.
Τα μάτια σας, η φωνή σας, τα λόγια σας, η συμπεριφορά σας θα ξυπνούν μια δύναμη, μια ενέργεια, ένα καινούργιο θάρρος, μια καινούργια ελπίδα.
Θα ήταν άστοχο από μέρους σας να λύσετε ή να επιχειρήσετε να λύσετε τα προβλήματα οποιουδήποτε ανθρώπου αλλά με την αγάπη σας μπορείτε να τον βοηθήσετε να γίνει πιο δυνατός, πιο καθαρός στο νου, με περισσότερο θάρρος και πιο ικανός να λύσει τα δικά του προβλήματα με τα δικά του χέρια και να β α δ ί σ ει το δρόμο του με τα δικά του πόδι α.
Θα νιώσει ότι δεν περιμένετε κάποια ανταμοιβή για την αγάπη που προσφέρετε.
Η αγάπη σας θα κατευθύνεται μόνο στην εσωτερική του ύπαρξη, όχι στο περιβάλλον, στις υποθέσεις, στα προβλήματα και στις συνθήκες του.
Υπάρχουν φορές που ένας άνθρωπος είναι ανίκανος να δεχτεί βοήθεια ή έμπνευση από τα μέσα αν δεν του δώσει κάποιος λίγη αγάπη.
Η αγάπη ανοίγει τις πόρτες της έμπνευσης και της ενέργειας.
Η αγάπη σας του λέει ότι πιστεύετε σ’ αυτόν. Ότι έχετε μεγάλα όνειρα γι’ αυτόν. Ότι είστε σίγουροι πως θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματά του.

Είναι σημαντικό να ξέρετε όχι μόνο πώς να αγαπάτε, αλλά και να αντιλαμβάνεστε την ευαίσθητη κατάσταση των ατόμων εκείνων που είναι βυθισμένα στο πένθος, τη μελαγχολία, τον πόνο και τη θλίψη. Πολύ συχνά βρίσκονται σε μια υπνωτιστική κατάσταση και κάθε παρότρυνση δική σας πηγαίνει στον εσωτερικό τους νου και γίνεται μια μετα-υιπνωτική υποβολή. Γι’ αυτό το λόγο είναι πιο συνετό να μιλάτε λίγο και να μην κάνετε ποτέ άμεσες υποδείξεις.
Μερικές φορές είναι καλύτερα να μη μιλάτε αλλά απλώς να τα αγκαλιάζετε και να μένετε μαζί τους σιωπηλοί, αφήνοντάς τα να μιλούν, αν θέλουν, ενώ εσείς θα ακούτε.
Συχνά η μελαγχολία ή η θλίψη τους θα μειωθεί ή θα εξαφανιστεί τελείως σαν αποτέλεσμα της σιωπηλής παρουσίας σας. Μην ταυτίζεστε με τις θλίψεις τους, να είστε πνευματικά αδιάφοροι, αλλά να ακτινοβολείτε την αγάπη σας.
Και τα παιδιά επίσης χρειάζονται να τους προσφέρετε την αγάπη σας μέσα από το παιχνίδι, από ήρεμες δραστηριότητες ή με άλλους τρόπους κατάλληλους για το επίπεδότους.
Η πράξη της καλής θέλησης πρέπει να εκτείνεται στα τρία επίπεδα της ανθρώπινης ζωής: φυσικό, συναισθηματικό και νοητικό.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείξετε την αγάπη.
Ένας από τους πιο όμορφους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να εκφράσουμε την αγάπη είναι να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για κείνους που μας βοήθησαν σε οποιοδήποτε επίπεδο.
Μερικοί άνθρωποι δεν εκφράζουν ποτέ την ευγνωμοσύνη, αλλά θεωρούν τη βοήθειά μας σα δεδομένη.
Η στάση τους δεν πρέπει να αλλάξει την αγάπη μας γι’ αυτούς. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι άνθρωποι που δεν είναι ικανοί να νιώσουν ευγνωμοσύνη, είναι σαν εκείνους που τρώνε πολύ αλλά δε μπορούν να το αφομοιώσουν.
Η θεραπευτική ενέργεια της αγάπης αυξάνει καθώς περνάει σε έναν άλλον και σε έναν άλλον και αυτό συνεχώς. Το ρεύμα της δεν πρέπει να μπλοκαριστεί με κάποιο τρόπο.
Ο σεβασμός για τους άλλους είναι ένας διαφορετικός τρόπος έκφρασης της αγάπης. Όχι μόνο ελευθερώνει την αγάπη σας, αλλά ελευθερώνει επίσης και την αγάπη εκείνου με τον οποίο έρχεστε σε επαφή.
Δεν πρέπει να περιμένουμε ευγνωμοσύνη ή σεβασμό από τους άλλους, αλλά εμείς οι ίδιοι πρέπει να τα δείχνουμε, να τα εκφράζουμε.
Πολλές φορές, σε ορισμένες περιστάσεις, μπορούμε να εκφράσουμε την αγάπη μας ακόμα και όταν το άτομο δεν είναι παρόν:
Ας υποθέσουμε ότι κάθεστε με μερικούς φίλους. Κάποιος από αυτούς εκφράζει μια άσχημη ή επιβλαβή σκέψη για έναν φίλο σας που δεν είναι μπροστά. Το πρώτο σας καθήκον σαν μαθητή και εκφραστή της αγάπης είναι να υπερασπίσετε τον απόντα φίλο σας, χωρίς να πληγώσετε εκείνον που εκφράζει τις κακές σκέψεις.
Η επιβλαβής και άσχημη έκφραση σε μια ομάδα δημιουργεί σημεία δυσαρέσκειας σε κάθε άτομο που είναι παρόν.
Αυτό υποσκάπτει την υγεία του σώματος, της καρδιάς και του νου.
Πρέπει να εκδιωχθεί αμέσως με λεπτή και σοφή δράση.
Κάθε άσχημη λέξη ή κατηγόρια είναι σαν δηλητηριασμένο νερό που το πίνει πρώτος αυτός που καικολογεί και ύστερα το δίνει σε σας και στους φίλους σας για να πιουν κι αυτοί.
Δείχνουμε την αγάπη μας και όταν υπερασπίζουμε κάποιον που δέχεται μια επίθεση και του οποίου τα δικαιώματα βρίσκονται κατά κάποιο τρόπο σε κίνδυνο.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, γεννιούνται οι ήρωες!
Αν η προστασία αφορά σε ένα έθνος, δημιουργούνται εθνικοί ήρωες. Ήρωες οι οποίοι πρόθυμα αφιερώνουν και θυσιάζουν τη ζωή τους για να οδηγήσουν το έθνος τους από το σκοτάδι στο φως και για να ανοίξουν την πόρτα σε μια καινούργια ελευθερία, έναν καινούργιο τρόπο ζωής.
Η επίτευξη αυτή είναι το αποτέλεσμα της ενέργειας της αγάπης που συσσωρεύονταν χρόνο με το χρόνο και ελευθερώθηκε τη στιγμή της μεγάλης ανάγκης.
Εκτελέστε αυτή την άσκηση για ένα μήνα και κρατείστε καθημερινό αρχείο των πράξεων αγάπης και των εμπειριών σας με αυτές.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα