Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Η αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου »θα επηρεάσει τη ζωή στη Γη»

Να είστε προετοιμασμένοι για κάποια μεγάλη διακοπή ρεύματος, υποβάθμιση των αγωγών πετρελαίου και διακοπή των τηλεπικοινωνιών στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες, λόγω της αντιστροφής της πολικότητας του μαγνητικού πεδίου του ήλιου, δήλωσε ο Δρ BN Dwivedi, καθηγητής στο Ινδικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας ( IIT), στο Banaras Hindu University (BHU). 

Ο Δρ Dwivedi είναι επίσης αναπληρωτής επιστήμονας των ηλιακών υπεριώδων μετρήσεων της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας (SUMER). Αυτός είναι ο μόνος επιστήμονας από μη ευρωπαϊκές χώρες για το Solar and Heliospheric Observatory (SOHO) διαστημικό σκάφος (ένα σημαντικό έργο διεθνούς συνεργασίας των ESA / NASA  ). 


Σύμφωνα με τον Dwivedi, όταν η πολικότητα του Ήλιου θα αλλάξει, η οποία έχει προβλεφθεί ότι θα συμβεί στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες, ολόκληρο το ηλιακό σύστημα θα βιώσει την επίδρασή της. Ωστόσο, το μέγεθος αυτών των αλλαγών μπορεί να μην είναι πολύ υψηλό καθώς η ενέργεια αυτής της αλλαγής είναι πολύ αδύναμη. 

Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι το μαγνητικό πεδίο του ήλιου αλλάζει την πολικότητα του κάθε 11 χρόνια με αποτέλεσμα  ο βοράς του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου να γίνεται νότος και ο νότος να γίνεται βοράς. Ο  ήλιος ολοκληρώνει τον μαγνητικό κύκλο του σε 22 χρόνια. 


Ως μέλος της επιστημονικής ομάδας  «Enhanced Visible Emission Line Coronagraph (VELC)» και «Solar Ultraviolet Imaging Telescope για την ΑΠΟΣΤΟΛΗ ADITYA-L1  από την  ISRO, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2018, ο Δρ Dwivedi είπε, "Η σημερινή τεχνολογία εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες του διαστήματος. 

Η Ηλιακή δραστηριότητα, όπως η στεφανιαία μαζική εκτίναξη κατά τη διάρκεια του ηλιακού μεγίστου θα δημιουργήσει πιο ενεργό διαστημικό καιρό γύρω από τη Γη και τους άλλους πλανήτες. Αυτή η αλλαγή στο μαγνητικό πεδίο μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη στα δίκτυα ενέργειας και διαταραχή των τηλεπικοινωνιών  σε μεγάλο βαθμό. 

Υπάρχουν πιθανότητες τα κινητά τηλέφωνα, η σύνδεση στο internet και άλλες δορυφορικές επικοινωνίες, που δεν περικλείονται από την πυκνή ατμόσφαιρα της Γης,  να  παρεμποδιστούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. 

Τόνισε, επίσης, «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο ήλιος  αλλάζει την πολικότητα του από τη σύλληψη του ηλιακού συστήματος, ωστόσο, δεν επηρέασε τη γενική ζωή στη Γη , όπως μέχρι τώρα η ζωή και οι  ανθρώπινες δραστηριότητες περιορίζονται εντός των ορίων της Γης. 

Τώρα έχουμε προχωρήσει πέρα από την γη και μας έχει κάνει ευάλωτους στην επηρροή της μαγνητικής αντιστροφής του πεδίου του Ήλιου. 

Η καθημερινή μας επικοινωνία βασίζεται στους δορυφόρους στο διάστημα, που θα επηρεαστούν από αυτή την αντιστροφή. 

Η διαστημική επικοινωνία, οι αστροναύτες, τα δορυφορικά ηλεκτρονικά θα  επηρεαστούν επίσης , εκτός από τα διαστημικά projects για άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. 

Σύμφωνα με τον Dwivedi, ο τομέας της μαγνητικής επιρροής του Ήλιου απλώνεται δισεκατομμύρια χιλιόμετρα στο ηλιακό σύστημα. 

"Κάθε παρόν σώμα στο σύμπαν έχει ένα μαγνητικό πεδίο. 

Το μαγνητικό πεδίο του ήλιου κυριαρχεί στην ηλιόσφαιρα, την φούσκα του ιονισμένου αερίου (πλάσματος) που σχηματίζεται από τον ηλιακό άνεμο. 

Τυλίγει ολόκληρο το ηλιακό σύστημα  πάνω από 100 φορές την απόσταση Ήλιου- Γης . Η μετατόπιση του πόλου μπορεί να προκαλέσει ιονισμό των ανώτερων στρωμάτων  της ατμόσφαιρας της Γης επιτρέποντας λιγότερες κοσμικές ακτίνες  να χτυπήσουν τη Γη », είπε.

Από disclose.tv

Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα