Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Προσωπική πρόταση, για έξοδο από την κρίση

Φιλοσοφία

Η Ελλάδα, δεν θα έπρεπε να είναι ένα ακόμα κράτος, με σύνορα, στρατό και ιδεολογικά στεγανά.

Είναι βλασφημία ολκής, ένα κράτος να λέγεται "Ελλάς", δίχως να τιμάει το φορτίο ενός τέτοιου τίτλου...

Κατ' εμέ, η μόνη οδός για να ευημερήσει η χώρα και να λάμψει ξανά παγκόσμια, είναι να ακολουθηθούν και να εφαρμοστούν τα ακόλουθα, όχι μόνο για την περίοδο της κρίσης που διανύουμε, αλλά για τους επόμενους αιώνες ή και χιλιετίες αν είναι αυτό δυνατόν.



Α) Να μετατραπεί η χώρα σε ενα ζωντανό οργανισμό Γνώσης - Εκπαίδευσης - Παιδείας. Να δημιουργηθούν τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, στους τομείς της Φιλοσοφίας, των Φυσικών επιστημών, της Ιστορίας των λαών, των Θρησκειών. Να ανοίξουν ξανά, όπως κάποτε, οι Φιλοσοφικές σχολές και να μπορεί κάθε λαμπρός νους να συνεχίσει την ιερά παράδοση της φιλοσοφίας. Το κράτος, οφείλει να δώσει όσα χρήματα απαιτούνται, προκειμένου να μετατραπεί η χώρα σε επίκεντρο της γνώσης και των επιστημών. Να δίνονται όλες οι δυνατότητες σε επιστήμονες να πειραματιστούν, να καινοτομούν, να ερευνήσουν, να εξελίξουν τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις, δίχως την εμπλοκή εταιρικών συμφερόντων, δίχως την εμπλοκή ιδεολογικού προσανατολισμού. Χρυσοπληρώστε τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου - αλλά φυσικά και τα αδικημένα Ελληνικά μυαλά - δώστε τους ό,τι μα Ο,ΤΙ απαιτείται προκειμένου να ερευνήσουν και να εξελίξουν νέες τεχνολογίες και φυσικά νέες Ιδέες. Αυτή την στιγμή, η επιστήμη σε όλο της το εύρος, υπηρετεί εταιρικά συμφέροντα. Ήρθε η ώρα η Γνώση να υπηρετήσει τον άνθρωπο κι αν θέλουν οι εταιρείες, να χρυσοπληρώσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτήν, μα πάνω απ' όλα, η πολιτεία να την χρησιμοποιεί υπερ του συνόλου.

Β) Να δίνεται πραγματική παιδεία και εκπαίδευση σε κάθε πολίτη της χώρας, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που θέλει να κατοικήσει εδώ. Υποχρεωτική εκμάθηση των αρχαίων Ελληνικών για κάθε κάτοικο - ανεξάρτητα ηλικίας ή φυλής. Υποχρεωτική εμβάνθυση και μελέτη στις πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά των μεγάλων στοχαστών της Ελλάδος μα και του κόσμου. Αν θέλεις να είσαι κάτοικος της Ελλάδας, θα πρέπει να είσαι κάτι παραπάνω απο Άνθρωπος. Να είσαι Έλλην.

Γ) Να δημιουργηθεί Εθνικό τυπογραφείο, προκειμένου να τυπώνονται και να διαδίδονται ελεύθερα όλα τα πονήματα των Ελλήνων, σε όλες τις γλώσσες της Γης. Έλληνας θα λέγεται όποιος μιλάει την Ελληνική γλώσσα άριστα, καθώς και όποιος έχει ενστερνιστεί και κάνει κτήμα του τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού, στα πρότυπα της Αλεξανδρινής εποχής. Η Ελλάς, να γίνει η παγκόσμια βιβλιοθήκη, ο παγκόσμιος φύλακας και προστάτης όλων των επιστημών.

Δ) Η επιστήμη της αρχαιολογίας, να έχει την Έδρα της στην Ελλάδα και το κράτος της κι όχι στα χέρια συμφερόντων. Σκάψτε την Ελλάδα σε κάθε άκρο της, προστατέψτε και αναδείξτε τα αρχαία μνημεία με κάθε κόστος. Συνδέστε τα αρχαία καθώς και την φύση της χώρας, με την καθημερινή εκπαίδευση και εξέλιξη των πολιτών.

Ε) Να ζητηθεί η συνδρομή όλων των μεγάλων εταιρειών, μα και κάθε κράτους της Γης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί όλη αυτή η προσπάθεια, για νέα ερευνητικά κέντρα, για δημιουργία εγκαταστάσεων - νέων πανδιδακτηρίων - νέων δομών στους τομείς της έρευνας και της μελέτης, δίχως όμως την άμεση εμπλοκή τους στο έργο που θα παραχθεί. Η ελευθερία σκέψης είναι αναγκαιότητα. Να ανακηρυχθεί η χώρα, σε όλη την γεωγραφική της περιοχή, ως προστατευόμενος γεωγραφικός χώρος υπό την αιγίδα του ΟΗΕ - της UNESCO και σαφώς του διεθνούς δικαστηρίου, προκειμένου κάθε έθνος της γης, να είναι υποχρεωμένο να προασπίζει και να προστατεύει τα σύνορα της χώρας, ενώ παράλληλα, η Γνώση και το φως της θα εξαπλώνονται με ίδρυση Ελληνικών πανεπιστημίων που θα χρηματοδοτούνται και θα προστατεύονται από την Μητέρα Ελλάδα σε κάθε γωνιά της Γης. Η εξάπλωση του Φωτός της Ελλάδας και η δημιουργία πολιτών που δεν θα λέγονται Έλληνες στα χαρτιά, αλλα και στην πράξη, είναι αυτό που χρωστάμε στους εαυτούς μας, μα και στους Άριστους προγόνους του ενδόξου "κάποτε".

Ζ) Επιτρέψτε σε όλες τις μεγάλες εταιρείες του κόσμου, με διεθνής διαγωνισμούς και διαφάνεια, να επενδύσουν και να εκμεταλλευτούν τον ορυκτό και φυσικό μας πλούτο - και όχι μόνο. Ο ανταγωνισμός και μόνο, θα προσφέρει τεράστια οφέλη στο κράτος, σε συνδυασμό με την ετήσια φορολογία και την προστασία που θα παρέχουν αυτές οι επενδύσεις. Να γίνει η Ελλάδα, ένας πόλος έλξης επενδύσεων σε κάθε τομέα, ενώ παράλληλα θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε έρευνα και καινοτομία, χάρη στην μετατροπή της χώρας σε περιβάλλον Γνώσης. Η πλήρης μείωση της γραφειοκρατίας, της φορολογίας και όλων των εμποδίων, είναι επιτακτική!

Η) Να μετατραπεί η χώρα σε κέντρο των πολιτικών επιστημών. Να έρθουν στην Ελλάδα όλα τα μεγάλα συνέδρια, όλες οι συναντήσεις των ηγετών της γης, όλες οι αποφάσεις να λαμβάνονται στην Ελλάδα.

Αυτή η Ελλάδα, όπως τουλάχιστον εγώ την οραματίζομαι, δεν θα είχε καν την ανάγκη ύπαρξης στρατού, ούτε τον κίνδυνο να κατακτηθεί ποτέ στρατιωτικά από άλλο Έθνος. Αντίθετα όμως, θα ήταν η Ελλάδα που θα κατακτούσε - ξανά - τον πλανήτη ολόκληρο.

Κάντε επιτέλους την Ελλάδα, αυτό που πραγματικά είναι. Ένα παγκόσμιο Πανεπιστήμιο. Ένα "Ιερό". Έναν Εωσφόρο. Το κέντρο της Γης.

Υπάρχουν τομείς που η χώρα μας "πάσχει" και θα πρέπει κάποτε να εναρμονιστεί, τόσο με την κοινή λογική, όσο και με την λογική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά παράλληλα και τομείς, που η ίδια η Ευρώπη και η Αμερική οφείλει να αλλάξει άμεσα, πριν να είναι αργά.

Δεν πρέπει να επιτραπεί για κανένα λόγο η εισβολή του Ισλάμ στην περιοχή μας. Για κανένα λόγο δεν θα πρέπει να λειτουργήσει τζαμί στην χώρα, ούτε και να συνεχιστεί η ανοχή μας στην Μουσουλμανική θρησκεία. Όπως ο χριστιανισμός κάποτε ήταν μια θρησκεία καταπιεστική που προωθούσε τον φονταμεταλισμό και ευνούχιζε τον ψυχισμό των ανθρώπων, έτσι και το Ισλάμ σήμερα, θυμίζει τον Χριστιανισμό και μάλιστα τον δυτικό χριστιανισμό του 15-16 και 17ου αιώνα. Δεν έχουν θέση οι θρησκευτικές ανοησίες, να ρυθμίζουν την κοινωνία και τις συνειδήσεις την εποχή της επιστημονικής εξέλιξης. Θα πρέπει κι αυτές να εναρμονιστούν με τις εξελίξεις και να ενωθούν σε μια νέα θρησκεία φιλοσοφικής θεώρησης και προσέγγισης του "ανώτερου" και του "Θεικού".

Για κανένα λόγο, δεν θα πρέπει να ανέχεσαι στα εδάφη σου ήθη και έθιμα τόσο ξεπερασμένα και τόσο επικίνδυνα, όπως αυτά που η θρησκεία του Αλλάχ ευαγγελίζεται. Δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να επιτρέπεται ο προσυλητισμός, από όπου κι αν προέρχεται, αν θέλουμε να μεταβούμε σε κοινωνίες ανώτερων κραδασμών. Όσοι μιλάνε για ίσα δικαιώματα με ανθρώπους που σε θεωρούν "άπιστο", την γυναίκα κατώτερη του άντρα, τον χριστιανό εχθρό, τον άθεο "Σατανιστή" και που δεν μπορούν να εναρμονιστούν με τις φιλοσοφικές, επιστημονικές, τεχνολογικές εξελίξεις και πρόοδο των ημερών, το πιθανότερο να έχουν είτε άγνοια, είτε δόλο. Στον αντίποδα, θα πρέπει να γίνει επιτέλους και ο περιβόητος διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας. Δεν έχει καμιά δουλειά η θρησκευτική αντίληψη και ιεραρχία, να ασχολείται και να ενδιαφέρεται για ζητήματα της πολιτείας, πόσο μάλλον δε, να διαπαιδαγωγεί και να μορφώνει εκείνη τον νέο άνθρωπο.

Η Πνευματική επανάσταση που ευαγγελίζομαι στο πρώτο σκέλος των προτάσεών μου, είναι η μόνη λύση, όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, για να βγει η χώρα και ο λαός μας από την κρίση, στην εποχή της πληροφορίας και της παγκοσμιότητας. Κανένας μετανάστης δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως "λαθραίος" ή ως σκουπίδι. Είναι άνθρωποι, με ψυχή, γεννημένοι σε πολιτισμικά κατώτερες χώρες, που οι πόλεμοι και ο παρεμβατισμός των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ, τους ανάγκασαν να φύγουν από τις εστίες τους για μια καλύτερη ζωή. Οφείλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία της προσαρμογής, της επιμόρφωσης και εν τέλη της πλήρους ένταξής τους στις κοινωνίες μας, αλλά με βασική προϋπόθεση να αλλάξει η δομή και η "λογική" της πολιτείας και των πολιτών μας. Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, οδηγούμαστε σε αιματοκύλισμα το οποίο μόνο μαζικές εξορμήσεις ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και επιστημόνων, θα μπορούσαν να αποτρέψουν. Το να επιβάλλεις σε έναν μετανάστη (ναι, να επιβάλλεις) πως εφόσον βρίσκεται στην χώρα σου, δεν έχει το δικαίωμα να ασπάζεται ιδεολογίες και θρησκευτικά συστήματα, που στον κόσμο σου θεωρούνται βάρβαρα και ισοπεδωτικά, με κώδικα αξιών τον χάρτη ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν είναι φασισμός, αλλά πολιτισμικό καθήκον. Το να τον μορφώσεις επίσης, το να τον εντάξεις πλήρως, προφανές. Αλλά όταν αυτό δεν γίνεται ούτε στους κατοίκους της ίδιας σου της χώρας, πως γίνεται εν καιρώ να μην γεμίσεις τζαμιά και ιμάμιδες. Ανεξιθρησκεία σαφέστατα και θα πρέπει να υπάρχει. Αλλά υπάρχουν όρια και αξίες. Ή μήπως όχι; Δεν βρίσκω κάτι "κακό" στο να ομολογήσουμε πως νοητικά και ιδεολογικά, οι κάτοικοι της δύσης είμαστε σαφώς ανώτεροι από κοινωνίες της ανατολής – με λαμπρές εξαιρέσεις κοινωνίες και περιοχές της Ινδίας και του Θιβέτ. Προασπιζόμαστε την αξία της ανθρώπινης ζωής και τα δικαιώματα του ανθρώπου σε τέτοιο βαθμό, που οι εκεί άνθρωποι "τρομάζουν" και σοκάρονται.

Φυσικά και είναι ανώτερες οι αξίες μας και ο τρόπος σκέψης μας, συγκριτικά με εκείνους και το να λέμε το αντίθετο, με σαχλο-επιχειρήματα και ψευτο-ευαισθησίες είναι προδοσία στις κατακτήσεις του σύγχρονου ανθρώπου. Το μόνο αγκάθι, το οποίο δυστυχώς είναι τεράστιο και απειλεί άμεσα την επιβίωση του πολιτισμού "μας" ( το οποίο σταδιακά πρέπει και θα ξεπεραστεί), είναι το υπάρχονυλιστικό, βλακοκεντρικό και απάνθρωπο (με μοναδική "ηθική" την εκμετάλλευση"), οικονομικό και ενεργειακό μοντέλο. Η μετάβαση της κοινωνίας μας σε μια αχρήματη εποχή, όπου το μόνο που θα μετράει θα είναι η προσφορά στο κοινό καλό και όχι το bonus του πλουτισμού, καθώς και η μετάβασή μας σε μια κοινωνία ελεύθερης ενέργειας ανανεώσιμων (και ΜΟΝΟ) πηγών, θα γιατρέψουν όλες τις παθογένειες, τις αδικίες και τα εγκλήματα που έχουν συμβεί ως τώρα στην προσπάθεια της ανθρωπότητας από την ζωώδη ενστικτώδη της πρότερη κατάσταση, να μεταβεί σε πολιτισμό εξευγενισμένης και εκλεπτυσμένης όψης.

Προς το παρόν, οφείλουμε να παραμείνουμε στην δύση, στο ευρώ και να αλλάξουμε ριζικά όλες τις παθογένειες της Ελληνικής κοινωνίας, του κρατικού μηχανισμού και κυρίως, του τρόπου που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε. Είναι ανεπίτρεπτο, η βία να εξαπλώνεται σε κάθε άκρο της επικράτειας και το επίσημο κράτος να κοιτάει αμήχανα επιτρέποντας σε μια νέου τύπου Cosa Nostra να αποκτά κοινωνική αποδοχή. Μετανάστες που δεν σέβονται, δεν εναρμονίζονται και δεν "μπορούν" να ενταχθούν στην δική μας κοινωνία, πρέπει να απελαθούνε άμεσα, αλλά όχι με κριτήρια ράτσας ή λαϊκισμού. Είναι γελοίο, προπαγάνδα και ιδεολογίες περασμένων αιώνων να μολύνουν ξανά, τις ψυχές και τα μυαλά των ανθρώπων, μετατρέποντάς τους σε εχθρούς της εξέλιξης. Είναι επιτακτική ανάγκη η δικαιοσύνη στην χώρα να κάνει τα δέοντα και να φυλακίσει επιτέλους όλους εκείνους που λήστεψαν, που εκμεταλλεύτηκαν και πρόδωσαν τις προσδοκίες των πολιτών, είτε αυτοί λέγονται πολιτικοί, είτε δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι κάθε βαθμίδας.

Η παιδεία και μόνο, ήταν και πάντα θα είναι, η απάντηση σε κάθε πρόβλημα του βάρβαρου ζώου που προσπαθεί να εξευγενιστεί. Του ζώου, που λέγεται άνθρωπος.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα