Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Πως μπορεί να έρθει πιο κοντά ο μπαμπάς με το παιδί του;

dad-boy-guitar2

Είτε είστε ένας μπαμπάς που ταξιδεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα ή εργάζεστε πολλές ώρες, είναι εύκολο να αισθάνεστε αποκομμένοι από την καθημερινή ρουτίνα των παιδιών σας. Σας προτείνω απλούς αλλά σημαντικούς τρόπους για να μπορείτε να συνδεθείτε με τα παιδιά σας και να μπείτε στον κόσμο τους.

1. Δημιουργήστε αναμνήσεις
Είτε έχετε σχεδιάσει ένα ταξίδι είτε προκύπτει κάτι ξαφνικά, να αγοράσετε δύο κάμερες με το παιδί σας. Ενώ είστε μακριά, και οι δύο από σας μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες από το πού βρίσκεστε και τι κάνετε. Όταν επιστρέψετε στο σπίτι, μοιραστείτε τις φωτογραφίες και δημιουργήστε ένα λεύκωμα απο τα αγαπημένα σας. Αν είστε μακριά για μεγάλο χρονικό διάστημα, να δημιουργήστε λευκώματα ατομικά και στη συνέχεια με φωτογραφίες απο περιοδικά.
2. Επικοινωνήστε Άμεσα
Μην βασίζεστε στην σύζυγό σας για να μεταφέρει τα μηνύματα στο παιδί σας.  Λίγα λεπτά συνομιλίας μαζί σας, θα σημαίνει περισσότερα για αυτό από ό, τι θα πει η μαμά.
3. Κάντε ένα γεύμα μαζί
Για να συνδεθείτε με το παιδί σας αρχίστε να τρώτε μαζί το πρωινό γεύμα ως εβδομαδιαίο τελετουργικό.  Ρωτήστε το παιδί ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή του, τι συμβαίνει μακριά από το σπίτι, στο σχολείο, στη βόλτα. Να είστε επίμονος και υπομονετικός.
4. Βόλτα με τα ποδήλατα: Μάθετε στο παιδί να κάνει ποδήλατο. Μετά επιλέξτε ένα μέρος που αρέσει και στους δύο και κάντε βόλτα με τα ποδήλατά σας.
5. Ξεκινήστε ένα άθλημα μαζί: Μπορείτε να πηγαίνετε  για μπάσκετ ή για τέννις. Δεν χρειάζεται να παγιδεύεστε σε αγορίστικες ή κοριτσίστικες ασχολίες, επιλέξτε αυτή που ευχαριστεί και τους δύο σας.
6. Μοντελισμός: Ο μοντελισμός είναι μια εξαιρετική οικιακή δραστηριότητα που μπορεί να κρατήσει πατέρα και γιο για ώρες αφοσιωμένους, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν αυτοκίνητα, σκάφη, αεροπλάνα, καθώς και εντυπωσιακές φιγούρες με μορφές τεράτων κ.λ.π.
7. Επιστροφή στη φύση: Ένα πρωινό σαββατοκύριακου με καλό καιρό,  μπορείτε να φορέσετε τα αθλητικά σας και να περάσετε μία ολόκληρη μέρα περπατώντας στα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοΐου ή ακόμα και στην Πάρνηθα. Μπορούν ακόμα να ετοιμάσουν σνακς για φαγητό και να έχουν μαζί τους και την φωτογραφική για να δείξουν, επιστρέφοντας, στη μαμά τα ομορφότερα της βόλτας τους.
8.  Δείξτε στοργή
Τα παιδιά χρειάζονται την ασφάλεια που προέρχεται από τη γνώση ότι είναι επιθυμητά, αποδεκτά και αγαπιούνται από την οικογένειά τους. Οι γονείς πρέπει να αισθάνονται τόσο άνετοι και πρόθυμοι να αγκαλιάσουν τα παιδιά τους. Να δείχνουν την αγάπη τους και στοργή κάθε μέρα, είναι ο καλύτερος τρόπος για να νοιώσουν ασφάλεια τα παιδιά σας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα