Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η Αγάπη για τον εαυτό μαςΌποιο κι αν φαίνεται πως είναι το πρόβλημά μας, στο βάθος υπάρχει μόνον εκείνο για το οποίο επιμένω: η αγάπη για τον εαυτό μας. Γιατί η αγάπη είναι μια θαυματουργή θεραπεία. Και η αγάπη για τον εαυτό μας κάνει θαύματα στη ζωή.

Δε μιλάω για αλαζονεία και για έπαρση ή για τη μεγάλη ιδέα που μπορεί να έχει κανείς για τον εαυτό του, γιατί αυτό δεν είναι αγάπη. Είναι μόνο φόβος. Μιλάω όμως για το μεγάλο σεβασμό που χρειάζεται να νιώθουμε για τον εαυτό μας και την ευγνωμοσύνη που πρέπει να αισθανόμαστε για το θαύμα του μυαλού και του σώματός μας.

Για μένα, η «αγάπη» σημαίνει «εκτίμηση» τόσο απέραντη που κάνει την καρδιά μου να ξεχειλίζει απ’ αυτήν. Και η αγάπη αυτή μπορεί να απευθύνεται οπουδήποτε!

Μπορώ να νιώθω αγάπη…

 • Για το ίδιο το θαύμα της ζωής.
 • Για τη χαρά που νιώθει κάποιος όταν είναι ζωντανός.
 • Για την ομορφιά που βλέπει.
 • Για κάποιο άλλο πρόσωπο.
 • Για τη γνώση.
 • Για τη λειτουργία του νου.
 • Για το σώμα και τον τρόπο που λειτουργεί.
 • Για τα ζώα, τα πουλιά, τα ψάρια.
 • Για τη βλάστηση σε όλες της τις μορφές.
 • Για το Σύμπαν και τον τρόπο που λειτουργεί.
Εσύ τι μπορείς να προσθέσεις σ’ αυτόν τον κατάλογο;

Ας δούμε ορισμένους τρόπους με τους οποίους δείχνουμε ότι δεν αγαπάμε τον εαυτό μας:
 • Τον μαλώνουμε συχνά και τον κριτικάρουμε αδιάκοπα.
 • Φθείρουμε το σώμα μας με ακατάλληλες τροφές, με οινοπνευματώδη ποτά και με τοξικές ουσίες.
 • Επιμένουμε να πιστεύουμε πως δεν είμαστε άξιοι να μας αγαπήσουν.
 • Φοβόμαστε να ζητήσουμε το σωστό αντίτιμο για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.
 • Δημιουργούμε αρρώστιες και πόνους στο σώμα μας.
 • Αναβάλλουμε συνεχώς την πραγματοποίηση εκείνων που μπορούν να μας κάνουν καλό.
 • Ζούμε μέσα στο χάος και την αταξία.
 • Δημιουργούμε χρέη και υποχρεώσεις.
 • Επιλέγουμε εραστές και συνεργάτες που μας μειώνουν και μας υποβιβάζουν.
Ποιοι απ’ αυτούς είναι οι δικοί σου τρόποι;

  Αν αρνιόμαστε το καλό μας με οποιοδήποτε τρόπο, αυτό δείχνει πως δεν αγαπούμε τον εαυτό μας. Θυμάμαι μια ασθενή μου η οποία φορούσε γυαλιά. Μια μέρα, κατάφερε να απαλλαγεί από κάποιο φόβο της παιδικής της ηλικίας. Και την επομένη ξύπνησε και ένιωσε πως οι φακοί επαφής την ενοχλούσαν πάρα πολύ και τους έβγαλε. Κοίταξε γύρω της και ανακάλυψε πως η όρασή της ήταν πεντακάθαρη.
  Κι όμως, πέρασε όλη της τη μέρα επαναλαμβάνοντας: «Δεν το πιστεύω! Δεν το πιστεύω!». Και την επόμενη μέρα άρχισε πάλι να φοράει τους φακούς επαφής. Το υποσυνείδητο μας δεν έχει την αίσθηση του χιούμορ. Η γυναίκα εκείνη δεν μπορούσε να πιστέψει πως είχε καταφέρει να διορθώσει απόλυτα την όρασή της. Αυτό μας δείχνει ξεκάθαρα ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης στην αξία μας είναι μια άλλη έκφραση στέρησης της αγάπης προς τον εαυτό μας.

            Ο Τομ ήταν ένας πολύ καλός καλλιτέχνης και είχε ορισμένους πλούσιους πελάτες που του ζητούσαν να διακοσμήσει τους τοίχους του σπιτιού τους. Κι όμως, παρόλο που είχε τόση ζήτηση, αντιμετώπιζε πάντοτε δυσκολίες για την πληρωμή των λογαριασμών του. Γιατί η τιμή που προσδιόριζε για την εργασία του δεν ήταν ποτέ ικανή να καλύψει το χρόνο που απαιτούσε η ολοκλήρωση του έργου του. Οποιοσδήποτε προσφέρει υπηρεσίες ή παράγει ένα μοναδικό στο είδος του προϊόν μπορεί να καθορίζει όση αμοιβή θέλει. Στους πλούσιους αρέσει πολύ να πληρώνουν πολλά για ό,τι καλό αποκτούν. Αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στο απόκτημά τους.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα ακόμα:
 • Ο συνέταιρός σου είναι κουρασμένος και γκρινιάζει. Εσύ αναρωτιέσαι τι λάθος έχεις κάνειγια να βρίσκεσαι σε τέτοια κατάσταση.
 • Κάποιος σου προτείνει να βγείτε έξω μία ή δύο φορές και μετά δεν ξανατηλεφωνεί. Εσύ σκέφτεσαι πως το λάθος είναι δικό σου.
 • Ο γάμος σου διαλύεται και εσύ είσαι σίγουρος πως μόνος σου τον οδήγησες στην αποτυχία.
 • Φοβάσαι να ζητήσεις αύξηση.
 • Το σώμα σου δε μοιάζει με τα μοντέλα των περιοδικών και νιώθεις κατωτερότητα γι’ αυτό.
 • Δεν «κάνεις μια πώληση» ή «δεν παίρνεις το ρόλο» που σου προτείνουν γιατί είσαι σίγουρος πως «δεν είσαι αρκετά καλός» για να τον αναλάβεις.
 • Πολλοί φοβούνται να δημιουργήσουν οικειότητα. Δεν επιτρέπουν σε κανέναν να τους πλησιάσει πολύ και έτσι καταλήγουν πάντοτε στον απρόσωπο έρωτα.
 • Άλλοι δεν μπορούν να πάρουν τις απαιτούμενες αποφάσεις γιατί είναι σίγουροι πως θα είναι λαθεμένες.
Εσύ πώς εκφράζεις την έλλειψη εμπιστοσύνης στην αξία σου;

Από το βιβλίο: Μεταμορφώστε τη ζωή σας, Louise L. Hay, εκδόσεις: Η δυναμική της επιτυχίας


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

 1. Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
  OΙ ΓΡΑΦΕΣ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ


  1η Μαΐου 1989

  http://www.tlig.org/el/messages/403/


  Η Αγάπη είναι η Ρίζα του Δένδρου της Ζωής, ΑΓΑΠΗ, λοιπόν, να βγαίνει μέσ' από την καρδιά σας. Όταν η Αγάπη φανερώνεται όπου υπάρχει το κακό, σβήνει κάθε κακία, διαλύοντάς την, όπως διαλύεται η πάχνη με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου. Προς χάριν αυτών που Μου είναι αφοσιωμένοι, θα ξαναζωντανέψω όλα τα πτώματα, δε θα ησυχάσω, θα σας αναστήσω όλους με το Λόγο Μου, δε θα σωπάσω, έως ότου Δοξάσω το Σώμα Μου κι ανακαινίσω ολόκληρη την Εκκλησία Μου. Μάθετε, όλοι εσείς που θέλετε να σβήσετε το Πνεύμα της Χάριτός Μου και θέλετε να πνίξετε τη Φωνή Μου, πως οι κακόβουλες προσπάθειές σας και οι πονηρές σας προθέσεις είναι όλες μάταιες. Θα συνεχίσω ν' απλώνω το Χέρι Μου στον καθένα, ακόμη και στους στασιαστές, ακόμη και σ' αυτούς που Με προκαλούν μέρα-νύχτα, καταλάβατε; Είστε όλοι Λαός Μου, άσχετα από πίστη ή φυλή. Να θυμάστε ότι είμαι η ΑΓΑΠΗ και ότι σας έπλασα όλους.

  Σήμερα, το Σωτήριο Σχέδιό Μου καλύπτει ολόκληρο τον κόσμο. Έστελνα και συνεχίζω να στέλνω αγγελιαφόρους σε όλα τα έθνη για να προωθήσω την πίστη σας, να σας μεταστρέψω, να επαναφέρω την ειρήνη και την αγάπη, να σας ενώσω. Μην προσπαθείτε, λοιπόν, να καταπνίξετε τη Φωνή Μου, ούτε τα καλέσματα της Μητέρας Μου. Oι Φωνές Μας θα συνεχίσουν να πέφτουν πάνω σας, όπως ένα σφυρί που σπάει τις πέτρες 2, έως την Ημέρα της Δόξας Μου. Χαρείτε και πανηγυρίστε για το Καρποφόρο Αμπέλι Μου, γιατί από το Δικό Μου Χέρι η Γη ανασκαλεύεται κι οργώνεται, από το Δικό Μου Χέρι ξεριζώνονται και καίγονται τ' αγκάθια και οι βάτοι, με το Δικό Μου Μανδύα Την προστατεύω από τους καυτούς ανέμους και τις θύελλες, που ξεσηκώνει ο εχθρός Μου. Είμαι ο Αφοσιωμένος της Φύλακας που τη φροντίζω παντοτινά με ζήλο. Αυτό το Αμπέλι είναι το Δώρο που σας κάνω και τα Κλήματά του θα σας προσφερθούν ελεύθερα και θα πλημμυρίσουν ολόκληρο τον κόσμο, τρέφοντάς τον.

  Αχ, αγαπημένοι της Ψυχής Μου, ακούστε προσεχτικά τα Λόγια Μου και προσπαθήστε να Τα καταλάβετε, μην αμφιβάλλετε, δοκιμάζοντάς Με αδιάκοπα... Εγώ, ο Κύριος, σας διαβεβαιώνω: Oι Γραφές εκπληρώνονται. Γιατί, λοιπόν, τόσοι από σας αιφνιδιάζονται με την έκχυση του Πνεύματός Μου; Γιατί αιφνιδιάζεστε που οι νέοι σας βλέπουν οράματα; Έρχομαι μπροστά σας για να σας επαναλάβω τη γνώση του Λόγου Μου, έρχομαι με μεγάλη αγάπη να ξαναζωντανέψω τα πτώματα των γιων και θυγατέρων Μου. Έρχομαι για να σας μεταστρέψω και να σας υπενθυμίσω τους νόμους Μου, έρχομαι να προσκαλέσω τον αμαρτωλό σε ομολογία. Έρχομαι για να καλέσω σε μετάνοια όλους αυτούς τους ιερείς, επισκόπους και καρδιναλίους, που πλήγωσαν τόσο σκληρά την Ιερή Μου Καρδιά και πρόδωσαν Εμένα, το Φίλο τους και το Θεό τους. Δεν έρχομαι ως Κριτής, όχι ακόμη, έρχομαι σ' εσάς ως Επαίτης, ρακένδυτος και ξυπόλητος, με ξεραμένα χείλη, εκλιπαρώντας και στενάζοντας για λίγη αγάπη, για μιαν ανταπόδοση αγάπης.

  ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕΡΩΣΩ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΑΣ


  24 Φεβρουαρίου 1991

  http://www.tlig.org/el/messages/596/


  Για σένα, δημιουργία... και τι δεν θα κάνω! Είμαι ο Άγιος σας, αλλά η εποχή σας με ξανασταύρωσε. Είμαι Αυτός που σας αγαπά πιο πολύ, και όμως είμαι Αυτός που δέχεται ανελέητο μαστίγωμα από την αδιαφορία αυτής της εποχής. Είμαι το Φως του κόσμου, που έρχεται σ' αυτή τη σκοτεινή εποχή να σας δώσει το Φως της Ζωής. Έχετε την Ειρήνη Μου, παιδιά Μου. Σας προσφέρω την Ειρήνη Μου, σας προσφέρω το δώρο της Αγάπης Μου. Ελάτε σε Μένα όπως είστε, μην περιμένετε να γίνεται Άγιοι για να έρθετε σε Μένα.

  Ελάτε σε Μένα όπως είστε, μη Με φοβάστε. Είμαι Πάνστοργος Πατέρας. Μπορώ να γίνω ο Άγιος Σύντροφός σας. Εγώ κι εσείς, εσείς κι Εγώ, και θα σας φανερώσω το Άγιο Πρόσωπό Μου. Θα σας φανερώσω το Άγιο Πρόσωπο του Θεού σας. Τα μάτια σας θ' αντικρίσουν την Αγάπη πρόσωπο με πρόσωπο κι όταν γίνει αυτό, οι δαίμονες, οργισμένοι, θα τραπούν σε φυγή. Και τότε θα καταλάβετε, αγαπημένοι, ότι από την αρχή ήσασταν δικοί Μου και ήμουν δικός σας για όλη την αιωνιότητα. Μείνετε ενωμένοι μαζί Μου. Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ.
  Εγώ, ο Ιησούς Χριστός, σας ευλογώ.
  ΙΧΘΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα