Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΟΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ «Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ»


Ουρανοξύστης. Το υψηλό, το πανύψηλο κτίριο, τόσο υψηλό που ξύνει τον ουρανό. Είμαστε αμαρτωλοί. Και το παίζουμε πιστοί του Θεού. Ξεχνάμε τον Πύργο της Βαβέλ.

Είπαμε να φτιάχνουν πολυκατοικίες. Πολλές οικίες μαζύ, σ’ ένα κτίριο. Πολλούς ορόφους σ’ ένα κτίριο. Και όλο και πιο υψηλό. Ποια 100 και 200 και 300μ. Έχουν φθάσει τα χίλια. Φοβερά πράγματα. Πύργος κτισμένος να κουνιέται σαν κλωνάρι δένδρου. Στα 600μ. στα 700μ.

Και τώρα κτίζουν, στη Σεούλ, τον πρώτο πύργο – φάντασμα. Φοβερά πράγματα. Στα 450μ. ύψος και δεν θα φαίνεται. Καινούργιο κόλπο. Και τον σηκώνουν κοντά στο αεροδρόμιο, να το ξέρουν οι πιλότοι, μην τσακιστεί κανένας τους στην απογείωση και στην προσγείωση.

     
Μ’ ένα κόλπο που έχουν βρει θα λειτουργεί ένα καμουφλάζ, θα δημιουργείται μια ανακλαστική επιφάνεια και ο πύργος δεν θα είναι ορατός στο μάτι.

Δεν μπορεί, θα επέμβει πάλι ο Θεός. Όπως στην περίπτωση της Βαβέλ. Οι απόγονοι του Χαν έβαλαν μπροστά να σηκώσουν τον Πύργο, με το υλικό της εποχής, χωμάτινους πλίθους, δηλαδή άψητα τούβλα μάλιστα έφθασαν μέχρι 100μ. ύψος, αλλά όταν τους πήρε χαμπάρι ο Θεός έκανε το μαγικό του, και οι κτίστες δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν.

Βαβέλ, εκεί που σηκώθηκε ο Πύργος της, στη Βαβυλωνία, θα πει Πύλη του Ουρανού. Στα εβραϊκά βαβέλ σημαίνει σύγχυση.

Τρεις γιούς είχε ο Νώε και αυτούς όταν ξεμπουκάρησαν από την Κιβωτό γεννηθήκαμε όλοι, κατά τας γραφάς. Ο ένας, ο Χαν ήταν κωλόπαιδο, αυτουνού οι απόγονοι πήγαν να φτιάξουν τον Πύργο της Βαβέλ. Ο Σημ, το καλό παλληκάρι, ο άλλος γιος του Νώε, είναι ο αρχιφύλαρχος των Ισραηλιτών, της ευλογημένης φυλής των Εβραίων. Το παρατράβηξα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα