Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Northlandz ή όταν ο ανθρωπος έχει ΣΚΟΠΟ

5



Το Northlandz ξεκίνησε σαν χόμπι πριν 35 χρόνια αλλά τελικά κατέληξε Σκοπός Ζωής. Η κατασκευή του μεγαλύτερου μοντέλου σιδηροδρόμου από τον Bruce Williams Zaccagnino  (Μπρους Γουίλιαμς Ζακανίνο) ο οποίος κατάφερε να πραγματοποιήσει τον στόχο κι όνειρο του, μέσα στο υπόγειο του σπιτιού του στο Flemington του New Jersey είναι γεγονός.
Το συγκεκριμένο εντυπωσιακό δημιούργημα, με το  όνομα Northlandz, χρειάστηκε 16 ολόκληρα χρόνια για να φτάσει στην σημερινή του μορφή και συνεχίζει να εξελίσσεται. Ο ευφυής δημιουργός του μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται για τα 8 μίλια διαδρομής που διασχίζουν τα 100 τρένα του, αλλά και για τις 400 γέφυρες που συμπληρώνουν την κατασκευή.

Μάλιστα, το εν λόγω σιδηροδρομικό μοντέλο κοσμούν περισσότερα από 3.000 κτίρια μινιατούρες, τα οποία βρίσκονται σε υποτιθέμενα χωριά και πόλεις, 50.000 δέντρα και γέφυρες που εκτείνονται σε μεγάλα φαράγγια.
Αυτό βέβαια που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, όπως φαίνεται κι από τις φωτογραφίες, είναι η ρεαλιστική απόδοση της κατασκευής αλλά και το γεγονός ότι όλα είναι φτιαγμένα από το χέρι του ίδιου του ιδιοκτήτη.
Ο Bruce Williams Zaccagnino  δηλώνει κατενθουσιασμένος από την θερμή αποδοχή του κόσμου, ενώ σχόλια όπως «αποτελεί ένα από τα θαύματα του κόσμου» του χαρίζουν ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση.
Ο ευτυχισμένος δημιουργός αγαπούσε από μικρό παιδί τα τρένα, αλλά όταν παντρεύτηκε του γεννήθηκε η ιδέα κατασκευής ενός τέτοιου μοντέλου. Μάλιστα, δεν δίστασε να χτίσει πέντε επιπλέον πατώματα στο σπίτι του προκειμένου να φιλοξενηθεί το λατρεμένο του δημιούργημα.
«Εργαζόμουν 18 με 19 ώρες την ημέρα χωρίς διακοπή, προκειμένου να τελειώσω το Northlandz και ξόδεψα τεράστια ποσά για την ολοκλήρωσή του» δηλώνει ο υπερήφανος και χαρούμενος Bruce. Άλλωστε έχει και κάθε λόγο να υπερηφανεύεται, αφού η κατασκευή του έχει κατακτήσει μια θέση στο Ρεκόρ Guinness σαν την μεγαλύτερη δημιουργία στο είδος της. Πλήθος ανθρώπων αλλά και διασημότητες όπως ο Ροντ Στιούαρτ και ο Νιλ Γιάνγκ ταξιδεύουν ως το Νιου Τζέρσι για να θαυμάσουν από κοντά αυτό το ομολογουμένως ξεχωριστό σιδηροδρομικό μοντέλο.
Χρειάζονται τουλάχιστον 2 ώρες για να περιηγηθούν οι επισκέπτες στο έργο Northlandz του Bruce
Το Northlandz δεν τελείωσε αλλά μεταφέρθηκε σε δικό του κτίριο που συνεχίζει να επεκτείνεται.

Τίποτε Δεν Είναι Εξωτερικό. Στη Ζωή υπάρχει μόνο ένας τρόπος να μην είσαι νικητής. Να ξεχάσεις τον ΣΚΟΠΟ σου, να μην είσαι Θέληση ή να μην έχεις Σκοπό. Πίσω από κάθε απίθανο άθλο, πίσω από τις πιο τολμηρές και φανταστικά απίστευτες περιπέτειες, πίσω από τους γίγαντες της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής και βιομηχανικής σκηνής, πίσω από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές υπάρχει πάντα, Ένα και Μόνο Ένα Άτομο η Θέληση του και ο Σκοπός του. Ο ιδρυτής, ο οραματιστής, ο φωτισμένος επιχειρηματίας, αυτός, μονάχα αυτός και μόνο η δική του Σκέψη, ο δικός του Νους, το δικό του Στοχάζειν, έχει επιτρέψει την ύπαρξη εκείνου του κόσμου και μόνο η δική του Θέληση, τον τρέφει και τον συντηρεί.
Στην ψυχολογική κατάσταση ενός πολεμιστή, οτιδήποτε έξω από το Νου του είναι αργές και άκαμπτες καταστάσεις. Στις αποφάσεις, στις επιλογές απαιτείται μια διαφορετική προσέγγιση, η Θέληση και μια ακόμη για να την δυναμώνει, ένας Ακαμπτος  Σκοπός, στην πραγματικότητα δεν λαμβάνεται καμιά απόφαση δεν υπάρχει καμιά επιλογή, ο Σκοπός και η Θέληση καθορίζουν τα πάντα.
Η Θέληση και ο Σκοπός καθοδηγούν και κατευθύνουν κάθε απόφαση. Η Θέληση είναι ο ίδιος ο Εαυτός .. το εισιτήριο για την Ελευθερία. Το Όραμα του δημιουργεί την πορεία, δεν έχει ανάγκη να επιλέξει κατεύθυνση, ο Σκοπός είναι το μονοπάτι, Αυτός και οι Σκέψεις είναι η κατεύθυνση, ο δημιουργός του Σκοπού, που παίρνει μορφή στο Νου, ενεργοποιείται από την Θέληση και μετά υλοποιείται στο φυσικό Σύμπαν. Η Θέληση και ο Σκοπός, είναι κάτι που τοποθετείς ανάμεσα στον εαυτό σου και στην ζωή σου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα