Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

equal 2

Η ιστορία του ανθρώπου είναι σημαδεμένη από την συνεχή κατάχρηση της εξουσίας - περιλαμβάνοντας τους Ρωμαίους, Έλληνες, Τούρκους, Άγγλους, Ισπανούς, Γάλλους, Ολλανδούς, Γερμανούς, Αμερικάνους και σχεδόν κάθε κράτος, στρατός και αστυνομία σε κάθε χώρα του πλανήτη.
Αν δεν διορθωθεί η μέχρι τώρα ανικανότητα των ανθρώπων στην εξουσία, να ενδιαφέρονται για το σύνολο πάνω από τις δικές τους προσωπικές ανάγκες, δεν θα υπάρξει ποτέ δικαιοσύνη στην Γη. Δυστυχώς, η ανθρώπινη φύση έχει ακόμα την τάση και την αδυναμία να αξιοποιεί την δύναμη για να επιβάλει αυτό που συμφέρει αυτόν που την έχει για όχι το καλό όλων. Είναι ένα κατάλοιπο από την ζωώδη μας φύση.

Έχει γίνει ακόμα και σε οργανώσεις που ξεκίνησαν με αγνά κίνητρα, όπως ο κομμουνισμός και ακόμα ο Χριστιανισμός. Σταδιακά, ο πειρασμός της εξουσίας οδήγησε αυτούς που ήταν σε θέσεις δύναμης στην ίδια παγίδα, που στο ξεκίνημα τους είχαν σαν σκοπό να διορθώσουν. Ακόμα πνευματικοί δάσκαλοι και γκουρού έχουν χάσει τον δρόμο τους αξιοποιώντας την δύναμη τους για οικονομικό και ερωτικό όφελος.
Αυτό γίνεται ακόμα και σε μια οικογένεια, όπου ο γονιός δυσκολεύεται να λειτουργήσει δημοκρατικά. Ο άνδρας επιβάλλεται πάνω στην γυναίκα αν μπορεί και η γυναίκα, αν μπορεί, πάνω στον άνδρα. Ο άνδρας, μπορεί να μην δώσει χρήματα στην γυναίκα του. Η γυναίκα, να του στερήσει την ερωτική επαφή.
Τα παιδιά μπορεί να εκμεταλλεύονται τους γονείς με το θυμό, την κατηγορία και ακόμα την αυτοκαταστροφή εκβιάζοντας τους να τους δώσουν αυτό που επιθυμούν.
Τα στελέχη μια εταιρίας προτιμούν να απολύουν το εργατικό δυναμικό και να δίνουν λιγότερα στους εργαζόμενους, παρά να χαμηλώσουν τους δικούς τους μισθούς και άλλες παροχές τους.
Οι δανειστές αξιοποιούν την οικονομική δύναμη για να ρουφάνε την οικονομική ενέργεια των απλών ανθρώπων, παρόλο που αυτή η έλλειψη από την τσέπη του χρεωμένου θα φέρει μια μεγάλη δυσφορία στην ζωή και στην οικογένεια του, χωρίς ουσιαστικά να προσφέρει τίποτα περισσότερο στον πλούσιο που τα μαζεύει. Τι άλλο να έχει; Τι άλλο να του προσφέρουν τα περιττά χρήματα; Φαίνεται ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου ότι ο άλλους θα υποφέρει χωρίς δίκη τους ζωή και ωφεληθεί ιδιαίτερα από αυτό.
Οι βουλευτές, πολιτικοί αρχηγοί και δικαστές δεν δέχονται να μειώσουν τους δικούς τους μισθούς, παρόλο που όλοι οι άλλοι πρέπει να ζουν με λιγότερα. Έχουν σκεφτεί πως νιώθουν οι άλλοι;
Οι γιατροί (όχι όλοι) ζητούν φακελάκια από μια θέση εξουσίας εκμεταλλευόμενοι τον φόβο και τον πόνο του αρρώστου.
Οι δικηγόροι (όχι όλοι) κάνουν το ίδιο λόγω της ανάγκης και τον φόβο του πελάτη.
Το ίδιο κάνουν οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι και άλλοι τεχνίτες όταν καταλαβαίνουν ότι τους χρειάζεσαι. Έχουν μια θέση δύναμης.
Ο δημόσιος υπάλληλος που έχει την δύναμη να σου δώσει ή να σου κρατήσει μια άδεια, ζητάει από την θέση «εξουσίας» του ένα «γρηγορόσιμο» για να σε εξυπηρετήσει.
Όλοι οι επάνω, έχουν σκεφτεί τι επίδραση θα έχουν αυτή η χρήση της δύναμης τους πάνω στην ζωή και οικογένεια του άλλου;
Μια γυναίκα μπορεί να χρησιμοποιεί την δύναμη της ομορφιάς ή της ερωτικής της φύσης για να έχει αυτό που θέλει. Ένας άνδρας την μυϊκή ή την οικονομική του δύναμη.
Ολόκληρο το σύστημα της ανάγκης και της προσφοράς πάνω στο οποίο βασίζεται η οικονομία μας, επιτρέπει σε αυτόν που έχει κάτι που θέλει ο άλλος πολύ, να ζητάει περισσότερα για αυτό ανεξάρτητα από την πραγματική αξία του.
Όλοι οι ρόλοι που παίζουμε για ενέργεια και δύναμη όπως ο τρομοκράτης, ανακριτής, θύμα και απόμακρος είναι αποπήρες να εξασκούμε εξουσία πάνω στους άλλους για να γίνει αυτό που θέλουμε εμείς.
Πώς διαφέρουν όλα τα πιο πάνω από έναν κλέφτη που αναγκάζει τους άλλους να του δώσουν αυτό που θέλει λόγο της δύναμης που του δίνει το πιστόλι του; Είναι κλοπή λόγο δύναμης. Απλώς το πιστόλι διαφέρει σε κάθε περίπτωση.
Ακόμα τα μικρά παιδιά στο σχολείο χρησιμοποιούν την σωματική δύναμη ή κοινωνική αποδοχή να καταπιέσουν και να στεναχωρήσουν τα λιγότερα δυνατά δημοφιλής παιδιά. Είναι από τα πιο πρωτόγονα μας ένστικτα που είναι ώρα να αφήσουμε πίσω μας.
Όταν έχουμε δύναμη, δυσκολευόμαστε να την χειριστούμε με έναν ηθικό και δίκαιο για όλους τρόπο.
Δεν θα υπάρχει ποτέ ισότητα και δικαιοσύνη όσο δεν μαθαίνουμε να αγνοούμε τον πειρασμό της δύναμης και της εξουσίας και να συμπεριφερόμαστε στον άλλον, όπως θα θέλαμε να μας συμπεριφέρεται.
Οραματίζομαι μια μέρα, που θα έχουμε όλοι φτάσει στο επίπεδο της συναισθηματικής, νοητικής και πνευματικής ωριμότητας και εξέλιξης, ώστε να μην αξιοποιούμε ποτέ την δύναμη και την εξουσία για το προσωπικό μας όφελος αλλά μόνο για το καλό του σύνολου.
Φαντασθείτε ένα κόσμο όπου κανένας δεν εκμεταλλεύτηκε την θέση δύναμης για το προσωπικό του κέρδος,
Τότε, θα υπάρχει η ισότητα και η δικαιοσύνη που όλοι επιθυμούμε.
Πρέπει να φανταζόμαστε, ότι είμαστε ο άλλος. Πρέπει να καταλάβουμε, ότι είμαστε ο άλλος.
Να Είστε όλοι Πάντα καλά.
Ρ. Η, Νατζέμυ 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα