Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου


Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου
Δηλαδή οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων που μπήκαν στο PSI διέπραξαν ανοησία;
Επικίνδυνες διστάσεις προσλαμβάνει νέα υπόθεση που αφορά την πληρωμή από το Δημόσιο ομολόγων που κατέχουν hedge Funds τα οποία δεν μπήκαν στο PSI+.
Ο υπουργός Οικονομικών αν και αρχικά αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης για την πληρωμή στο ακέραιο ομολόγου που έληξε χθες από το υπουργείο Οικονομικών και το οποίο βρίσκονταν στα χέρια ενός Hedge Fund, εν τέλει το παραδέχθηκε αντιτείνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα χρεοκοπούσε η χώρα.

Με αυτό τον τρόπο εγείρονται ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του PSI+ για χάρη του οποίου έχασαν δισεκατομμύρια τα Ασφαλιστικά Ταμεία και οι μικροομολογιούχοι.
Η διαφορετική αντιμετώπιση των διαφόρων ομάδων πιστωτών της χώρας σε συνδυασμό με την πλήρη αποπληρωμή ομολόγων που δεν κουρεύτηκαν ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου καθώς και άλλοι ομολογιούχοι που κευρεύτηκαν αναγκαστικά μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια και να ζητήσουν ισότιμη αντιμετώπιση.
Αν δικαιωθούν τέτοιες προσφυγές τότε το ελληνικό Δημόσιο χρέος ενδέχεται να αυξηθεί σημαντικά και να εκτροχιάσει τις προβλέψεις.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα