Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

Η Διαίσθησις...(Η αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι) ΒΙΒΛΙΟ


Η διαίσθησις,που είναι οδηγός της ψυχής,παρουσιάζεται
στον άνθρωπο κατά τρόπο φυσικό,τις στιγμές που το πνεύμα
ηρεμεί.

Στον καθένα σχεδόν έχει συμβεί να αντιληφθεί,ξαφνικά
ότι κάτι συνέλαβε η διάνοιά του,άλλοτε δε ότι,χωρίς καμμία
ειδική προσπάθεια,μεταβίβασε σε άλλο πρόσωπο τις σκέψεις
του με ακρίβεια.
Το ανθρώπινο πν

εύμα όταν απαλλαγεί από ενοχλήσεις και φροντίδες
βρεθεί δε σε κατάσταση ηρεμίας,έχει την ικανότητα και την δύναμη
να λειτουργήσει όπως λειτουργεί ένας πλήρης ραδιοφωνικός σταθμός.
Με την κεραία της διαισθήσεως είναι σε θέση να δέχεται και να εκπέμπει σκέψεις,επί πλέον δε, μπορεί να διακόψει την λήψη ορισμένων κυμάτων που αντιπροσωπεύουν ανεπιθύμητες σκέψεις.
Οπως η ισχύς ενός ραδιοσταθμού εξαρτάται από τη ποσότητα του ηλεκτρικού ρεύματος που μπορεί να χρησιμοποιήσει,έτσι και η δυνατότητα του ανθρώπινου ραδιοσταθμού,εξαρτάται από την δύναμη της θέλησης που διαθέτει το άτομο.
Κάθε σκέψη αντιπροσωπεύει μιά δόνηση η οποία θα υπάρχει αιωνίως στο Σύμπαν.Με μιά βαθύτατη αυτοσυγκέντρωση ένας δάσκαλος,είναι ικανός να συλλάβει τις σκέψεις οποιουδήποτε ανθρώπου εν ζωή ή πεθαμένου.
Οι σκέψεις προέρχονται από το Σύμπαν και όχι από άτομα,γιατί επάνω στο σύμπαν στηρίζονται και όχι πάνω σε πρόσωπα.
Μιά αλήθεια δεν δημιουργείται από τον άνθρωπο.αλλά απλώς και μόνο γίνεται αντιληπτή από τον άνθρωπο.Κάθε λάθος σκέψη του ανθρώπου οφείλεται σε ελάττωμα της αντίληψης και της κρίσης του.Ο σκοπός της επιστήμης των γιόγκι είναι να κατευνάζει και να καθησυχάζει το πνεύμα ,ώστε να μπορεί μέσα σε απόλυτη ηρεμία να δεχτεί χωρίς διαστροφές τις αλάνθαστες συμβουλές της εσωτερικής φωνής...


           (απόσπασμα από το  παρακάτω βιβλίο)Τίτλος : Η αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι
Συγγραφέας : Παραμχάνσα, Γιογκανάντα


Σε αυτό το πολυσέλιδο κι αποκαλυπτικό μελέτημα, που κρατάει σε εγρήγορση τον αναγνώστη ώς την τελευταία σελίδα, παρουσιάζεται με κάθε λεπτομέρεια η κοσμοαντίληψη της Γιόγκα. Η Γιόγκα αποτελεί σήμερα λύση ζωής για πλήθος ανθρώπων που κουράστηκαν από το άγχος και την αγωνία του σύγχρονου τρόπου ζωής. Το περίφημο πλέον βιβλίο του Παραμχάνσα Γιογκανάντα, που απέδωσε λαμπρά από τα αγγλικά ο Ι.Δ. Βορρές, αποτελεί για τον Έλληνα αναγνώστη την καλύτερη και πληρέστερη μύηση σε αυτόν τον συνδυασμό φιλοσοφίας και μεταφυσικής. Συνδυασμό που επιδιώκει να χαρίσει στον άνθρωπο την εσωτερική γαλήνη μέσα από τον απόλυτο έλεγχο του σώματος και της ψυχής. 

Ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα (1893-1952) θεωρείται ευρύτατα ως μια από τις εξέχουσες πνευματικές αρχές της εποχής μας. Γεννήθηκε στην Ινδία, και το 1920 πήγε στις ΗΠΑ, όπου για περισσότερο από τριάντα χρόνια, δίδαξε την αρχαία επιστήμη του διαλογισμού και την τέχνη της ισορροπημένης πνευματικής ζωής. Με το βιβλίο του "Η αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι" και πολλά άλλα βιβλία του, ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα γνώρισε σε εκατομμύρια αναγνώστες την αιώνια σοφία της Ανατολής. Υπό την καθοδήγηση μιας από τις πρώτες και στενότερες μαθήτριές του, της Σρι Ντάγια Μάτα, το πνευματικό και ανθρωπιστικό του έργο συνεχίζεται στην Αδελφότητα για την Αυτογνωσία, τη διεθνή οργάνωση που ίδρυσε το 1920 με σκοπό την εξάπλωση των διδασκαλιών του σε όλο τον κόσμο


ΠΗΓΗhttp://books.vres.gr
ΠΗΓΗ.perizitito.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα