Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Κυβερνητικό Εργαστήριο αποκαλύπτει τη λειτουργία κβαντικού διαδίκτυου για πάνω από δύο χρόνια!!!

Sparkleoptic




Ένα κβαντικό διαδίκτυο που μπορεί να στέλνει απόλυτα ασφαλή μηνύματα <<τρέχει>>  στο Los Alamos National Labs τα τελευταία δυόμισι χρόνια, όπως αναφέρει το MIT Technology Review .

Ένα από τα όνειρα των εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασφάλειας είναι η δημιουργία ενός κβαντικού διαδικτύου  με κβαντική κρυπτογράφηση που επιτρέπει την απόλυτα ασφαλή επικοινωνία με βάση τους ισχυρούς νόμους της κβαντομηχανικής.


Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα τεράστιο δίκτυο που βασίζεται γύρω από ένα κομβικό σημείο και ενός δικτύου με βάση την ομιλία. Όλα τα μηνύματα δρομολογούνται από οποιοδήποτε σημείο του δικτύου στο άλλο μέσω αυτού του κομβικού σημείου.

Το πρόβλημα με αυτήν την προσέγγιση έχει επεκτασιμότητα. Οι ερευνητές λένε ότι το έχουν διευθετήσει  εξοπλίζοντας κάθε κόμβο του δικτύου με κβαντικούς πομπούς (λέιζερ), αλλά όχι με ανιχνευτές φωτονίων, οι οποίοι είναι ακριβοί και ογκώδεις. Μόνο το κομβικό σημείο μπορεί να λαμβάνει ένα κβαντικό μήνυμα (αν και όλοι οι κόμβοι μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα συμβατικά με τον κανονικό τρόπο).




Αυτό μπορεί να ακούγεται περιοριστικό, αλλά εξακολουθεί να επιτρέπει σε κάθε κόμβο να στέλνει ένα μοναδικό <<μαξιλάρι>> στο κέντρο το οποίο το χρησιμοποιεί στη συνέχεια για να επικοινωνεί με ασφάλεια πάνω από την κλασική σύνδεση. Ο κόμβος μπορεί να δρομολογήσει στη συνέχεια αυτό το μήνυμα σε έναν άλλο κόμβο χρησιμοποιώντας ένα άλλο μαξιλάρι του χρόνου που έχει δημιουργήσει με αυτό το δεύτερο κόμβο. Έτσι, το σύνολο του δικτύου είναι ασφαλές, υπό τον όρο ότι το κεντρικό κομβικό σημείο είναι επίσης ασφαλές.

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του συστήματος είναι ότι καθιστά την τεχνολογία που απαιτείται σε κάθε κόμβο εξαιρετικά απλή - ουσιαστικά λίγο περισσότερο από ένα λέιζερ. Απώτερος στόχος τους είναι να έχουν μία από αυτές τις ενότητες χτισμένη σε σχεδόν κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη σε ένα δίκτυο οπτικών ινών.

Από terrapapers
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα