Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Απίστευτες εικόνες της πολυπλοκότητας του ανθρώπινου ματιού


eye13
Σας έχει πει ποτέ κάποιος  "Τα μάτια σου είναι όμορφα;" Νομίζω ότι αν τα έβλεπαν από τόσο κοντά  δεν θα έλεγαν μόνο αυτό.  Πιστεύω ότι αυτές οι εικόνες θα δώσουν  στα μάτια ένα βλέμμα που τα σπρώχνει στον κόσμο του παράξενου και συνάμα  του συναρπαστικού. Τα μάτια είναι καταπληκτικά όργανα τόσο στην λειτουργία τους όσο και στη φυσική σύστασή τους, κάτι που θα δείτε μέσα από αυτές τις φωτογραφίες!


Ένας αρμενικής καταγωγής  καθηγητής φυσικής, ο Suren Manvelyan  χρησιμοποίησε φίλους, συναδέλφους και μαθητές του ως μοντέλα για να κάνουν αυτά τα καταπληκτικά πορτρέτα του οφθαλμού. Ποτέ δεν πίστευε ότι θα αντίκριζε κάτι σαν αυτό - έμοιαζαν σχεδόν σαν δραματικές επιφάνειες σε μακρινούς πλανήτες!
«Είναι πολύ φυσικό, όταν κάνεις macro λήψεις  των εντόμων και των φυτών, αλλά  να προσπαθήσω να πάρω και εικόνα του ματιού; Δεν περίμενα αυτά τα αποτελέσματα »,  λέει ο Suren.
«Δεν γνώριζα ότι είναι τόσο περίπλοκα στην εμφάνιση. Καθημερινά βλέπουμε εκατοντάδες μάτια, αλλά δεν υπήρχε  καν η υποψία ότι έχουν τέτοια όμορφη δομή, όπως επιφάνειες από άγνωστους πλανήτες. " 
eye1Eye2Eye3eye4eye7eye8eye9eye10eye11eye12eye13eye14eye15eye16eye17

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα