Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Κοράνι: οι 150 (πιο) "θανάσιμες" σελίδες! Κι όποιος αντέξει ας τις διαβάσει. Μετά απ' αυτό μην πεις ότι δεν ήξερες...(Μέρος Γ' -αποσπάσματα)


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 45o
Ο ΚΑΠΝΟΣ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 23  από 59


8. « Με το να πλανιούνται μέσα στην αοριστία της αμφιβολίας, οι άπιστοι κοροϊδεύουν τη διδασκαλία μας».

9. « Θα τους δεις τη μέρα που ένας κατασκότεινος πέπλος θα καλύψει το στερέωμα».

10. « Θα τους τυλίξει. Θα είναι τρομερό μαρτύριο αυτό».

14. « Αν κάνουμε λιγότερο σκληρές τις τιμωρίες μας, θα ξαναγυρίσουν στην απιστία».

15. « Την ημέρα που θα ασκήσουμε τη δικαιοσύνη μας σε όλη της την λάμψη, θα τους εκδικηθούμε για την περιφρόνησή τους».

37. « Κι από τις περασμένες γενιές; Τις εξοντώσαμε για τα εγκλήματά τους».

40. « Η μέρα του διαχωρισμού είναι το όριο που προορίζεται για όλους τους ανθρώπους».

41. « Εκείνη την ημέρα, θα είναι άχρηστα και το κύρος του αφέντη και η βοήθεια του υπηρέτη. Δεν θα υπάρχει πια προστασία».

42. « Μόνο σ’ όσους χαριστεί ο Αλλάχ θα σωθούν….».

43. « Αλλά ο (πικρός) καρπός του δένδρου ζακούμ»,

44. « Θα είναι η τροφή των αποδιωγμένων».

45. « Σαν λιωμένο μέταλλο θα τους κατατρώει τα σπλάχνα τους».

46. « Κι εκεί μέσα, θα βράζει σαν το νερό στη φωτιά».

47. « Θα πούνε στους δήμιους: αρπάξτε τους κακούς, σύρτε τους στις κρύπτες».

48. « Ρίξτε βραστό νερό στα κεφάλια τους».

49. « Πάθετε αυτά τα βασανιστήρια, σεις που είσαστε λαμπροί και τιμημένοι».

50. « Να οι πυρές που δεν πιστεύατε».

51. « Οι δίκαιοι θα κατοικήσουν στον τόπο της ειρήνης».

52. « Κλήρος τους θα είναι οι κήποι και οι βρύσες».

53. « Θάναι ντυμένοι με μετάξινα ρούχα….».

54. « Γυναίκες τους θάχουν τα ουρί με τ’ αλαβάστρινα στήθη και τα όμορφα μαύρα μάτια».

55. « Θάχουν όσα θέλουν από τα φρούτα του παραδείσου».

56. « Δεν θα δοκιμάσουν πια το θάνατο και θ’ απελευθερωθούν για πάντα από τις θλίψεις της κόλασης».



ΚΕΦΑΛΑΙΟ 45o
Η ΓΟΝΥΚΛΙΣΙΑ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 17  από 36


7. « Τους αποκαλύπτουν τις ουράνιες αλήθειες κι αυτοί επιμένουν στο πείσμα και στην αλαζονεία τους. Σαν να μην άκουγαν. Ανάγγειλέ τους μια σπαραχτική τιμωρία».

8. « Κι αν ξέρουν τη θεία διδασκαλία, την ξέρουν για να την κοροϊδεύουν. Ένα φοβερό μαρτύριο θα είναι η ανταμοιβή τους».

9. « Η κόλαση είναι μπροστά τους. Σε τίποτα δεν θα τους ωφελήσουν τα έργα τους και οι χιμαιρικοί τους θεοί. Θα τιμωρηθούν αυστηρά».

10. « Αυτό το βιβλίο είναι το απόθεμα της ιερής θρησκείας. Όποιος το αρνηθεί, θα σπαράζεται από τα μαρτύρια».

15. « Δώσαμε στα τέκνα του Ισραήλ καλούς νόμους, την Πεντάτευχο και την προφητεία….».

16. « Τους ορίσαμε τη λατρεία  του αληθινού Θεού. Φιλονίκησαν μόνον σαν τους ήρθε η γνώση του Ισλαμισμού. Ο φθόνος τους έβαλε τα όπλα στο χέρι. Ο Αλλάχ θα τερματίσει τις διαφορές τους την ημέρα της ανάστασης».

17. « Σε ορίσαμε υπέρτατο αρχηγό της άγιας θρησκείας. Ακολούθησέ την και μη γίνεσαι συγκαταβατικός στις επιθυμίες εκείνων που ζουν στα σκοτάδια».

18. « Η προστασία τους θα σου είναι άχρηστη. Οι κακοί αλληλοβοηθούνται, αλλά ο Αλλάχ είναι ο προστάτης εκείνων που τον φοβούνται».

19. « Το Κοράνιο περιέχει σαφείς εντολές. Είναι το φως των πιστών και η εγγύηση για την εύνοια του ουρανού».

22. « …….σφράγισε τ’ αυτιά και την καρδιά του. Έβαλε ένα πέπλο στα μάτια του. Ποιος θα τον φωτίσει, αφού ο Αλλάχ τον παραπλάνησε;...».

26. « Είναι ο κυρίαρχος του ουρανού και της γης και την ημέρα που θα σταματήσει ο χρόνος, εκείνοι που χαρακτηρίζουν τη διδαχή μας ως αγυρτεία θα εξολοθρευτούν".

27. « Θα δείτε όλους τους λαούς να γονατίζουν…..».

29. « Ο Αλλάχ θα μπάσει τους ενάρετους πιστούς στην κατοικία των ηδονών. Και εκεί, θα απολαμβάνουν την υπέρτατη ευδαιμονία».

30. « Θα πουν στους άπιστους: δεν σας διάβασαν τις θείες επιστολές; Σεις όμως τις περιφρονήσατε αλαζονικά και παρασυρθήκατε στο έγκλημα».

32. « Θα εκθέσουν εμπρός τους την εικόνα των εγκλημάτων τους. Και θα πέσει στο κεφάλι τους η τιμωρία που κορόιδευαν».

33. « Θα τους πουν: σήμερα σας ξεχνούμε, όπως είχατε ξεχάσει και σεις την ανάσταση. Ήρθε η μέρα και κατοικία σας είναι η φωτιά. Έσβησε για σας η ελπίδα».

34. « Περιπαίξατε την άγια θρησκεία και σας μέθυσαν οι γήινες ηδονές. Θάναι η κόλαση η αιώνια κατοικία σας και δεν θα κριθείτε άξιοι να δοξάσετε τον Αλλάχ».



ΚΕΦΑΛΑΙΟ 46o
ΕΛ ΑΧΚΑΦ
εδάφια 18  από 35

2. «….Οι άπιστοι απορρίπτουν τη διδασκαλία μας».

3. « Τι σας φαίνεται πως είναι οι Θεοί σας; Δείξτε μου, τι δημιούργησαν πάνω στη γη; Μήπως  μοιράζονται την κυριαρχία των ουρανών; Αν είναι έτσι, φέρτε για να το αποδείξετε ένα βιβλίο που να στάλθηκε πριν από το Κοράνιο ή επιχειρήματα που να βασίζονται στο κύρος της γνώσης».

6. « Εξηγείς την υπέροχη θρησκεία μας σ’ εκείνους που αποκήρυξαν την αλήθεια; Την θεωρούν απάτη».

16. « Οι γονείς θα επικαλεστούν την κατάρα του ουρανού για τον άσωτο γιο που ποδοπατεί το κύρος τους, που απορρίπτει τις υποσχέσεις της μέλλουσας ζωής….».

17. « Βγήκε η απόφαση που προγράφει τους δαίμονες και τις περασμένες γενεές, εναντίον των διεστραμμένων παιδιών. Ο αποδιωγμός είναι ο κλήρος τους».

19. « Την ημέρα που θα ρίξουν στις φλόγες τους άπιστους θα τους πουν: σκορπίσατε τα πλούτη σας πάνω στη γη, μεθύσατε με τις ηδονές της, αλλά σήμερα μια φριχτή τιμωρία θα είναι η πληρωμή για την αλαζονεία σας, για τις καταχρήσεις σας και για την ασέβειά σας».

20. «….Φοβάμαι για σας τη φωτιά της μεγάλης ημέρας».

21. « Θέλεις, του είπαν, να καταργήσεις τη λατρεία των θεοτήτων μας; Στείλε μας τα δεινά που μας απειλείς, αν είναι αληθινή η αποστολή σου».

22. « …..Εγώ εκπληρώνω την υπηρεσία μου. Αλλά σας βλέπω βυθισμένους στα σκοτάδια της άγνοιας».

23. « Είδαν ένα τεράστιο σύννεφο που απλωνόταν πάνω στην κοιλάδα τους και το πήραν για οιωνό της βροχής. Γελιέστε, τους είπε ο προφήτης, αυτό το σύννεφο κλείνει μέσα στα σπλάχνα του την δυστυχία που θέλατε να επισπεύσετε. Ο άνεμος που φυσάει, σας φέρνει μια φοβερή τιμωρία».


24. « Υπακούει στη διαταγή του ουρανού και θα εξοντώσει τα πάντα. Η προφητεία επιτελείται. Το πρωί, δεν έβλεπες παρά μόνο το μέρος που κατοικούσαν. Έτσι τιμωρούμε τους άτιμους».

25. « Αυτός ο λαός είχε τα ίδια πλεονεκτήματα με σας. Τους είχαμε δώσει ακοή, όραση και μια ψυχή για να αισθάνονται. Τους ήταν άχρηστα αυτά τα δώρα. Αρνήθηκαν το λόγο του Αλλάχ και δοκίμασαν την τιμωρία που κορόιδευαν».

26. « Καταστρέψαμε τις γύρω σας πόλεις, αφού προηγούμενα τους αναγγείλαμε τα θαύματα του Αλλάχ για να τους βγάλουμε από την τύφλωσή τους».

27. « Μήπως τους έσωσαν οι θεότητες που λάτρευαν αυτοί οι λαοί; Αντίθετα, χάθηκαν από τα μάτια τους και δεν τους απόμεινε άλλο από το ψέμα και τη βλασφημία».

30. « Ω λαοί! Υπακούστε στον κήρυκα του Αλλάχ και πιστέψτε σ’ αυτόν. Θα σας συγχωρήσει τα αμαρτήματά σας και θα σας απολυτρώσει από μια φοβερή τιμωρία».

31. « Όποιος δεν ακούει τον αγγελιαφόρο της πίστης, θα δοκιμάσει τις ουράνιες εκδικήσεις στη γη και στον άλλο κόσμο θα βαδίζει χωρίς προστάτη στα σκοτάδια».

33. « Μια μέρα θα ρωτήσουν τους άπιστους που θα τους έχουν οδηγήσει μπροστά στις πυρές: δεν είναι αληθινή φωτιά αυτή; Είναι φωτιά θα απαντήσουν. Παίρνουμε τον Αλλάχ για μάρτυρά μας. Δοκιμάστε λοιπόν τα μαρτύρια που αρνηθήκατε την πραγματικότητά τους».

34. « Να είσαι υπομονετικός, όπως ήταν οι προηγούμενοί σου απόστολοι. Μη θέλεις να επισπεύσεις το μαρτύριο των απίστων. Θα δουν την εκπλήρωση των απειλών μας».




ΚΕΦΑΛΑΙΟ 47o
Η ΜΑΧΗ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 29  από 40


1. « Ο Αλλάχ θα εκμηδενίσει τα έργα των απίστων που απομακρύνουν τους ομοίους τους από το δρόμο της σωτηρίας».

3. « Οι άπιστοι έχουν για οδηγό το ψέμα. Οι πιστοί βαδίζουν με οδηγό την δάδα της αληθινής πίστης….».

4. « Αν συναντήσετε τους άπιστους, χτυπήστε τους ως το σημείο που να κάνετε μεγάλες σφαγές. Αλυσοδέστε τους αιχμαλώτους».

5. « Είτε πληρωθείτε για να τους αποδώσετε την ελευθερία τους, είτε τους διώξετε χωρίς λύτρα, να περιμένετε να σβήσει τη δάδα του ο πόλεμος. Αυτή είναι η διαταγή του ουρανού. Μπορεί να τους εξοντώσει και χωρίς τη βοήθεια των χεριών σας. Αλλά θέλει να σας δοκιμάσει τον ένα με τον άλλο. Ποτέ δεν θα χαθεί η ανταμοιβή εκείνων που θα πεθάνουν μαχόμενοι για την πίστη».

6. « Ο Αλλάχ θα τους οδηγεί. Θα διορθώσει την πρόθεσή τους».

7. « Θα τους μπάσει στον κήπο των ηδονών που τους έχει περιγράψει».

8. « Ω πιστοί! Υπερασπιστείτε την υπόθεση του Αλλάχ. Θα σας βοηθήσει και θα σταθεροποιήσει τα βήματά σας».
9. « Τους άπιστους θα τους συντροφεύει η δυστυχία. Είναι μάταια τα έργα τους».

10. « Απόρριψαν με φρίκη το βιβλίο που ήρθε από τον ουρανό. Αλλά θα εκμηδενιστούν οι προσπάθειές τους».

11. « Μη δεν γύρισαν τη γη; Μη δεν είδαν ποιο ήταν το τέλος των περασμένων γενεών; Τις εξόντωσε ο Αλλάχ. Κι αυτοί πρέπει να περιμένουν παρόμοια τύχη».

12. « Είναι εξασφαλισμένη η προστασία του ουρανού στους πιστούς. Αλλά οι ασεβείς δεν έχουν καθόλου προστάτες».

13. « Ο Αλλάχ θα δεχτεί τους ενάρετους πιστούς στους κήπους που τους ποτίζουν ποταμοί. Οι διεστραμμένοι, μεθυσμένοι από τις γήινες ηδονές, ζουν μέσα στην αποκτήνωση. Η φωτιά θα είναι η κατοικία τους».

14. « Πόσες και πόσες πολιτείες, πιο ισχυρές από την πολιτεία που σε έδιωξε από τους κόλπους της, καταστράφηκαν; Τίποτα δεν μπόρεσε να αναβάλει την εκδίκησή μας».

16. « Μέσα στους κήπους που έχουν υποσχεθεί σ’ εκείνους που έχουν το φόβο του Αλλάχ, κυλούν ποταμοί με ολοκάθαρα νερά, γάλα με γεύση που δεν αλλοιώνεται ποτέ και γλυκό κρασί».

17. « Εκεί κυλούν ποτάμια με αγνό μέλι. Όλοι οι καρποί φυτρώνουν άφθονοι. Η χάρη του Αλλάχ αγρυπνάει στους εκλεκτούς του. Πως νάχουν οι φιλοξενούμενοι του κήπου των ηδονών όμοια τύχη με τους κατοίκους της φωτιάς που θα τους ποτίζουν με βραστό νερό που θα τους ξεσκίζει τα σπλάχνα τους;».

22. « Δεν θα πολεμήσουμε, είπαν οι πιστοί, εκτός αν μας δώσει ο ουρανός εντολή στο Κοράνιο. Αν στείλει η αιώνια σοφία αυτό το κεφάλαιο με διαταγή για μάχη, θα δεις εκείνους που έχουν μολυσμένη την καρδιά τους να σε κοιτάζουν με μάτι όπου θάναι ζωγραφισμένος ο θάνατος. Πόσο θα τους είχε ωφελήσει μια γενναιόδωρη αφοσίωση!».

23. « Αν μιλήσει ο ουρανός και υπακούσουν στη φωνή του, θα δεχτούν λαμπρή ανταμοιβή».

24. « Σε τι θα σας εξέθετε η ανυπακοή; Θα ερημώνατε τη γη και θα παραβιάζατε τους ιερούς νόμους του αίματος».

25. « Έτσι κάνουν αυτοί που τους καταράστηκε ο Αλλάχ και τους έκανε κουφούς και τυφλούς».

27. « Ο Σατανάς θέλει να στολίσει με λουλούδια την αμαρτία στα μάτια του δειλού που θα ξαναγυρίσει στην ασέβεια. Και θα του δώσει απατηλά πλούτη».

28. « Έχοντας συμφωνήσει μ’ εκείνους που απεχθάνονται την εντολή της μάχης, τους υποσχέθηκε να ακολουθήσει το παράδειγμά τους. Αλλά ο Αλλάχ γνωρίζει τα μυστικά του».

29. « Που θα τρέξουν να κρυφτούν σαν έλθει ο άγγελος του θανάτου να κόψει το νήμα των ημερών τους και τους χτυπήσει στο πρόσωπο και τους νεφρούς;».

33. « Θα δοκιμάσουμε το θάρρος και τη σταθερότητά σας στις μάχες, ώσπου να βεβαιωθούμε και να μπορέσουμε να κρίνουμε τα κατορθώματά σας».

34. « Όσοι απομακρύνουν τους ομοίους τους από το δρόμο της σωτηρίας και αποσχιστούν από τον προφήτη, ενώ είχαν διδαχτεί τη θρησκεία μας, δεν θα βλάψουν τον Αλλάχ. Αυτός θα εκμηδενίσει τα έργα τους».

36. « Οι ασεβείς που θα προβάλλουν εμπόδια σε εκείνους που θέλουν να πολεμήσουν για την πίστη και που θα πεθάνουν μέσα στην απιστία τους, δεν έχουν πια να ελπίζουν συγγνώμη».

37. « Μη δείξετε δειλία. Μην προσφέρετε ειρήνη. Είστε ανώτεροι από τους εχθρούς σας. Ο Αλλάχ είναι μαζί σας και θα σας βοηθήσει στις προσπάθειές σας».

38. « Αυτή η ζωή δεν είναι άλλο από ένα επιπόλαιο παιγνίδι. Αλλά η πίστη και ο φόβος του Αλλάχ θα έχουν την ανταμοιβή τους. Ο Αλλάχ δεν σας ζητάει να θυσιάσετε όλα τα αγαθά σας».

39. « Αν το απαιτούσε, δεν θα είσαστε αρκετά γενναιόδωροι για να το κάνετε και θα σας γινόταν απεχθής η θρησκεία».

40. « Ω πιστοί! Σας καλώ να θυσιάσετε ένα μέρος από τα πλούτη σας για τον ιερό πόλεμο. ….Αν αρνηθείτε να υπακούσετε, θα βάλει στη θέση σας άλλους λαούς καλύτερους από σας».




ΚΕΦΑΛΑΙΟ 48o
Η ΝΙΚΗ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 20  από 29


1. « Σου χαρίσαμε μια λαμπρή νίκη».

5. « Θα μπάσει τους πιστούς στους κήπους όπου κυλούν ποτάμια και θα τους καθαρίσει από τις κηλίδες τους. Θα απολαμβάνουν την υπέρτατη ευδαιμονία στην αιώνια κατοικία».

6. « Οι ασεβείς, οι ειδωλολάτρες και οι βλάσφημοι, θα τιμωρηθούν αυστηρά. Θα τους κυνηγούν η οργή και η κατάρα του ουρανού. Η κόλαση θάναι η ολέθρια κατοικία τους».

8. « Σε στείλαμε για να μαρτυρήσεις για την αλήθεια και για να κηρύξεις τις υποσχέσεις και τις απειλές μας».

9. « Πιστεύετε στον Αλλάχ, υπερασπιστείτε την υπόθεση του ουρανού, δοξάζετε τον Αλλάχ και υμνείτε τον πρωί κα βράδυ».

10. « Όσοι σου ορκίζονται πίστη, ορκίζονται στον Αλλάχ. Το χέρι του Αλλάχ είναι πάνω στο χέρι τους. Όποιος παραβιάζει την ιερή συμμαχία είναι ένοχος επιορκίας. Όποιος την τηρεί πιστά θα πάρει λαμπρή ανταμοιβή».

11. « Οι Άραβες που δεν βγήκαν να πολεμήσουν, θα πουν: μας εμπόδιζαν οι ικανότητές μας και η φροντίδα των οικογενειών μας. Παρακάλα τον Αλλάχ να μας συγχωρήσει. Αλλά η καρδιά τους διαψεύδει αυτά που προφέρουν τα χείλη τους. Να τους απαντήσεις: ποιος θα σταματήσει το χέρι του Αλλάχ, αν σκοπεύει να σας τιμωρήσει ή να σας ανταμείψει; Γνωρίζει τις πράξεις σας».

12. « Νομίσατε πως ο προφήτης και οι πιστοί είχαν χωριστεί για πάντα από τις οικογένειές τους. Σίγουρα οι καρδιές σας συνέλαβαν αυτή τη γνώμη. Σας εξαπάτησε και θα προκαλέσει το χαμό σας».

13. « Ας ξέρουν όσοι δεν πιστεύουν στον Αλλάχ και στον προφήτη του πως έχουμε ανάψει πυρές για τους άπιστους».

16. « Να πεις στους Άραβες που έμειναν μέσα στις οικογένειές τους: θα σας καλέσουμε να πολεμήσετε εναντίον ενός ισχυρού και φιλοπόλεμου έθνους. Θα το πολεμήσετε ώσπου να ασπαστεί τον ισλαμισμό και τότε θάχετε την ευδαιμονία για πληρωμή της υπακοής σας. Αν αρνηθείτε να βαδίσετε, όπως το κάνατε κιόλας, να περιμένετε τη θεϊκή εκδίκηση».

17. «….Όποιος ακολουθήσει τον Αλλάχ και τον προφήτη θάχει για κλήρο τους κήπους που ποτίζονται από τα ποτάμια. Όσοι γυρίσουν πίσω είναι προορισμένοι για τα βασανιστήρια».

18. « Ο Αλλάχ κοίταξε με συγκαταβατικό μάτι τους πιστούς όταν ορκίστηκαν πίστη κάτω από το δέντρο. Διάβαζε στο βάθος των καρδιών τους. Τους έστειλε τη σιγουριά. Και μια λαμπρή νίκη στεφάνωσε την αφοσίωσή τους».

19. « Πληρώθηκαν με πλούσια λάφυρα. Ο Αλλάχ είναι ισχυρός και σοφός».

20. « Σας το είχε υποσχεθεί. Έσπευσε να σας κάνει κυρίους τους. Απότρεψε από πάνω σας το σίδερο των εχθρών σας για να δώσει στους πιστούς ένα σημάδι της προστασίας του και να σας ενισχύσει στην αληθινή πίστη».

21. « Κι άλλα, ακόμη πιο πολύτιμα λάφυρα βρίσκονται στα χέρια του. Είναι έτοιμος να σας τα παραδώσει. Τίποτα δεν περιορίζει τη δύναμή του».

22. « Αν είχαν πολεμήσει οι άπιστοι, θα τρέπονταν σε φυγή. Και δεν θα βρίσκανε ούτε άσυλο ούτε προστάτη».

25. « Αυτοί είναι που δεν πιστεύουν και σας απομακρύνουν από το ιερό τέμενος, όπως και από τις προσφορές που κατακρατούν και δεν τις αφήνουν να φτάσουν στον προορισμό τους. Αν δεν υπήρχαν μεταξύ τους και πιστοί και των δύο φύλων που δεν τους ξέρετε, αν δεν είχε να φοβηθεί μήπως κάνει κανένα έγκλημα και αν ήταν χωρισμένοι, θα επιβάλλαμε οδυνηρή ποινή στους άπιστους».

27. « Η αιώνια αλήθεια επιτέλεσε την αποκάλυψη που είχε ο προφήτης, όταν φώναξε αυτές τις λέξεις:  Θα μπείτε στον ναό της Μέκκας, σώοι και αβλαβείς, με ξυρισμένο το κεφάλι και χωρίς φόβο. Ο Αλλάχ ξέρει αυτό που αγνοείτε. Σας ετοιμάζει μια προσεχή νίκη».

28. « Ο Αλλάχ έστειλε τον προφήτη για να κηρύξει την αληθινή πίστη και για να την εγκαταστήσει στα ερείπια των άλλων θρησκειών. Σου αρκεί η μαρτυρία του».

29. « Ο Μωάμεθ είναι ο απεσταλμένος του Αλλάχ. Οι μαθητές του θα είναι τρομεροί με τους άπιστους και φιλάνθρωποι μεταξύ τους….ο Αλλάχ υποσχέθηκε την φιλευσπλαχνία του σε όσους ασπάστηκαν τον ισλαμισμό και έκαναν αγαθοεργίες. Τους προορίζει λαμπρή ανταμοιβή».





ΚΕΦΑΛΑΙΟ 49o
ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 8  από 18


7. « Ο Αλλάχ σας έδωσε την αγάπη της πίστης. Την ομόρφηνε στις καρδιές σας. Σας εμπνέει τη φρίκη για την απιστία…».

9. « Αν γεννηθεί κάποια διαφορά ανάμεσα στους πιστούς, ειρηνεύσετέ την. Αν η μια μερίδα ορθωθεί άδικα εναντίον της άλλης, καταπολεμήστε την ώσπου να επανέλθει στις αρχές του Αλλάχ. Αν αναγνωρίσει την αδικία της, αποκαταστήστε την ειρήνη ανάμεσα στους αδελφούς σας, γιατί ο Αλλάχ αγαπάει τη δικαιοσύνη».

10. « Οι πιστοί είναι αδέλφια. Διατηρήστε την ομόνοια ανάμεσά σας….».

12. « Ω πιστοί! Να είστε επιφυλακτικοί στις κρίσεις σας. Συχνά είναι άδικες. Βάλτε όρια στην περιέργειά σας….».

14. « Οι Άραβες λένε: πιστεύουμε. Να τους απαντήσεις: δεν πιστεύετε καθόλου. Πείτε:  ομολογούμε τον ισλαμισμό. Δεν έχει ακόμη εισχωρήσει στις καρδιές σας η πίστη. Αν όμως υπακούσετε στον Αλλάχ και στον Προφήτη, τα έργα σας δεν θα χάσουν τίποτα από την αξία τους….».

15. « Αληθινοί πιστοί είναι εκείνοι που είναι ελεύθεροι από αμφιβολίες, πιστεύουν στον Αλλάχ, στον απόστολό του και θυσιάζουν τη ζωή και τα πλούτη τους για να υπερασπίσουν την ιερή υπόθεση».

16. « Θα μάθετε σεις στον Αλλάχ ποια είναι η θρησκεία σας; Αυτός γνωρίζει το κάθε τι που υπάρχει στον ουρανό και στη γη. Η γνώση του αγκαλιάζει την έκταση του σύμπαντος».

17. « Σε κατηγορούν ότι ασπάστηκες τον ισλαμισμό. Να τους απαντήσεις: αυτή η θρησκεία δεν προέρχεται από μένα. Είναι ένα δώρο του ουρανού. Θα σας καθοδηγήσει, αν είναι ειλικρινείς οι καρδιές σας».






ΚΕΦΑΛΑΙΟ 50o
Κ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 19  από 45



2. « Έκπληκτοι που βλέπουν ένα προφήτη από το έθνος τους οι άπιστοι λένε πως είναι θαύμα».

5. « Είπαν την αλήθεια ψέμα. Κυριάρχησε μέσα τους το πνεύμα της σύγχυσης».

13. « …. Είπαν τους προφήτες τους απατεώνες. Όλοι τους δοκίμασαν τις τιμωρίες που σας αναγγέλλω».

18. « Τον κυριεύει η αγωνία του θανάτου. Να, του λένε, το τέλος που ήθελες να καθυστερήσεις».

19. « Ο ήχος της σάλπιγγας θα αναγγείλει την ημέρα των απειλών».

21. « Ζούσες στην ξεγνοιασιά, θα του πουν. Δεν σου απασχόλησε τη σκέψη σου αυτή η μέρα. Ρίξαμε τον πέπλο που σε τύφλωνε. Σήμερα, θα είναι διεισδυτικό το μάτι σου».

22. « Ένας από τους αγγέλους θα πει: να τι έχω ετοιμάσει εναντίον του».

23. « Να ρίξουν στην κόλαση τον άπιστο και τον παράνομο».

24. « Να ρίξουν όσους εμπόδισαν το καλό, παραβίασαν τους νόμους και αμφιβάλλανε για την ιερή θρησκεία».

25. « Να δοκιμάσει τα πιο σκληρά βασανιστήρια ο ειδωλολάτρης».

29. « Εκείνη τη μέρα θα ρωτήσουμε την κόλαση : Είναι γεμάτες οι καταβόθρες σου; Και θ’ απαντήσει: έχετε κι άλλα θύματα;».

34. « Εδώ (στον παράδεισο) είναι μαζεμένες όλες οι ηδονές. Η τόσο μεγάλη ευδαιμονία θα ξεπερνάει τις προσδοκίες σας».

35. « Πόσους και πόσους λαούς πιο ισχυρούς από τους κατοίκους της Μέκκας δεν εξολοθρεύσαμε! Γυρίστε τη γη και δείτε αν βρήκαν κανένα καταφύγιο για να φυλαχτούν απ’ την εκδίκησή μας».

40. « Σκέψου την ημέρα που ο ουράνιος κήρυκας θα καλέσει τους θνητούς».

41. « Η στιγμή που θ’ ακουστεί η αληθινή κραυγή, θα είναι η στιγμή της ανάστασης».

42. « Δίνουμε τη ζωή και το θάνατο. Είμαστε το όριο όλων των πραγμάτων».

43. « Εκείνη τη μέρα η γη θ’ ανοίξει τα σπλάχνα της. Οι άνθρωποι θα ορμήσουν έξω από τον τάφο. Θα μας είναι εύκολο να τους συγκεντρώσουμε».

44. « Ξέρουμε τα λόγια των απίστων: Μη χρησιμοποιείς βία για να τους κάνεις να ασπαστούν τον ισλαμισμό».

45. « Διάβαζε το Κοράνιο σε όποιον φοβάται τις απειλές μας».




ΚΕΦΑΛΑΙΟ 51o
ΤΟ ΦΥΣΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 20  από 60


8. « Πλανιέστε μέσα στα διάφορα συναισθήματά σας».

9. « Όποιον έχει απορρίψει ο Αλλάχ, θα αποφύγει την ιερή θρησκεία».

10. « Οι ψεύτες θα χαθούν».

11. « Είναι θαμμένοι μέσα στην άβυσσο της άγνοιας».

12. « Πότε θαρθεί η κρίση; Ρωτούν».

13.  « Όταν θα καταφαγωθείτε από τις φλόγες».

14. « Θα τους πουν : πάθετε τα βασανιστήρια που θέλατε να επισπεύσετε».

15. « Οι δίκαιοι θα κατοικούν σε κήπους στολισμένους με βρύσες».

40. « Η εκδίκηση του ουρανού κυνήγησε τον ασεβή ηγεμόνα και τους στρατιώτες του. Τους καταπόντισε η θάλασσα στις αβύσσους της».

41. « Ο άνεμος που έφερε τη στειρότητα στις πεδιάδες της Αωδ έδειξε τη δύναμή μας».

42. « Η δηλητηριασμένη πνοή του μόλυνε στη στιγμή το κάθε τι που άγγιζε».

43. « Οι Θεμμίτες είναι ένα παράδειγμα της θεϊκής εκδίκησης. Τους είπαμε: απολαύσετε ώσπου νάρθει η ώρα».

 44. « Παραβίασαν αλαζονικά την απαγόρευση του Αλλάχ. Ακούστηκε η φωνή του αγγέλου και είδαν την καταστροφή τους».

45. « Δεν μπόρεσαν να σταθούν στα πόδια τους, ούτε να βρουν υπερασπιστή».

51. « Μην τον εξομοιώνετε ( τον Αλλάχ) με κανέναν (άλλον Θεό), ειδεμή, να φοβάστε τις απειλές μου».

52. « Όλους τους προφήτες τους είπαν μάγους και ανόητους».

53. « Μήπως κληροδότησαν με διαθήκη οι λαοί την πλάνη, ο ένας στον άλλον; Οι κάτοικοι της Μέκκας επέμειναν στη δυσπιστία τους».

54. « Απομακρύνσου από κοντά τους, δεν θα γίνεις ένοχος».

59. « Οι κακοί θα μοιραστούν τα βασανιστήρια και δεν θα λένε πια: επισπεύστε την εκτέλεση των απειλών σας».

60. « Αλίμονο σ’ εκείνους που δεν πιστεύουν στην ημέρα των εκδικήσεων!».






ΚΕΦΑΛΑΙΟ 52o
ΤΟ ΟΡΟΣ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 23  από 49


7. « ….θα έρθει η θεία εκδίκηση».

8. « Τίποτα δεν θα μπορέσει να την εμποδίσει».

9. « Οι ουρανοί θα κλονιστούν και θ’ αναταραχτούν».

10. « Τα βουνά θα ξεριζωθούν και θα βαδίζουν».

11. « Αλίμονο εκείνη την ημέρα σε όσους κατηγόρησαν τους αποστόλους για απατεώνες».

13. « Θα τους ρίξουν στις πυρές και θα τους πουν:».

14. « Να η φωτιά που λέγατε πως δεν ήταν πραγματική».

15. «Είναι οφθαλμαπάτη; Δεν βλέπετε;».

16. «Θύματα των φλογών, είτε ξεσπάσετε σε βόγκους, είτε υπομονέψετε, δεν θ’ αλλάξει η τύχη σας. Δεν θα έχετε παρά τη δίκαιη ανταμοιβή των έργων σας».

17. « Οι δίκαιοι θα κατοικήσουν στους κήπους της ηδονής».

18. « Προφυλαγμένοι από τις θλίψεις της κόλασης, θα απολαμβάνουν τις εύνοιες του ουρανού».

20. « Αναπαυθείτε σ’ αυτά τα καλοστρωμένα κρεβάτια. Αυτές οι παρθένες με τ’ αλαβάστρινα στήθη, με τα ωραία μαύρα μάτια, θα γίνουν σύζυγοί σας».

21. « Σ’ αυτή την κατοικία θα ξαναβρούν όσα παιδιά τους ήταν πιστά…».

22. « Θα έχουν όσα φρούτα και φαγητά επιθυμούν».

23. « Θα τους προσφέρουν ποτήρια γεμάτα με γλυκό κρασί, που ο ατμός τους δεν θα τους κάνει να λένε καμιά άσεμνη λέξη, ούτε θα τους διεγείρει στο κακό».

24. « Νεαροί υπηρέτες θα τρέχουν γύρω τους. Θα είναι άσπροι σαν το μαργαριτάρι στο κέλυφός του».

32. « Τους εμπνέουν τάχα (τους άπιστους) οι παραπλανήσεις του ύπνου ή η ασέβεια;».

33. « Θα πουν : το Κοράνιο είναι μια έξυπνη ψευδαίσθηση που την έχει δημιουργήσει αυτός; Αλλά δεν έχουν καθόλου πίστη».

34. « Αν είναι έτσι, ας φανερώσουν κανένα όμοιο βιβλίο».

42. « Σου ετοιμάζουν παγίδες; Πρώτοι οι άπιστοι πιάνονται σ’ αυτές».

45. « Άφησέ τους ώσπου νάρθει η ώρα της καταστροφής τους».

46. « Και τότε θα χαθούν οι δόλιες ραδιουργίες τους και θα είναι χωρίς υπερασπιστή».

47. « Εκτός από τα βασανιστήρια της κόλασης, οι κακοί θα δοκιμάσουν διάφορες θεομηνίες. Τους περισσότερους τους τυφλώνει η άγνοια».






ΚΕΦΑΛΑΙΟ 53o
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 8  από 61


23. « Οι Θεοί σας δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά κενά ονόματα. Εσείς και οι πατέρες σας τους βγάλατε από το χάος. Δεν επέτρεψε ο ουρανός τη λατρεία σας. Οδηγός σας είναι η τυφλή γνώμη και τα πάθη σας. Και όμως δεχτήκατε το θεϊκό φως».

30. « Απόφυγε τον άπιστο που απορρίπτει τον ισλαμισμό. Δεν φιλοδοξεί τίποτε άλλο από τις γήινες ηδονές».

31. « Αυτή είναι όλη κι όλη η γνώση του. Αλλά ο Αλλάχ γνωρίζει ποιος πλανιέται και ποιος βαδίζει με τη δάδα της πίστης».

34. « Τι να σκεφτείς για όποιον απομακρύνεται από την πίστη;».

51. « ( Ο Αλλάχ) εξόντωσε τους Αδαίους».

52. « Και τους Θεμμίτες. Κανένας δεν ξέφυγε από την εκδίκησή του».

54. « Ανάτρεψε τις ένοχες πολιτείες».

55. « Τις σκέπασε με τα ερείπιά τους».




ΚΕΦΑΛΑΙΟ 54o
Η ΣΕΛΗΝΗ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 21  από 55


1. « Πλησιάζει η ώρα και σχίστηκε το φεγγάρι».

2. « Αλλά οι άπιστοι, σαν βλέπουν τα θαύματα, γυρίζουν αλλού το κεφάλι και λένε: είναι μια δυνατή μαγεία».

3. « Παρασυρμένοι από το χείμαρρο των παθών τους, αρνιούνται το θαύμα. Μα όλα θα χαραχτούν με ανεξίτηλα γράμματα».

4. « Τους αναπτύξανε ιστορίες ικανές να τους αποτρέψουν από την πλάνη».

5. « Δεν τους ωφελούν καθόλου οι συμβουλές της φρόνησης».

6. « Απομακρύνσου από κοντά τους. Σαν καλέσει ο άγγελος τους θνητούς στην τρομερή κρίση»,

7. « Θα βγουν από τους τάφους τους, με απεγνωσμένο βλέμμα και θα μοιάζουν με σκόρπιες ακρίδες».

8. « Θα τρέξουν να πάνε εκεί που θα τους καλεί. Οι άπιστοι θα πουν: να η φοβερή μέρα!».

16. « Τι τιμωρίες ακολούθησαν τις διαταγές μου;».

17. « Κάναμε εύκολες τις εντολές του Κορανίου. Ποιόν άπιστο έκαναν να μεταστραφεί;».

19. « Εξαπολύσαμε έναν τρομερό άνεμο τις μέρες της δυστυχίας».

20. « Ξεσήκωσε τους ένοχους σαν ξεριζωμένους φοίνικες».

39. « Υποστείτε την τιμωρία που σας απειλήσαμε».

43. « ….είναι λιγότερο ένοχη η απιστία σας από τη δική τους; Μήπως σας εξασφαλίζουν οι Γραφές την ατιμωρησία σας;».

44. « Θα πουν: θα συγκεντρωθούμε και θα κερδίσουμε τη νίκη».

45. « Γρήγορα όλο αυτό το πλήθος θα διαλυθεί και θα φύγει ντροπιασμένο».

46. « Ορίστηκε η ώρα τους και θάναι πικρή και οδυνηρή».

47. « Οι κακοί βρίσκονται σε πλάνη. Θα ριχτούν στις φλόγες».

48. « Την ημέρα που θα συρθούν με το μέτωπο μέσα στις πυρές, θα τους πουν:  δοκιμάστε την αφή της κόλασης».

50. « Μόνο από ένα λόγο έχουμε ανάγκη και όσο ν’ ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου, μας υπακούν».

51. « Ερωτήσαμε πολλά έθνη που σας έμοιαζαν, τι δίδαγμα αντλήσατε;».




ΚΕΦΑΛΑΙΟ 55o
Ο ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟΣ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 17  από 78


35. « Θα σας πετάξει βλήματα φωτιάς χωρίς καπνό και καπνό χωρίς φωτιά. Πως θα μπορέσετε να προφυλαχτείτε;».

37. « Σαν ανοίξει ο ουρανός θα λάμπει σαν το ρόδο ή σαν το κοκκινοβαμμένο δέρμα».

41. « Οι άτιμοι θα αναγνωρίζονται από σίγουρα σημάδια. Θα τους αρπάξουν από τα μαλλιά κι από τα πόδια».

43. « Να η κόλαση που λέγανε οι ασεβείς πως είναι μύθος».

44. « Θα γυρίζουν γύρω από τις φλόγες και το βραστό νερό».

46. « Όσοι φοβούνται την κρίση θα έχουν δύο κήπους».

48. « Θα είναι στολισμένοι με αλσύλλια».

52. « Στον καθένα τους θα φυτρώνουν άφθονα διάφορα φρούτα».

54. « Οι φιλοξενούμενοι αυτής της κατοικίας θα ξαπλώνονται σε μεταξένια κρεβάτια στολισμένα με χρυσάφι και θα απολαμβάνουν όσο θέλουν όλα αυτά τα  αγαθά».

56. « Εκεί θάναι νεαρές παρθένες με σεμνό βλέμμα που ποτέ κανένας άνθρωπος ή πνεύμα δεν μόλυνε την ομορφιά τους».

58. « Μοιάζουν με τον υάκινθο και το μαργαριτάρι».

62. « Κοντά σ’ αυτά τα μαγεμένα μέρη θ’ ανοίγονται δυο άλλοι κήποι».

64. « Μια αιώνια πρασινάδα θα είναι η ομορφιά τους».

68. « Εκεί θα είναι μαζεμένοι οι χουρμάδες, τα ρόδια και διάφορα φρούτα».

70. « Αυτή την κατοικία θα την ομορφαίνουν τα ουρί με την θελκτική ομορφιά».

72. « Αυτές οι παρθένες με τα ωραία μάτια θα είναι κλεισμένες μέσα σε υπέροχα περίπτερα».

76. « Οι σύζυγοί τους θα αναπαύονται σε πράσινα χαλιά και σε θαυμάσια κρεβάτια».




ΚΕΦΑΛΑΙΟ 56o
Η ΚΡΙΣΗ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 41  από 96


1. « Σαν  έρθει η ώρα της κρίσης».

2. « Κανένας δεν θα μπορέσει να αρνηθεί την πραγματικότητά της».

3. « Άλλους θα ταπεινώσει και άλλους θα ανυψώσει».

4. « Κι όταν συγκλονιστεί η γη από έναν βίαιο σεισμό»,

5. « Και τα βουνά γίνουνε σκόνη»,

6. « Και γίνουν παιγνίδι των ανέμων»,

7. « Το ανθρώπινο γένος θα διαιρεθεί σε τρία μέρη».

8. « Άλλοι θα είναι στα δεξιά: πόσο μεγάλη θάναι η ευδαιμονία τους!».

9. « Άλλοι στα αριστερά: πόσο μεγάλη θάναι η δυστυχία τους!».

10. « Οι εκλεκτοί θα προηγούνται στις δύο αυτές τάξεις».

11. « Θα είναι πιο κοντά στον Αλλάχ».

12. « Θα κατοικούν στον κήπο των ηδονών».

13. « Πολλοί αρχαίοι»,

14. « Και μερικοί νεότεροι θα είναι αυτοί οι ευτυχισμένοι ένοικοι».

15. « Αναπαύονται σε κρεβάτια πλουσιοστολισμένα με χρυσάφι και πολύτιμα πετράδια».

17. « Θα τους υπηρετούν παιδιά προικισμένα με αιώνια νεότητα».

18. « Που θα τους προσφέρουν εξαίρετο κρασί μέσα σε ποτήρια με διάφορα σχήματα».

19. « Δεν θα τους ανεβαίνει ο ατμός του στο κεφάλι και δεν θα τους σκοτεινιάζει το λογικό τους».

20. « Θα έχουν όσα φρούτα θα θέλουν».

21. « Και την σάρκα των πιο σπάνιων πουλιών».

22. « Κοντά τους θάναι τα ουρί με τα ωραία μαύρα μάτια. Η ασπράδα του δέρματός τους είναι σαν των μαργαριταριών».

23. « Οι εύνοιές τους θα είναι η πληρωμή της αρετής».

33. « Θα αναπαύονται σε ψηλά κρεβάτια».

34. « Πλάσαμε τις γυναίκες τους με ξέχωρη πλασιά».

35. « Θα είναι παρθένες».

36. « Θα τους αγαπούν και θ’ απολαμβάνουν την ίδια νεότητα μ’ αυτούς».

40. « Ποια όμως θα είναι η τύχη εκείνων που θα ριχτούν στ’ αριστερά;»

41. « Μέσα σ’ ένα καυτερό άνεμο και βραστό νερό»,

42. « Θα τους τυλίγουν ανεμοστρόβιλοι από πηχτό καπνό».

43. « Δεν θα τους φέρνει ούτε δροσιά ούτε ευχαρίστηση».

44. « Στη γη παραδίνονται στο μεθύσι των ηδονών».

51. « Και σεις που ζήσατε μέσα στην πλάνη και αρνηθήκατε την ιερή θρησκεία»,

54. « …..θα πίνετε βραστό νερό».

56. « Αυτή θα είναι η τύχη τους την ημέρα της κρίσης».

60. « Βγάλαμε την θανατική απόφαση για το ανθρώπινο γένος. Δεν θα μπορέσει ν’ αποφύγει το θάνατο».

87. « Αν (ο ετοιμοθάνατος) είναι από κείνους που θα πλησιάσουν τον Αλλάχ»,

88. « Κλήρος του θάναι η ανάπαυση, τα ωραία φαγητά, οι κήποι των ηδονών».

91. « Αν όμως προστεθεί στον αριθμό των απίστων»,

92. « Εκείνων που βάδισαν στη πλάνη»,

93. « Το βραστό νερό θάναι η κατοικία τους».

94. « Θα ριχτεί μέσα στις φλόγες».





ΚΕΦΑΛΑΙΟ 57o
ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 13  από 29


8. « Γιατί να αρνηθείτε να πιστέψετε στον Αλλάχ και στον απόστολο που σας καλεί στην πίστη; Δέχτηκε κιόλας τη συμμαχία σας, αν είναι ειλικρινείς οι καρδιές σας».

9. « Αυτός έστειλε στον υπηρέτη του την υπέροχη θρησκεία του, για να διαλύσει τα σκοτάδια σας και να σας οδηγήσει στο φως…….».

10. « Γιατί να μην θυσιάσετε ένα μέρος από τα αγαθά σας για να υπερασπιστείτε την ιερή θρησκεία; Ο Αλλάχ έχει την κληρονομιά των ουρανών και της γης. Όποιος έδωσε τα αγαθά του και πολέμησε κάτω από το λάβαρο της πίστης πριν από τη νίκη, θα έχει μεγαλύτερο βαθμό δόξας από κείνους που έκαναν μόνο εκ των υστέρων αυτή τη γενναιόδωρη θυσία. Κι όμως ο Αλλάχ υποσχέθηκε και σ’ αυτούς και στους άλλους την κατοικία της ευδαιμονίας. Παρατηρεί προσεκτικά τις πράξεις σας».

11. « Ποιος είναι εκείνος που θέλει να ασπαστεί τη δοξασμένη συμμαχία του Αλλάχ; Τα αγαθά του θα ευδοκιμήσουν. Μια ανεκτίμητη επιβράβευση θα στεφανώσει την αφοσίωσή του».

12. « Μια μέρα θα δείτε τους πιστούς να περιβάλλονται από αστραφτερή λάμψη. Καλό νέο! Θα τους πουν. Σήμερα θα κατοικήσετε στους κήπους που ποτίζονται από ποτάμια. Εκεί θα μείνετε αιώνια και θ’ απολαμβάνετε την υπέρτατη ηδονή».

14. « Σήμερα δεν μπορείτε να εξαγοράσετε τα σφάλματά σας. Δεν υπάρχει κανένα λύτρο για τους άπιστους. Η φωτιά είναι κατοικία σας. Είστε στην εξουσία της. Αλίμονο σ’ εκείνους που θα ριχτούν σ’ αυτήν!».

15. « Δεν είναι πια καιρός να υποταχθούν ταπεινά οι πιστοί στην θεία διδασκαλία, στην αλήθεια που κατέβηκε από τον ουρανό, για να μην μοιάζουν μ’ εκείνους που δέχτηκαν τις Γραφές; Τους περιμέναμε, αλλά οι καρδιές τους σκληρύνθηκαν και οι περισσότεροι παραδόθηκαν στην ατιμία».

17. « Όσοι ασπάστηκαν την ιερή συμμαχία και την υποστηρίζουν με τα πλούτη τους, θα δεχτούν τα διπλά απ’ όσα δώσανε και θα ανταμειφθούν μεγαλόπρεπα».

18. « Όσοι πιστεύουν στον Αλλάχ και στον προφήτη είναι οι αληθινοί πιστοί. Θα είναι μάρτυρες μπροστά στον Αλλάχ. Είναι εξασφαλισμένη η ευτυχία τους. Θα τους περιβάλλει η δόξα. Αλλά οι άπιστοι που αρνιούνται τη διδασκαλία μας, θα γίνουν θύματα της κόλασης».

25. « Στείλαμε αποστόλους για να κηρύξουν την αλήθεια. Τους δώσαμε τους νόμους και τη ζυγαριά για να οδηγήσουμε τους ανθρώπους στο δρόμο της δικαιοσύνης. Τους διδάξαμε την τέχνη να σφυρηλατούν το σίδερο, να το κάνουν γερό για τις μάχες και χρήσιμο για τις ανάγκες της ζωής. Ο Αλλάχ γνωρίζει εκείνους που υπερασπίζουν με τα όπλα στο χέρι την υπόθεσή του και των υπηρετών του. Κατέχει τη δύναμη και την ισχύ».

27. « …..Αναθέσαμε την αποστολική υπηρεσία στον Ιησού τον γιο της Μαρίας. Του δώσαμε το ευαγγέλιο. Βάλαμε στην καρδιά των μαθητών του την ευλάβεια, την φιλευσπλαχνία και την επιθυμία της μοναστικής ζωής……..Δεν την τήρησαν πλήρως ως  προς τον θεσμό της. Όσοι ήταν πιστοί στον Αλλάχ, πήραν την ανταμοιβή τους. Αλλά οι περισσότεροι είναι παράνομοι».

28. « Μαθητές του Ιησού, πιστέψτε στον Αλλάχ και στον προφήτη……θα συγχωρέσει τις προσβολές σας…».

29. « Δεν πρέπει να αγνοούν οι Ιουδαίοι και οι Χριστιανοί πως δεν είναι στη διάθεσή τους οι χάρες του ουρανού. Ο Αλλάχ μοιράζει όπως θέλει τις χαρές του….».




ΚΕΦΑΛΑΙΟ 58o
ΜΕΔΙΝΑ,  εδάφια 13  από 22


5. «….Πιστεύετε στον Αλλάχ και στον απεσταλμένο του. Σας εξηγεί τις εντολές του. Η παραβίασή τους θα σας στοιχίσει την ουράνια εκδίκηση».

6. « Μια βαθιά ταπείνωση θα έχει για συνέπεια η ανταρσία εναντίον του Αλλάχ και του προφήτη. Έτσι ταπεινώθηκαν όσοι ήρθαν πριν από σας. Στείλαμε από τον ουρανό την υπέροχη θρησκεία μας. Κλήρος των άπιστων θα είναι η ντροπή και τα βασανιστήρια».

9. « Είδες εκείνους που τους απαγόρευσαν τις κρυφές συγκεντρώσεις και που όμως τις κάνουν παρά την απαγόρευση; Εκεί, συζητούν για εγκληματικά σχέδια, για εχθροπραξίες, για εξέγερση εναντίον του προφήτη. Και όταν τον πλησιάζουν, τον χαιρετούν με ονομασίες που δεν του τις έχει δώσει ο Αλλάχ και λένε μέσα τους: μη δεν θα τιμωρηθεί η υποκρισία μας; Η κόλαση θάναι η ανταμοιβή τους. Θα πέσουν στις φλόγες μέσα σ’ αυτή την τρομακτική καταβόθρα».

10. « Ω πιστοί! Όταν συζητάτε, ας μην είναι θέμα των συνομιλιών σας η ατιμία, ο πόλεμος ή η ανταρσία στις διαταγές του προφήτη……θα συγκεντρωθείτε όλοι σας μπροστά στο δικαστήριό του».

11. « Οι κρυφές συνελεύσεις εμπνέονται από το Σατανά για να χτυπήσει τους πιστούς. Αλλά δεν μπορεί να τους βλάψει αν δεν το επιτρέψει ο Αλλάχ. Ας του έχουν λοιπόν εμπιστοσύνη οι πιστοί».

12. « Ω πιστοί! Όταν σας λένε: στριμωχτείτε στα καθίσματά σας, κάνετέ το. Ο Αλλάχ θα σας δώσει τεράστιο χώρο στον ουρανό. Όταν σας διατάξουν να σηκωθείτε, υπακούστε. Ο Αλλάχ θα ανυψώσει τους πιστούς και όσους φωτίζει η γνώση σε τιμητικές θέσεις. Βλέπει όλες σας τις πράξεις».

15. « Προσέξατε εκείνους που συνδέθηκαν με ανθρώπους που τους χτύπησε η οργή του ουρανού; Δεν είναι ούτε με το δικό τους μέρος, ούτε με το δικό σας. Προφέρουν ψεύτικους όρκους και το ξέρουν!».

16. « Ο Αλλάχ τους απείλησε με τις πιο τρομερές τιμωρίες, γιατί είναι παραδομένοι στην ατιμία».

17. « Προφυλαγμένοι από τις επιορκίες τους, απομακρύνουν και τους άλλους από τον θείο νόμο. Τους περιμένει τρομερή τιμωρία».

18. « Ούτε τα πλούτη τους, ούτε τα παιδιά τους δεν θα τους ωφελήσουν μπροστά στον Αλλάχ και θα πέσουν θύματα της αιώνιας φωτιάς».

20. « Ζούνε υπό την κυριαρχία του Σατανά. Τους έκανε να ξεχάσουν την ανάμνηση του Αλλάχ. Ακολουθούν τις εμπνεύσεις του. Δεν προορίζονται για το χαμό οι οπαδοί του;».

21. « Όσοι σηκώνουν τη σημαία της ανταρσίας εναντίον του Αλλάχ και του προφήτη, θα ντροπιαστούν. Ο Αλλάχ έγραψε: θα δώσω τη νίκη στους υπηρέτες μου. Ο Αλλάχ κατέχει τη δύναμη και την ισχύ».

22. « Δεν θα δείτε κανέναν από κείνους που πιστεύουν στον Αλλάχ  και στην έσχατη μέρα να αγαπούν τον άπιστο που στασιάζει εναντίον του Αλλάχ και του προφήτη, έστω κι αν είναι πατέρας, γιος ή σύμμαχός του……».





ΚΕΦΑΛΑΙΟ 59o
Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΜΕΔΙΝΑ,  εδάφια 16  από 24


2. « Αυτός κατέβασε από το φρούριό τους τους άπιστους Ιουδαίους, που συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά. Δεν φανταζόσασταν πως μπορούσαν να τους εξαναγκάσουν σ’ αυτό; Πίστευαν πως τα φρούριά τους θα τους υπεράσπιζαν από τα χέρια του κι από τα χέρια των πιστών. Ας σας διδάξει αυτό το παράδειγμα, ω σεις που το είδατε!».

3. « Αν δεν είχε γράψει ο ουρανός την εξορία τους, θα τους είχε εξοντώσει. Αλλά τους περιμένει το μαρτύριο της φωτιάς στον άλλο κόσμο».

4.  « Η καταστροφή τους είναι η τιμωρία τους για την απόσχισή τους από τον Αλλάχ και τον προφήτη. Ο Αλλάχ τιμωρεί αυστηρά όσους απομακρύνονται από τη θρησκεία του».

6. « Τα λάφυρα που έδωσε στον προφήτη, δεν τα διαμφισβητήσατε ούτε με τις καμήλες σας, ούτε με τα άλογά σας. Αλλά ο Αλλάχ κάνει να νικούν οι υπηρέτες του όπως του αρέσει. Δεν έχει όρια η δύναμή του».

7. « Τα λείψανα που πήρατε από τους Ιουδαίους που διώξατε από το κάστρο τους ανήκουν στον Αλλάχ και στον προφήτη του……Δεχτείτε ότι σας δώσει ο προφήτης και μη ζητήσετε τίποτα παραπάνω. Να φοβάστε τον Αλλάχ που είναι τρομερές οι εκδικήσεις του».

8. « Ένα μερίδιο οφείλεται στους φτωχούς που παράτησαν την πατρίδα τους, σ’ εκείνους που ο ζήλος τους για την ιερή θρησκεία τους έκανε να τους διώξουν από τα σπίτια τους και τα κτήματά τους. Αληθινοί πιστοί είναι όσοι βοηθούν τον Αλλάχ και τον προφήτη».

10. « Όσοι ασπαστούν τον ισλαμισμό ύστερα απ’ αυτούς, θα αποτείνουν αυτή την προσευχή στον ουρανό: Αλλάχ, κάνε να λάμψει η φιλευσπλαχνία σου για μας και για τους αδερφούς μας που προπορεύτηκαν στην πίστη…….».

11. « Άκουσες τους ασεβείς που λένε στους αδελφούς τους, τους άστατους Ιουδαίους: αν σας εξορίσουν, θα σας ακολουθήσουμε. Μόνο από σας θα δεχτούμε νόμο. Αν σας πολιορκήσουν, θα πετάξουμε για να σας βοηθήσουμε. Αλλά ο Αλλάχ είναι μάρτυρας για τα ψέματά τους».

12. « Αν αναγκάσουν τους αδελφούς τους να εκπατριστούν, δεν θα τους ακολουθήσουν. Αν τους πολιορκήσουν, δεν θα ξεκινήσουν να τους βοηθήσουν. Κι αν τολμούσαν να το κάνουν, θα τους εξανάγκαζαν να τραπούν σε φυγή. Και δεν θα υπήρχε πια καταφύγιο γι’ αυτούς».

13. « Ο τρόμος που έριξε ο Αλλάχ στις ψυχές τους σας έκανε να τους νικήσετε, γιατί δεν έχουν καθόλου φρόνηση».

14. « Δεν θα τολμούσαν να δώσουν τακτική μάχη εναντίον σας. Μόνο στις οχυρωμένες πόλεις ή πίσω από τείχη θα αμυνθούν. Μόνο μεταξύ τους έχουν θάρρος. Τους νομίζετε μονιασμένους, ενώ είναι διχασμένοι, γιατί δεν έχουν καθόλου φρόνηση».

15. « Σαν τους προηγουμένους τους, έτσι κι αυτούς τους κατάστρεψαν οι επιχειρήσεις τους και κλήρος τους θάναι η κόλαση».

17. « Θα δοκιμάσουν τις τιμωρίες μας. Οι πυρές της κόλασης θα είναι η αιώνια κατοικία τους. Αυτή είναι η τύχη των τιποτένιων».

18. « Ω πιστοί! Να φοβάστε τον Αλλάχ. Ας σκεφτεί ο καθένας σας τι θα κάνει αύριο. Να φοβάστε τον Αλλάχ. Είναι μάρτυρας όλων σας των πράξεων».

19. « Μι μιμείστε εκείνους (τους άπιστους) που επειδή ξέχασαν τον Αλλάχ, ξέχασαν  και τον εαυτό τους. Είναι παράνομοι».

20. « Διαφορετική τύχη θάχουν οι έκπτωτοι και οι κάτοικοι του παραδείσου. Αυτοί θάχουν την υπέρτατη ευδαιμονία».




ΚΕΦΑΛΑΙΟ 60o
Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ
ΜΕΔΙΝΑ,  εδάφια  7 από 13



1. « Ω πιστοί! Μην έχετε κανένα δεσμό με τους εχθρούς μου και τους δικούς σας. Τους δείχνετε καλοκαγαθία κι αυτοί αποκήρυξαν την αλήθεια που διδάχτηκαν. Σας έδιωξαν, και σας και τον προφήτη από τους κόλπους της πόλης τους γιατί είχατε πίστη. Αφού τους πολεμάτε για να υπερασπιστείτε το νόμο μου και για να αξιωθείτε τις εύνοιές μου, πως θα διατηρήσετε φιλία γι’ αυτούς; Ξέρω τι είναι κρυμμένο στα βάθη των καρδιών σας και τι κάνετε στα φανερά. Όποιος προδώσει τα συμφέροντά μου θα έχει φύγει από το δρόμο της δικαιοσύνης».

2. « Αν σας είχαν στην εξουσία τους, θα σας μεταχειρίζονταν σαν εχθρούς και θα σας ανάγκαζαν να παρατήσετε την θρησκεία σας».

5. « Αλλάχ, κάνε να μην μας αποπλανήσουν οι άπιστοι. Συγχώρησέ μας, είσαι ισχυρός και σοφός».

8. « Ο Αλλάχ δεν σας απαγορεύει να ευεργετείτε και να είστε δίκαιοι απέναντι σ’ εκείνους που δεν πολέμησαν εναντίον σας και που δεν σας έδιωξαν από τους κόλπους των οικογενειών σας…».

9. « Αλλά σας απαγορεύει να έχετε οποιονδήποτε δεσμό μ’ εκείνους που σας έδιωξαν με τα όπλα στο χέρι από τις εστίες σας και που θέλησαν να καταργήσουν τη θρησκεία σας. Σας ορίζω την ίδια απαγόρευση και απέναντι εκείνων που τους βοήθησαν. Όταν τους δείχνετε καλοσύνη, πέφτετε στην ατιμία».

10. « Ω πιστοί! Όταν έρθουν πιστές γυναίκες να σας ζητήσουν άσυλο, δοκιμάστε τες. Αν ομολογήσουν ειλικρινή πίστη στον ισλαμισμό, μην τις δώσετε πίσω στους άπιστους συζύγους τους. Ο ουρανός απαγορεύει τέτοιες ενώσεις…..Σας επιτρέπεται να τις παντρευτείτε….Δεν θα κρατήσετε άπιστη γυναίκα….Είναι γενικός αυτός ο νόμος. Προέρχεται από τον ουρανό…Ο Αλλάχ δίνει εντολές. Είναι σοφός και σώφρων».

13. « Ω πιστοί! Μην έχετε καμιά δοσοληψία με όσους βαρύνει η θεϊκή οργή. Δεν ελπίζουν στη μέλλουσα ζωή, όπως δεν έλπιζαν και οι άπιστοι που βρίσκονται στον τάφο».




ΚΕΦΑΛΑΙΟ 61o
Η ΔΙΑΤΑΓΗ
ΜΕΔΙΝΑ,  εδάφια 11  από 14



2. « Ω πιστοί! Γιατί δεν εκπληρώνετε την υπόσχεση που δώσατε στον Αλλάχ;».

3. « Μισεί εκείνους που οι πράξεις τους διαψεύδουν τα λόγια τους».

4. « Αγαπάει όσους πολεμούν για την πίστη με τάξη και είναι σταθεροί σαν αδιαπέραστο τείχος».

7. « Τι πιο ένοχο παρά να βλασφημείτε εναντίον του Αλλάχ, που σας καλεί στον ισλαμισμό; Δεν καθοδηγεί τους ασεβείς».

8. « Θα θέλανε να σβήσουν με την αναπνοή τους τη δάδα της πίστης. Αλλά ο Αλλάχ θα κάνει να λάμψει το φως του, παρ’ όλη τη φρίκη που εμπνέει στους άπιστους».

9. « Αυτός έδωσε στον προφήτη νόμους και την υπέροχη θρησκεία, για να εγκαταστήσει τον θρίαμβό του στα ερείπια των άλλων λατρειών, παρά τις προσπάθειες των ειδωλολατρών».

10. « Ω πιστοί! Να σας διδάξω ένα μέσο για ν’ αποφεύγετε τα σκληρά βασανιστήρια;».

11. « Πιστεύετε στον Αλλάχ και στον προφήτη του. Πολεμήστε κάτω από το λάβαρο της πίστης. Θυσιάστε γενναία τη ζωή και τα αγαθά σας. Αυτή είναι η οδός της ευτυχίας για σας. Αν το ξέρατε!».

12. « Ο Αλλάχ θα συγχωρήσει τις προσβολές σας, θα σας μπάσει μέσα σε κήπους όπου κυλάνε ποτάμια. Θα κατοικήσετε στην θελκτική διαμονή της Εδέμ και θα απολαμβάνετε την υπέρτατη ευδαιμονία».

13. « Θα σας χαρίσει και άλλα αγαθά που επιθυμείτε, την ισχυρή του προστασία και για μια προσεχή νίκη. Ανάγγειλε στους πιστούς αυτές τις υποσχέσεις».

14. « Ω πιστοί! Να είστε οι υπηρέτες του Αλλάχ, όπως έλεγε ο Ιησούς, ο υιός της Μαρίας, στους αποστόλους, όταν τους ρώτησε: ποιος θα με βοηθήσει να διαδώσω την ιερή θρησκεία; Θα  γίνουμε υπηρέτες σου, απάντησαν εκείνοι. Ένα μέρος από τα παιδιά του Ισραήλ ασπάστηκαν την πίστη, ενώ οι άλλοι μείνανε στην απιστία. Ενισχύσαμε τους πιστούς εναντίον των εχθρών τους και τους νίκησαν».




ΚΕΦΑΛΑΙΟ 62o
Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΜΕΔΙΝΑ,  εδάφια  7 από 11


2. « Αυτός ανύψωσε, μέσα από έναν τυφλό λαό, έναν απόστολο για να του εξηγήσει την πίστη, να τον εξαγνίσει και να του διδάξει τη διδασκαλία του βιβλίου της σοφίας. Πριν απ’ αυτόν, οι Άραβες ήταν βυθισμένοι σε βαθιά σκοτάδια».

3. « Αρκετοί απ’ αυτούς δεν ανυψώθηκαν ακόμα στην καθαρότητα του ισλαμισμού. Αλλά ο Αλλάχ είναι ισχυρός και σοφός».

4. « Η τελειότητα είναι μια χάρη του ουρανού. Ο Αλλάχ την δίνει σε όποιον του αρέσει. Είναι άπειρη η γενναιοδωρία του».

5. « …..Αλίμονο σ’ εκείνους που αποκηρύττουν την ιερή θρησκεία! Ο Αλλάχ δεν καθοδηγεί τους ασεβείς».

6. « Ω Ιουδαίοι! Αν νομίζετε πως ο Αλλάχ σας αγαπάει περισσότερο από τους άλλους θνητούς, επιθυμείστε το θάνατο και δείξτε πως λέτε την αλήθεια».

7. « Τρομοκρατημένοι από τα εγκλήματά τους, δεν θα κάνουν αυτή την αδιάκριτη παράκληση. Αλλά ο Αλλάχ γνωρίζει τους τιποτένιους».

8. « Να τους πεις:  θα σας καταλάβει ξαφνικά ο θάνατος που φοβάστε. Θα οδηγηθείτε μπροστά σ’ εκείνον που τίποτα δεν του κρύβεται. Θα σας δείξει τα έργα σας».



ΚΕΦΑΛΑΙΟ 63o
ΟΙ ΑΣΕΒΕΙΣ
ΜΕΔΙΝΑ,  εδάφια 4  από 11


2. « Με τους όρκους τους (οι άπιστοι) κάνουν ένα παραπέτασμα. Απομακρύνουν τους ανθρώπους από τους δρόμους της σωτηρίας. Οι πράξεις τους έχουν τη σφραγίδα της ατιμίας».

3. « Σαν αποστάτες του ισλαμισμού, έχουν χαραγμένη τη σφραγίδα του Αλλάχ στις καρδιές τους. Δεν θ’ ακούσουν πια τη φρόνηση».

4. « Έχουν για κλήρο τους την ομορφιά. Μιλούν με χαρά. Το σώμα τους είναι ίσιο και μεγαλόπρεπο, αλλά αναριγούν στον παραμικρό θόρυβο. Είναι εχθροί σας: δυσπιστείτε στη δολιότητά τους. Ο Αλλάχ θα πολεμήσει εναντίον τους γιατί εγκατέλειψαν την πίστη».

6. « Είτε επικαλεστείς είτε όχι τον ουρανό προς χάρη τους, δεν θ’ αλλάξει η τύχη τους. Δεν θα τους συγχωρέσει πια ο Αλλάχ. Δεν καθοδηγεί τους παρανόμους».



ΚΕΦΑΛΑΙΟ 64o
Η ΑΠΑΤΗ
ΜΕΔΙΝΑ,  εδάφια  6 από 18



2. « Έβγαλε όλους τους ανθρώπους από το χάος. Άλλοι είναι άπιστοι και άλλοι πιστοί. Αλλά αυτός γνωρίζει τις πράξεις».

5. « Δεν σας διηγήθηκαν την ιστορία των απίστων που υπήρξαν πριν από σας; Τιμωρήθηκαν για τα εγκλήματά τους και προορίζονται για τις τιμωρίες της κόλασης».

6. « Οι απόστολοι της αλήθειας τους αποκάλυψαν τα θαύματα του Αλλάχ και είπαν: θα αφήσουμε να μας καθοδηγούν άνθρωποι; Ήταν άπιστοι και απόρριψαν την ιερή λατρεία. Αλλά ο Αλλάχ δεν έχει κανέναν ανάγκη. Είναι πλούσιος και δοξασμένος».

10. « Οι άπιστοι που θα αποκηρύξουν την ιερή θρησκεία, θα ριχτούν στις φλόγες, στη φριχτή κατοικία της αιώνιας δυστυχίας».

14. « Ω πιστοί! Συχνά, οι γυναίκες σας και τα παιδιά σας είναι εχθροί σας. Δυσπιστείτε στα χάδια τους….».

16. « Να φοβάστε τον Αλλάχ με όλη την έκταση της καρδιάς σας. Ακούστε. Υπακούστε…..».



ΚΕΦΑΛΑΙΟ 65o
Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ
ΜΕΔΙΝΑ,  εδάφια 6  από 12



1. « Ω προφήτη! Μη διώχνετε τις γυναίκες σας παρά μόνο ύστερα από τον ορισμένο χρόνο ( δηλ. ύστερα από προθεσμία 4 μηνών). Μετράτε ακριβώς τις ημέρες. Πριν έρθει αυτή η ώρα, δεν μπορείτε ούτε να τις διώξετε από το σπίτι σας, ούτε να τις αφήνετε να βγαίνουν, εκτός αν έχουν διαπράξει αποδεδειγμένη μοιχεία. ….».

4. « Περιμένετε να περάσουν τρεις μήνες πριν διώξετε τις γυναίκες σας που δεν έχουν πια ελπίδες να έχουν τα έμμηνά τους. Το ίδιο να κάνετε και σε κείνες που δεν τα έχουν ακόμα. Φυλάξτε όσες είναι έγκυες, ώσπου να φέρουν στον κόσμο τον καρπό τους…..».

       (το παιδί ανήκει στον πατέρα και όχι στη μάνα σύμφωνα με τη Σαρία. Επίσης, η γυναίκα που δεν μπορεί να τεκνοποιήσει θεωρείται αντικείμενο που μπορείς να το πετάξεις ατιμώρητα και χωρίς σεβασμό)

8. « Πόσες και πόσες πολιτείες δεν απομακρύνθηκαν από τους νόμους του Αλλάχ και των προφητών! Τις κρίναμε με αυστηρότητα και τις τιμωρήσαμε σκληρά».

9. « Η απιστία τους αξιώθηκε τις θεομηνίες μας και προκάλεσε την καταστροφή τους».

10. « Ο Αλλάχ τους επιφυλάσσει σκληρά βασανιστήρια. Να φοβάστε τον Αλλάχ, ω σεις που έχετε τη φρόνηση».

11. « Ω πιστοί! Ο Αλλάχ σας έστειλε τον ισλαμισμό και τον προφήτη για να σας τον διδάξει. Θα βγάλει από τα σκοτάδια και θα καθοδηγήσει με την δάδα της πίστης τους ενάρετους πιστούς. Θα μπουν στους κήπους που τους ποτίζουν οι ποταμοί και σαν αιώνιοι φιλοξενούμενοι της κατοικίας των ηδονών θα απολαμβάνουν  όλα τα αγαθά που συγκέντρωσε ο Αλλάχ για να τους κάνει ευτυχισμένους».




ΚΕΦΑΛΑΙΟ 66o
Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ
ΜΕΔΙΝΑ,  εδάφια  5 από 12


1. « Ω προφήτη! Γιατί να στερείσαι τις ηδονές που σου χάρισε ο ουρανός; Θέλεις να αρέσεις στις γυναίκες σου; Ο Αλλάχ είναι επιεικής και φιλεύσπλαχνος».

5. « Αν σε διώξει, ο Αλλάχ μπορεί να του δώσει καλύτερες συζύγους από σένα, γυναίκες που θα κηρύξουν τον ισλαμισμό, που θα είναι πιστές, υπάκουες και που θα προσεύχονται, είτε χήρες, είτε παρθένες».

6. « Ω πιστοί! Αποσπάστε τις ψυχές σας και την οικογένειά σας από τις φλόγες που θα τρέφονται από ανθρώπους κι από πέτρες. Πάνω απ’ αυτές, θα παρουσιαστούν απειλητικοί και τρομεροί άγγελοι. Πιστοί στις διαταγές του Αλλάχ θα εκτελέσουν ότι τους διατάξει».

7. « Ω άπιστοι! Μη ζητάτε να βρείτε μάταιες δικαιολογίες. Θα ανταμειφθείτε ανάλογα με τα έργα σας».

9. « Ω προφήτη! Πολέμησε τους ειδωλολάτρες και τους ασεβείς. Γίνε τρομερός εναντίον τους. Θα τους δεχτεί η κόλαση, η κατοικία της απόγνωσης».




ΚΕΦΑΛΑΙΟ 67o
ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
ΜΕΔΙΝΑ,  εδάφια 14  από 30


5. « Στολίσαμε τον πιο κοντινό της γης ουρανό με φωτεινές δάδες, που τα φλογισμένα βέλη τους αποκρούουν τους δαίμονες που προορίζονται για τα βασανιστήρια των Ταρτάρων».

6. « Όσοι αρνιούνται να πιστέψουν στον Αλλάχ θα ριχτούν στις πυρές, στην κατοικία της δυστυχίας».

7. « Θα ακούν φωνές απόγνωσης. Αλλά αυτό θα κάνει ακόμη δραστικότερη τη φωτιά».

8. « Η μανία τους θα τους κατέστρεφε αν μπορούσαν να καταστραφούν. Οι φύλακες της κόλασης θα ρωτούν τις στρατιές των αποδιωγμένων που θα κατεβαίνουν:  δεν σας κήρυξε κανένας προφήτης την πίστη;».

9. « Μας την κήρυξαν θα απαντήσουν. Αλλά τους φερθήκαμε σαν να ήταν απατεώνες. Ισχυριστήκαμε πως ο Αλλάχ δεν τους είχε αποκαλύψει τίποτα και πως ήταν οι απόστολοι του ψεύδους».

10. « Αλίμονο! Αν τους είχαμε ακούσει, αν είχαν δεχτεί οι καρδιές μας την διδασκαλία τους, δεν θα είμαστε μαζί με τους έκπτωτους».

11. « Θα ομολογήσουν τα εγκλήματά τους. Αλλά είναι αμετάκλητη η καταδικαστική τους απόφαση».

16. « Είστε βέβαιοι πως αυτός που βασιλεύει στους ουρανούς δεν μπορεί να συγκλονίσει τη γη και να σας θάψει μέσα στην άβυσσό της;».

17. « Είστε βέβαιοι πως αυτός που βασιλεύει στους ουρανούς δεν θα σας στείλει έναν άνεμο που να πετάει πέτρες; Τότε θα δείτε τα αποτελέσματα των απειλών του».

18. « Οι αρχαίοι λαοί αρνήθηκαν την αποστολή των υπηρετών της πίστης. Πως όμως τους εκδικήθηκε!».

20. « Ποιος μπορεί να σας αντικαταστήσει το στρατό και να σας βοηθήσει ισχυρά, αν όχι ο φιλεύσπλαχνος; Η απάτη είναι κλήρος των άπιστων».

21. « …..Παρ’ όλες αυτές τις αλήθειες αυτοί επιμένουν στη δολιότητά τους και στην απέχθειά τους για τον ισλαμισμό».

27. « Σαν δουν την κόλαση, το μέτωπο των άπιστων θα σκοτεινιάσει από θλίψεις και θα τους πουν: να τι ζητούσατε επίμονα».

28. « Να πεις: είτε με αποκηρύξει ο Αλλάχ μαζί μ’ εκείνους που έχουν την ίδια πίστη με μένα, είτε μας σπλαχνιστεί, νομίζετε πως θα απελευθερώσει τους άπιστους από τα βασανιστήρια;».



ΚΕΦΑΛΑΙΟ 68o
Η ΠΕΝΝΑ
ΜΕΔΙΝΑ,  εδάφια  21 από 52


4. « Κηρύττεις την υπέροχη θρησκεία».

5. « Γρήγορα θα δεις και θα δουν κι αυτοί»,

6. « Ποιος από σας βρίσκεται σε πλάνη».

7. « Ο Αλλάχ ξέρει ποιοι έχουν παραπλανηθεί και ποιοι βαδίζουν με τη δάδα της πίστης».

8. « Μην ακολουθείς τις επιθυμίες εκείνων που αποκήρυξαν την αλήθεια».

9. « Αν συμπεριφέρονται με πραότητα, το κάνουν για να διεγείρουν την συγκαταβατικότητά σου».

10. « Μην μιμείσαι τον υβριστή που εκχυδαΐζετε».

11. « Απόφευγε τον κακολόγο που ακολουθεί τη συκοφαντία».

12. « Απόφευγε εκείνον που εμποδίζει το καλό, τον παράνομο και τον άδικο».

13. « Απομακρύνσου από τον βίαιο και ξεδιάντροπο άνθρωπο».

16. « Θα του αποτυπώσουμε με τη φωτιά μια σφραγίδα στη μύτη του».

33. « Έτσι θα τιμωρηθούν οι άπιστοι. Και είναι ακόμα πιο τρομερές οι τιμωρίες της άλλης ζωής. Αν ήξεραν!».

34. « Ο Αλλάχ ετοίμασε για τους δίκαιους τον κήπο των ηδονών».

35. « Πώς να μεταχειριστούμε σαν τιποτένιους αυτούς  που ασπάστηκαν τον ισλαμισμό;».

40. « Τι εγγυητές έχετε για την πίστη σας;».

42. « Μια μέρα θα αποκαλυφθούν οι κακοί. Θα τους καλέσουν για την προσκύνηση και δεν θα μπορούν να πάνε».

43. « Θάχουν χαμηλωμένα τα μάτια τους. Θα τους σκεπάζει η ντροπή. Αρνήθηκαν να τιμήσουν τον Αλλάχ, ενώ μπορούσαν».

44. « Άφησέ με να δράσω εναντίον εκείνων που αρνήθηκαν το Κοράνιο. Θα τους οδηγήσω σκαλί – σκαλί στο χαμό τους και δεν θα το ξέρουν».

45. « Κι αν παρατείνω τη ζωή τους, παγίδα τους στήνω».

51. « Παρά λίγο να σε κλονίσουν οι άπιστοι με τις ματιές τους, όταν ακούν το διάβασμα του Κορανίου και λένε: είναι ανόητοι».

52. « Το Κοράνιο είναι το απόθεμα της πίστης, που στάλθηκε στους ανθρώπους για να τους μορφώσει».




ΚΕΦΑΛΑΙΟ 69o
Η ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΜΕΡΑ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια  24 από 52

1. « Η αναπόφευκτη μέρα! »

2. « Τι τρομερή θάναι αυτή η μέρα!».

3. « Ποιος μπορεί να την περιγράψει;».

5. « Μια φοβερή φωνή εξόντωσε τους Θεμίτες».

6. « Ένας ορμητικός άνεμος εξολόθρευσε τους Αδεαίους».

7. « Ο Αλλάχ τον έκανε να φυσάει εναντίον τους επί επτά νύχτες και επτά ημέρες. Και είδαν τους ένοχους να πέφτουν καταγής σαν ξεριζωμένοι φοίνικες».

8. « Ούτε ένας δεν γλίτωσε απ’ αυτή τη θεομηνία».

10. « Εξεγέρθηκαν εναντίον των υπηρετών του Αλλάχ. Πολλαπλές τιμωρίες ήταν τα επακόλουθα της εξέγερσής τους».

13. « Στον πρώτο ήχο της σάλπιγγας».

14. « Η γη και τα βουνά θα παρασυρθούν απ’ τον αέρα και θα γίνουν σκόνη».

15. « Εκείνη τη μέρα θα ηχήσει η μοιραία ώρα».

16. « Θα σκιστούν οι ουρανοί και θ’ ανοίξει ο θόλος του στερεώματος».

30. « Αρπάξτε, δέστε τον άπιστο».

31. « Ρίξτε τον στις φωτιές του Ταρτάρου».

32. « Να αλυσοδεθεί με εβδομήντα πήχες αλυσίδα».

33. « Δεν πίστεψε στον μεγάλο Αλλάχ».

35. « Δεν θα βρει φίλους εδώ».

36. « Ψωμί του θάναι η διαφθορά».

37. « Δεν έχουν άλλο ψωμί οι διεφθαρμένοι».

47. « Κανένας δεν θα μπορούσε να αναβάλλει την εκδίκησή μας».

48. « Το Κοράνιο διδάσκει όσους φοβούνται τον Αλλάχ».

49. « Ξέρουμε πως πολλοί από σας το κατηγορούν πως είναι ψεύτικο».

50. « Θα κάνει τους άπιστους ν’ αναστενάζουν με πόνο».

51. « Είναι το απόθεμα της αληθινής πίστης».




ΚΕΦΑΛΑΙΟ 70o
ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 25  από 44


1. « Ρώτησαν τον προφήτη για τις μέλλουσες τιμωρίες».

2. « Δεν θα προφυλαχτούν οι άπιστοι απ’ αυτές».

6. « Βλέπουν από μακριά την τιμωρία».

7. « Αλλά εμείς τη βλέπουμε που προχωρεί».

8. « Μια μέρα, ο ουρανός θα μοιάζει με λιωμένο ασήμι».

9. « Τα βουνά θα μοιάζουν με σωρούς μαλλί που το κινούν οι άνεμοι».

11. « ….Ο κακός θα ήθελε να εξαγοράσει με τίμημα τα παιδιά του τις τιμωρίες αυτής της ημέρας».

12. « Με τίμημα την γυναίκα του, τον αδελφό του».

13. « Τους συγγενείς του που τον αγαπούσαν».

14. « Με τίμημα το ανθρώπινο γένος και ύστερα να τους απελευθέρωνε κι αυτούς».

15. « Μάταιοι πόθοι! Οι καταβόθρες της κόλασης»,

16. « Θ’ αρπάξουν τη λεία τους»,

17. « Θα διεκδικήσουν τον δειλό και τον άπιστο»,

29. « Όσοι τηρούν την εγκράτεια»,

30. « Και έρχονται σε επαφή μόνο με τις γυναίκες και τις δούλες τους (γιατί τους δίνει αυτό το δικαίωμα ο νόμος)».

35. « Θα περιβληθούν όλοι τους με δόξα μέσα στον κήπο των ηδονών».

36. « Γιατί να περνούν οι άπιστοι γρήγορα μπροστά σου με χαμηλωμένα μάτια»,

37. « Δεξιά, αριστερά, σε ομάδες»;

38. « Μήπως ελπίζουν να μπουν στην κατοικία των ηδονών;».

39. « Όχι βέβαια. Ξέρουν από τι πλάστηκαν».

40. « Δεν ορκίζομαι στο όνομα του άρχοντα της Ανατολής και της Δύσης».

41. « Πως μπορούμε να βάλουμε στη θέση τους έναν καλύτερο λαό απ’ αυτούς και πως τίποτε δεν μπορεί να εμποδίσει τη θέλησή μας».

42. « Άσε τους να αναλώσουν τη ζωή τους σε επιπόλαιες διχοστασίες. Θα τους καταλάβει αιφνιδιαστικά η μέρα που τους απειλούμε».

43. « Εκείνη τη μέρα θα ορμήσουν έξω από τους τάφους τους το ίδιο γρήγορα που τρέχουν να καταταγούν στις στρατιωτικές σημαίες».

44. « Τα μάτια τους θάναι δειλά χαμηλωμένα. Θα τους σκεπάζει η ντροπή. Αυτή τη μέρα τους αναγγέλλουμε».

   


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 71o
ΝΩΕ, η ειρήνη μαζί του
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 13  από 29


1. « …..Ανάγγειλε τις απειλές μας στους λαούς, πριν έρθει η μέρα των εκδικήσεων».

2. « Λαοί…..είμαι ο υπηρέτης που σας στέλνει ο Αλλάχ».

3. « Υπηρετείτε, φοβηθείτε τον Αλλάχ και υπακούετέ με».

6. « ….έφραξαν τα’ αυτιά τους με τα δάχτυλά τους και σκέπασαν το πρόσωπό τους με τα ρούχα τους. Επιμένανε στην πλάνη. Δεν δείχνουν άλλο από αλαζονεία και πείσμα».

7. « Τους ανήγγειλα ανοιχτά τις εντολές σου».

8. « Ο ζήλος μου τους κυνήγησε και στα κρυφά και στα φανερά».

20. « Αλλάχ…..ο λαός στασίασε στη φωνή μου. Ακολούθησε τους ισχυρούς, που το πείσμα τους μεγαλώνει όσο μεγαλώνουν τα πλούτη τους και ο αριθμός των παιδιών τους».

21. « Συνωμότησαν το χαμό μου».

22. « Μην εγκαταλείπετε, φώναξαν τους θεούς σας…».

24. « Οι περισσότεροι παρασύρθηκαν και αποπλανήθηκαν και τα σκοτάδια τους δεν κάνουν άλλο παρά να πυκνώνουν».

27. « …..Αλλάχ, μην αφήσεις να μείνει στη γη κανένα μνημείο των απίστων».

28. « Μπορεί να διαφθείρουν τους δούλους σου και να γεννηθεί απ’ αυτούς μια ένοχη και διεφθαρμένη γενιά».

29. « Αλλάχ…..εξόντωσε τους διεφθαρμένους».





ΚΕΦΑΛΑΙΟ 72o
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 15  από 28


2. « (Το Κοράνιο) οδηγεί στην αληθινή πίστη. Πιστεύουμε σ’ αυτήν και δεν θα εξομοιώσουμε κανέναν με τον Αλλάχ».

8. « Θελήσαμε ν’ ανυψωθούμε στους ουρανούς και τους βρήκαμε να τους φυλάνε άγρυπνα στρατεύματα και διεισδυτικά πυρά».

9. « Εκεί καθίσαμε πάνω σε έδρες για ν’ ακούσουμε. Αλλά όποιος θελήσει στο εξής ν’ ακούσει, θα βρει τη φλόγα έτοιμη να τον αποκρούσει».

10. « Δεν ξέραμε αν αυτό που προόριζε ο Αλλάχ για τους κατοίκους της γης ήταν για την δυστυχία ή για την μόρφωσή τους».

11. « Ανάμεσά μας υπάρχουν και ενάρετα και διεστραμμένα πνεύματα: είμαστε διηρημένοι σε πολλές τάξεις».

12. « Ξέρουμε πως μας ήταν αδύνατο να αποφύγουμε την οργή του ουρανού στη γη και πως δεν θα μας προφύλαγε η φυγή».

13. « Ακούσαμε τη διδασκαλία του Κορανίου και την ασπαστήκαμε. Όποιος πιστεύει, δεν έχει να φοβηθεί πως θα χάσουν τα έργα τους την αξία τους, ούτε πως θα τους απορρίψει ο Αλλάχ».

14. « Μερικοί από μας ομολογούν τον ισλαμισμό. Οι άλλοι αποκήρυξαν την αληθινή διδασκαλία».

15. « Όσοι την απορρίψανε, θα γίνουν τροφή στις φλόγες».

21. « Να πεις: δεν έχω τη δύναμη να σας βλάψω, ούτε να σας κάνω να ασπασθείτε την πίστη».

      (;)

22. « Κανένας δεν θα με υπερασπίσει από το χέρι του Αλλάχ».

23. « Δεν θα βρω καταφύγιο από την οργή του».

24. « Δεν μπορώ να σας παροτρύνω. Εκτελώ την αποστολή που μου ανάθεσε ο ουρανός. Αν στασιάσετε στον Αλλάχ και στον προφήτη, θα γίνετε λεία των αιώνιων φλογών».

25. « Θα είναι παράνομοι ώσπου να δουν την αλήθεια των απειλών μας. Και τότε θα μάθουν ποιος από μας είχε διαλέξει πιο αδύνατο στήριγμα».

26. « Δεν ξέρω αν οι τιμωρίες που σας αναγγέλλω θα εκπληρωθούν γρήγορα ή αν θα αναβληθούν ως τον καθορισμένο χρόνο. Μόνον ο Αλλάχ γνωρίζει τα μυστήρια. Σε κανέναν δεν τα αποκαλύπτει».


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 73o
Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ, σκεπασμένος με τα ρούχα του!
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 9  από 20


6. « Μόλις μπαίνει η νύχτα, έχουμε περισσότερη δύναμη για να αντιληφθούμε και πιο πολλή ευκολία για να εκφραστούμε».

7. « Πολύωρες ασχολίες σε συγκρατούν την ημέρα».

11. « Άσε να αγρυπνώ εγώ για τους άπιστους που γέμισε με πλούτη. Άφησέ τους για λίγο καιρό ήσυχους».

12. « Έχουμε βαριές αλυσίδες και αναμμένες πυρές».

13. « Έχουμε μια τροφή που ξεσκίζει τα σπλάχνα και οδυνηρά βασανιστήρια».

14. « Μια μέρα θα κλονιστεί η γη. Τα βουνά θα γίνουν σκόνη και θα γίνουν παιγνίδι των ανέμων».

17. « Αν είστε άπιστοι, πως θ’ αποφύγετε την ημέρα που θ’ ασπρίσουν τα μαλλιά των παιδιών;».

18. « Θ’ ανοίξει το στερέωμα. Είναι αμετάβλητες οι υποσχέσεις του Αλλάχ».

19. « Σας προειδοποίησε. Κάντε γρήγορα, αν θέλετε να βαδίσετε στο δρόμο της σωτηρίας».





ΚΕΦΑΛΑΙΟ 74o
Ο ΜΑΝΔΥΑΣ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια  29 από 55


8. « Σαν αντηχήσει η σάλπιγγα»,

9. « Θ’ αρχίσει η τρομερή μέρα».

10. « Δεν θα βρουν καμιά παρηγοριά οι άπιστοι».

15. « Περιμένει να επισφραγίσω την ευτυχία του».

16. « Μάταιες επιθυμίες! Στασίασε στο νόμο μου».

17. « Θα τον αναγκάσω ν’ ανεβεί το δύσκολο βουνό».

19. « Καρπός των σχεδίων του ήταν η θεϊκή εκδίκηση».

20. « Πέθανε όπως είχε ενεργήσει».

21. « Κοίταξε ολόγυρά του»,

22. « Και η θλίψη κάλυψε το βλέμμα του».

23. « Στη γη ήταν αντάρτης και αλαζόνας».

24. « Το Κοράνι, έλεγε, είναι μια απάτη».

25. « Δεν είναι παρά λόγια ενός ανθρώπου».

26. « Οι φωτιές του Ταρτάρου θα τιμωρήσουν αυτή τη βλασφημία».

27. « Ποιος θα σου δώσει μια ιδέα αυτής της αβύσσου;».

28. « Δεν αφήνει να ξεφύγει τίποτα. Κι ούτε δίνει πίσω τη λεία της».

29. « Καταβροχθίζει τις σάρκες των έκπτωτων».

30.  « Δεκαεννιά άγγελοι την φυλάνε».

34. « Ο Αλλάχ φωτίζει ή παραπλανάει τους θνητούς όπως θέλει. Κανένας δεν ξέρει τις στρατιές του. Μόνο αυτός τις γνωρίζει…..».

35. « Ορκίζομαι στο φεγγάρι»,

38. « Πως η κόλαση είναι η τρομακτική άβυσσος».

39. « Πως απειλεί τους ανθρώπους».

40. « Πως προειδοποιεί όποιον βαδίζει στον δρόμο της δικαιοσύνης και όποιον γυρίζει πίσω».

43. « Ποιος σας έριξε στην κόλαση;».

46. « Συζητούσαμε για επιπόλαια πράγματα με ερασιτέχνες».

48. « Μας κατέλαβε αιφνιδιαστικά ο μοιραίος θάνατος».

50. « Γιατί να απομακρυνθούν από τη θρησκεία;».

54. « Δεν θα γίνει έτσι. Το Κοράνι τους προειδοποιεί. Όποιος θέλει να φωτιστεί, ας γυρέψει το φως του».

55. « Μόνον οι εκλεκτοί του Αλλάχ θα ακούσουν τις θεϊκές προειδοποιήσεις. Ο Αλλάχ αξίζει να τον φοβούνται οι άνθρωποι…..».





ΚΕΦΑΛΑΙΟ 76o
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 20  από 31


1. « Έζησε πολύ καιρό ο άνθρωπος χωρίς να του δώσουμε αποδείξεις της δύναμής μας;».

3. « Οδηγήσαμε τα βήματά του στο δρόμο της σωτηρίας, για να δοκιμάσουμε την ευγνωμοσύνη ή την αχαριστία του».

4. « Ετοιμάσαμε για τους άπιστους πυρές και αλυσίδες που θα τους κάνουν να σκύβουν τους λαιμούς τους».

5. « Οι δίκαιοι θα πίνουν ένα θεσπέσιο κρασί ανακατωμένο με το νερό της Καφούρ (μια από τις βρύσες του παραδείσου) ».

6. « Είναι η βρύση όπου θα ξεδιψάζουν οι υπηρέτες του Αλλάχ. Θα χύνουν όσο νερό θέλουν».

7. « Επιτέλεσαν τα τάματά τους. Φοβήθηκαν τη μέρα που θα σκορπίσει μακριά τη δυστυχία».

10. « Σκεφτόμαστε τρέμοντας την ημέρα των θεομηνιών, την ημέρα που η θλίψη θα σηκώσει ένα σύννεφο πάνω στα πρόσωπα».

12. « Οι κήποι των ηδονών και τα μεταξωτά ρούχα είναι η πληρωμή για την εμμονή τους».

13. « Αναπαύονται στο νυφικό κρεβάτι…..».

14. « Τα γύρω δέντρα τους σκεπάζουν με τη σκιά τους. Οι φορτωμένοι με καρπούς κλώνοι τους σκύβουν μπροστά τους».

15. « Τους παρουσιάζουν ασημένια βάζα και ποτήρια που η ομορφιά τους είναι σαν του κρυστάλλου».

16. « Μ’ αυτά ξεδιψούν όσο θέλουν».

17. « Ένα μίγμα από εξαίρετο κρασί και καθαρό νερό της Ζανγκεμπύλ είναι το ποτό τους».

19. « Παιδιά, προικισμένα με αιώνια νεότητα, τρέχουν να τους υπηρετήσουν. Το δέρμα τους είναι άσπρο σαν των μαργαριταριών».

20. « Σ’ αυτή την θελκτική κατοικία το μάτι δεν βλέπει παρά μαγευτικά αντικείμενα. Πλανιέται σ’ ένα βασίλειο με μεγάλη έκταση».

21. « Τα ρούχα τους είναι φτιαγμένα από χρυσάφι και μετάξι. Τους στολίζουν ασημένια βραχιόλια. Ο Αλλάχ τους βάζει να πιουν από το ποτήρι της ευτυχίας».

22. « Αυτή η ανταμοιβή σας τάχθηκε. Σίγουρα ο ζήλος σας θα πληρωθεί με αναγνώριση».

24. « Περίμενε με υπομονή την κρίση του Αλλάχ. Μην υπακούς στον ασεβή και στον άπιστο».

28. « Τους δημιουργήσαμε, συσφίξαμε τους δεσμούς που τους ενώνουν και όταν θελήσουμε θα βάλουμε άλλους ανθρώπους στη θέση τους».

31. « Θα δώσει σε όποιον θέλει τη φιλευσπλαχνία του. Έχει ετοιμάσει τρομακτικά βασανιστήρια για τους ασεβείς».





ΚΕΦΑΛΑΙΟ 77o
ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΑΦΟΡΟΙ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 34  από 50


1. « Μα τους αγγελιαφόρους που έρχονται ο ένας πίσω από τον άλλο».

2. « Μα τις φριχτές τρικυμίες»,

3. « Μα τους ανέμους που σκορπίζονται»,

5. « Μα τους αγγέλους που φέρνουν»,

6. « Δικαιολογίες και προειδοποιήσεις»,

7. « Θαρθούν οι τιμωρίες που σας αναγγέλλουν»,

8. « Σαν εκμηδενιστούν τ’ αστέρια»,

9. « Σαν σκιστεί ο ουράνιος θόλος»,

10. « Σαν σκορπίσουν σαν τη σκόνη τα βουνά»,

11. « Και σαν συγκεντρωθούν οι απεσταλμένοι τον ορισμένο χρόνο».

12. « Ποια μέρα θα συγκεντρωθεί το ανθρώπινο γένος;».

13. « Ως την ημέρα της απόφασης»,

14. « Που θα σου δώσει μιαν ιδέα της τρομερής αυτής στιγμής»,

15. « Εκείνη την ημέρα, αλίμονο σ’ εκείνους που θεώρησαν την αλήθεια για απάτη».

16. « Μη δεν εξοντώσαμε τους προηγούμενούς τους;»

17. « Κι αυτοί θα έχουν παρόμοια τύχη».

18. « Έτσι ανταμείβουμε τους τιποτένιους».

19. « Εκείνη την ημέρα, αλίμονο σ’ εκείνους που θεώρησαν γι’ απάτη την αρετή!».

24. « Εκείνη την ημέρα αλίμονο σε όσους θεώρησαν την αλήθεια για απάτη!».

29. « Πηγαίνετε στο μαρτύριο που λέγατε πως είναι χίμαιρα».

30. « Πηγαίνετε κάτω από τα δέντρα που έχουν μόνο τρία κλαριά για να σας σκεπάζουν».

31. « Αυτή η σκιά δεν θα σας δίνει καθόλου δροσιά κι ούτε θα σας φυλάει από τις φλόγες».

32. « Αλλά θα ορμούν από παντού σαν πυραμίδες, ψηλές, σαν τις κορφές των παλατιών».

33. « Το χρώμα τους θα είναι σαν των κοκκινότριχων καμήλων».

34. « Εκείνη την ημέρα, αλίμονο σε όσους θεώρησαν για απάτη την αλήθεια!».

35. « Οι ένοχοι θα σιωπούν».

36. « Δεν θα τους επιτρέψουν να δικαιολογηθούν».

38. « Αυτή θα είναι η μέρα του χωρισμού. Θα συγκεντρωθείτε μαζί με τους αρχαίους λαούς».

41. « Οι δίκαιοι θα είναι μέσα στα ισκιώματα και στις βρύσες».

42. « Οι αγαπημένοι τους καρποί θα προσφέρονται στις επιθυμίες τους».

43. « Πιείτε και φάτε όσο θέλετε. Απολαύστε την πληρωμή των αρετών σας».

46. « Μεθύστε με τις ηδονές. Δεν θα τις απολαύσετε πολύ, γιατί είστε παραδομένοι στην ατιμία».

48. « Όταν τους έλεγαν: σκύψτε, εκείνοι αρνούνταν να σκύψουν».

50. « Ποιο άλλο βιβλίο θα πιστέψουν ύστερα από το Κοράνιο;».





ΚΕΦΑΛΑΙΟ 78o
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΕΟ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 23  από 41


1. « Για τι συζητούν;».

2. « Μήπως είναι το μεγάλο νέο»,

3. « Θέμα των διχογνωμιών τους»;

4. « Θα μάθουν την αλήθεια»,

5. « Θα την μάθουν οπωσδήποτε».

17. « Η ημέρα του διαχωρισμού είναι το καθορισμένο όριο».

18. « Εκείνη την ημέρα θα αντηχήσει η σάλπιγγα και θα τρέξετε να παρουσιαστείτε στον Αλλάχ».

20. « Η κόλαση θα στήσει τα δίχτυα της».

21. « Και θα πιάσει τους άπιστους».

22. « Εκεί θα μείνουν για αιώνες».

23. « Δεν θα γευτούν τις γλύκες του ύπνου. Δεν θάχουν τίποτα για να ξεδιψάσουν».

24. « Το μοναδικό τους ποτό θα είναι βραστό και βρώμικο νερό».

25. « Άξια ανταμοιβή!».

26. « Δεν ήθελαν να πιστέψουν πως θα έδιναν λογαριασμό».

27. « Βλασφημούσαν την ιερή θρησκεία».

29. « Υποστείτε τα μαρτύρια που όλο θα μεγαλώνει η σκληρότητά τους».

30. « Η κατοικία της ευδαιμονίας θα είναι ο κλήρος των ενάρετων».

31. « Θα είναι φυτεμένη με δέντρα κι αμπέλια».

32. « Ουράνιες κόρες με στρογγυλά και παλλόμενα στήθη θα την στολίζουν».

33. « Θα πίνουν γεμάτα ποτήρια».

39. « Θα έλθει αυτή η μέρα. Είναι αναμφισβήτητη αλήθεια. Όποιος θέλει να μεταστραφεί, ας στρέψει την καρδιά του προς τον Αλλάχ».

40. « Σας απειλήσαμε με προσεχή τιμωρία».

41. « Εκείνη την ημέρα, ο άνθρωπος θα δει την εικόνα των πράξεών του και ο άπιστος θα φωνάξει: Νάδινε ο Αλλάχ να γινόμουν σκόνη!».




ΚΕΦΑΛΑΙΟ 79o
ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια  20   από 46


1. « Μα τους αγγέλους που αρπάζουν με τη βία τις ψυχές».

6. « Μια μέρα ο πρώτος ήχος της σάλπιγγας θα ρίξει τον τρόμο».

7. « Θα αντηχήσει για δεύτερη φορά»,

8. « Και όλες οι καρδιές θα τις καταλάβει ο τρόμος».

9. « Τα μάτια θα είναι χαμηλωμένα ταπεινά».

10. « Θα ξαναγυρίσουμε τάχα, ρωτούν οι άπιστοι, στην πρώτη μας κατάσταση;».

19. « Θα σε οδηγήσω στους δρόμους του Αλλάχ για να τον φοβάσαι».

22. « Γύρισε τη ράχη του και ξαναβυθίστηκε στην ασέβεια».

25. « Ο Αλλάχ τον έκανε να δοκιμάσει την πρώτη θεομηνία του».

26. « Χτυπητό παράδειγμα για όποιον τον φοβάται».

34. « Σαν έρθει η νικηφόρα μέρα»,

36. « Η κόλαση θα αποκαλύψει τα βάραθρά της».

37. « Τον παράνομο»,

38. « Που θα προτιμήσει τις γήινες ηδονές».

39. « Θα τον δεχτεί η κόλαση».

40. « Όποιος θα έχει φοβηθεί την κρίση και κανονίσει τους πόθους της καρδιάς του»,

41. « Θα κατοικήσει στους κήπους των ηδονών».

42. « Θα σε ρωτήσουν: πότε θάρθει η μοιραία στιγμή;».

44. « Μόνον ο Αλλάχ το ξέρει, έχει ορίσει το χρονικό της όριο».

45. « Προειδοποιείς εκείνον που τον φοβάται».




ΚΕΦΑΛΑΙΟ 80o
ΤΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 8  από 42


16. « Να χαθεί ο κακός! Ποιος μπόρεσε να τον κάνει άπιστο;».

33. « Σαν αντηχήσει η σάλπιγγα»,

34. « Ο αδελφός θα εγκαταλείψει τον αδελφό του».

35. « Ο γιος τον πατέρα του και τη μητέρα του».

36. « Ο σύζυγος, θα παρατήσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του».

40. « Άλλοι θα σκεπάζονται με σκόνη».

41. « Θα τα σκοτεινιάζει ένας σκοτεινός πέπλος».

42. « Έτσι θα παρουσιαστούν οι άπιστοι και οι τιποτένιοι».



ΚΕΦΑΛΑΙΟ 81o
ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 14  από 29


1. « Σαν σκεπαστεί με σύννεφα ο ουρανός»,

2. « Και φύγουν από το στερέωμα τα’ αστέρια»,

3. « Σαν παρασυρθούνε στον αέρα τα βουνά»,

6. « Σαν φλογιστούν οι θάλασσες»,

8. « Σαν ρωτήσουν το κορίτσι που θάφτηκε ζωντανό»,

9. « Τι έγκλημα έκανε»,

10. « Σαν ανοίξει το βιβλίο και πέσει ο πέπλος των ουρανών»,

12. « Σαν ανάψουν οι πυρές της κόλασης»,

13. « Και πλησιάσει ο παράδεισος»,

14. « Ο άνθρωπος θα δει την εικόνα των πράξεών του».

25. « Αυτό το βιβλίο δεν είναι έργο του κεραυνοβολημένου Σατανά».

26. « Σε τι σκέψεις παρασύρεστε»;

27. « Το Κοράνιο προσφέρει μόρφωση στους ανθρώπους».

29. « Αλλά δεν θα το θελήσετε, αν δεν σας το εμπνεύσει ο Αλλάχ».







ΚΕΦΑΛΑΙΟ 82o
Η ΡΗΞΗ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια  13 από 19


1. « Σαν σπάσουν οι ουρανοί»,

2. « Και σκορπίσουν τ’ αστέρια»,

3. « Σαν ανακατώσουν τα νερά τους οι θάλασσες»,

4. « Και αναποδογυρίσουν οι τάφοι»,

5. « Τότε η ψυχή θα δει την εικόνα όλης της ζωής της».

6. « Θνητέ, ποιος έκανε ανταρσία στον λατρευτό Αλλάχ που σε έπλασε»;

9. « Αυτά τα λόγια είναι η αλήθεια. Αλλά σεις αρνιέστε την ημέρα της κρίσης».

13. « Οι δίκαιοι θα κατοικήσουν στην κατοικία των ηδονών».

14. « Οι τιποτένιοι θα ριχτούν στην κόλαση».

15. « Η κρίση θα επισφραγίσει την έκπτωσή τους. Θα τους καταβροχθίσουν οι φλόγες».

16. «Ποτέ δεν θα βγουν από την άβυσσο».

17. « Ποιος θα σου δώσει να καταλάβεις αυτή την τρομερή κρίση»;

18. « Ποιος θα μπορούσε να σου δώσει μια ιδέα γι’ αυτήν;».






ΚΕΦΑΛΑΙΟ 83o
ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΜΕΤΡΟ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 23  από 36


6. « Εκείνη την ημέρα, όπου το ανθρώπινο γένος θα παρουσιαστεί μπροστά στον Κύριο του Σύμπαντος».

7. « Δεν μπορείτε να αμφιβάλλετε γι’ αυτό. Το βιβλίο των τιποτένιων θα είναι το Σεγκίν».

      (συνηχητική σύμπτωση με τη Συνθήκη Σένγκεν)

8. « Ποιος θα σου το δείξει»,

9. « Αυτό το βιβλίο όπου θα χαραχτούν τα εγκλήματα»;

10. « Εκείνη την ημέρα, αλίμονο σε κείνους που βλασφήμησαν τον ισλαμισμό».

12. « Μόνο ο ασεβής και ο τιποτένιος αρνιούνται αυτή την αλήθεια».

13. « Στα μάτια τους, η θρησκεία (ο Ισλαμισμός) δεν είναι άλλο παρά ένας μύθος που γέννησε η αρχαιότητα».

14. « Αυτά είναι τα λόγια τους. Το έγκλημα σκλήρυνε τις καρδιές τους».

15. « Την ημέρα της κρίσης ο Αλλάχ θα τους τυλίξει μ’ ένα πέπλο».

16. « Και θα τους ρίξει στην κόλαση».

17. « Να θα τους πουν τα μαρτύρια που θεωρούσατε χίμαιρα».

18. « Αυτές οι απειλές είναι αληθινές. Το βιβλίο των δικαίων είναι το Αλιίν».

22. « Οι δίκαιοι θα είναι οι φιλοξενούμενοι της κατοικίας των ηδονών».

23. « Ξαπλωμένοι στο νυφικό κρεβάτι θα ρίχνουν δω και κει τα βλέμματά τους».

25. « Θα πίνουν θεσπέσιο και σφραγισμένο κρασί».

27. « Αυτό το κρασί θα είναι ανακατεμένο με νερό του Τεσνίμ».

29. « Οι τιποτένιοι βρίζουν τους πιστούς με τα αστειολογήματά τους».

30. « Σαν περνούν κοντά τους τους κοιτάζουν περιφρονητικά».

31. « Και σαν γυρίζουν σπίτι τους, τους κοροϊδεύουν με αναίδεια».

32. « Σαν τους βλέπουν λένε: να αυτοί που είναι στην πλάνη».

33. « Δεν έχουν αναλάβει τη φροντίδα να τους καθοδηγήσουν».

34. « Την ημέρα της κρίσης, οι πιστοί θα περιγελούν τους κακούς».

35. « Θα τους βλέπουν μέσα από τους κόλπους των ηδονών».








ΚΕΦΑΛΑΙΟ 84o
ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 9  από 25



1. « Σαν ανοίξει το στερέωμα»,

4. « Και πετάξει τους νεκρούς μέσ’ απ’ τα σπλάχνα της κι αδειάσουν οι τάφοι»,

5. « Κι εκτελέσει τις διαταγές του Αλλάχ»,

6. « Θνητοί! Θα τρέξετε να παρουσιαστείτε στο δικαστήριό του».

11. « Θα επικαλούνται το θάνατο»,

12. « Και θα πέσουν λεία στις φλόγες».

21. « Γιατί δεν προσκυνούν τον Αλλάχ, σαν τους διατάζει το Κοράνιο;».

22. « Αντίθετα, οι άπιστοι το κατηγορούν πως είναι ψεύτικο».

24. « Προανάγγειλέ τους ένα τρομακτικό μαρτύριο».


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 85o
ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΗΜΑΔΙΑ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 4  από 22


3. « Μα τον μάρτυρα και την ημέρα της μαρτυρίας».

10. « Εκείνοι που έκαψαν τους πιστούς και των δύο φύλων και δεν έκαναν πράξεις μετανοίας, θα καούν στις φλόγες της κόλασης».

12. « Και βέβαια θα είναι τρομερές οι εκδικήσεις του Αλλάχ».

19. « Αλλά οι άπιστοι αρνιούνται τα ολοφάνερα».


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 86o
ΤΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 4  από 17

11. « Μα τον ουρανό που ετοιμάζει μιαν επανάσταση».

15. « Οι άπιστοι σου στήνουν παγίδες»

16. « Τους στήνω κι εγώ παγίδες».

17. « Υπόφερέ τους με υπομονή. Άφησέ τους να κοιμούνται λίγες στιγμές ήσυχοι».



ΚΕΦΑΛΑΙΟ 87o
Ο ΥΨΙΣΤΟΣ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 7  από 19


9. « Δίδαξε τους λαούς. Θα είναι σωτήριες οι διδασκαλίες σου».

10. « Όποιος φοβάται τον Αλλάχ, θα είναι υπάκουος».

11. « Αλίμονο σ’ εκείνον που δεν θα υποτάξει την καρδιά του».

12. « Θα ριχτεί στην μεγάλη πυρά».

13. « Και δεν θα βρίσκει ούτε τη ζωή ούτε το θάνατο».

14. « Όποιος εξαγνίστηκε, έφτασε την ευτυχία».

16. « Αλλά σεις ω άπιστοι! Προτιμάτε την εγκόσμια ζωή».




ΚΕΦΑΛΑΙΟ 88o
Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΠΕΠΛΟΣ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 11  από 26


1. « Του περιέγραψαν τον σκοτεινό πέπλο;».

2. « Αυτοί που θα τους σκεπάζει το πρόσωπό τους»,

3. « Θα μοιάζουν με μισθοφόρους; Καταπονημένοι από την κούραση»,

4. « Θα ριχτούν μέσα στις φλόγες που θα τους καταβροχθίζουν»,

5. « Θα καταπίνουν βραστό νερό».

21. « Κήρυξε στους ανθρώπους. Η υπηρεσία σου είναι το κήρυγμα».

22. « Μην τους διαβάζεις με βίαιο τρόπο».

       (;)

23. « Ο αποστάτης και ο άπιστος»,

24. « Θα πέσουν θύματα των ουράνιων εκδικήσεων».

25. « Θα παρουσιαστούν στο δικαστήριό  μας»,

26. « Και θα τους βάλουμε να μας δώσουν λογαριασμό».




ΚΕΦΑΛΑΙΟ 89o
Η ΑΥΓΗ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 8  από 30

11. « Όλοι οι λαοί είχαν κάνει να βασιλεύει η αμαρτία πάνω στη γη».

12. « Ο Αλλάχ τους χτύπησε με τις εκδικητικές του πληγές»,

22. « ……Σαν γίνει σκόνη η γη»,

23. « Κι έρθουν κατά τάξεις ο Αλλάχ και οι άγγελοι».

24. « Κι ανοίξει τις αβύσσους της η κόλαση, ο άνθρωπος θα θυμηθεί».

27. « Κανένας δεν θα προσφερθεί να πάρει τη θέση του στα βασανιστήρια».

29. « Ω άνθρωπε που είχες εμπιστοσύνη! Ξαναγύρισε με χαρά στους κόλπους του Αλλάχ σου».

30. « Μπες στον αριθμό των υπηρετών μου. Έλα να κατοικήσεις στον παράδεισο».



ΚΕΦΑΛΑΙΟ 90o
Η ΠΟΛΗ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 7  από 20


4. « Γεννήσαμε τον άνθρωπο μέσα στα δάκρυα».

5. « Μήπως νομίζει πως έχει απελευθερωθεί από κάθε δύναμη;».

10. « Τον βάλαμε να περάσει κι από τη μια κι από την άλλη τύχη».

11. « Αλλά δεν τον υποβάλλαμε στην τελευταία δοκιμασία».

17. « Να ασπαστεί την πίστη, να κηρύττει την εμμονή».

19. « Όσοι απορρίπτουν τη διδασκαλία μας, θα βρεθούν στα αριστερά».

20. « Οι φλόγες που κατατρώγουν θα υψώνονται πάνω από τα κεφάλια τους».


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 91o
Ο ΗΛΙΟΣ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 3  από 15

1. « Μα τον ήλιο και τις λαμπερές του φλόγες».

14. « Είπαν τον προφήτη απατεώνα….».

15. « Οι ουράνιες τιμωρίες έπεσαν καταπάνω τους: όλοι τους τιμωρήθηκαν εξίσου».



ΚΕΦΑΛΑΙΟ 92o
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια  10 από 21


1. « Μα την νύχτα σαν απλώνει τις σκιές της»,

4. « Ο ζήλος σας θάχει διαφορετική επιτυχία».

6. « Όποιος κηρύττει την υπέροχη θρησκεία»,

7. « Θα βρει εύκολο το δρόμο της ευτυχίας».

8. « Όποιος κυριαρχείται από τη φιλαργυρία και δε σκέφτεται παρά πώς να μαζέψει θησαυρούς»,

9. « Και αποκήρυξε τον ισλαμισμό»,

10. « Τρέχει στον δρόμο της κόλασης»,

14. « Σας απειλώ με τη φωτιά που κατατρώγει».

15. « Αλίμονο σε κείνον που θα πέσει θύμα της».

16. « Αυτός ο δύστυχος θα είναι ο άπιστος που θα αρνηθεί την αποστολή του προφήτη».


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 96o
Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια  9 από 19


5. « Έβαλε στην ψυχή του την ακτίνα της γνώσης».

6. « Είναι μια αλήθεια και αυτός εξεγείρεται εναντίον του ευεργέτη του».

8. « Και βέβαια θα γυρίσει στον Αλλάχ το ανθρώπινο γένος».

13. « Τι να σκεφτεί κανένας για τον άπιστο και τον αποστάτη»;

15. « Αν δεν αφήσουν την ασέβεια θα τους σύρουμε από τα μαλλιά».

16. « Από τα ένοχα και ψευδολόγα μαλλιά τους»,

17. « Ας φωνάξουν τους οπαδούς τους!».

18. « Εμείς θα φωνάξουμε τους δημίους μας».

19. « Αυτά τα λόγια είναι η αλήθεια. Μην υπακούς στον ασεβή. Λάτρευε τον Αλλάχ και ανυψώσου προς το θρόνο του».



ΚΕΦΑΛΑΙΟ 98o
Η ΠΡΟΦΑΝΕΙΑ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 2  από 8


1. « Οι Χριστιανοί, οι άπιστοι Ιουδαίοι και οι ειδωλολάτρες, απομακρύνθηκαν από σένα μόνο όταν είδαν την προφάνεια (Κοράνιο)».

5. « Και βέβαια θα ριχτούν οι Χριστιανοί, οι άπιστοι Ιουδαίοι και οι ειδωλολάτρες στις πυρές της κόλασης. Εκεί θα μείνουν αιώνια. Είναι οι πιο διεστραμμένοι άνθρωποι».


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 101o
Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΜΗΝΙΩΝ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια  8 από 8

1. « Η μέρα των θεομηνιών! Φοβερή μέρα!».

2. « Ποιος μπορεί να σου την περιγράψει;».

3. « Εκείνη την ημέρα οι άνθρωποι θα είναι σαν σκόρπιες ακρίδες».

4. « Τα βουνά θα μοιάζουν με σωρούς από μαλλί με διάφορα χρώματα».

5. « Όποιου τα έργα θάχουν βάρος , θα χαρεί την ευδαιμονία».

6. « Όποιου τα έργα θάναι ελαφρά, θα ριχτεί στην άβυσσο».

7. « Ποιος θα σου δώσει μιαν ιδέα της αβύσσου;».

8. « Είναι κι αυτό αναλωτική φλόγα».


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 108o
Ο ΚΑΟΥΤΧΕΡ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 2  από 3

2. « Προσευχήσου στον Αλλάχ και θυσίασε θύματα».

3. « Όποιος σε μισεί, θα χαθεί».



ΚΕΦΑΛΑΙΟ 109o
ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 5  από 6


1. « Να πεις: Ω άπιστοι!».

2. « Δεν θα λατρέψω τα ομοιώματά σας».

3. « Δεν λατρεύετε το Θεό μου».

4. « Απεχθάνομαι τη λατρεία σας».

5. « Η θρησκεία μου δεν είναι και δική σας».



ΚΕΦΑΛΑΙΟ 110o
Η ΒΟΗΘΕΙΑ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 2  από 3

1. « Σαν στείλει ο Αλλάχ τη βοήθειά του και τη νίκη»,

2. « Θα δείτε τους ανθρώπους να ασπάζονται αθρόοι τον Ισλαμισμό».



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα