Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

ΓΛΥΚΙΑ ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

Στο ανθρώπινο γένος η αγάπη είναι ένα συνηθισμένο συναίσθημα. Αλλάζει βέβαια το είδος ή ο τρόπος αν θέλετε, ανάλογα με το που ανταποκρίνεται. Η αγάπη ανάμεσα σε ζευγάρια είναι μια γλυκιά αλχημεία του μυαλού, αν υπάρχει και ο έρωτας τότε τους απογειώνει. Εγώ για αυτήν την αγάπη θα σας μιλήσω και θα προσπαθήσω να ξεδιπλώσω όσες πιο πολλές πτυχές της μπορώ.

Ο έρωτας συνήθως είναι το πρώτο στάδιο της αγάπης, αυτός μοιάζει σαν θύελλα ή πιο σωστά σαν ανεμοστρόβιλος, που σαρώνει τα πάντα στο περασμά του. Πολλές φορές ένας ερωτευμένος δεν σκέφτεται σωστά, είναι σαν να έχει εγκλωβίστει η λογική του στο πάθος. Δηλαδή μπορεί ο ερωτευμένος άνθρωπος να φτάσει σε ακραίες πράξεις και ούτε σκιάζετε για καμιά δυσκολία.


Η ένταση της αγάπης που αλλάζει από άνθρωπο σε άνθρωπο για να έχουμε μια υγιή αγάπη, έχει ως βασική προϋπόθεση να ανταποκρίνονται και τα δύο άτομα και να μην είναι μονόπλευρη. Ακόμα η αγάπη πρέπει να είναι κάτι ωραίο και γλυκό, χωρίς εντάσεις, πείσματα και εγωισμούς. Υπάρχει σε πολλά ζευγάρια ένα είδος κτητικής αγάπης, η οποία είναι καταστροφική. Όταν ο ένας άπό τους δύο, βλέπει τον άλλο σαν κτήμα του, τον καταπιέζει αφόρητα, ώσπου κάποια μέρα όπως είναι φυσικό αγανακτεί και αντιδρά οδηγόντας την σχέση του σε ένα χωρισμό.

O έρωτας έχει εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους, των γραμμάτων και της τέχνης. Έχουν γραφτεί και δημιουργηθεί, θαυμάσια έργα τέχνης. Όταν κάνετε μια βόλτα στη φύση, θα παρατηρήσετε ότι όλα είναι αρμονικά μεταξύ τους δεμένα, ο δημιουργός τα πάντα με σοφία εποίησε. Έτσι λοιπόν όταν είσαι ερωτευμένος, όλα αυτά τα βλέπεις χίλιες φορές πιο όμορφα, αγαπάς την φύση και συγκινείσαι. Όταν βλέπεις τα αστέρια στον ουρανό, την θάλασσα που σε μαγεύει, τότε νοιώθεις ρίγη, όταν μάλιστα είσαι με τον αγαπημένο σύντροφο σου πιασμένοι χέρι χέρι και κοιτάτε αμίλητοι αυτό το θαύμα της φύσης, τότε η καρδία σας σκιρτάει περίεργα και σε τρελούς ρυθμούς. Αυτά σε διαφορετικές περιπτώσεις δεν νομίζω ότι θα γυρνούσατε καν να τα κοιτάξετε. Τα πάντα γύρω σας σας συνεπαίρνουν, σαν να ήρθε μια καλή νεράιδα και με ένα μαγικό ραβδάκι μεταμόρφωσε το γκρίζο χρώμα που υπήρχε, σε ένα πανέμορφο ουράνιο τόξο και μέσα εκεί, έχει στήσει τρελό χορό ο έρωτας 

Η αληθινή αγάπη είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα και αυτός που αγαπάει θέλει τον ανθρωπό του ευτυχισμένο. Δεν κοιτάει μόνο τα δικά του θέλω άλλα του συντρόφου του. Ξέρει δηλαδή από πρίν τι θέλει χωρίς να του το έχει ζητήσει, σκέφτεται πριν από αυτόν για αυτόν. Ο ερωτευμένος αρκείτε με ένα μικρό τοσοδά πραγματάκι που θα πάρει από τον αγαπημένο που θα τον κάνει ευτυχισμένο-η και θα πέταει στα σύννεφα. Όταν η αγάπη είναι αμοιβαία τότε το ζευγάρι πετάει στα ουράνια, είναι πολύ ευτυχισμένο και νοιώθει ότι πρέπει να είναι πάντα μαζί, δεν μπορούν λεπτό χώρια. Ο έρωτας έχει ένταση, πάθος, τρέλλα, ρίσκο, θυσία και λατρεία αλλά και ημερομηνία λήξης. Αν όμως έχει και την αγάπη μέσα του τότε η σχέση σώζεται και περνάνε το ίδιο καλα. Η αγάπη πολλες φορές κρατάει για μια ζωή, ακόμα και όταν έχει φύγει ο έρωτας, όμως δεν θα αισθανθούν την απώλεια όταν θα υπάρχει η αγάπη.
Τί καταστρέφει μια αγάπη; Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στο να καταστραφεί μια μεγάλη αγάπη. Η ζήλεια είναι ένας κακός σύμβουλος, θολώνει το μυαλό και το άτομο παραλλογίζεται και αρχίζει να γίνετε τύραννος και να επιβάλλει απαγορεύσεις παράλογες και καταπιεστικές. Τότε η αγάπη φθείρεται. Αυτός που ζηλεύει, βλέπει τα πάντα με καχυποψία και αρχίζει να κάνει ένα σωρό λάθη. Η αδιαφορία επίσης είναι ένας εχθρός της αγάπης, γιατί αν για τον οποιοδήποτε λόγο παραμεληθεί ο σύντροφος, θα σκέφτεται οτι δεν τον αγαπάει και ότι κάτι τρέχει και αν γίνετε συνέχεια, μοιραία θα αρχίσουν οι καυγάδες και η σχέση θα ψυχρανθεί. Η απιστία, αυτό μην το τολμήσετε ποτέ, γιατί ένα ερωτευμένο άτομο αμέσως αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Ίσως δεν θα μπορεί να το αποδείξει, αλλά τα αποτυπώματα που θα αφήσετε να είστε σίγουροι, ότι θα τα δει. Γιατί κάτι αλλάζει πάνω σας που εσείς δεν μπορείτε να το διακρίνετε, αλλά ο συντροφός θα το δεί, πες από διαίσθηση, πες απο μικρή λεπτομέρεια στην συμπεριφορά σας, πάντως θα το δει και θα καταλάβει ότι κάτι έχει αλλάξει.

Αν λοιπόν θέλετε να κρατήσετε την φλόγα της αγάπης σας για πάντα, και να είστε κάθε λεπτό και κάθε στιγμή σε ένα παραμυθένιο κόσμο, μήν ψάξετε για μια εφήμερη ψευδαίσθηση σε κάποια άλλη αγκαλιά. Μείνετε στο ήδη υπάρχον αίσθημα και δυναμώστε το. Οι συνεχείς πληγές στην αγάπη την κάνουν να αιμοραγεί και να πεθαίνει. Μην την πληγώνετε φροντίστε την και αν κατα λάθος την έχετε πληγώσει, φροντίστε να επουλώσετε το τραύμα πρίν μολυνθεί και σαπίσει. Ελπίζω να καταλάβατε όλοι τι λέω, και με αυτόν τον τρόπο θα είστε πάντα ευτυχισμένοι και χαρούμενοι. Αγαπήστε την αγάπη και τον έρωτα και φροντίστε την έτσι, για το καλό σας.Μύριαμ Κ. Ρόδος
 
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα