Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Η πιο απολαυστική θεραπεία για τον πονοκέφαλο



Αν υποφέρετε από πονοκέφαλο η παραμονή στο κρεβάτι ίσως είναι η καλύτερη λύση με την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα κοιμηθείτε...
Το σεξ σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να μειώσει τον πόνο και ίσως φανεί ακόμη και πιο αποτελεσματικό από τις ιατρικές λύσεις αντιμετώπισης του πονοκεφάλου, όπως π.χ. τα παυσίπονα. 

Περισσότεροι από τους μισούς πάσχοντες από ημικρανία που είχαν σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, εμφάνισαν βελτίωση των συμπτωμάτων τους, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, ενώ ένας στους πέντε ξεπέρασαν τελείως τον πόνο.
Η θεωρία είναι ότι το σεξ ενεργοποιεί την έκκριση των ενδορφινών, ορμόνες που θεωρούνται τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού και οι οποίες δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα περιορίζοντας ή εξαλείφοντας  τον πονοκέφαλο.
«Τα ευρήματα μας δείχνουν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια μιας κρίσης ημικρανίας μπορεί να μας ανακουφίσει ή ακόμη και να σταματήσουν την κρίση, σε ορισμένες περιπτώσεις. Εξάλλου η σεξουαλική δραστηριότητα με την παρουσία της κεφαλαλγίας δεν αποτελεί μια ασυνήθιστη συμπεριφορά», ανέφερε μέλος της ερευνητικής ομάδας.
«Το σεξ μπορεί να σταματήσει τις κρίσεις ημικρανίας και κεφαλαλγίας, ενώ χρησιμοποιείται ήδη από ορισμένους ασθενείς ως θεραπεία για την οξεία κεφαλαλγία», συνέχισε.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα