Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Η αληθινή έννοια της μοιχείας.



Η πρωταρχική έννοια της μοιχείας είναι το να κάνεις έρωτα με κάποιον άλλον από εκείνον με τον οποίο είσαι παντρεμένος. Η αληθινή έννοια της λέξης όμως είναι το να κάνεις έρωτα όταν δεν είσαι ερωτευμένος.
Ο άλλος άνθρωπος μπορεί να είναι ο σύζυγος σου ή η γυναίκα σου, αν όμως δεν είσαι ερωτευμένος, τότε το να κάνεις έρωτα μαζί του είναι μοιχεία.
Κι ο άνθρωπος είναι ένα σύνθετο φαινόμενο. Σήμερα μπορεί να είσαι ερωτευμένος με τη σύζυγο σου – ναι, ξέρω πως είναι δύσκολο και σπάνιο, συμβαίνει όμως – και τότε, το να κάνεις έρωτα μαζί της είναι προσευχή, είναι λατρεία, είναι επικοινωνία με το θεό. Κι αυτή η επικοινωνία μπορεί να συμβεί ακόμα και με μια γυναίκα με την οποία δεν είσαι παντρεμένος. Κι αν υπάρχει έρωτας, τότε δεν είναι μοιχεία. Αν όμως δεν υπάρχει έρωτας, τότε ακόμα και αυτό που κάνεις με την ίδια σου τη σύζυγο, είναι μοιχεία.
Osho
Κάτι τέτοια έλεγε και τον διώχνανε από παντού!
Όπως και να έχει, ίσως και εγώ να σας γίνω βαρετή παραθέτοντας συνέχεια αποσπάσματα από ομιλίες του, όμως αυτός ο άνθρωπος περιέγραψε με λέξεις πολλά από αυτά που ήδη υπήρχαν μέσα μου και δεν θα μπορούσα ποτέ να τα εκφράσω τόσο απλά και περιεκτικά.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα