Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

ΕΘΝΟΣ ΛΥΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ ΗΘΙΚΗΣ, ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΛΑΩΝ

                     

Χθές καταστήκαμε μάρτυρες μιας των απεχθέστερων στιγμών της κανιβαλικής τηλεοπτικής εκμετάλλευσης ανθρώπινου πόνου κι ανάγκης, αυτού της εξ ανάγκης κι δια της βίας επιβαλλόμενης, αλλά ακόμα κι εξ πεποιθήσεως, πορνείας, την οποία ο «συγγραφέας και πρωταγωνιστής» της Λάκης Λαζόπουλος, «ταύτισε» ουσιαστικά -όπως προέκυπτε, κατά την έλλογη εκτίμησή μου, από το περιεχόμενο του «σκέτς»- με τις μάνες, κόρες και γυναίκες ενός εκ των ενδοξότερων λαών του κόσμου. Του Ουκρανικού!

Ενός λαού με υπερχιλιετή, βαθύτατο και υψηλότατα πολιτισμό, με τον οποίο μας συνδέουν θρησκευτικοί και πολιτιστικοί δεσμοί ήδη από τον 9ο αι.μ.Χ, κοινή ιστορική πορεία και μοίρα, ως ανήκοντες «εις την ημετέρα ανατολή». Ενός λαού, στις θυσίες και την ανδρεία του οποίου οφείλει, στον ασύγκριτο βαθμό, την ελευθερία της η οικουμένη από τήν Ναζιστική θηριωδία. 

Η ντροπιαστική για την ηθική και τον ελληνικό λαό σκηνή αυτή, η οποία δεν είχε ουδεμία οργανική σχέση με το διαδραματιζόμενο «σκέτς», έδειχνε μια «ουκρανή» (όπως ονόμαζε ο «συγγραφέας και πρωταγωνιστής» μια ελληνίδα ηθοποιό που πρέπει κι αυτή να ντρέπεται) να κάνει «τσιμπούκι» στον πρωταγωνιστή κάτω από τα σεντόνια ενός κρεβατιού (συγνώμην αλλά προσαρμόζω την σοκαριστική μου ορολογία στην ηθική της σκηνής) και η οποία έγλυφε και σκούπιζε το στόμα της από τους καρπούς του κόπου της. 

Εκτιμώ βασίμως, ότι η ξεκάρφωτη αυτή σκηνή, δεν εξυπηρετούσε τίποτα άλλο, εκτός την εγγενή ανάγκη έκφρασης, για ακόμα μια φορά, της έκφυλης, χυδαίας και μετά ψυχικής εμμονής και μανίας ενασχόλησης του «συγγραφέα και πρωταγωνιστή» με την «περιγεννητική» του περιοχή σε κάθε του εκπομπή, καταδεικνύοντας έτσι ότι η ψυχοσωματική του εξέλιξη δεν έχει ξεπεράσει, το κατά Φρόυν, «πρωκτικό στάδιο» της (κι είναι μια ιατρική ψυχολογική εκτίμησή μου τα παραπάνω). 

                    


Και το σοκαριστικότερο ήταν ότι το αγελαίο κοινό, σπαρταρούσε στα γέλια και χειροκροτούσε τον βιασμό ενός ολόκληρου περήφανου λαού, αυτού του Ουκρανικού! Ποίος τελικά είναι μεγαλύτερος και βαθύτερος πόρνος? Ο σαρκικά ή ο συνειδησιακά εκπορνευόμενος? Ο Νταβατζής κι εκμεταλλευτής, ή η βιαζόμενη πολλάκις σωματικά πόρνη? Πώς να εξηγήσει και δικαιολογήσει κανείς την προσβλητική ταύτιση ενός ολόκληρου Λαού και πατρίδας, με την πορνεία? 

Ψυχολογικά εξηγείται μόνο με ένα υποβόσκον «σύνδρομο της Ηλέκτρας» του «υβριστή», ενός συνδρόμου που βρίσκεται στο ψυχολογικό υπόβαθρο της «ομοφυλοφιλίας» (κι είναι μια ιατρική ψυχολογική εκτίμησή μου τα παραπάνω). 


Τέλος μου έκανε εντύπωση το σκηνικό της εκπορνευτικής σκηνής: ένα φτωχό δωμάτιο. Δεν μπορούσε να εκτυλιχθεί η χυδαιότητα και η σκηνή της πορνείας μέσα σε ένα ακριβό κότερο στην Μύκονο, γεμάτο ναρκωτικά?...ή μήπως τα εκτυλιχθέντα εκεί δεν συνιστούν πορνεία, αλλά «ψυχοκινητική διαστροφική ανωμαλία»? 


Θα τελειώσω προς το παρόν με τούτο: «Φίλε» πριν κατηγορήσουμε κάποιες εθνότητες και άγνωστες γυναίκες για μειωμένες ηθικές αντιστάσεις, ας υποβάλλουμε και τις δικές μας γυναίκες και κόρες στα ίδια τέστ ηθικής…για να μην εκπλαγούμε από το αποτέλεσμα και για να μην ξεχνάμε και το ρητό: «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω…»….θα επανέλθω αργότερα στο σημείο αυτό…


Τον λόγο έχει τώρα το ΕΣΡ, ο εισαγγελέας και ο ελληνικός λαός, αυτός βέβαια που δεν ανήκει στο κοινό που σε χειροκροτούσε χθές, αντί να σε «γ@μισει».…Και επανέρχομαι σε λίγο….

Δημ. Αντωνίου, ιατρός


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα