Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η εγκυμοσύνη αλλάζει το μέγεθος της πατούσας



Η εγκυμοσύνη μπορεί να αλλάξει μονίμως το μέγεθος της πατούσας μιας γυναίκας, επιβεβαιώνει νέα έρευνα.
Η έρευνα από το πανεπιστήμιο της Αιόβα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό 'American Journal of Physical Medicine & Rehabilitation', έδειξε ότι κατά την εγκυμοσύνη η καμάρα του πέλματος γίνεται επίπεδη αλλάζοντας το νούμερο παπουτσιού μιας γυναίκας.
Ο Dr. Neil Segal, δήλωσε ότι είχε ακούσει γυναίκες να αναφέρουν αλλαγές στο νούμερο του ποδικού στην εγκυμοσύνη αλλά σε ιατρικά περιοδικά ή βιβλία δεν ανακάλυψε κάτι.

Ερευνητές μελέτησαν τα πόδια 49 εγκύων και έλαβαν στατικές και δυναμικές μετρήσεις καμάρας κατά το πρώτο τρίμηνο και 5 μήνες μετά τη γέννηση των νεογνών.
Σε ποσοστό 60 έως 70% των γυναικών της έρευνας το πόδι έγινε πιο μακρύ και πιο φαρδύ. Κατά μέσον όρο το ύψος και η ακαμψία της καμάρας μειώθηκε σημαντικά, γεγονός που προκάλεσε την επιμήκυνση του ποδιού κατά 2 έως 10 χιλιοστά.
Οι πρώτες κυήσεις προκάλεσαν τις περισσότερες αλλαγές στο νούμερο του ποδιού, ενώ οι δεύτερες και άνω μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό να επηρεάζουν το νούμερο και το σχήμα του ποδιού.
Προηγουμένως οι επιστήμονες δήλωναν ότι η καμάρα μπορεί να γίνεται πιο επίπεδη λόγω του επιπλέον βάρους και της αυξημένης χαλαρότητας των συνδέσμων όταν μια γυναίκα είναι έγκυος.
Ελπίζουν να ερευνήσουν αν οι συγκεκριμένες αλλαγές μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας όπως η αρθρίτιδα αργότερα.
Ο Segal δήλωσε ότι γνωρίζουμε πως οι γυναίκες και ιδιαίτερα όσες έχουν παιδιά επηρεάζονται δυσανάλογα από μυοσκελετικές διαταραχές. Πρόσθεσε ότι είναι πιθανό οι αλλαγές στο πόδι που συμβαίνουν στην εγκυμοσύνη να βοηθήσουν να εξηγηθεί γιατί σε σύγκριση με τους άντρες οι γυναίκες αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο πόνου ή αρθρίτιδας στο πόδι, το γόνατο, το ισχίο και τη σπονδυλική στήλη.
Πηγές: 'American Journal of Physical Medicine & Rehabilitation'.


                              ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα