Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Υπάρχει Μαγεία.!


                   
Ναι υπάρχει και είναι εδώ μπροστά στα μάτια σου, μόνο που έχεις επιλέξει να μην την βλέπεις. Μπορείς να την δεις αν θέλεις και υπάρχουν εύκολοι τρόποι αν αρχίσεις να κατανοείς ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ?
Αν αυτό που βλέπεις είναι αυτό που ήδη ξέρεις τότε πως θα δεις το Άγνωστο, αυτό που δεν ξέρεις ότι υπάρχει? Χρειάζεται λοιπόν να ανατροφοδοτήσεις τον εγκέφαλο σου με νέα δεδομένα, νέα Γνώση, εικόνες, ανθρώπου γεγονότα ...; Πως?

Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να κάνεις ανατροφοδότηση του εγκεφάλου είναι να γίνεις Παρατηρητής.  Άρχισε να μελετάς τις συνήθειες σου με την ακρίβεια ενός «Παίχτη' όταν μελετά τον αντίπαλο. Με απλά λόγια παρατήρησε, μελέτησε τον εαυτό σου, με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείς να επεμβαίνεις όταν επαναλαμβάνεσαι. Βλέποντας τι κάνεις συνεχώς θα μπορέσεις να κάνεις κάτι εντελώς καινούργιο. Με έναν νέο τρόπο και αν είναι δυνατόν, αν το αντέχεις πέρα από τα κοινώς καθιερωμένα.

Το Δυσκολότερο Είναι Να Δεις, Αυτό, Που Είναι Ακριβώς Μπροστά Στα Μάτια Σου..

Αυτό όπως που επιμένεις να μην θέλεις να δεις, είναι και το πλέον σημαντικό για την Ελευθερία σου.

Τα Παράθυρα

Σ' αυτές τες σκοτεινές κάμαρες, που περνώ
μέρες βαριές, επάνω κάτω τριγυρνώ
για νά βρω τα παράθυρα.
Όταν ανοίξει
ένα παράθυρο θάναι παρηγορία.

Μα τα παράθυρα δεν βρίσκονται, ή δεν μπορώ
να τάβρω. Και καλλίτερα ίσως να μην τα βρω.
Ίσως το φως θάναι μια νέα τυραννία.
Ποιος ξέρει τι καινούρια πράγματα θα δείξει.
Καβάφης

Έτσι Είναι Αν Έτσι Πιστεύεις πως είναι

Κάποτε ένας πολύ φτωχός κλέφτης μπήκε τρέχοντας μέσα στο στέκι που μαζεύονταν οι φίλοι του και με μεγάλη έξαψη και ενθουσιασμό έβγαλε από το σάκο του ένα μεταξωτό πανωφόρι.
Άρχισε να τους λέει πως βρέθηκε στο δρόμο του αυτό το πανάκριβο πανωφόρι και να το δείχνει λέγοντας πως θα κατέβει στο παζάρι και θα το πουλήσει ακριβά, τώρα είναι πλούσιος δεν θα χρειαστεί να κλέψει άλλη φορά.
Πράγματι το πανωφόρι ήταν πολύ ακριβό,γεμάτο πολύτιμα πετράδια μεταξωτό, που σίγουρα θα ανήκε σε κάποιον πλούσιο » Έπιασε την καλή' σκέφτονταν με ζήλια οι φίλοι του, μακαρίζοντας την τύχη του κλέφτη. Την άλλη μέρα ξανάρθε ο κλέφτης στην παρέα του,χαρούμενος άρχισε να κερνάει όλο τον κόσμο δείχνοντας τα χρυσά φλουριά που άστραφταν στα χέρια του.
-Επιτέλους είμαι πλούσιος πήρα 100 χρυσά φλουριά.
-Μόνο τόσα? του απάντησαν, αυτό το πανωφόρι άξιζε πολύ
περισσότερα γιατί πήρες μόνο 100 χρυσά φλουριά?
Και ο κλέφτης έκπληκτος απάντησε
-Μα καλά υπάρχουν περισσότερα χρήματα από 100 χρυσά φλουριά?

Εσύ πόσα φλουριά πιστεύεις πως υπάρχουν?

Εξαιρετική ιστορία και δυστυχώς την ζω καθημερινά. Αν κάποιος πιστεύει ότι υπάρχουν μόνο 100 χρυσά φλουριά τότε θα εμφανίσει στην ζωή του μόνο 100 χρυσά φλουριά. Έτσι είναι? Πιστεύω πως η μεγαλύτερη ίσως ανακάλυψη των γνωστών αιώνων στον τομέα των ανθρώπινων δυνατοτήτων είναι εκείνη των προσωπικών πεποιθήσεων, των στάσεων, των συναισθημάτων και των αντιλήψεων που έχει ο άνθρωπος για τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του.
Αυτές ακριβώς οι πεποιθήσεις είναι που διαμορφώνουν αλλά και καθορίζουν τα όρια του. Ουσιαστικά δεν πιστεύει αυτά που βλέπει αλλά βλέπει αυτά που ήδη πιστεύει. Καθορίζει μόνος του τα όρια του και αυτά που μπορεί να κάνει, γιατί βλέπει τον κόσμο μέσα από ένα φακό πεποιθήσεων, τάσεων, προκαταλήψεων και ιδεών. Που μάλιστα δεν είναι καν δικά του!!!
Η πεποίθηση είναι αυτή που καθορίζει το γεγονός και οι άνθρωποι αλλάζοντας τις εσωτερικές τους εικόνες που έχουν μπορούν να αλλάξουν τα εξωτερικά γεγονότα της ζωής τους. Όλα τα πράγματα που υπάρχουν γύρω σου εσύ τα εμφάνισες, και ότι δεν έχεις μέχρι σήμερα πετύχει αυτό οφείλεται στο γεγονός και μόνο ότι δεν νομίζεις ότι μπορείς ή ότι δεν ξέρεις ότι υπάρχει.
Αλήθεια εσύ ξέρεις ότι υπάρχουν περισσότερα από 100 φλουριά?
Μην ξεχνάς ούτε στιγμή πως ...Δεν είσαι αυτό που νομίζεις ότι είσαι, απλώς αυτό που νομίζεις, αυτό ακριβώς είσαι. Φρόντισε αυτό που νομίζεις πως είσαι να είναι δική σου σκέψη..
© Theodosia Kriketou απόσπασμα από το βιβλίο της «Γιατί Δεν Είσαι Μάγος..?»
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα