Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Η αληθινή ομορφιά...


Η αληθινή ομορφιά δεν βρίσκεται τόσο στο σώμα ή στο πρόσωπο των αντρών και των γυναικών, είναι επάνω. Και, κάπου κάπου, όσο ο άντρας και η γυναίκα είναι συνδεδεμένοι με το θείο κόσμο και μπορούν να μεταδίδουν μερικές ακτίνες από εκεί, κατορθώνουν να εκφράζουν λίγο από αυτή την ομορφιά. / Omraam Mikhaël Aïvanhov
«Η Ομορφιά είναι η εκδήλωση του Μεγαλείου της Αλήθειας». 
Πλατων

Η αληθινή ομορφιά δεν είναι στα σχήματα, η αληθινή ομορφιά δεν έχει καν σχήμα, γιατί βρίσκεται επάνω, μέσα σ΄έναν κόσμο που αποτελείται από ρεύματα, δυνάμεις, ακτινοβολίες. Όταν κατορθώνει κανείς να τη θαυμάσει, μένει τόσο έκθαμβος, ώστε θέλει σχεδόν να πεθάνει.

Άν μπορεί κανείς να πάει πιό μακρυά από το σχήμα και τις εκπορεύσεις για να δει το πνεύμα αυτού του όντος, που ζει στον Ουρανό, θα ανακαλύψει μιά ακόμη μεγαλύτερη ομορφιά. Αυτή η ομορφιά δεν μπορεί μάλιστα καν να εκφραστεί διαμέσου των εκπορεύσεων, γιατί είναι κάτι το τόσο λεπτό που το φυσικό σώμα δεν κατορθώνει να το κάνει να φανεί... 

Στην πραγματικότητα, η ομορφιά, η αληθινή ομορφιά, δεν μπορεί να εξηγηθεί. Αυτή είναι μιά ζωή, μιά ζωή που αναβλύζει, που πηγάζει. Έχετε, π.χ., ένα διαμάντι πάνω στο οποίο πέφτει μιά ηλιακή ακτίνα. Μένετε έκθαμβος από την ομορφιά των χρωμάτων που βλέπετε να βγαίνουν. Να η αληθινή ομορφιά. Μπορεί να συγκριθεί με το Φως του Ήλιου. Και όσο ένα ον κατορθώνει να εκδηλώνει μιά παρόμοια ομορφιά, τόσο πλησιάζει προς την αληθινή ομορφιά.


Συγκρατείστε καλά αυτό: η ομορφιά δεν βρίσκεται στο σχήμα, βρίσκεται στην ακτινοβολία, στις εκπορεύσεις.

Να γιατί δεν πρέπει να προσπαθείτε να πέσετε πάνω της για να την αρπάξετε και να την καταβροχθίσετε: δεν είναι ένα σχήμα που μπορεί ...κανείς να αρπάξει. Πρέπει μόνο να τη θαυμάζουμε, να γεμίζουμε χαρά από αυτή, να εμποτιζόμαστε από αυτή.
Για να συλλάβει κανείς την ομορφιά ενός όντος, πρέπει να λάβει υπόψη του τρία σημεία: το σχήμα, τις ακτινοβολίες, τις εκπορεύσεις που εμφανίζονται διαμέσου αυτού του σχήματος αλλά που δεν του αντιστοιχούν πάντα, και το πνεύμα που παράγει τις εκπορεύσεις.
Βλέπει κανείς ανθρώπους με μιά θαυμάσια εμφάνιση: είναι όμορφοι, με καλές αναλογίες, αλλά εσωτερικά κατασκευάζουν τέρατα. Ενώ άλλοι, που είναι καμπούρηδες, άθλιοι, με κλονισμένη υγεία, είναι εσωτερικά θαυμάσιοι. Βέβαια, σε μερικούς το σχήμα αντιστοιχεί στο περιεχόμενο, και μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες:

αυτοί που είναι όμορφοι εξωτερικά και άσχημοι εσωτερικά, αυτοί που είναι άσχημοι εξωτερικά και όμορφοι εσωτερικά, αυτοί που είναι άσχημοι εξωτερικά και άσχημοι εσωτερικά και αυτοί που είναι όμορφοι εξωτερικά και όμορφοι εσωτερικά.

Σας έχω ήδη εξηγήσει ότι η έλλειψη αντιστοιχίας μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού προέρχεται από το γεγονός ότι η εσωτερική ζωή αλλάζει πολύ πιό γρήγορα απ΄ότι το εξωτερικό σχήμα. Πρόκειται, λοιπόν, για μιά απουσία αντιστοιχίας μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Σε μιά και μόνη ημέρα ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει εντελώς αντιλήψεις, φιλοσοφία, ενώ το φυσικό του σχήμα δεν μπορεί να αλλάξει από τη μιά ημέρα στην άλλη. Το φυσικό σχήμα είναι διαμορφωμένο μέσα σε μιά ύλη η οποία είναι πολύ πιό δύσκολη για να αλλάξει απ΄ότι η σκέψη, ενώ η ύλη της σκέψης είναι τόσο αιθέρια και εύκαμπτη ώστε έχει κανείς τη δυνατότητα να κάνει σχεδόν όλες τις μετατροπές. 

Όμως, όποια και αν είναι η φυσική εμφάνιση, υπάρχει τουλάχιστον κάτι που δεν απατά ποτέ και που αποκαλύπτει ακριβώς το τι είναι ένα ον: είναι οι εκπορεύσεις του, οι ακτινοβολίες του, τα ρευστά του. Άν είστε ικανός να τα διακρίνετε, είτε είναι όμορφο αυτό το ον, ή άσχημο, δεν θα κάνετε λάθος. Οι εκπορεύσεις εκφράζουν ακριβώς την εσωτερική κατάσταση, κι αν είναι θαμπές, αν είναι παράφωνες, αν είναι βλαβερές, εκφράζουν ακριβώς τις σκέψεις και τις επιθυμίες του ανθρώπου. Δεν μπορεί να δει κανείς τον θείο κόσμο μέσα σε ένα ον, μπορεί όμως να αισθανθεί τις εκπορεύσεις του. 

Κι αν πραγματικά από αυτό το ον πηγάζει η αγνότητα, το φως, μπορείτε να συμπεράνετε, εκατό τα εκατό, ότι το περιεχόμενο είναι καλό. Μερικές φορές μάλιστα αυτές οι εκπορεύσεις είναι τόσο ισχυρές ώστε, παρά τη λεπτότητά τους, γίνονται ορατές. Υπάρχουν, π.χ., άνθρωποι που είναι πολύ άσχημοι, κακοσχηματισμένοι, να όμως που για μιά στιγμή γίνονται τόσο όμορφοι και εκφραστικοί που μένει κανείς κατάπληκτος. Είναι οι εκπορεύσεις τους που για μιά στιγμή άλλαξαν το σχήμα τους...

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Στο παρελθόν υπήρχαν ορισμένοι ασκητές που συμβούλευαν τον άντρα να αποφεύγει τη γυναίκα γιατί αυτή ήταν δήθεν ένα πλάσμα του Διαβόλου... 
Πώς θέλετε, επομένως, να ξυπνήσει η θεία Αγάπη μέσα στον άντρα με παρόμοιες ιδέες για τη γυναίκα;' ...Είναι χωρίς διακοπή καταβλημένος, αηδιασμένος και αποκαρδιωμένος. Γιατί να μη σκεφτεί καλύτερα ότι, κάτω από την εμφάνιση της τάδε ή τάδε γυναίκας, κρύβεται η Θεότητα που πήρε την μορφή της, μιά πριγκίπισσα που μεταμφιέστηκε;
 
Όταν πήγα στην Ελλάδα, θέλησα να επισκεφτώ το Άγιο Όρος, να κινηματογραφίσω τα μοναστήρια, να μιλήσω με τους καλόγερους, και, αν και θαύμασα πολύ τα έργα τέχνης, έφυγα από αυτόν τον χώρο με μιά έντονη εντύπωση στενοχώριας και λύπης. Γιατί οι καλόγεροι ζούσαν εκεί σύμφωνα με αυτές τις εντελώς λανθασμένες αντιλήψεις, κατά τις οποίες πρέπει να απορρίπτει κανείς το θηλυκό στοιχείο. Προχωρούν μάλιστα τόσο μακρυά στην απόρριψη του θηλυκού στοιχείου, ώστε όχι μόνο καμιά γυναίκα δεν μπορεί να πατήσει το πόδι της εκεί, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν μιά κατσίκα γιατί είναι ένα θηλυκό ζώο.
Πέστε μου, θα μπορούσε ποτέ ο Θεός να εφεύρει μιά παρόμοια φιλοσοφία; Κι αν είναι Αυτός που την εφεύρε, τότε γιατί ασχολήθηκε με το να δημιουργήσει τις γυναίκες; Πραγματικά, θα πρέπει μιά μέρα η χριστιανοσύνη να διορθώσει ορισμένες αντιλήψεις, γιατί πολλά είναι τα θύματα αυτών των αντιλήψεων. Οι χριστιανοί ή καταπιέζονται και δίνουν δουλειά στους ψυχαναλυτές ή πέφτουν στην άλλη υπερβολή και ζουν στην ακολασία και βέβαια ούτε στη μία ούτε στην άλλη περίπτωση βρίσκονται στην αλήθεια.
Οι άνθρωποι δεν ξέρουν να ζήσουν μέσα στην ομορφιά. Υιοθετήστε τον τρόπο ζωής που η Διδασκαλία σας φέρνει και θα είστε πάντα μέσα στην ομορφιά. Οι άνθρωποι μπλέκονται, χωρίς διακοπή, μέσα στην ασχήμια, πώς μπορούν επομένως να είναι ευτυχισμένοι; Δεν βλέπουν ο ένας τον άλλον παρά σαν όργανα, σαν σπλάχνα, σαν σάρκα και τίποτε άλλο. Δεν διακρίνουν το μεγαλείο που είναι από πίσω, κι αυτή η συμπεριφορά φέρνει καταστρεπτικές συνέπειες. Άς δουμε τώρα την ομορφιά, γιατί μόνο η ομορφιά θα μας σώσει και θα μας κάνει ευτυχισμένους. Έχουμε μιά απόλυτη ανάγκη ομορφιάς.

Οι γυναίκες θέλουν να είναι όμορφες. Τις κατηγορούν γι΄αυτό, κι όμως δεν είναι εγκληματικό, αντίθετα μάλιστα.

Άν οι γυναίκες δεν ασχολούνταν με την ομορφιά, όλες οι ερχόμενες γενεές θα ήταν τρομερά άσχημες. Γιατί η μητέρα είναι αυτή που πρέπει να μεταβιβάζει την ομορφιά στα παιδιά της. Αυτή τα σχηματίζει, γι΄αυτό και πρέπει να εύχεται την ομορφιά. Συχνά η Εκκλησία καταδίκασε αυτή την επιθυμία των γυναικών του να είναι όμορφες, δεν κατάλαβε ότι είναι καθήκον της γυναίκας, της μητέρας, να διατηρεί την ανθρωπότητα μέσα στην ομορφιά. Οι άντρες δεν σκέφτονται την ομορφιά, λοιπόν, αν δεν είναι οι γυναίκες, ποιοί θα τη σκέφτονται! Δεν πρέπει, λοιπόν, να κριτικάρετε τις γυναίκες όταν θέλουν να γίνουν όμορφες, μόνο που πρέπει να τους εξηγήσει κανείς πού πρέπει να αναζητούν την αληθινή ομορφιά. 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Όπως η γυναίκα έχει τη δύναμη να σχηματίζει το παιδί, έχει επίσης και τη δύναμη να συγκεκριμενοποιεί τις ιδέες. Οι γυναίκες είναι αυτές που θα πραγματοποιήσουν τη Βασιλεία του Θεού εάν αφιερωθούν σ΄αυτήν την Ιδέα.
Ο άντρας είναι μιά δύναμη, γιατί μόνο αυτός, και κανείς άλλος, έχει το σπέρμα για να δημιουργήσει ένα παιδί. Κι όμως αυτή η δύναμη είναι ανίκανη να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, η γυναίκα είναι αυτή που πρέπει να το σχηματίσει και του δίνει την ύλη για να σχηματιστεί. Όλος ο κόσμος το ξέρει αυτό για το φυσικό επίπεδο, αλλά στο ψυχικό επίπεδο, στο πνευματικό επίπεδο και στο Θείο επίπεδο έχουν ακόμα πλήρη άγνοια αυτών των μεγάλων μυστηρίων.

 Όλοι οι μύστες, οι προφήτες, οι ασκητές που απομακρύνθηκαν από τη γυναίκα, που δεν κατάλαβαν τη σημασία του ρόλου της και που δεν εργάστηκαν μαζι της – γιατί νόμιζαν ότι ήταν ένα δημιούργημα του διαβόλου – δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν τίποτα, γιατί μόνο χάρη στη γυναίκα οι ιδέες μπορούν να ενσαρκωθούν. 

Πάρτε την Ιστορία: πάντοτε η γυναίκα ήταν εκείνη που πραγματοποιούσε. Ο άντρας έδινε τις ιδέες, αλλά χωρίς τη γυναίκα για να τους δώσει ένα σώμα, αυτές οι ιδέες δεν πετύχαιναν. Μιά ιδέα μπορεί να είναι καταπληκτική, απερίγραπτη, πρέπει όμως να υλοποιηθεί, διαφορετικά μένει επάνω, στον κόσμο της, και μόνο η γυναίκα έχει τη δύναμη να την κάνει ορατή, χειροπιαστή, οφθαλμοφανή. 

Χρειάζεται τώρα ένας Μεγάλος Μύστης για να δώσει μιά ιδέα, το υψηλό Ιδανικό, το πνευματικό σπέρμα, κι όλες οι γυναίκες να καλύψουν πνευματικά αυτό το σπέρμα, αυτό το μελλοντικό παιδί, με τις αιθέριές τους εκπορεύσεις, με τις ακτινοβολίες, με την πεμπτουσία τους. Όταν όλες οι γυναίκες θα αφιερώσουν όλες τους τις δυνάμεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, αλλά προπαντός την αιθέρια λεπτή ύλη των εκπορεύσεών τους, για να πραγματοποιήσουν αυτή τη θεία ιδέα της Βασιλείας του Θεού πάνω στη γη, τότε όλες μαζι θα σχηματίσουν μιά συλλογική γυναίκα που θα δημιουργήσει την καινούργια ζωή μέσα στην ανθρωπότητα, όλες μαζι θα είναι η Μητέρα αυτού του παιδιού: της Βασιλείας του Θεού.Προς το παρόν, οι γυναίκες είναι σχεδόν άχρηστες, γιατί, αντί να συγκεντρώνονται για να πραγματοποιήσουν αυτή την ιδέα, καθεμιά ασχολείται με το να γοητεύσει κάποιον για την απόλαυσή της, για να πάρει λίγη ευτυχία κα μάλιστα στρέφονται η μία εναντίον της άλλης, τσακώνονται για να κατακτήσουν τον τάδε ή τον τάδε άντρα. Όσο οι γυναίκες είναι χωρισμένες, απομακρυσμένες, και δεν σκέφτονται παρά την απόλαυσή τους αντί να σκεφτούν να πραγματοποιήσουν αυτή τη θεία ιδέα της Βασιλείας του Θεού στη γη, ποτέ αυτή δεν θα μπορέσει να έρθει.

Πρέπει οι γυναίκες να καταλάβουν τη γιγαντιαία εργασία την οποία είναι ικανές να εκπληρώσουν. Είναι δεξαμενές που περιέχουν εξαίσιες ουσίες ικανές να πραγματοποιούν τα σχέδια του Ουρανού. Προς το παρόν ασχολούνται με το να πραγματοποιούν τα σχέδια όλων των τιποτένιων, των ανόητων ή των εγκληματιών της γης, αλλά ποτέ τα σχέδια του Θείου κόσμου. Να που βρίσκονται οι γυναίκες. Άν όμως αποφασίσουν να αφιερωθούν στον Ουρανό για να μπορέσει όλη αυτή η θαυμάσια ύλη να χρησιμοποιηθεί για ένα θείο σκοπό, σε όλη την επιφάνεια της γης θα δούμε να ανάβουν εστίες φωτός, και όλος ο κόσμος θα μιλά τη γλώσσα της νέας καλλιέργειας, τη γλώσσα της νέας ζωής, τη γλώσσα της Θείας Αγάπης. 

Τι περιμένουν για να αποφασίσουν; Αυτό-προορίζονται πάντα για πολύ χαμηλές ασχολίες, γήινες, πολύ συνηθισμένες. Από την παιδική τους ηλικία προετοιμάζονται απλώς για να βολευτούν κάπου και να αναθρέψουν τα παιδιά τους. Από μόνες τους δημιουργούν εκ των προτέρων ένα μέτριο προορισμό, και ύστερα παραπονούνται: ¨Τι ζωή είναι κι αυτή¨. Μα δικό τους είναι το λάθος. Γιατί δεν είχαν ένα ανώτερο ιδανικό;  Όλο τους το πεπρωμένο θα είχε αλλάξει.


Omraam Mikhaël Aïvanhov 
ΑΠΑΝΤΑ - Τόμος 24
 
"Στο δικό μου όραμα, ο ερχόμενος αιώνας

θα είναι ο αιώνας της γυναίκας.


Ο άντρας προσπάθησε για πέντε χιλιάδες χρόνια κι απέτυχε.


Τώρα θα πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία στη γυναίκα.


Τώρα θα πρέπει να της δοθούν τα ηνία όλων των δυνάμεων.


...Θα πρέπει να της δοθεί μια ευκαιρία να ενεργοποιήσει


και να δουλέψει όλη τη θηλυκή της ενέργεια.


Ο άντρας απέτυχε παταγωδώς


Ο άντρας μονάχα έσφαξε, σκότωσε,δολοφόνησε.


Έζησε μόνο για να κάνει πόλεμο


Φτάνει!


Ο άντρας είχε αρκετές ευκαιρίες


Τώρα οι θηλυκές ενέργειες πρέπει να απελευθερωθούν"


 

Όσσο


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα