Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Προ των πυλών ανασχηματισμός και ... Κώστας Καραμανλής - Οι πιθανότητες επιστροφής του


Ραγδαίες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις τις αμέσως επόμενες ημέρες με την κυβέρνηση να αλλάζει σύνθεση και ποιότητα και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να επανέρχεται στο προσκήνιο.

Με έναν υπουργό ήδη εκτός κυβέρνηση (τον υπουργό Δικαιοσύνης Α.Ρουπακιώτη) με έναν δεύτερο, επίσης προερχόμενο από την Αριστερά, τον Α.Μανιτάκη να είναι "μία μέσα, μία έξω" από την κυβέρνηση και με το ΠΑΣΟΚ του Ε.Βενιζέλου να θεωρεί ότι η τελευταία του ελπίδα για να αποτραπεί η διάλυση του κόμματος είναι να συμμετάσχει στην κυβέρνηση και να αποκτήσει άμεση πρόσβαση στην εξουσία, ποια θα είναι η ποιότητα της νέας κυβέρνησης; Η ΔΗΜΑΡ αποκλείεται να συμμετάσχει.

Φαντασθείτε μια κυβέρνηση με τρία-τέσσερα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ηρακλειδείς του Μνημονίου (Ε.Βενιζελο, Α.Λοβέρδο, Μ.Χρυσοχοΐδη κλπ) πόσες "κατάρες" θα συγκεντρώσει από την πρώτη ημέρα της. Οικονομικά υπουργεία και Άμυνας και Εξωτερικών, δεν θα πειραχθούν, απ'ότι φαίνεται.

Σε τελική ανάλυση καταντάει και γελοίο και επικίνδυνο να έχουνε αλλάξει πέντε υπουργοί στο Άμυνας μέσα σε 15 μήνες και το ίδιο ισχύει και στο Εξωτερικών, έστω σε μικρότερο βαθμό.

Ο Δ.Αβραμόπουλος δεν υπήρχε εμφανής λόγος για να αντιατασταθεί στο υπουργείο στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, αλλά αντικαταστάθηκε. Από την άλλη ο Φ.Φράγκος έκανε φοβερή δουλειά μέσα σε 40 ημέρες και έπρεπε να είχε παραμείνει. Αντικαταστάθηκε με ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος, τον Π.Παναγιωτόπουλο, ο οποίος πέρασε "διά πυρός και σιδήρου" στις 120 ημέρες που βρίσκεται στο υπουργείο, έκανε την "βρώμικη" δουλειά με τις μειώσεις στο ειδικό μισθολόγιο, και δείχνει ότι αντιλαμβάνεται πλέον τι πρέπει να κάνει. 

Πόσο λογικό είναι να αντικατασταθεί;

Πέρα από τον ανασχηματισμό έρχεται στην επικαιρότητα και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Εδώ να δώσουμε μια είδηση: Ο πρώην πρωθυπουργός έχει πάψει να είναι 100% απορριπτικός σε αυτούς που του ζητούν να επαν-ενεργοποιηθεί στην πολιτική. 

Η μόνη σταθερή που έχει πλέον είναι οτι "Δεν θα ασχοληθεί υπάρχοντος του Α.Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος". Αλλά οι πιέσεις που έχει πυκνώνουν συνεχώς και από το εσωτερικό, αλλά και από το ... εξωτερικό. 

Τον θεωρούν ίσως τον μοναδικό που μπορεί να ενώσει την αστική παράταξη και να αποτρέψει είτε την έλευση, είτε την μονιμοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στη εξουσία, αλλά και να δημιουργήσει ανάχωμα στην Χρυσή Αυγή.

Βέβαια, όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι έχει γίνει και αυτός σοφότερος από την θητεία του: Δεν αρκούν μόνο οι μεγάλες στρατηγικές κινήσεις, η τιμιότητα και ο πατριωτισμός. Θέλει και καθημερινή σκληρή δουλειά και αποτελεσματικό επιτελείο μια τυχόν επιστροφή του στην εξουσία. Απαιτείται μια νέα συνθήκη μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του εκλογικού σώματος.
Η οποία έτσι ή αλλιώς θα υπάρξει - αν υπάρξει - αφού έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο...
Γιατί η παράδοση λέει ότι οι Καραμανλήδες είναι κάτι μεταξύ Κινκινάτου και ... "Ζορρό της πολιτικής": Εμφανίζονται πάντα στην κρίσιμη στιγμή, αλλά κατόπιν ... προσκλήσεως της πατρίδας!


ΠΗΓΗ
     ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα