Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Η Ελληνικη version του Βαtman


 Σήμερα θα το πάρω αλλιώς και η ανάρτηση δε θα είναι η κλασσική με τις εικονογραφήσεις. Χθες αποφάσισα να πάω σινεμαδάκι να δω το «The Dark Knight rises» γιατί είχα ανάγκη να αποφύγω την ψυχική φθορά του αγώνα του ΠΑΟΚ (τελικά ορθά έπραξα) και να απολαύσω τη νέα ταινία του αγαπημένου μου δημιουργού Κρίστοφερ Νόλαν.


Λίγα λόγια τον Νόλαν: Ίσως ο πιο ιδιοφυής δημιουργός του Hollywood και ο μόνος που μπορεί να συνδυάσει τόσο αρμονικά την ποιότητα με την εμπορικότητα. Οι λίγες του ταινίες (Memento, τριλογία Batman, Inception, Prestige) είναι μείγματα blockbuster, δράματος, θρίλερ και πολιτικού μανιφέστου. Ναι, μέσα στον υπέροχο χαμό που προσφέρουν η πλοκή και οι χαρακτήρες των ταινιών του, περνάει και κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα, χωρίς να φοβάται τα αντίποινα.

Πίσω στην ταινία: Η τριλογία του Σκοτεινού Ιππότη έκλεισε με ένα ακόμα αριστούργημα, το οποίο όμως –προσωπική άποψη και όχι μόνο- δεν έφτασε τα δυσθεώρητα ύψη της δεύτερης ταινίας (η οποία απέκτησε… θρυλική υπόσταση λόγω και του θανάτου του Χιθ Λέτζερ, κακά τα ψέματα).

Παρόλα αυτά είχαμε και πάλι μια πλοκή που σε στέλνει καρφωτό στον House για να σου συνταγογραφήσει Vicondins, ένα καστ που δεν έχει προηγούμενο (είναι χαρακτηριστικό πως πέρα από τους κεντρικούς ήρωες, πολύ γνωστοί πρωταγωνιστές άλλων ταινιών έκαναν γκεστ λίγων δευτερολέπτων, όπως π.χ. ο dr.Octapus από τον Spiderman, ο Μπέλικ από το Prison Break, ο γκόμενος της αδερφής του Ντέξτερ στην ομώνυμη σειρά κτλ), η σκηνοθεσία αριστουργηματική και πολύ δαπανηρή καθώς δε χρησιμοποιήθηκαν και πολύ τα οπτικά εφέ από υπολογιστή και τέλος…

…η Αν Χάθαγουεϊ ως Catwoman με εκείνο το εφαρμοστό δερμάτινο που… δεν… χάνω τα λόγια μου… δηλαδή… ε… να… ο ορισμός της… η επιτομή… αυτά. Ξέρετε.

Υπάρχουν φυσικά και κάποια αρνητικά στην ταινία, αλλά αυτή τη στιγμή το μόνο που θυμάμαι να αναφέρω είναι ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός χαρακτήρων. Παίζουν πιο πολλοί και απ’ό,τι στο «Safe Sex» (πάντως λιγότεροι από το Game of Thrones).

(Ακολουθούν μερικά –ίσως ανώδυνα- spoilers)

Φυσικό είναι βλέποντας την ταινία, ο εγκέφαλός μου ο καμένος να κάνει συνειρμούς με πρόσωπα της δικής μας πραγματικότητας. Θα επιχειρήσω να κάνω ένα casting που θα άρμοζε σε μια διασκευή του Batman στην Ελλάδα. Έχουμε και λέμε:

The Dark Midnight:
Ο Μαύρος Μεσάνυχτος έχει ένα κοινό με τον Σκοτεινό Ιππότη της τρίτης ταινίας: Η μεγάλη τους αποχή από τα κοινά για πολλά χρόνια και η δυναμική τους επιστροφή στα πράγματα για να σώσουν τον τόπο τους από τον Όλεθρο (Bane).

Bane: Δεν μπόρεσα να βρω καταλληλότερο άνθρωπο από τον Τσίπρα για να του διανείμω τον συγκεκριμένο ρόλο. Δεν έχει σημασία αν πολλοί από εσάς (κι εγώ μεταξύ σας) δεν τον βλέπετε σαν Όλεθρο, αλλά έτσι τον βλέπει ο Μεσάνυχτος. Οι δύο Bane έχουν κι ένα κοινό: Οι αριστερές θέσεις που εκφράζουν και το φλερτ τους με τον αναρχισμό.

Cat Woman: Σόρι, αλλά για έναν ρόλο που απαιτεί σώμα που να ταιριάζει με το εφαρμοστό δερμάτινο, μόνο η εξωτερική εμφάνιση θα παίξει ρόλο και όχι τα πιστεύω των ερμηνευτών. Η επιλογή όμως είναι και πάλι δύσκολη. Είμαι ανάμεσα σε Νάντια Μπουλέ, Ρένια Τσιτσιμπίκου, Μαρία Σαράφογλου, Πόπη Τσαπανίδου και Σία Κοσιώνη. Και Κατερίνα Παπουτσάκη. Όσο περνάει η ώρα σκέφτομαι κι άλλες, γι’αυτό το σταματάω εδώ. (Και η Νικολέττα Καρρά)

Robin: Άρης Σπηλιωτόπουλος. Γιατί έτσι. Ποτέ δεν συμπάθησα αυτόν το ρόλο και απορώ ακόμα γιατί να υπάρχει.

Άλφρεντ: Ο πιστός υπηρέτης του Μπρους Γουέιν πρέπει να ερμηνευτεί από άτομο αντάξιο της φήμης της δουλικότητας ορισμένων επαγγελμάτων: Αβραμόπουλος. Πάντα δευτεράντζας και πάντα στο πλευρό του εκάστοτε αρχηγού. Όποιος και να είναι αυτός (σ.σ. Ο Μάικλ Κέιν δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας).

Τέιτ: Ντόρα, Ντόρα, Ντόρα! (Όσοι είδατε την ταινία θα καταλάβατε)

Ραζ Αλ Γκουλ: Ο πατέρας της Ντόρας (αν κι εδώ μπερδεύτηκα. Ο Λίαμ Νίσον είναι ή δεν είναι ο Ραζ;)

Φοξ: Το δεξί χέρι του Μπάτμαν (δηλαδή ο Μόργκαν Φρίμαν), δεν ξέρω με ποιον αντιστοιχεί. Με τον Φαήλο Κρανιδιώτη; Δε λέει, αν σκεφτείτε κάποιον καλύτερο, πείτε, μην ντρέπεστε.

(Και η Τζένη Θεωνά για Cat Woman)
 

                                   ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ TRAILER TOY DARK NIGHT RISES

   
      AΠΟΚΑΛΥΨΗ TO ENATO KYMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα