Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ο τυφώνας Sandy από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΒΙΝΤΕΟ)


… και η άφιξη 3 αστροναυτών στον ΔΔΣ  με το διαστημικό σκάφος Soyuz TMA-06M

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός περνά ψηλά πάνω από τον τυφώνα Sandy. Ο τυφώνας βρισκόταν περίπου 85 μίλια νότια-νοτιοανατολικά από την περιοχή Great Exuma στις Μπαχάμες. Ο τυφώνας τοποθετείται μέχρι στιγμής στην κατηγορία 2.

(νεώτερη ενημέρωση 29/102012)
νέο εντυπωσιακό βίντεο με τους στροβιλισμούς του τυφώνα Sandy

(νεώτερη ενημέρωση 27/102012)
Ο «Σάντυ» αναβαθμίστηκε εκ νέου σε τυφώνα, την ώρα που προσεγγίζει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, αφού είχε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC), που εδρεύει στο Μαϊάμι.
Οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι κατέγραψαν ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 120 χιλιομέτρων την ώρα, καθώς ο «Σάντυ» κινείται προς τον Βορρά στον Ατλαντικό, προσεγγίζοντας την ανατολική αμερικανική ακτή.
Στις 15.00 ώρα Ελλάδος, ο τυφώνας «Σάντυ», κατηγορίας 1 στην κλίμακα Saffir-Simpson, η οποία έχει πέντε βαθμίδες, βρισκόταν 540 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα, στο νοτιοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ.
Οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι αναμένουν ότι στην ακτή από τη Βιρτζίνια έως τη Νέα Υόρκη θα υπάρξουν όχι μόνον «σημαντικές βροχοπτώσεις, σφοδροί άνεμοι και σημαντική άνοδος της στάθμης των υδάτων», αλλά και έντονες χιονοπτώσεις.
Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο δήμαρχος της πόλης της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ κάλεσε τους κατοίκους να ενημερώνονται συχνά, χωρίς ωστόσο να πανικοβάλλονται. Ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον κήρυξε και αυτός κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως άλλωστε έκαναν οι Αρχές και στο Μέριλαντ, στην Πενσιλβάνια, στη Βιρτζίνια και σε κομητεία της Βόρειας Καρολίνας.
Ο «Σάντυ» έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο 44 ανθρώπων: 1 στην Τζαμάικα, 1 στις Μπαχάμες, 29 στην Αϊτή, 11 στην Κούβα και 2 στη Δομινικανή Δημοκρατία.


(νεώτερη ενημέρωση 26-10-2012)
Εν τω μεταξύ έγιναν πάλι έξι τα μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού με τους τρεις αστροναύτες – δύο Ρώσοι και ένας βετεράνος αστροναύτης των ΗΠΑ – που μετέφερε το Σογιούζ. Πρόκειται για τον διοικητή του διαστημικού λεωφορείου Σογιούζ, Όλεγκ Νοβίτσκι, τον μηχανικό πτήσης Εβγκένι Ταρλέκιν και τον Κέβιν Φορντ της NASA.
Τους υποδέχθηκαν η διοικητής Σουνίτα Γουίλιαμς, ο Ιάπωνας αστροναύτης Ακιχίκο Χοσίντε και ο κοσμοναύτης Γιούρι Μαλετσένκο. Ο αριθμός του πληρώματος αυξήθηκε και πάλι στους έξι.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα