Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Το Ημερολόγιο της Άννα Φράνκ. Ο Μύθος Καταρρέει.



Ο άγγλος ιστορικός Ντέιβιντ Ιρβιγκ, παρεμβαίνοντας στην δίκη του Τορόντο στις 25 και 26 Απριλίου του 1988 καταθέτει την ακόλουθη μαρτυρία για το Ημερολόγιο της Άννα Φράνκ:

Ο πατέρας της Άννα Φράνκ, με τον οποίο αλληλογραφούσα για χρόνια, έδωσε τελικώς την συγκατάθεση του για να υποβληθή το χειρόγραφο του Ημερολογίου σε εργαστηριακή εξέταση, πράγμα το οποίο απαιτώ πάντα όταν αμφισβειτείται ένα έγγραφο.


Το εργαστήριο που ανέλαβε αυτή την την πραγματογνωμοσύνη είναι το εγκληματολογικο εργαστήριο της γερμανικής αστυνομίας στο Βισμπάντεν. Το συμπέρασμα ήταν ότι ένα μέρος του Ημερολογίου της Άννα Φράνκ γράφτηκε με
στυλό διαρκείας (με μπίλια) (αυτό το είδος στυλό δεν κυκλοφορούσε στο εμπόριο παρά το 1951 ενω η Άννα Φράνκ πέθανε το 1945).

Ο Ντέιβιντ Ϊρβιγκ συνεχίζει.

Προσωπικό μου συμπέρασμα για το Ημερολόγιο της Άννα Φράνκ είναι ότι σε ένα μεγάλο μέρος έχει γραφτεί όντως απο μια Εβραία δεκάχρονη. Τα κείμενα αυτά τα πήρε ο πατέρας της, Όττο Φράνκ, μετά τον τραγικό θάνατο του νεαρού κοριτσιού απο τύφο σε ένα στρατόπεδο συγκεντρώσεως:
Ο πατέρας της και άλλα πρόσωπα τα οποία δεν γνωρίζω διόρθωσαν αυτό το Ημερολόγιο ώστε να του δώσουν μορφή εμπορεύσιμη η οποία συγχρόνως επλούτισε και τον πατέρα και το Ίδρυμα Άννα Φράνκ. Όμως, ώς ιστορικό έγγραφο δεν έχει καμιά αξία διότι το κείμενο έχει αλλοιωθεί.

Ροζέ Γκαρωντύ. Οι Θεμελιώδεις Μύθοι Της Ισραηλινής Πολιτικής.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα