Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Τα 10 Πιο Περίεργα Και Μυστήρια Μέρη Στην Γη.







1. Mystery Spot

Στην Καλιφόρνια κοντά στην περιοχή της Σαντα Κρούζ,Υπάρχει μία τουριστική ατραξιόν όπου οι νόμοι της φυσικής απλά δεν φαίνεται να ισχύουν. Το νερό ρέει προς τον ουρανό και οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να περπατήσουν πάνω στους τοίχους. Η βαρύτητα παύει να ισχύει σε όσους περνούν την πόρτα της καλύβας, στους οποίους εμφανίζονται ζαλάδες και μια περίεργη αίσθηση ισορροπίας.
Οι «δυνάμεις» του διάσημου πλέον Mystery Spot ανακαλύφθηκαν…. για πρώτη φορά το 1939 και από το 1940 λειτουργούν ως μαγνήτης τουριστών από όλη την Αμερική.
Η επίσημη ιστοσελίδα των ανθρώπων που εκμεταλλεύονται τον χώρο αναφέρει ότι για την έλλειψη βαρύτητας φταίνε οι.. εξωγήινοι. Κάτω από το έδαφος υπάρχει θαμμένο από τους συντρόφους του κάποιο απόκοσμο ον, μπορεί και μαζί με το σκάφος του. Μια άλλη εκδοχή θέλει το διοξείδιο του άνθρακα που διαρρέει από τη γη να είναι η αιτία του φαινομένου.

2.Το Τρίγωνο Των Βερμούδων.

Το Τρίγωνο των Βερμούδων έγινε γνωστό καθώς φέρεται να είναι ο τόπος ενός μεγάλου αριθμού εξαφανίσεων πλοίων και αεροπλάνων, υπό μυστηριώδεις συνθήκες και, συνήθως, χωρίς κανένα ίχνος. Γεωγραφικά ορίζεται από το Miami της Florida, το San Juan του Puerto Rico και τα νησιά των Βερμούδων. Η περιοχή άρχισε να αποκτά τη φήμη της μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, με την κορύφωση να έρχεται στις δεκαετίες του 60 και του 70.
Όμως, πολύ πριν το Τρίγωνο αποκτήσει τη φήμη του, οι θάλασσες της περιοχής ήταν γεμάτες μυστήριο και κινδύνους για τους ναυτικούς. Στα νότια του Τριγώνου, τα πολυάριθμα νησιά της Καραϊβικής αποτελούσαν το ορμητήριο άγριων πειρατών. Στα δυτικά και εν μέρει εντός της περιοχής του Τριγώνου ρέει το περίφημο ρεύμα του Κόλπου του Μεξικού, ένα «ποτάμι μέσα στη θάλασσα» με θερμοκρασία και φυσικοχημικά χαρακτηριστικά ελαφρώς διαφορετικά του υπόλοιπου ωκεανού. Ολόκληρη η περιοχή χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά ευμετάβλητες καιρικές συνθήκες και ιδιαιτέρως έντονα μετεωρολογικά φαινόμενα τα οποία είναι συνήθως εντελώς απρόβλεπτα και βραχύβια. Τέλος, στα βόρειοανατολικά του Τριγώνου και σε μερική επικάλυψη με την περιοχή που αυτό ορίζει, βρίσκεται η θάλασσα των Σαργασσών, ίσως το πιο ιδιόμορφο κομμάτι ωκεανού στον πλανήτη.
3.Σοκότρα

Η Σοκότρα είναι ένα μικρό σύμπλεγμα τεσσάρων νησιών στον Ινδικό Ωκεανό. Το μεγαλύτερο νησί, ονομαζόμενο Σοκότρα, αποτελεί περίπου το 95% του συνολικού εδάφους του αρχιπελάγους της Σοκότρα. Βρίσκεται 240 χιλιόμετρα (150 μίλια) ανατολικά του Κέρατος της Αφρικής και 380 χιλιόμετρα (240 μίλια) νότια της Αραβικής Χερσονήσου. Το νησί είναι αρκετά απομονωμένο και, λόγω της διαδικασίας της ειδογένεσης, το ένα τρίτο της χλωρίδας του νησιού δεν μπορεί να βρεθεί πουθένα αλλού στον πλανήτη. Έχει χαρακτηριστεί ως το πιο εξωγήινο τοπίο στην Γη
4. Βουνό Roraima


Το όρος Roraima είναι το υψηλότερο βουνό της οροσειράς Pakaraima στη Νότια Αμερική, και πιο συγκεκριμένα στα σύνορα Βενεζουέλας-Βραζιλίας και Γουιάνας. Eίναι γνωστό για τις ψηλές, επίπεδες βουνοκορφές του. Οι βουνοκορφές αυτές θεωρούνται από τους παλαιότερους γεωλογικούς σχηματισμούς της Γης, ηλικίας μεγαλύτερης των δύο δισεκατομμυρίων ετών, στην περίοδο του Προκάμβριου.
Οι αυτόχθονες Ινδιάνοι της περιοχής ονομάζουν τα επίπεδα αυτά βουνά tepui. Η λέξη σημαίνει “το σπίτι των θεών”.

5.Ρίο Τίντο

Το ποτάμι Rio Tinto, στα βουνά Siera Morena της Ανδαλουσίας, στην Ισπανία είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τα παράξενα κοκκινο-κίτρινα νερά του. Τα αλλόκοτα χρώματα του οφείλονται στο γεγονός ότι περνάει από σημεία πλούσια σε διάφορα μεταλλεύματα και πετρώματα, τα οποία είναι υδροδιαλυτά (και αρκετά πλούσια σε οξέα) με αποτέλεσμα να έχει αυτές τις απίστευτες αποχρώσεις!
6. Fly Geyser

Ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά της Νεβάδα είναι το Fly Geyser. Δημιουργήθηκε τυχαία το 1916 σε μια προσπάθεια ανεύρεσης νερού, για να μετατραπεί τμήμα της περιοχής της ερήμου σε καλλιεργήσιμη έκταση. Για δεκαετίες η γη παρέμενε ήσυχη, όταν ξαφνικά το 1960…το υπόγειο θερμό νερό βρήκε ένα αδύνατο σημείο. Το θερμό νερό μαζί με ορυκτά στοιχεία άρχισε να ανεβαίνει στην επιφάνεια, δημιουργώντας αυτόν τον εντυπωσιακό πίδακα. Ο πίδακας έφτανε σε ύψος τα 12 πόδια, αλλά κάθε χρόνο μεγάλωνε το ύψος του.
Αυτό το εντυπωσιακό φυσικό θαύμα βρίσκεται σχεδόν 32 χιλιόμετρα βόρεια του Gurlach, στο Washoe County της Nevada ,στο Fly Ranch, το οποίο είναι ιδιωτική περιοχή. Ένας ψηλός φράχτης και μια κλειδωμένη πύλη κρατάει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες μακριά.
Πολλοί οργανισμοί έχουν προσπαθήσει να να προσεγγίσουν την περιοχή για μελέτη και να την ανοίξουν για το κοινό, χωρίς αποτέλεσμα.Η απάντηση ήταν αρνητική. Έτσι ο κόσμος απλώς πηδάει τον φράχτη για να δει αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο.
Πρόσφατα ένας ακόμα θερμός πίδακας δημιουργήθηκε, πιστοποιώντας τις συνεχώς μεταβαλλόμενες δυνάμεις κάτω από την επιφάνεια της Γής.
Για άγνωστους λόγους ο αρχικός πίδακας δεν έχει πλέον στόμιο. Ίσως ο μεταγενέστερος πίδακας στέρησε από τον αρχικό το θερμό νερό ή ίσως απλώς παραμένει αδρανής.

7.McMurdo Dry Valleys

Πρόκειται για μια από τις λίγες περιοχές της Ανταρκτικής που δεν καλύπτεται από πάγο. Αυτό συμβαίνει καθώς το καλοκαίρι, η θερμοκρασία είναι επαρκώς υψηλή ώστε οι πάγοι να λιώσουν, δημιουργώντας ρυάκια που τροφοδοτούν με νερό λίμνες με αποικίες βακτηρίων και φυτοπλαγκτόν.
8.Νησιά Του Πάσχα.

Το Νησί του Πάσχα ανήκει στη Χιλή και βρίσκεται στην Πολυνησία, καταμεσής του Ειρηνικού Ωκεανού. Η πρωτεύουσα είναι η Hanga Roa.Το νησί παρουσιάζει τεράστιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Εκεί θα βρείτε τα γιγαντιαία αγάλματα, τα Moai, τα οποία είναι ημιτελή και αποτελούν σύμβολο του νησιού.

9.Λίμνη Βόστοκ
Τη λίμνη Βοστόκ που κρύβεται κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής κατάφεραν να προσεγγίσουν Ρώσοι επιστήμονες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικών μέσων ενημέρωσης, η γεώτρηση έφτασε σε βάθος 3768 μέτρων, μόλις 5 μέτρα από την επιφάνεια της λίμνης.Η λίμνη Βοστόκ αποτελεί ένα από τα τελευταία σύνορα του πλανήτη, καθώς βρίσκεται κάτω από σχεδόν τέσσερα χιλιόμετρα πάγου, έχει επιφάνεια 15.690 τετραγωνικών χιλιομέτρων και εκτιμάται ότι παραμένει απομονωμένη από τον υπόλοιπο πλανήτη εδώ και τουλάχιστον 15 εκατομμύρια χρόνια.Οι Ρώσοι είχαν στόσο τη συγκεκριμένη γεώτρηση για περισσότερα από 20 χρόνια, ωστόσο λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Ανταρκτική, της έλλειψης πόρων αλλά και των αμφιβολιών που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς για την ασφάλεια του εγχειρήματος, η αποστολή δεν είχε ολοκληρωθεί.Όταν τελικά η γεώτρηση φτάσει στην επιφάνεια της λίμνης, οι ερευνητές θα στείλουν στα βάθη της ένα αποστειρωμένο ρομποτικό βαθυσκάφος, ευελπιστώντας να ανακαλύψουν αρχαίες μορφές μικροβιακής ζωής που ζουν στην απομόνωση εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η λίμνη κρύβει άγνωστες μέχρι σήμερα μορφές ζωής οι οποίες μπορούν και επιβιώνουν σε συνθήκες πλήρους σκότους.

10.Racetrack Playa

Η ξερή λίμνη που βρίσκεται στην Κοιλάδα του. Θανάτου, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι μόνον ένα παράξενο τοπίο αλλά αποτελεί και τον χώρο που συμβαίνει ένα από τα πιο παράξενα φαινόμενα στην Γη – μεγάλες πέτρες (κάποιες ζυγίζουν εκατοντάδες κιλά) έχουν την συνήθεια να .μετακινούνται αφήνοντας χαραγμένα τα ίχνη της πορείας τους!
Το φαινόμενο (sailing stones) που έχει τρελάνει αρκετό κόσμο, αποδίδεται από τους επιστήμονες σε πολύ ισχυρούς ανέμους σε συνδυασμό με την σύσταση του εδάφους το οποίο κάποιες φορές γίνεται (όταν βρέξει) λασπώδες με πολύ χαμηλό συντελεστή τριβής (πολύ γλιστερό) διευκολύνοντας έτσι την μετακίνηση των βράχων από τον δυνατό αέρα.
Το μόνο που δεν έχει εξηγηθεί πλήρως είναι γιατί κάποιες φορές κοντινοί βράχοι κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις, δίνοντας τροφή σε όσους πιστεύουν σε μεταφυσικά φαινόμενα να καταρρίπτουν αυτήν την ορθολογική εξήγηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα