Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Οι Seals που «μάζεψαν» τους πρώτους ανθρώπους από το φεγγάρι!Φωτορεπορτάζ


Post image for Οι Seals που «μάζεψαν» τους πρώτους ανθρώπους από το φεγγάρι!Φωτορεπορτάζ
«Oταν θυμόμαστε την ιστορική αποστολή του Apollo11, τα πρώτα πράγματα που σκεφτόμαστε είναι μάλλον τα λόγια του Νιλ Αρμστρονγκ και η εικόνα του πληρώματος με την σημαία των ΗΠΑ στην σκονισμένη σεληνιακή επιφάνεια.


 Ωστόσο είναι πολύ λίγοι αυτοί που θυμούνται την τετραμελή ομάδα των SEALS
που έκαναν την επιστροφή των αστροναυτών εφικτή πρίν 43 χρόνια.
 Στις 24 Ιουλίου του 1969 η κάψουλα του Apollo 11 έπεσε απο το διάστημα και προσγειώθηκε, περίπου 1000 μίλια απο τις ακτές της Χαβάης, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Τότε τέσσερεις νέοι επιλεγμένοι για τις αντοχές και τις ικανότητες τους στην κολύμβηση έφτασαν στο σημείο προσθαλάσσωσης και βοήθησαν τους πρώτους ανθρώπους που περπάτησαν στο φεγγάρι να φτάσουν στην ξηρά.


 Σύμφωνα με το CNN καθώς ολος ο κόσμος ήταν προσηλωμένος στο γεγονός της προσγείωσης ο Τζόν Γολφραμ τις εξιδικευμένης μονάδας των SEALS πλησίασε την μαυρισμένη κάψουλα γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι ζωές των αστροναυτών ήταν τώρα στα δικά του χέρια. Περιγράφοντας το συμβάν ο Γολφραμ δήλωσε ότι κοίταξε απο το μικρό παραθυράκι της κάψουλας για να δεί αν ήταν όλοι καλά και τόνισε ότι οι αστροναύτες του κάναν νόημα για να τον επιβεβαιώσουν.
Ο Γόλφραμ και οι άλλοι τρεις αποφοίτησαν απο τους ελίτ των SEALS στο ναυτικό. Εκπαιδευόντουσαν μήνες για την συγκεκριμένη αποστολή η οποία δεν ήταν εύκολη καθώς έπρεπε να σταθεροποιήσουν και να διασφαλίσουν το διαστημόπλοιο, να απολυμάνουν τους αστροναύτες και να τους ανεβάσουν στο αιωρούμενο ελικόπτερο που θα τους πήγαινε στο αεροπλανοφόρο USS Hornet.
 Όμως ο Γόλφραμ έπρεπε πρώτα να πιάσει το διαστημόπλοιο πρωτού μπεί μέσα. Πήδηξε λοιπόν στα παγωμένα νερα του ωκεανού απο το ελικόπτερο και με ένα λάσο υψηλής τεχνολογίας προχώρησε στην σταθεροποίηση του διαστημοπλοίου.
 Σύμφωνα με το συγγραφέα Σκότ Καρμάικλ το γεγονός ότι ο Γόλφραμ μπόρεσε να συνδέσει ένα “υποβρύχιο αλεξίπτωτο” στο αρκετά βαρύ διαστημόπλοιο ήταν σχεδόν ενα υπεράνθρωπο κατόρθωμα καθώς οι πιθανότητες του να τραυματίστει ακαριαία ήταν μεγαλύτερες! Οι τεσσερεις άντρες των SEALS πάλεψαν με τεράστια κύματα και με ισχυρους ανεμους μέχρι να βάλουν ένα τεράστιο δαχτυλίδι επίπλευσης γύρω απο το διαστημόπλοιο.

Ο αρχηγός της αποστολής Κλάνσυ Χέτλμπέργκ, βοήθησε τους αστροναύτες Νιλ Αρμστρονγκ, Μαικλ Κόλινς και Μπάζ Αλντριν να βγούν απο την κάψουλα χωρίς να είναι σίγουρος αν μετά απο τοσες μέρες μηδενικής βαρύτητας θα μπορούσαν να σταθούν στα πόδια τους.
 Μετα απο την αποστολη για το Apollo 11 και αφού υπηρέτησε 2 θητείες στον πόλεμο του Βιετνάμ η ζωή του Γόλφραμ πήρε μια δραματική τροπή και τώρα υπηρετεί ως ιεραπόστολος στην Νοτιοανατολική Ασία. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα