Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

postsΣαν σήμερα το 1959 πραγματοποιείται στην Κούβα το κίνημα της 26ης Ιουλίου. Ήταν μια επαναστατική ομάδα με ηγέτη τον Φιντέλ Κάστρο που σχεδίασε και πέτυχε την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος του Μπατίστα στην Κούβα. Η ονομασία του προήλθε μετά από μία αποτυχημένη πολεμική επιχείρηση στη Μονκάδα, η οποία έλαβε χώρα στις 26 Ιουλίου 1953.
Το 1967 πεθαίνει σε ηλικία 88 ετών ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Παρθένης, καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Πρωτοπόρος της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, οδήγησε την ελληνική ζωγραφική στο δρόμο της σύγχρονης ευρωπαϊκής τέχνης του καιρού του, όταν βασίλευε ο ιμπρεσιονισμός.
Το 1974 οι Τούρκοι, παρά την ανακωχή που υπογράφηκε, συνεχίζουν την ενίσχυση των δυνάμεών τους στην Κύπρο, μέσω του λιμένα της Κερύνειας.
Το 2007 στην Ουαλία πραγματοποείται μεγάλη επιχείρηση για να θανατωθεί ο Σάμπο. Ήταν ένας μαύρος ταύρος που ήταν υπό την προστασία της τοπικής κοινότητας Ινδουιστών ως ιερό ζώο. Μετά από μια εξέταση ρουτίνας, διαπιστώθηκε πως το ζώο ήταν άρρωστο. Οι μοναχοί αρνήθηκαν να παραδώσουν τον ταύρο παρά τα 2 εντάλματα που είχαν εκδοθεί. Τελικά μετά από περιπετειώδη έφοδο της αστυνομίας,ο Σάμπο απομακρύνθηκε από τον ναό και θανατώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα