Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Η κολύμβηση κάνει το αντιηλιακό σας τοξικό, προκαλώντας καρκίνο και στειρότητα! | Νέα Μελέτη

Αποτέλεσμα εικόνας για Η κολύμβηση κάνει το αντηλιακό σας τοξικό, προκαλώντας καρκίνο και στειρότητα! | Νέα Μελέτη

Όταν τα λένε οι ακτιβιστές, το αποκαλούν θεωρία συνωμοσίας. Όταν τα λένε οι επιστήμονες, τότε είναι μελέτη. Καλώς τους και άργησαν…

  • Η κολύμβηση μπορεί να μετατρέψει το αντιηλιακό σας τοξικό! Η ένωση που χρησιμοποιείται στις προστατευτικές λοσιόν καθίσταται θανάσιμη όταν αντιδρά με το χλώριο και τον ήλιο, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρκίνου
  • Η avobenzone θεωρείται ευρέως ότι είναι το πιο δημοφιλές αντιηλιακό στον κόσμο
  • Η σύνθεσή της λειτουργεί καθιστώντας τις ακτίνες UV ασφαλέστερες ώστε να μην βλάψουν το δέρμα
  • Αλλά οι επιστήμονες λένε ότι γίνεται δηλητηριώδες όταν εκτίθεται στον ήλιο και το χλώριο
Μην πηγαίνετε κολύμπι όταν φοράτε αντηλιακό – εκτός αν θέλετε καρκίνο, γράφει η dailymail.co.uk.
Μια ένωση που χρησιμοποιείται στις προστατευτικές λοσιόν καθίσταται τοξική όταν αντιδρά με το χλώριο και την υπεριώδη ακτινοβολία, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η avobenzone θεωρείται ο πιο δημοφιλής αναστολέας του ήλιου στον κόσμο λόγω της ικανότητάς του να απορροφά το ηλιακό φως σε διαφορετικά μήκη κύματος – αποτρέποντας τη βλάβη του δέρματος.
Ωστόσο, οι Ρώσοι επιστήμονες υποδεικνύουν ότι η ένωση φιλτραρίσματος της υπεριώδους ακτινοβολίας σχηματίζει τοξίνες που προκαλούν καρκίνο όταν εκτίθεται σε ένα μείγμα ηλίου και χλωριωμένου νερού.
Αλδεΰδες, φαινόλες και χλωριωμένα ακετυλοβενζόλια δημιουργήθηκαν σε πειράματα που προσομοιάζουν κολυμβητές που φορούν αντηλιακό.
Τα τελευταία δύο θεωρούνται εξαιρετικά τοξικά και συνδέονται στενά με θανατηφόρους όγκους και στειρότητα, λένε οι εμπειρογνώμονες του Lomonosov State University.
Ενώ μια μελέτη νωρίτερα φέτος υπονοούσε ότι οι αλδεΰδες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου καθώς παρεμποδίζουν τον φυσικό μηχανισμό επανόρθωσης του σώματος.
Μια ένωση που χρησιμοποιείται σε αντιηλιακό γίνεται τοξική όταν αντιδρά με χλώριο και υπεριώδη ακτινοβολία, οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει
Μια ένωση που χρησιμοποιείται σε αντιηλιακό γίνεται τοξική όταν αντιδρά με χλώριο και υπεριώδη ακτινοβολία, ανακάλυψαν οι ερευνητές

«Μεταμορφώνεται στο νερό»

Ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ Albert Lebedev δήλωσε: «Με βάση τα πειράματα θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι μια γενικά ασφαλής ένωση μετατρέπεται στο νερό και σχηματίζει πιο επικίνδυνα προϊόντα.
«Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακριβή τοξικολογικά προφίλ για τα πλέον εδραιωμένα προϊόντα, είναι γνωστό ότι τα ακετυλοβενζόλια και οι φαινόλες, ιδιαίτερα τα χλωριωμένα, είναι αρκετά τοξικά.
«Η μελέτη των προϊόντων μετασχηματισμού οποιουδήποτε δημοφιλούς καλλυντικού είναι πολύ σημαντική, καθώς συχνά αποδεικνύεται πολύ πιο τοξική και επικίνδυνη.
«Κατ ‘αρχήν, βασιζόμενοι σε τέτοιες έρευνες, θα μπορούσαμε να επιτύχουμε αποτελέσματα που θα μπορούσαν να περιορίσουν ή ακόμη και να απαγορεύσουν τη χρήση ενός ή άλλου προϊόντος και να διατηρήσουν την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων».

Πώς διεξήχθη η μελέτη;

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια τεχνική σάρωσης που ονομάζεται φασματομετρία χρωματομάζας για να κάνουν τα ευρήματά τους, που δημοσιεύονται στη Chemosphere.
Αυτή η τεχνική, σε εργαστηριακά κύτταρα, επιτρέπει την ακριβή ανάλυση των πιο περίπλοκων μιγμάτων χημικών ενώσεων.
Για τη μελέτη, προσομοίωσαν την πραγματική κατάσταση όταν ένα αντηλιακό, που εφαρμόζεται στο δέρμα ενός κολυμβητή, έρχεται σε επαφή με το νερό της πισίνας.
Η κατανομή της avobenzone μπορεί να πραγματοποιηθεί ακριβώς πάνω στο υγρό ανθρώπινο δέρμα, στο οποίο έχει εξαπλωθεί ένα αντηλιακό.

Χρησιμοποιείται από εκατομμύρια

Αντηλιακά που περιέχουν avobenzone είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Τα χημικά φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας, όπως το avobenzone, απορροφούν υπεριώδη ακτινοβολία λόγω των ιδιομορφιών των δομών τους. Η ίδια η ουσία είναι ασφαλής.
Εκτός από το ότι είναι κοινά στο αντηλιακό, χρησιμοποιούνται επίσης σε ορισμένα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, όπως μακιγιάζ, ενυδατικά και βάλσαμα για τα χείλη.
Η Dr. Emma Wedgeworth, εκπρόσωπος του British Skin Foundation, δήλωσε στο MailOnline: «Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να εξετάζουμε τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούμε στο δέρμα, οπότε αυτό σίγουρα πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά.
«Είναι πάντα δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο συναφή είναι τα εργαστηριακά ευρήματα στο σενάριο πραγματικής ζωής, γιατί συχνά οι μελέτες συγκεντρώσεων είναι πολύ διαφορετικές από τις συγκεντρώσεις στις οποίες μπαίνουμε στην πραγματική ζωή.
«Ωστόσο, γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι η έκθεση στον ήλιο συνδέεται με τους καρκίνους του δέρματος και ότι το αντηλιακό, ως μέρος της ασφαλούς ηλιακής συμπεριφοράς, μπορεί να συμβάλει στη μείωση των κινδύνων καρκίνου του δέρματος.
«Συνεπώς, θα ήθελα να παροτρύνω τους ανθρώπους να μην έχουν άμεσες αντιδράσεις και αρχίσουν να αποφεύγουν εντελώς το αντηλιακό», λέει η “ειδικός”, ξεχνώντας ότι, εκτός από τους κινδύνους που κρύβουν τα αντιηλιακά όταν δεν είναι 100%, κρύβεται και η έλλειψη βιταμίνης D, από την οποία υποφέρουν πάρα πολλοί λόγω της μεγάλης προπαγάνδας της καθημερινής χρήσης αντιηλιακών φίλτρων. 

Προστέθηκε ο κίνδυνος

Οι ερευνητές μελετούν τώρα τον τρόπο με τον οποίο η avobenzone διασπάται κάτω από συνθήκες χλωρίωσης και βρωμίωσης του γλυκού και θαλασσινού νερού.
Κατά τη διάρκεια της χλωρίωσης ή της βρωμίωσης του θαλασσινού νερού, ο αριθμός των προϊόντων διάσπασης της avobenzone θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.
Και αν το νερό περιέχει άλατα χαλκού – τα οποία προστίθενται σε πολλές πισίνες για να πάρουν ωραίο γαλάζιο χρώμα – τότε σχηματίζεται βρωμοφόρμιο σε μεγάλες ποσότητες.
Αυτή η ουσία θα μπορούσε να προκαλέσει δυσλειτουργίες του ήπατος και των νεφρών – μαζί με τη διαταραχή του νευρικού συστήματος, υπογράμμισαν οι ειδικοί.
πηγή: Κίνημα Επιβιώνουμε

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα