Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Από την εμπειρία στο... άπειρο



Σου είπαν θα μεγαλώσεις και θα βρεις τον δρόμο σου. Έβλεπες τη σιγουριά και την αισιοδοξία στα μάτια των μεγαλύτερων και έλεγες από μέσα σου "ξέρει τι κάνει αυτός... θα 'θελα μια μέρα να φαίνομαι και 'γω τόσο πετυχημένος."

Όμως τα φαινόμενα απατούν. Η αλήθεια που αντιμετωπίσαμε όλοι καθώς μεγαλώναμε, κοιτώντας τις "κοτσάνες" του παρελθόντος και προσπαθώντας να σχεδιάσουμε το μέλλον μας είναι ότι όχι μόνο δεν έχουμε ιδέα πως θα καταφέρουμε αυτά που θέλουμε, αλλά πολλές φορές δεν ξέρουμε καν τον επιθυμητό στόχο. Η πρώτη, γερή, αλλά ευχάριστη θα 'λεγα, σφαλιάρα της ζωής έρχεται "κρυμμένη" πίσω από τη μεγάλη αλλαγή της εφηβικής μας ζωής... την αποφοίτηση από το Λύκειο! Εκεί που ο δρόμος είναι ανοιχτός! Είμαστε ελεύθεροι επιτέλους να ζήσουμε τη ζωή χωρίς δεσμεύσεις, τη δικιά μας ζωή! Νιώθεις τη δύναμη σου;

Ξαφνικά όμως μπαίνεις στον κόσμο των μεγάλων. Είσαι ενήλικας πλέον και κανείς δεν πρόκειται να σου χαρίσει την "αποβολή" αν κάνεις τα αθώα ματάκια ή φωνάξεις τη μαμά. Πλέον, με την εισαγωγή σου ή όχι σε κάποια σχολή είσαι εσύ και οι δεξιότητες σου. Ο κόσμος γύρω σου αλλάζει. Άγχος, ανασφάλειες και φόβος. Ξύπνα! Δεν πρέπει να ανταπεξέλθεις και 'συ; Δεν πρέπει να συμβάλεις στην αρμονική λειτουργία ενός οργανωμένου όλου; Δεν θες να σταθείς στα πόδια σου όπως νόμιζες παιδί ότι θα είναι η ενήλικη ζωή;

Μπορείς να ανοίξεις επιτέλους το μυαλό σου αλλά πρόσεχε, καμία δράση δεν έρχεται χωρίς αντίδραση. Σ' αυτή τη μεγάλη και ατελείωτη μουτζούρα όσο απαισιόδοξο και να ακούγεται, είσαι μόνος σου. Σίγουρα υπάρχουν παράγοντες που θα σε βοηθήσουν και θα κάνουν το ταξίδι προς την επιτυχία πιο ευχάριστο αλλά η πίεση για το αποτέλεσμα και η δράση για την επιτυχία πέφτουν καθαρά σε εσένα. Είναι απίστευτο το πόσο απότομα από κάτι σχεδόν ανούσιο, μπορείς να πέσεις, όπως ένα λάθος πρόσημο σε μια ατελείωτη μαθηματική πράξη.Μόνο που σ' αυτή την περίπτωση μπορείς και πρέπει να ξανασηκωθείς!



Το κάθε μυαλό έχει τις δικές του δυνατότητες και είναι τόσο απολαυστικό όταν καταφέρνεις κάτι. Και μην αγχώνεσαι, όλα πάνε και έρχονται. Το σύμπαν δεν σταματάει να ανακατεύει ανθρώπους και γεγονότα. Είναι πραγματικά ταραχώδης η αντίληψη του πόσο μικροί ήμαστε στον άπειρο αυτόν κόσμο. Μην προσπαθείς λοιπόν να βρεις την άκρη, προσπάθησε να μάθεις από τις πράξεις σου, να προσαρμοστείς, να εκφραστείς, να δημιουργήσεις και να προσφέρεις, να επικοινωνήσεις, να διασκεδάσεις στην τελική βρε παιδί μου με την τεράστια ποικιλία δράσεων που σου προσφέρει η ζωή. Δεν υπάρχουν λοιπόν θηρία της ζωής ή πόρτες κλειστές μόνο ευκαιρίες έτοιμες για εξερεύνηση. Έτσι ζωή...bring it on!


Δήμητρα Καφαδάρη

enfo

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα