Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

ανεύρυσμα εγκεφάλου

Τι είναι το ανεύρυσμα εγκεφάλου ;

Το ανεύρυσμα είναι μία παθολογική διόγκωση σ’ ένα σημείο του τοιχώματος ενός αγγείου στον εγκέφαλο. Το τοίχωμα στο σημείο αυτό «χαλαρώνει» και επιτρέπει να σχηματιστεί αυτή η διόγκωση, που μοιάζει με μιά ρόγα από σταφύλι.
Η ρήξη ενός ανευρύσματος προκαλεί έξοδο αίματος στη βάση του εγκεφάλου. Αυτό αποτελεί έναν επικίνδυνο τύπο εγκεφαλικής αιμορραγίας που ονομάζεται υπαραχνοειδής αιμορραγία. Η βάση του εγκεφάλου, ανατομικά εντοπίζεται κάτω από το επίπεδο των ματιών.

Το ανεύρυσμα εγκεφάλου
Εικόνα 1 : το ανεύρυσμα είναι μία διόγκωση ενός αγγείου του εγκεφάλου. Συνήθως εντοπίζεται σε σημεία όπου τα αγγεία διακλαδίζονται.

 Πως ανακαλύπτεται ένα ανεύρυσμα εγκεφάλου ;

Υπάρχουν 2 πιθανότητες :



1. ανακάλυψη ενός ανευρύσματος, σε επείγοντα απεικονιστικό έλεγχο που έγινε με αφορμή ένα επεισόδιο υπαραχνοειδούς αιμορραγίας.

2. ανακάλυψη ενός ανευρύσματος ως τυχαίο εύρημα, σε απεικονιστικό έλεγχο που έγινε για άλλο λόγο, π.χ. για διερεύνηση πονοκεφάλων.

*
είναι προφανές ότι η πρώτη περίπτωση, όπου το ανεύρυσμα έχει ραγεί και υπάρχει αιμορραγία, είναι πολύ πιο δύσκολη και χρειάζεται άμεση μεταφορά σε Νοσοκομείο με Νευροχειρουργό.

 Ποια είναι η εξέταση που θέτει τη διάγνωση ενός ανευρύσματος εγκεφάλου ;


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα