Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Ο Πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping διέταξε το στρατό να προετοιμαστεί για πόλεμο…Κινεζικά στρατεύματα έτοιμα να εξασφαλίσουν ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ(Βίντεο)



Ο Πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping διέταξε το στρατό να προετοιμαστεί για πόλεμο κι αυτό ενώ έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά με δυτικούς σε Ταϊβάν και Χονγκ Κονγκ και διατηρεί μια συνεχή κόντρα μ΄Αμερικάνους για το ποιός ευθύνεται για την εξάπλωση του covid19, ενώ παράλληλα έμπασε 10.000 στρατιώτες στην Ινδία στέλνοντας ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση αποφασιστικότητας κι ετοιμότητας…..Το θέμα των Ουιγούρων είναι ένα ακόμη αγκάθι στις σχέσεις Δύσης-Τουρκίας με Κίνα αφού οι 2 πρώτες προωθούν την ριζοσπαστικοποίηση τους με τελευταίο π.χ την ενεργό ανάμειξη εξτρεμιστών Ουιγούρων με το Κόμμα του Τουρκεστάν στη Συρία….Η Αγγλία έκλεισε την Πρεσβεία της στη Β Κορέα και οι διπλωμάτες εκκενώθηκαν εκτός της χώρας αποστολής τους…Ενδεικτικό της έντασης…
Ο Πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να ενισχύσουν «ολοσχερώς» την εκπαίδευση του στρατού και να προετοιμαστούν για πόλεμο καθώς ανεβαίνουν οι εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και πολλών άλλων χωρών.Εκφραζόμενος στο περιθώριο της ετήσιας σύσκεψης του Εθνικού Λαϊκού Συμβουλίου την Τετάρτη ο Xi Jinping, που ομοίως είναι ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος και Πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής χαιρέτισε τη συμβολή του στρατού Κίνας στη μάχη κατά επιδημίας coronavirus και κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να εντατικοποιήσουν την εκπαίδευση των στρατιωτών .
« Είναι απαραίτητο να εκμεταλλευθεί τα μέσα εκπαίδευσης και να προετοιμαστεί για πόλεμο »,ανακοίνωσε το επίσημο κρατικό πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο τον Πρόεδρο Jinping. « Είναι απαραίτητο να εντατικοποιήσουμε τις προετοιμασίες ένοπλης μάχης, να οδηγήσουμε μ’ ευελιξία την στρατιωτική εκπαίδευση μάχης και να βελτιώσουμε την ικανότητα των στρατιωτών μας να επιτελέσουν αποστολές », πρόσθεσε.
Ο M. Xi δήλωσε πως ο στρατός οφείλει να λάβει υπόψιν του τα «χειρότερα σενάρια »,προσθέτοντας πως θα πρέπει να είναι έτοιμος να« διαφυλάξει αποφασιστικά την εθνική κυριαρχία “και” να διαφυλάξει τη στρατηγική σταθερότητα και τα συμφέροντα της χώρας “
Αυτό το κάλεσμα του Κινέζου προέδρου επέρχεται μετά από προηγηθείσα απόφαση για αύξηση του προϋπολογισμού του κινεζικού στρατού κατά 178 δισεκατομμύρια δολάρια συγκριτικά με πέρυσι.
Η Κίνα προειδοποίησε ότι θα προβεί σ΄ «αντίποινα» εάν το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών εγκρίνει κυρώσεις εναντίον του Πεκίνου για την υποτιθέμενη ευθύνη του στην επιδημία Covid-19.
Αυτό συμβαίνει εν μέσω της έντασης στις σχέσεις με την Ινδία σχετικά με τις συνοριακές διαφορές και την αυξανόμενη ένταση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία σχετικά με την πανδημία κορονοϊού. Οι ΗΠΑ και η Αυστραλία ζήτησαν διεθνή έρευνα σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και έχουν κατηγορήσει ρητά την Κίνα ότι είναι υπεύθυνη. Από τότε που ξέσπασε η επιδημία κορονοϊού στην κινεζική πόλη Γουχάν στα τέλη Δεκεμβρίου 2019, η διαμάχη επιδεινώθηκε καθημερινά μεταξύ του Πεκίνου και της Ουάσινγκτον που αλληλοκατηγορούνται για την ευθύνη διάδοσης του Covid19. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να αποκαλεί τον νέο κορονοϊό “Κινέζικο ιό”.
Πρόσφατα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα συγκρούστηκαν επίσης για το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν. Ο συνταγματάρχης Wu Qian, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε την Τετάρτη ότι η αυξημένη εξάρτηση της Ταϊβάν από τις “ξένες δυνάμεις” ως μέρος ενός σχεδίου απόσχισης από το Πεκίνο ήταν η πιο μεγάλη απειλή για την εθνική ασφάλεια της Κίνας.
“Η εσωτερική ασφάλεια της Κίνας και τα συμφέροντα του Πεκίνου στο εξωτερικό αντιμετωπίζουν επίσης πραγματικές απειλές”, δήλωσε ο συνταγματάρχης Wu Qian. “Η Κίνα πρέπει να έχει καθαρό μυαλό στην εθνική άμυνα και να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσετε τον κίνδυνο σε καιρό ειρήνης », κατέληξε.
dimpenews.com

Κινεζικά στρατεύματα έτοιμα να εξασφαλίσουν ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ



Κινεζικά στρατιωτικά κινεζικά στρατεύματα, έτοιμα να εξασφαλίσουν την ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ  ΠΕΚΙΝΟ (Sputnik) – Η φρουρά του κινεζικού λαϊκού απελευθερωτικού στρατού είναι σε θέση να εγγυηθεί  την ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ο  διοικητής της φρουράς, Chen Daoxiang.

«Η φρουρά θα πραγματοποιήσει σύμφωνα με το νόμο διάφορα καθήκοντα που εκχωρούνται από το κόμμα και το λαό, έχουμε την αποφασιστικότητα, την εμπιστοσύνη και τις ικανότητες για να εξασφαλίσουμε την εθνική ασφάλεια και τα αναπτυξιακά συμφέροντα του Χονγκ Κονγκ,» δήλωσε ο  Chen στην  CCTV.
Στις 21 Μαΐου, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας ανακοίνωσε ότι ένα νομοσχέδιο για την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ θα συζητηθεί στην επόμενη σύνοδο.
Το νομοσχέδιο θα απαγορεύει οποιαδήποτε εκδήλωση αυτονομισμού, καθώς επίσης οποιαδήποτε υποκίνηση ανατροπής της κεντρικής κυβέρνησης και εξωτερική παρέμβαση στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ.
Την Κυριακή 24 Μαΐου, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ για να διαμαρτυρηθούν κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου, το οποίο, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, αντιβαίνει στην αρχή «μία χώρα, δύο συστήματα».
Τουλάχιστον 180 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού και δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές οι οποίοι, μεταξύ άλλων, εμπόδιζαν την κυκλοφορία και κατέστρεφαν καταστήματα.
https://mundo.sputniknews.com/asia/202005261091539331-tropas-chinas-preparadas-para-garantizar-la-seguridad-en-hong-kong/

Η Νέα κινεζική οικονομική στρατηγική δείχνει ότι το Πεκίνο προετοιμάζεται για «το χειρότερο σενάριο»


Οι άνθρωποι που φορούν μάσκες περπατούν κοντά στην εμπορική και οικονομική περιοχή του Πεκίνου, Κίνα, στις 22 Απριλίου 2020. Ο Ασιατικός γίγαντας θα δώσει προτεραιότητα στην εγχώρια αγορά του, πιεσμένος από την επίδραση του  coronavirus και τον εμπορικό πόλεμο του Trump.
Η αλλαγή στην οικονομική στρατηγική που ανακοινώθηκε από τον Xi Jinping είναι για μερικούς αναλυτές ένα σημάδι ότι η Κίνα προετοιμάζεται για το χειρότερο, σύμφωνα με τη εφημερίδα South China Morning Post. Σύμφωνα με αυτούς τους ειδικούς, η έκκληση του κινέζου ηγέτη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς, και όχι στις εξαγωγές, αντικατοπτρίζει το βάθος αυτής της αλλαγής.
Έτσι, ο ανεξάρτητος οικονομολόγος Hu Xingdou θεωρεί ότι πρόκειται για «ένα είδος προετοιμασίας για το χειρότερο σενάριο, συμπεριλαμβανομένης της αποσύνδεσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με αυτή την εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ, ο εμπειρογνώμονας πιστεύει ότι ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε ακόμη και να οδηγήσει σε περιθωριοποίηση του Πεκίνου από τον δυτικό κόσμο.
Ο Κινέζος πρόεδρος είπε σε κορυφαίους οικονομικούς συμβούλους ότι η Κίνα ξεκινά ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης στο οποίο η εγχώρια αγορά διαδραματίζει τον πρωταρχικό ρόλο, αναφέρει η εφημερίδα.
Ο Κινέζος ηγέτης θα δώσει προτεραιότητα στην εγχώρια ζήτηση για τη δημιουργία ενός συστήματος αυτάρκειας. «Για το μέλλον πρέπει να αντιμετωπίζουμε την εγχώρια ζήτηση ως σημείο εκκίνησης και υποστήριξης, καθώς επιταχύνουμε την κατασκευή ενός πλήρους συστήματος εγχώριας κατανάλωσης και παρέχουμε στους εαυτούς μας καινοτομίες στην επιστήμη, την τεχνολογία και άλλους τομείς», δήλωσε ο Xi Jinping, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.


China proporcionará 2.000 millones de dólares a países afectados por el covid-19


www.nikosxeiladakis.gr

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα