Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ημέρα τέταρτη

 

by the author

H μόνη ουσιαστική διαφοροποίηση είναι η ασφάλεια που παρέχει η μεσολάβηση του γυαλιού. Συνήθως απλώνεσαι στον καναπέ, κρατάς και στο χέρι κάτι που έχει προορισμό το στόμα σου (φαγητό, ποτό ή τσιγάρο) και παρακολουθείς την εξέλιξη έξω από σένα, πίσω απ΄ το γυαλί. Ένα τμήμα της φυσικά γίνεται και μέσα σου, αλλιώς θα κοιμόσουν στον καναπέ. Και καθώς το εκάστοτε εφιαλτικό σενάριο εκτυλίσσεται μπροστά σου, με το στόρι-κλισέ του μοναδικού προσώπου που θα αλλάξει τη ροή του παγκόσμιου εφιάλτη και θα βγάλει τον κόσμο στη νέα ηλιόλουστη μέρα αιώνιας γιορτής, συνδέεσαι συνειδητά ή υποσυνείδητα με τον ήρωα αυτό προβάλλοντας επάνω του τον εαυτό σου. Ή προβάλλοντας τον ήρωα επάνω στον εαυτό σου.

Ορίστε η μεγάλη σου ώρα! Τώρα που έσπασε το γυαλί, τώρα που ξεχύθηκαν τα ζόμπι, οι ετοιμοθάνατοι, τα ανθρωποφάγα άλιεν, τα ορκ, οι σούπερ ΑΙ, οι τρελοί γενετιστές ή όποιοι άλλοι αντιπροσωπεύουν την απόλυτη καταστροφή της προηγούμενης από την επόμενη ημέρας, τώρα είναι η δική σου Μεγάλη Ώρα! Επιτέλους, είσαι εσύ ο IRONMAN, o Brave, ο Μονομάχος, ο Λεωνίδας, ο MyJake, η Λάρα, η Captain Marvel, η CatWoman, η Μπουμπουλίνα ή όποια άλλη φιγούρα φαντάστηκες ποτέ πως πλάστηκε για σένα.

Καραντίνα ημέρα τέσσερα. Αν έγραφα γράμμα στο Θεό, θα του έλεγα πως ο κόσμος εξακολουθεί και τον ψάχνει. Απεγνωσμένα. Ειδοποιός διαφορά: έξω του. Φωνάζω «ο θεός είναι μέσα μας!» αλλά οι πόρτες είναι κλειστές, ο κόσμος μαζεμένος στον κόσμο του και τα αυτιά ρυθμισμένα σε περιορισμένες συχνότητες.

Δυστοπικό είναι ένα μέλλον με ανθρώπους χωρίς προσλαμβάνουσες.

Έχεις δει τα σενάρια, έχεις παίξει στην ταινία ξανά και ξανά… Ποτέ δε φαντάστηκες πως ήσουν ο κομπάρσος που πέθανε στη δεύτερη σκηνή. Πάντα ήσουν ο ήρωας, ο Ανώνυμος Ήρωας που Έσωσε τον Κόσμο.

Σήκω και Γίνε.

Θυμήσου, ο ήρωας ποτέ δεν κοίταξε τριγύρω τι κάνουν οι άλλοι. Δεν κοντοστάθηκε να σκεφτεί αν οι πράξεις του φαίνονται λογικές. Το ρίσκο της δράσης στα μάτια του ήταν μικρότερο από το ενδεχόμενο της εγκατάλειψης. Είχε τη βεβαιότητα της εστιασμένης επιθυμίας του.

Τώρα που γίνεται το κάστινγκ, λοιπόν, ποιο ρόλο θα πάρεις;

Εκατομμύρια σφάζονται για το ρόλο του θεατή με τα ποπκορν αγκαλιά. Όλοι περιμένουν κάποιον να τους σώσει. Με τους δικούς τους όρους.

Hello, το Αύριο έχει κατοικίες για όσους έμαθαν να χτίζουν.

eternalnowblog

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα