Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ – ΘΕΕ, ΓΙΑΤΙ??

 


Οι ξαφνικές καταστροφές που συμβαίνουν στη φύση δημιουργώντας όλεθρο και μαζικούς τραυματισμούς δεν είναι «πράξεις του Θεού». Τέτοιες καταστροφές είναι αποτέλεσμα των σκέψεων και των πράξεων των ανθρώπων. Όποτε η δονητική ισορροπία του καλού και του κακού στον κόσμο διαταράσσεται από μια συσσώρευση επιβλαβών δονήσεων –το αποτέλεσμα λανθασμένων σκέψεων και πράξεων του ανθρώπου– θα δείτε όλεθρο.


Ο κόσμος θα συνεχίσει να υφίσταται πολέμους και φυσικές καταστροφές μέχρι όλοι οι άνθρωποι να διορθώσουν τις λανθασμένες πράξεις τους και τη λανθασμένη συμπεριφορά τους. Οι πόλεμοι δεν δημιουργούνται από κάποια μοιραία θεϊκή πράξη αλλά από εκτεταμένη υλική ιδιοτέλεια. Εξαλείψτε την ιδιοτέλεια – την ατομική, τη βιομηχανική, την πολιτική, την εθνική – και δεν θα έχετε πλέον πολέμους.

Όταν ο υλισμός κυριαρχεί στη συνειδητότητα του ανθρώπου, εκπέμπονται λεπτοφυείς αρνητικές ακτίνες· η αθροιστική τους δύναμη διαταράσσει την ηλεκτρική ισορροπία της φύσης και τότε είναι που έχουμε σεισμούς, πλημμύρες και άλλες καταστροφές. Ο Θεός δεν είναι υπεύθυνος γι’ αυτές! Οι σκέψεις του ανθρώπου είναι αυτές που πρέπει πρώτα να ελεγχθούν πριν να μπορέσει να τεθεί υπό έλεγχο η φύση. 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα