Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

H Ψυχή επεκτείνεται και σε παίρνει μαζί της όταν αφήνεσαι στην ροή

 


Οι σκέψεις σε απομακρύνουν από την πραγματικότητα.
Αυτό πρέπει να το καταλάβεις και να μάθεις πώς να σιωπάς μέσα σου!

Διαλογίσου
Στην σιωπή θα μάθεις να προσέχεις το παρόν. Η προσοχή είναι εκπαίδευση, πρέπει να καλλιεργηθεί.

Ή διαλογίσου ενεργά
και μετά κάντε ό, τι σου αρέσει. Απόλαυσε την ύλη λεπτομερώς, απόλαυσε την. Στο σώμα και στην καρδιά. Στη δημιουργικότητα, στην ομορφιά. Γίνε καλλιτέχνης σε κάθε σου χειρονομία, επέκτεινε το παιχνίδι του παιδιού μέσα σου! Και μετέτρεψε κάθε στιγμή σε χαρά. Σε διασκέδαση.

Και όπου φαίνεται δύσκολο να το κάνεις, απλά χαλάρωσε. Παρατήρησε. Ζήσε ότι συμβαίνει με αποδοχή, με γαλήνη... Ανοίξου. Σε αυτήν τη στάση όλα θα γίνουν πιο ρευστά και πιο καθαρά.
Απλά σταμάτησε...

Η ζωή σου φέρνει πάντα τις ίδιες καταστάσεις; 
Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθείς να τις απορρίπτεις. Αποδέξου τες ως μέρος σου που δεν καταλαβαίνεις ακόμη. Θα εξαφανιστούν και δεν θα επιστρέψουν ποτέ. Όσο περισσότερο αντιστέκεσαι στις διδασκαλίες που έρχονται μέσα από καταστάσεις και ανθρώπους, τόσο πιο έντονες θα γίνουν. Μέχρι να χαμηλώσεις το κεφάλι σου, και το εγώ σου στο τέλος θα διπλωθεί. 

Δεν θέλεις να κάνεις αυτή τη δουλειά; 
Ωστόσο, εμφανίζεται όλη την ώρα, είναι το μόνο εκείνη τη στιγμή για εσένα. Εδώ είναι η πρόκληση σου: εκμεταλλεύσου αυτήν την ευκαιρία, αποδέξου την. Εάν αντιταχθείς, αυτό σημαίνει ότι μέσα σου υπάρχει μια πληγή που πρέπει να επουλωθεί. Πέταξε τις αντιστάσεις και καλωσόρισε. Όπου και αν επιμείνεις, υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για την εξέλιξή σου. 

Ζήσε με απαλότητα, αφέσου στην ροή. 
Τότε η Ψυχή επεκτείνεται και σε παίρνει μαζί της.

Ρίζωσε στην ύλη (Γαία) . 
Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να ανέβεις στην τέταρτη και πέμπτη διάσταση. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία Ουρανού και Γης, μέσα σου. Όχι πολύ ψηλά και όχι πολύ χαμηλά, όχι πολύ Θεία και όχι πολύ Γήινα. Αλλά και τα δύο, σε αρμονία.

Θρέψε το σώμα μέσω άσκησης, αθλητισμού, χορού και οποιασδήποτε δραστηριότητας που σου επιτρέπει να φωτίζεσαι και να δονείσαι. Αυτό σε βοηθά να αισθάνεσαι καλά στην πυκνότητα, και ως εκ τούτου να διαλύσεις τις αντιστάσεις σου.

Η Νέα Ενέργεια ανήκει στην καρδιά. Και η καρδιά ζει μόνο στο παρόν. 

Η καρδιά δεν έχει προσδοκίες, δεν σκέφτεται. 
Η καρδιά ζει στην προσοχή. Και στο στοχασμό. Χωρίς κρίση. Στο άνοιγμα. Επειδή αυτό που παρατηρεί τώρα... είναι σημαντικό. Είναι απαραίτητη. Είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία. Και αυτό που δημιουργεί τώρα του δίνει χαρά. Η καρδιά δεν έχει κανένα λόγο να σκεφτεί γιατί αυτή η στιγμή την τρέφει, αυτή η στιγμή είναι αρκετή για αυτήν. 

Εδώ είναι ο Νέος Κόσμος.
Και γι 'αυτό η υπομονή γίνεται ο μεγαλύτερος σύμμαχός σου. Με την υπομονή το μυαλό σου σταματά, είναι αναγκασμένο να το κάνει.
Όσο περισσότερο αντιστέκεσε, τόσο περισσότεροι οι τοίχοι και αντιστάσεις αυξάνονται  τόσο περισσότερο θα προσπαθήσει ο Νέος Κόσμος να τον κατεβάσει. Θα σε απομακρύνει από αυτό που θέλεις απλά για να μαλακώσει την ακαμψία σου. 

Θα δοκιμαστείς για το καλό σου. 
Για το μεγαλύτερο καλό σου. Μια δοκιμασία αγάπης, η οποία γεννιέται από την αγάπη για σένα. Και ξέρει ακριβώς πού να σε οδηγήσει. Ενώ ακόμα δεν το γνωρίζεις. Αλλά θα μάθεις όταν σταματήσεις να ρωτάς και να διαμαρτύρεσαι. 
Απλά παραιτήσου. 

Οποιαδήποτε πεποίθηση πρέπει να μετατραπεί. 
Η Παλιά Ενέργεια σφυρηλάτησε τον πόνο και σε δίδαξε ότι για να πάρεις αυτό που θέλεις πρέπει να αγωνιστείς. Και ότι για να το αποκτήσεις πρέπει να είσαι επίμονος, πεισματάρης και να αψηφάς οτιδήποτε σου αρνείται τις πιθανότητές σου.

Η Νέα Ενέργεια είναι αυτή: Θέλει να σε εκπλήξει.
Και να είσαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει αν της το επιτρέψεις. 

Άφησε τον έλεγχο, επειδή δεν μπορείς να κυριαρχήσεις σε συμβάντα. Δεν μπορείς. Και δεν χρειάζεται.

Άφησε τα ηνία του παλιού κόσμου! Τώρα πια δεν τα χρειάζεσαι!
Επειδή μπαίνεις σε μια πραγματικότητα που σε υποστηρίζει.

Εξοικειώσου με την διατροφή, τη φροντίδα, την καθοδήγηση, τη διευκόλυνση, σε όλα. Πείσε τον εαυτό σου ότι κάθε γεγονός στη ζωή σου είναι το μεγαλύτερο όφελος για εσένα. Μην ανησυχείς, αυτό που αποκαλείς "προβλήματα" είναι απλώς περιπτώσεις που μπορείς να αφήσεις. Επειδή η λύση είναι ήδη πολύ κοντά, έτοιμη να αποκαλυφθεί. Αλλά το κάνει μόνο όταν τα παρατάς. Όταν το εγώ πέφτει.

Ζήσε σαν να ήταν όλα παιχνίδι. Επειδή είναι. Είναι πραγματικά.

Εάν ψάχνεις πεισματικά για τις απαντήσεις δεν θα τις βρείς. Αντι  αυτού, ευχαρίστησε εκ των προτέρων, σαν να ήταν ήδη στις τσέπες σου, σαν να έχεις ήδη ό, τι θέλεις. Διότι αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα. Η αποστολή σου, το έργο σου, πραγματοποιείται ήδη μπροστά σου. Επειδή όλα είναι έτοιμα.

Αλλά για να το δείς, να το αγγίξεις με το χέρι σου, πάρε μια βαθιά ανάσα. Και άφησε αυτό που πρέπει να συμβεί να συμβεί. Απλά.

Τα θαύματα είναι εξαιρετικά γεγονότα για τον παλιό κόσμο αλλά για το Νέο είναι ο μόνος δυνατός τρόπος.

Μαρίκα Μορέτο


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα