Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Αποσύρθηκαν 286 τύποι μασκών στην Αυστραλία για λόγους ασφαλείας

 

Το ότι κανείς δεν ξέρει, Πιτσιρίκο, τι του ξημερώνει αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η πλατφόρμα κρατήσεων σε ξενοδοχεία booking.com θα απολύσει το 1/4 των 17.500 υπαλλήλων της παγκοσμίως, εξαιτίας της κρίσης που έχει προκαλέσει η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως αναφέρει η Le Monde.

H εταιρία που έχει έδρα στο Άμστερνταμ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι το 25% των εργαζόμενων θα επηρεαστεί από τα μέτρα που θα πάρει.

“Η κρίση του Covid-19 έπληξε τη βιομηχανία του τουρισμού και εξακολουθούμε να βιώνουμε τις επιπτώσεις, εξαιτίας της μείωσης των ταξιδιών” ανακοίνωσε η booking.com, προσθέτοντας ότι “αν και έχουμε κάνει πολλά για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας θα πρέπει να αναδιατάξουμε τον οργανισμό μας για να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, όσον αφορά τα ταξίδια”.

Από το 1996, οπότε και ιδρύθηκε, η booking.com έχει κάνει 28 εκατομμύρια ανακοινώσεις σε 43 διαφορετικές γλώσσες στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Με την ανακοίνωση που έκανε τώρα για τις απολύσεις, η εταιρία ακολουθεί τον δρόμο που χάραξαν άλλες παρόμοιες πλατφόρμες, όπως η Airbnb και η TripAdvisor, οι οποίες θα προχωρήσουν επίσης στην απόλυση του 25% του εργατικού δυναμικού τους.

Τουλάχιστον, υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα και στα 5,6 εκ. ο αριθμός των εργαζόμενων με μειωμένο ωράριο στη Γερμανία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το ερευνητικό ινστιτούτο Ifo πρόκειται για ένα ακόμα σημάδι που δείχνει ότι η οικονομική δραστηριότητα ανακάμπτει μετά την άρση του lockdown, που είχε επιβληθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ωστόσο, η ανάκαμψη δεν είναι ομοιόμορφη σε όλους τους κλάδους.

Κι αυτό διότι είναι πλέον λιγότεροι οι εργαζόμενοι με μειωμένο ωράριο στις υπηρεσίες, τη λιανική πώληση, τις βιομηχανίες μετάλλων και αυτοκινήτων, αλλά όχι και στους τομείς των ηλεκτρονικών και της κατασκευής εργαλείων, όπου συνεχίζουν να αυξάνονται.

Στο μεταξύ, 286 διαφορετικοί τύποι προστατευτικών μασκών αποσύρθηκαν στην Αυστραλία από την αρμόδια υγειονομική αρχή, διότι δεν πληρούν τις προδιαγραφές και, αν χρησιμοποιηθούν σε ιατρικό περιβάλλον (π.χ. σε νοσοκομεία), μπορεί να αυξήσουν τη μετάδοση της Covid 19 και άλλων μολυσματικών ασθενειών, όπως αναφέρει ο Guardian.

Mία προστατευτική μάσκα μπορεί να μην πάρει έγκριση, αν την ανακαλέσει ο ίδιος ο κατασκευαστής-προμηθευτής της ή την απορρίψουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές· η TGA στην περίπτωση της Αυστραλίας.

Η είδηση ήρθε στο φως μετά από φωτογραφίες που έφτασαν στον Guardian με νοσοκόμες στη Βικτώρια και τη Νέα Νότια Ουαλία, οι οποίες φορούσαν μάσκες και χειρουργικές στολές που έγραφαν στα κινέζικα ότι δεν είναι για ιατρική χρήση.

Eκπρόσωπος του τμήματος υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέφερε ότι εντοπίστηκε ένα μικρό σετ προστατευτικού εξοπλισμού, που δεν ήταν για ιατρική χρήση και αντικαταστάθηκε από τα αποθέματα που υπήρχαν.

Ο Guardian επικοινώνησε με το ομοσπονδιακό τμήμα Υγείας της Αυστραλίας και την υγειονομική αρχή TGA.

Η γιατρός Danielle McMullens από τη Νέα Νότια Ουαλία υποστήριξε ότι ο προστατευτικός εξοπλισμός που παρέχεται στους επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές και να έχει φτιαχτεί για ιατρική χρήση.

Η ίδια πρόσθεσε ότι κανένας επαγγελματίας υγείας στην Αυστραλία δεν έχει πεθάνει από κορωνοϊό και “τους παρέχουμε τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό για να συνεχιστεί αυτό”.

Ο Guardian Αυστραλίας ανέφερε, πάντως, ότι νοσοκόμες έστειλαν επιστολή για το θέμα στον κυβερνήτη της Βικτώρια Daniel Andrews, καθώς 800 επαγγελματίες υγείας στην πολιτεία νοσούν ακόμα από την Covid 19 και τουλάχιστον τρεις είναι στην εντατική.

Οι νοσοκόμες είπαν, μάλιστα, και στην Jill Tyler από την Global Health Workz που εισάγει και προμηθεύει ιατρικό εξοπλισμό, ότι οι μάσκες και οι χειρουργικές στολές δεν είναι νοσοκομειακών προδιαγραφών και δεν προστατεύουν από την εισπνοή σταγονιδίων μέσα στα οποία υπάρχει ο κορωνοϊός.

Οι νοσοκόμες φοβούνταν να μιλήσουν ανοιχτά, ενώ δεν τους επιτρέπεται να αγοράσουν από μόνες τους ιατρικό εξοπλισμό.

Μία νοσοκόμα που είναι στο επάγγελμα για 25 χρόνια, ανέφερε ότι πρόσφατα παραδόθηκαν μάσκες σε νοσοκομεία που δεν ήταν κατάλληλες για ιατρική χρήση.

Επίσης, σε κάποια νοσοκομεία παρέχονται στις νοσοκόμες τα ίδια στάνταρντ προστασίας με τους γιατρούς και τους χειρούργους.

Σε άλλα λένε, όμως, στις νοσοκόμες ότι δεν διατρέχουν τόσο υψηλό κίνδυνο, όσο οι γιατροί, παρά το γεγονός ότι και εκείνες έρχονται σε επαφή με ασθενείς με Covid 19.

Όλες παραδέχονται, πάντως, ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με τις αρχές της πανδημίας του κορωνοϊού, από τον οποίο έχουν προσβληθεί πάνω από 1.100 επαγγελματίες υγείας στη Βικτώρια.

Επί τη ευκαιρία, μάλλον θα πρέπει να αποσύρω την παλιά, λαστιχένια (οι σύγχρονες είναι από σιλικόνη) μάσκα θαλάσσης, που ήταν του παππού μου, αλλά πλέον μπάζει από παντού νερά.

Την Πέμπτη κατάφερα, πάντως, να φωτογραφίσω αρκετά καλά μερικές ζαργάνες στην αγαπημένη μου ακτή και τη μεγάλη αμμουδιά.

Παρά το γεγονός ότι η θάλασσα είχε αρχίσει να θολώνει μετά τη δεύτερη σερί μέρα με νοτιά.

Θα είχα φωτογραφίσει κι ένα σαμιαμίδι που μπήκε μέσα στο σπίτι, αλλά κρύφτηκε, επειδή πλησίασα πολύ κοντά.

Δεν κατάφερα να το βγάλω κι έξω και ελπίζω να μην το κάνει η μικρή γάτα, το Μαμούνι, μία χαψιά.

Η μεγάλη, η Ζουζού, βάζει πιο υψηλούς και φιλόδοξους στόχους.

Τελικά, έβγαλα έξω μία μεγάλη αράχνη με μισή καρδιά.

Κι αυτό διότι οι αράχνες τρώνε τα κουνούπια, οπότε δεν πειράζει και να υπάρχει μέσα στο σπίτι και καμιά.

Αν και φέτος έχει τα λιγότερα κουνούπια από όλα τα καλοκαίρια που θυμάμαι.

Και καθόλου τσιμπούρια, χαράς ευαγγέλια για τα ατίθασα σκυλιά.

Λένε ότι έκαναν καλούς ψεκασμούς φέτος, αλλά ίσως έχει παίξει και ρόλο ότι τα καλοκαίρια γίνονται σταδιακά πιο δροσερά.

Γίνονται, όμως, και πιο βροχερά και την Παρασκευή το πρωί ένα μεγάλο πέπλο από συννεφιά κάλυπτε το Θυμάρι από το βουνό τη Γερακίνα ως τη δαντελένια ακρογιαλιά.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, θα περάσουν όλα αυτά και θα μας έχουν κάνει πιο σοφούς. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα