Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Η ΠΡΟΣΕΥΧΉ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ | Apodytiriakias.gr

Η Άγια Σοφιά θα γίνει τζαμί. Καμιά έκπληξη. Καμιά λύπη. Καμιά ντροπή.
Απο τον Ερντιγάν τα περιμένεις όλα. Και τα χειρότερα ακόμα. Να, λοιπόν, γιατί δεν προκαλεί καμιά έκπληξη η απόφαση... δικαστικού οργάνου του γείτονα.
Ένας κορυφαίος Ευρωπαίος θεσμικός παπάρας εξέφρασε τη... λύπη του για την μετατροπή του κορυφαίου ναού της χριστιανικής ορθοδοξίας σε ισλαμικό τέμενος. Φοβερό! Να δηλώνει κάποιος με τον πιο επίσημο τρόπο τη... λύπη του γιατί ο Τούρκος είναι βάρβαρος. Γιατί κάνει επίδειξη νεοβαρβαρισμού.

Διαφορετική θρησκεία στο Βυζάντιο. Ποιο το νόημα του βάρβαρου να θέλει να κάνει... προσευχή σε ναό διαφορετικού θρησκευτικού δόγματος; Γιατί, δηλαδή, να κωλομπαρεύει τη δική θρησκεία ο βάρβαρος σε εκκλησιαστικό χώρο άσχετο; Κατέκτησε ο οθωμανός ξένη επικράτεια, μαγκιά του. Δεν κερδίζει τίποτα- πέρα από την πολιτιστική του κτηνωδία- αν σηκώσει τέσσερις μιναρέδες γύρω από την Άγια Σοφιά.
Γιατί το αποφάσισε η Τουρκία; Δεν το αποφάσισε καμιά Τουρκία. Ο Ερντογάν είναι ο δράστης. Έτσι συμβαίνει. Τα κράτη διοικούνται από ένα πρόσωπο. Το οποίο αποφασίζει για πάρτη του. Όχι σύμφωνα με τα συμφέροντα της χώρας, των πολιτών της. Προσωπικό παιχνίδι κάνει ο σουλτάνος. Δεν είναι ο μόνος. Ξεφύγαμε.
Επιστροφή στο θέμα της Άγιας Σοφιάς. Η Ιστορία δεν αλλάζει, δεν ξεγράφεται είτε γίνει πάλι τζαμί η Άγια Σοφιά, είτε γκρεμιστεί.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα