Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Μερικές λέξεις είναι πιο αξιομνημόνευτες από άλλες


Μερικές λέξεις είναι πιο αξιομνημόνευτες από άλλες
Σε μια πρόσφατη μελέτη ασθενών με επιληψία και υγιών εθελοντών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλός μας μπορεί να ανασύρει κάποιες κοινές λέξεις, [η μελέτη έγινε στα αγγλικά], όπως “pig”, ”tank’,’ και ”door,” πολύ πιο συχνά από άλλες όμως ”cat”, ”street” and ”stair.”
Συνδυάζοντας τεστ μνήμης, εγγραφές εγκεφαλικού κύματος και έρευνες δισεκατομμυρίων λέξεων που δημοσιεύθηκαν σε βιβλία, άρθρα ειδήσεων και σελίδες εγκυκλοπαίδειας στο διαδίκτυο, οι ερευνητές βρήκαν πώς ο εγκέφαλός μας θυμάται λέξεις και προηγούμενες εμπειρίες. Η σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε στο Nature Human Behavior.
Χιλιάδες λέξεις, μεγάλες και μικρές, είναι γεμάτες μέσα στις τράπεζες μνήμης μας, περιμένοντας να ανασυρθούν γρήγορα και να μπουν σε προτάσεις. Σε μια πρόσφατη μελέτη ασθενών με επιληψία και υγιών εθελοντών, οι ερευνητές των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλός μας μπορεί να αποσύρει κάποιες κοινές λέξεις πολύ πιο συχνά από άλλες.
“Βρήκαμε ότι μερικές λέξεις είναι πολύ πιο αξέχαστες από άλλες. Τα αποτελέσματά μας υποστηρίζουν την ιδέα ότι οι αναμνήσεις μας είναι συνδεδεμένες με νευρωνικά δίκτυα και ότι ο εγκέφαλός μας αναζητά αυτές τις αναμνήσεις, όπως ακριβώς οι μηχανές αναζήτησης εντοπίζουν πληροφορίες στο διαδίκτυο”, δήλωσε ο Weizhen (Zane) Xie, γνωστικός ψυχολόγος και μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού (NINDS) του NIH.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα