Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ .....ΧΡΟΝΟ-ΒΙΟΛΟΓΙΑ.....


Πως θα σας φαινόταν εάν κάποιος σας έλεγε οτι η καλύτερη ώρα για να κάνετε άσκηση είναι 9-11 το πρωί ή ότι μεταξύ 11πμ- 1μμ ειναι η καλύτερη στιγμή για ένα ελαφρύ γεύμα? Ο κύκλος ενός 24ωρου, σύμφωνα με τη Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, μας λέει ότι για κάθε όργανο υπάρχει η ώρα στην οποία εχει την μέγιστη απόδοση και τις υπόλοιπες ώρες λειτουργεί ναι μεν, αλλά όχι στο 100% .Θα λέγαμε ότι ξεκουράζεται! Έτσι πάντα υπάρχει η καλύτερη ώρα για να φάμε, να κοιμηθούμε, να κάνουμε γυμναστική , να διαβάσουμε κλπ.
🌼Το βιολογικό μας ρολόι μας δείχνει πότε το κάθε όργανο είναι στα καλύτερα του και πότε τεμπελιάζει! Μέσω αυτού μπορούμε να επικοινωνήσουμε με το κάθε όργανο μας και στο υλικό αλλά και στο ενεργειακό επίπεδο ( μεσημβρινοί) .
Δείτε λοιπόν προσεκτικά το βιολογικό σας ρολόι στον χάρτη!
🌻5-7πμ το παχύ έντερο είναι στη καλύτερη φάση λειτουργίας και έτσι μπορούμε να απομακρύνουμε τις τοξίνες της προηγούμενης ημέρας με το καλύτερο τροπο!
🌷7-9πμ ειναι η καλύτερη ώρα του στομάχου και σε αυτή την ώρα πρεπει να φάμε το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας ώστε να έχουμε τη μέγιστη απορροφησιμότητα των θρεπτικών συστατικών της τροφής και καλύτερη πέψη.
🍁9-11πμ ειναι η καλύτερη ώρα για τον σπλήνα και το πάγκρεας. Σε αυτή την ώρα πραγματοποιείται η απελευθέρωση των ενζύμων που χρειαζόμαστε για τη πέψη της τροφής και τη μεταβολή της σε ενέργεια,που θα χρειαστούμε κατα τη διάρκεια της ημέρας. Κατάλληλη ώρα για δουλειά αλλα και άσκηση!
🌿11πμ-13 σειρά της καρδιάς η οποία δουλεύει εντατικά για να εφοδιάσει τον οργανισμό με την απαραίτητη ενέργεια . Είναι η κατάλληλη στιγμη για ένα ελαφρύ μαγειρευτό γεύμα! Αμέσως μετά μπορείτε να πάρετε έναν υπνάκο για καμία ωρίτσα ή εάν δεν ειναι εφικτό πιείτε ένα φλυτζάνι τσάι.
🍂1-3μμ η ώρα του λεπτού εντέρου μέσω του οποίου ολοκληρώνεται η πέψη και η αφομοίωση της τροφής που καταναλώσαμε πιο πριν. Ειναι επίσης μια Καλη ώρα για άσκηση και εργασίες της καθημερινότητας!
🥀3-5μμ η ώρα της ουροδόχου κύστης η οποία μπαίνει σε λειτουργία εφόσον οι νεφροί φιλτράρουν αυτά που πρεπει να αποβληθούν μέσω των ούρων.Ειναι Καλη ώρα για διάβασμα ή οτιδηποτε αλλο που περιλαμβάνει πνευματική εργασία! Πιείτε αρκετό νερό ή τσάι για να βοηθήσετε την αποτοξινωτική διαδικασία του οργανισμού!
🌺5-7μμ οι νεφροί είναι σε εγρήγορση για να φιλτράρουν το αίμα και να διατηρήσουν τη σωστή χημική ισορροπία του οργανισμού. Κατάλληλη στιγμη για το δείπνο μας και για οτι βοηθά τη καλύτερη κυκλοφορία του αίματος οπως περπάτημα στρετσινγκ ή μασαζ!
🍄7-9μμ το κυκλοφορικό σύστημα μεταφέρει μέσω των αγγείων θρεπτικά συστατικά σε κάθε κύτταρο μας . Τωρα ειναι η κατάλληλη στιγμη για διάβασμα. Αποφύγετε πνευματικές δραστηριότητες ( διαλογισμός) αυτές τις ωρες!
🍃9-11μμ ειναι η ώρα του ενδοκρινικού συστήματος όπου ρυθμίζεται η ομοιόσταση του οργανισμού και αναπληρώνονται τα ένζυμα! Καλό ειναι να κοιμηθούμε ώστε να εξοικονομήσουμε ενέργεια για την ημέρα που έρχεται!
🌾11μμ-1πμ ειναι η ώρα της χολής και το σώμα χρειάζεται ξεκούραση για να εχει ενέργεια όταν ξυπνήσει. Για την κινεζική Ιατρική τώρα εξασθενεί το Yin και δυναμώνει το Yang το οποίο μας δίνει την ενέργεια που θα χρειαστούμε μέσα στην ημέρα και ξανά φορτώνει το βράδυ που κοιμόμαστε!
🌼1-3πμ έρχεται η ώρα του συκωτιού. Είναι η ώρα που το σώμα κοιμάται για να ξεκουραστεί. Τωρα οι τοξίνες απελευθερώνονται απο το σώμα και δημιουργείται νέο αίμα! Εάν αυτή την ώρα δεν έχετε ύπνο, μάλλον το σώμα σας δεν μπορεί να αποτοξινωθεί σωστά ή το συκώτι ειναι φορτωμένο με πολλές τοξίνες!
🌸3-5πμ ειναι η ώρα των πνευμόνων και επίσης τώρα πρέπει να κοιμάστε! Αν για κάποιο λογο ξυπνήσετε, κάντε ασκήσεις αναπνοής για να χαλαρώσετε. Κρατάτε ζεστό το σώμα γιατί με αυτό το τρόπο βοηθάτε τους πνεύμονες να γεμίσουν το σώμα με οξυγόνο!
⛳️Στη σύγχρονη εποχή αναπτύσσεται μια νέα επιστήμη που λέγεται χρόνο- βιολογία η οποία επιτρέπει στην Ιατρική να παρατηρεί, ότι το αποτέλεσμα ενός φαρμάκου και η διάρκεια δράσεως του, μπορεί να διαφέρει ελαφρά από το ένα άτομο στο άλλο ανάλογα με την ώρα που το παίρνει.
Η αναφορά του βιολογικού ρολογιού κατά την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική έγινε στα πλαίσια της πρόληψης και της διατήρησης της υγείας μας μέσα από το να μάθουμε να ακούμε το σώμα μας και να σεβόμαστε τις λειτουργίες του! Όταν υπάρχει κάποια ασθένεια χρειάζεται πάντα η επίβλεψη του θεράποντα Ιατρού!


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα