Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ «PIGS»

The Current Economy In PIIGS Nations – The Lord of the Pigs
Είτε έτσι είτε αλλιώς,πάλι η Μεσόγειος στο επίκεντρο των γεγονότων,για την Ευρωπαική Ηπειρο μιλώντας. Για άλλους λόγους βέβαια  Και κυρίως με άλλες προϋποθέσεις και συνθήκες πλέον. Παγκόσμια, όλα ξαναγράφονται από την αρχή. Οχι μονο στην οικονομία.
Ετσι και εδώ στας Ευρώπας,τσακώνονται τα «σκυλιά» μέσω τηλεδιασκέψεων, προσπαθώντας να ξεκολήσουν μεγαλύτερο μερίδιο από το κουφάρι που σκότωσε» ο  μνημονιοκτόνος covid19.  Δικαίως φωνασκούν οι Νότιοι, που από μαύρα μνημονιακά πρόβατα έχουν πλέον το ρόλο του άγριου τράγου. Που τα βάζουν με το Γερμανικό ποιμενικό,-το οποίο είναι και κάποιας ηλικίας- προσπαθώντας να τον σύρουν σε κάποια-όσο γίνεται- ευνοικότερη συνθήκη για τους ίδιους. Φυσικά στηλώνουν τα πόδια οι ευννοημένοι Βόρειοι. Λογικό. Από ένα γέρο σπάσιμο του κουμπαρά,αυτοί που χάνουν περισσότερα είναι εκείνοι που τον κατέχουν.
Δεν είμαι γιατρός λοιμωξιολόγος,ιολόγος, επιδημιολόγος ή ενδροκρινολόγος. Δεν ξέρω όμως αν έχει ξαναυπάρξει μεταδοτική ασθένεια  που να επιφέρει τόσο στοχευμένες και επιλεκτικές απώλειες. Γέρους και αρρώστους. Αν είσαι ΚΑΙ τα δύο,χαιρετίσματα. Η Φύση μισεί τα κενά. Το ίδιο και η Χημεία.
Οι μαφιόζικες «δουλειές»-ενίοτε- «βγαίνουν» και στους δρόμους. Δεν είναι το ενδεδειγμένο αυτό, αλλά καμιά φορά, όταν «χοντραίνει» το παιχνίδι και δεν γίνεται διαφορετικά,τα «σκάγια» παίρνουν και τους ανυποψίαστους διαβάτες. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μερικές ή αρκετές χιλιάδες γέρους αρρωστους. Βρέθηκαν τη λάθος  ώρα στη λάθος θέση. Δεν ήταν ο  στόχος. Είναι «παράπλευρες απώλειες».
Η Γερμανική «επικυριαρχία» -η οποία έτσι κι αλλιώς κινδυνεύει από τα «συμβόλαια θανάτου»-,,αυτή τη φορά κράτησε καμιά δεκαριά χρόνια. Επί Χίτλερ ρήμαξε την Ευρώπη σε συντομότερο διάστημα,-αναμενόμενο αφού εκείνος χρησιμοποιούσε κανονικές βόμβες. Γύρω στα 6 χρόνια του πήρε. Στη θέση της στα επόμενα χρόνια -προσδοκά- να διαδραματήσει πρωτεύοντα ρόλο η Γαλλία του Μανώλη.

Μετά το γκρέμισμα,-όπως τότε και όπως πάντα,-΄’ερχεται το χτίσιμο. Ράβε-ξύλωνε δηλαδή.
Η Ιταλία,πάντα υπολογίσημο-οικονομικά τουλάχιστον-μέγεθος. Η Ισπανία από κοντά επίσης.  (Ας μην βγάζουμε από την εξίσωση έναν παράγοντα ιδιάιτερα σημαντικό ειδικά για την Ευρώπη και αυτός είναι ο βαθύς πολιτισμικός προσανατολισμός εκαστου εθνους και οι αιώνιες διαμάχες και αντιπαραθέσεις και φυσικά οι πόλεμοι μεταξύ των για την Ευρωπαική ηγεμονία). Το «μένουμε σπίτι» ισχύει το ίδιο για τα κράτη μεταξύ των, όπως και για τους πολίτες.
Απούσης-κυριολεκτικά και μεταφορικά-την Μ.Βρετανίας από τα Ευρωπαικά πράγματα και με μια εσωστρεφή Αμερική, την Ρωσσία να στρέφεται περισσότερο στην «Σινική συμμαχία» (αυτό δεν μπορεί να είναι άσχετο και με τους Ευρωπαικούς κλειδωνισμούς ως απότοκο ή «ντόμινο») είναι νομίζω αναμενόμενο να ζητάνε, οι να απαιτούν-και στο τέλος να καταφέρνουν- οι Νότιες μεγάλες χώρες εναν γερό επαναπροσδιορισμό του ρόλου τους και άρα της πίτας τους στα επερχόμενα τσιμπούσια που κατα καιρούς άλλωστε και σε κάθε γεωγραφική  περιοχή και ιστορική περίοδο-δημιουργούνται. Ποσο μάλλον στην Ευρώπη την οποία θεωρούν και «περισσοτερο κτήμα τους»)
Οταν-επιτέλους- ο Π.Ο.Υ έκρουσε τον κώδωνα για πανδημία, διατί  οι χώρες-μέλη της «ενωμένης Ευρώπης» έδρασαν κατά μόνας;  Μα γιατί δεν υπάρχει Ευρωπαική Ενωση. Οποια ήταν η αντίδραση των μελών στην κρίση χρέους ( ο θανατός σου η ζωή μου) η όπως στο μεταναστευτικό, όπου πετα τον «μουτζούρη» ο ένας στον άλλον δηλαδή ο καθένας δικό του «μπαιράκι» και κατά το δοκούν και κατά τα συμφέροντά του,το ίδιο «αποτελεσματική» είναι και η αντίδραση σε μια-υποτίθεται-ακόμα πιο σοβαρή απειλή,αφού αφορά αυτή τη φορά την υγεία και την ζωή των πολιτων της Ενωσης.
Απλά, για πλάκα να πούμε, πως κατά την υπογραφή της Συνθήκης της Ενωσης, στο «συμβόλαιο» υπάρχει και το άρθρο  168 όπου μας πληροφορεί πως: «1. Κατά τον καθορισμό και την εφαρμογή όλων των πολιτικών και δράσεων της Ένωσης, εξασφαλίζεται υψηλού επιπέδου προστασία της υγείας του ανθρώπου…. και λίγο πιο κάτω:  «…καθώς και την επαγρύπνηση για τις σοβαρές διασυνοριακές απειλές κατά της υγείας, την κήρυξη συναγερμού σε περίπτωση τέτοιων απειλών και την καταπολέμησή τους».
«Τι ψάχνεις να βρεις» θα μου πεις. Τίποτα φυσικά. Το γελοίο του πράγματος αναφέρω και για άλλη μια φορά αποδεικνύεται το σαθρό κατασκεύασμα  και ο πύργος με τα τραπουλόχαρτα που  ονομάζεται Ε.Ε.
Η γηραλέα Γερμανία  άριστα αντικατοπτρίζεται στην τρεμοπαίζουσα Ανγκελα. Μέσος όρος ηλικίας των ηγετών των «λύκων»-συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας του «χάμστερ»- είναι κοντά στα 50 έτη.  Η Γερμανίδα,-αλλά και η Γερμανία η ίδια-αγναντεύει ήδη τη σύνταξη και το τίλιο. Η χώρα φυσικά δεν θα πεθάνει-σε αντίθεση με την Ανγκελα που υπόκειται κι αυτή στην φθορά  των ανθρώπινων χρονικών ορίων. Θα παραμείνει υπολογίσιμο μέγεθος,αλλά θα πάψει να «παίζει μπάλα» μόνη της στην αυλή, φτιάχνοντας βολικούς κανόνες που αλλάζουν σύμφωνα με τα συμφέροντά της,όσο και αν έχει δίπλα της τους παραδοσιακούς «συμμάχους», δηλαδή  Ολλανδούς Φινλανδούς και λοιπούς ηρωικούς,που όταν δεν μοιράζουν τη λεία ως σύμμαχοι των νικητών στο πλευρό των Γερμανών, στις ήττες γλύφουν τις πληγές αυτής της χώρας-μόνιμο κίνδυνο για την Ευρώπη. -Τι είχες Γιάννη – Τί είχα πάντα.
Ο Μανώλης της Γαλλίας λοιπόν,νοιώθει να είναι κάτι σαν Μ.Ναπολέων και Σαρλ Ντε Γκολ. Στην ίδια-πάνω-κάτω- θέση βρέθηκαν και οι δύο προαναφερόμενοι. Είχαν βέβαια και να επιδείξουν σοβαρές νίκες.Δεν έπεσε μόνο του το «θηρίο». Μένει να δούμε αυτή τη φορά αν ο τωρινός ένοικος των Βερσαλιών τα καταφέρει. Δεδομένου ότι προέρχεται από τα «σπλάχνα» της οικογένειας Ροτσιλντ,δεν έχω καμιά αμφιβολία.
Μουγκρίζει ο Νότος για ευρωομόλογο. Οχι παρακαλά ή επαιτεί. Απαιτεί. Αυτά είναι. Δρυός πεσούσης…Δεν ξέρω αν τα καταφέρει,ή αν αυτό είναι αφορμή για «κατά μόνας» αποφάσεις και με ίδια μέσα αντιμετώπιση του προβλήματος,με ότι αυτό συνεπάγεται για το ανέκδοτο που ονομάζεται «Ευρωπαική Ενωση»
Οι αιώνιοι μαστροχαλαστές της Ευρώπης απο πάνω,στιλώνουν τα ποδάρια: «Είναι αρκετός ο μηχανισμός του ESM. 2% του ΑΕΠ για «γάζες και οξυζενέ» και εντάξει. Δεν θα διαλύσουμε το σύμπαν για πάρτι σας. Εχουμε κι άλλες δουλειές» λένε, αντιμετωπίζοντας το γριποεφεύρημα με Δαρβινικό τρόπο.
Ανένδοτοι οι Πέδρο  Τζουζέπε, Αντόνιο, Εμμανουελ και λοιπαί δυνάμεις. «Τι λες μωρή κότα.Εδώ γίνεται της πουτάνας.Εχουμε κάνει «κράτει» και δεν κουνιέται φύλλο. Και ποιος ξέρει πόσο ακόμα.Και συ κοιτάς τη κυλότα σου»;
-«Νάιν» λέει αυτή. Θα τα ξαναπούν οι Υπουργοί Οικονομικών στο Γιούρογκρουπ». ( γνωστό κόλπο και δοκιμασμένο. Το ειδαμε να συμβαίνει απανωτά κα σε πολλές περιπτώσεις για την Ελλάδα αποκλειστικά αλλά και όχι μόνο,την τελευταία 10ετία. Κάνουμε «τρίπλα» ξεφορτώνοντας την ανάγκη λύσης από τον ανώτατο βαθμό των Αρχηγών κρατών σε αυτό των Υπουργών Οικονομικών. Μόνο που το κόλπο αυτή τη φορά δεν θα πιάσει,γιατί δεν είναι ίδιες οι περιστάσεις αλλά και οι συνθήκες. Μέχρι «χθες» είχαμε μια μαραθονοδρόμο Γερμανία και έναν χρήσιμο και ανένδοτο σακάτη ως αφέντη του Γιούρογκρουπ,ενώ τώρα έχουμε μια κουρασμένη Γερμανία,με μια γριά στο τιμόνι και κάποιον Υπουργό Οικονομικών που στα Γιούρογκρουπ περνά απαρατήρητος. Ψάχνει καλές θέσεις στις «οικογενειακές φωτογραφίες» στο τέλος κάθε συνεδρίασης. Χέσ’τα.
Φυσικά η «λύση» που θα δωθεί θα είναι για άλλη μια φορά μια «μεζοβέζικη» αλλά με καλό μερτικό για τον Νότο.
Περισσότερο θρασσείς οι Νότιοι αυτή τη φορά,με αρκετή αυτοπεποίθηση,σε σχέση με το 2012 η οποία αυτοπεποίθηση προέρχεται α)από τον πανδαμάτορα χρόνο αλλά και  β) από τις «έκτακτες περιστάσεις» που «δημιουργήθηκαν» (sic) κάι άρα από την αδήριτη ανάγκη για τον οποίο ζητάνε άρσεις κανόνων λόγω συνθηκων κορονοιου ως «παγκοσμίου πολέμου» και  επίσης κορονοομόλογα. ( προκειμένου να πάνε στην «ασφαλιστική εταιρεία» και να απαιτήσουν αποζημειώση λόγω «ανωτέρας βίας»). Ε, τι να κάνουν κι αυτοί. Αργησαν να σηκώσουν «χειρόφρενο» στη γρίπη. Δεν το κατάλαβαν…Λίγο η ζέστη…λίγο τα λόγια του παπά…
«Δεν ευθύνεται ΚΑΝΕΝΑΣ εξ ημών για αυτό …και επίσης μας αφορά ΟΛΟΥΣ το ΙΔΙΟ». Αυτό δεν ακούτε συνέχεια να λένε; Αυτό δεν θα λέγατε και εσείς στην ασφαλιστική σας αν το σπίτι σας έπιανε «ξαφνικά φωτιά» και μαλιστα πέθαινε και ο παππούς από αναθυμιάσεις μέσα σε αυτό; (sic) Θα ζητούσατε αποζημειώσεις αλλά και δεδουλευμένα από την αδυναμία να πάτε στη δουλειά. Διαφυγόντα κέρδη… (lock down),Θα παρουσιάζατε ληγμένες επιταγές, δόσεις απλήρωτες, και ότι παρ όλα αυτά αναγκάζεσθε να δίνετε χαρτζιλίκι  στο «παιδί σας» από τον κουμπαρά του που ήταν για το μέλλον του. Ασε που έχεις δώσει ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσεις γάζες, ορούς κρέμες και λοιπές θεραπείες εξτρά,ενώ δεν «βγαίνεις».
-«Πριτς» τους λένε οι Φριτζ. Αργήσατε εσκεμένα να τρέξετε με τους κουβάδες να σβύσετε την φωτιά και μας ζητάτε κονδύλια για ολική ανακατασκευή; Αφήστε τα αυτά. Τα έχουμε κάνει πρώτοι,παλιότερα». Ενα δίκιο το έχει η τρεμουλιασμένη Ανγκελα, ο Μαρκ Ρούτε και οι λοιποί «ανθρωπιστές» των χωμάτων που φυτρώνουν μόνο βολβοί και ευκαιρίες.
-«Τι λες μωρή παλιοπουτάνα» ανταπαντούν οι δικοί μας εδώ κάτω (δια τηλεδιάσκεψης). Α εδώ να σας πω -αληθές είναι αυτό-πως στην αρχή υπήρχε μόνο φωτό της Μέρκελ αντι για live και ακούγοταν η φωνη του μεταφραστή αντι για αυτήν.Ολοι μίλαγαν με ένα «φάντασμα». Κατόπιν κάπου στα μέσα της συνάντησης,ακούστηκε και η φωνή της,αλλά και πάλι χωρίς live εικόνα. Ολοι οι άλλοι live στα «παράθυρα», η Ανγκελα  μόνο δια βοής. Μάλλον την «αναστήλωναν».  (Σε κάθε περίπτωση, σκεφτείτε ποιοι δεν έχουν συμφέρον  να λάβουν μέρος σε μια συνεδρίαση-σύσκεψη-συνάντηση, στην οποία  όμως πρέπει εκ των πραγμάτων να συμμετέχουν. Κουτοπονηριές τώρα). Τέλος πάντων.
-«θα σε πνίξω με το κασκόλ μωρή καριόλα» ακούστηκε να της λέει ο πάντα τζέντλεμαν Τζουζέπε. Φαντάσου που τους έχει φτάσει,τόσα χρόνια η Ανγκελα.
das hat Melissanidis gesagt» λέει αυτή αόρατη. 
-«Ποιος είναι αυτός ρε Πέδρο»; ρωτά απορημένος ο Κόντε τον Ισπανό πρωθυπουργό.
-«κάποιος που ήθελε λέει να αγοράσει την Μπαρτσα…»
-Τελικά…;
-Τελικά αγόρασε τον Βράνιες.
-Ποιος είναι αυτός; Τον ήθελε ή Μπάρτσα;
-Γιατί, ήθελε ο Μελισσανίδης να αγοράσει την Μπάρτσα…;
-Magnifico! Satanico!  Μα, με μπέρδεψες λίγο  Πέδρο…
-θα σου εξηγήσω άλλη φορά. Με τούτη ‘δω τη πατσαβούρα τί θα κάνουμε; 
–  Λέω να της πούμε ότι «είναι ώρα να την «κάνουμε»…μείνε με τους ρουφιάνους σου.Φτιάχνουμε δική μας Ενωση» λέει ο Κόστα της Πορτογαλίας.
-Πολύ «προχώ» αυτό.  «του εξτρίμ». απαντά  ο «τραβάτε με κι ας κλαίω» Μανώλης.
-Βρε γάμα τους τώρα που είναι μπόσικοι. Αφου ξέρεις πως πάει…
-Εγώ λέω να την πετάξουμε στην Λαμπεντούζα να τη φάνε οι πρόσφυγες». λέει ο πάντα εκνευρισμένος  Κόντε.
-Εσύ τί  λες Kyriakos; ρωτά ο Εμμανουέλ το δικό μας «σαίνι». Και φυσικά, η σοφροσύνη, η εγκράτεια, η ψυχραιμία και η τρίγωνη λογική,έδωσαν την εξής απάντηση:
– no rubbish no  plastic in seas and shores».   (το «rubbish» είναι σπόντα για τη γρια του Βερολίνου)
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα