Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΩ ΘΑ ΣΑΣ Γ@@@ΣΩ

Πόσο ελληνάρας είσαι; | AIXMH
Μεγάλη εντύπωση προκαλεί-ακόμα και σε ξένα έντυπα- η στάση του νεοέλληνα.Αυτή η σχεδόν καθολική υποταγή του σε απίστευτες και πρωτόγνωρες,είναι αλήθεια, κρατικές εντολές στις οποίες καλέιται- όπως και τόσοι άλλοι πολίτες άλλων κρατών-να υπακούσει. Ποσοστά που θα ζήλευε και η αυταρχική Κίνα. Χωρίς απόχες,χωρίς ξύλο,χωρίς τραβολογήματα και χωρίς να ανοίξει μύτη! Τρομερό; Ναι, τρομερό. Εχει όμως-διπλή-εξήγηση.
Ο νεοέλλην,δεν είναι «απείθαρχος» όπως συχνά-πυκνά τον αποκαλούν κυρίως ξένα στόματα. Οχι. Είναι θρασύδειλος. Απείθαρχος,επαναστάτης-ακόμα και δίχως αιτία-είναι ο ανένταχτος. Ο αντιρρησίας, ο έτοιμος να λύσει το ζωνάρι του,αδιαφορώντας για όποια προσωπικά κόστη.
Ο περιμένων το κράτος να τον φροντίσει, ο γκρινιάρης  δεν λέγεται απείθαρχος. Είναι απλά κακομαθημένος και αυθαίρετος.  Οταν όμως το κράτος τον «απειλεί» με καθολικό «στέγνωμα,-όπως τώρα- και μάλιστα δίχως εκείνο να φτάιει,τότε κάθεται στα αυγά του.  Οταν πολύ περισσότερο το κράτος τον «προειδοποιεί» πως «αν είναι καλό παιδί θα του πάρει και κοκά»,τότε βουλιάζει στη πολυθρόνα και δε βγάζει άχνα.
Ενστικτωδώς, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων, διαισθάνεται την δόνηση του ομφάλιου λώρου ανάμεσα σε εκείνον και στη μητέρα-κυβέρνηση.  Ο λώρος αυτός ονομάζεται «Συμφέρον». Με την όποια κυβέρνηση.  Και αυτό που κάνει, είναι υπομονή μέχρι να αποζημειωθεί. Νοιώθει, καταλαβαίνει πως δεν πρέπει να βγάλει «άχνα» μέχρι να γίνει άρση περιορισμών.  Μέχρι ο διαιτητης να σφυρίξει τη λήξη. Μετά,μπορεί ωραιότατα να πάει «ταμείο» με το  κερδισμένο  κρατικό «κουπόνι».
Εκτός των άλλων είναι και άριστα ενημερωμένος. Οπως σε όλα. Ξεκινάει από τον Σκάι και το Σταρ περνάει από τα NΕΑ και την «Καθημερινή» και καταλήγει στο Newsbomb» και στο Newsbeast. Στην «καλύτερη»  να περάσει και από news247 και cnn.gr. Δηλαδή μια απ΄τα ίδια.  Αποτέλεσμα; Βλέπεις ανθρώπους στα αυτοκίνητα  και νομίζεις ότι βλέπεις γυρίσματα από το starwars. Διασταυρώνεσαι με άνθρωπο στο πεζοδρόμιο και εκείνος στρίβει ξαφνικά λες και κρατάς μαχαίρι. Μασκοφόροι στους δρόμους,λες και ο ιος είναι γύρη ανοιξιάτικη.

Εν έτι 2020 επληροφορήθει πως δεν είναι σωστό να  ξύνεις το αυτί με το μικρό νύχι η με το κλειδί. Οτι  μπαίνοντας στο σπίτι, πρώτα πλένεις χέρια και  και μετά  ακουμπάς το παιδί σου ή το φαγητό στο τραπέζι. Οτι δεν είναι σωστό βγαίνοντας από την τουαλέτα και αφού έχουμε χέσει να κάνουμε «μπαλάκια» τις μύξες, χωρίς να έχουμε πλύνει χέρια.  Οτι δεν χρησιμοποιούμε τα στιλό «Bic» ως οδοντόβουρτσες. Ειδικά  όταν είναι κοινόχρηστοι. Οτι δεν ρίχνεις ροχάλες δω και κει λες και είσαι μονος σου μαλάκα. Φέτος τα έμαθε.  (προχθες είδα -δυο ξεχωριστές περιπτώσεις-, να περνάνε το «Stop»  με τα αυτοκίνητά, τους αλλά φορούσαν γάντια και μάσκα. Ελεος Παναγία μου.
Ο χέστης λοιπόν, ο «παρτάκιας», ο «σταρχιδιάρης», ο «όπου με βολεύει», τρομαγμένος και πονηρός παράλληλα,μένει σπίτι,υπομένει την κυτταρίτιδα,τα μπικουτί,τις φωνές και τις γκρίνιες.Απενεργοποιεί το «άλλο κινητό» (για την γκόμενα),έχει τα μάτια του δεκατέσσερα, κλείνει τα αυτιά του για να μην ακούει τις φωνες από τα κωλόπαιδα με τα play station και τα smartphone στα χέρια.
Μόνη στιγμιαία διέξοδος, να βγάζει βόλτα το σκύλο για χέσιμο με χαρά (μόνο αυτό είναι που πια έχει κανείς. Οι γονείς τσακώνονται στο σπίτι ποιος θα πρωτοβγάλει το σκύλο βόλτα. Με το «άλλο κινητό» στην τσέπη φυσικά. Τα σκυλιά έχουν ανέβει 500% στα pet shops. Αφαντα έγιναν. Δεν υπάρχει αδέσποτο για αδέσποτο στο δρόμο. Ολα βρήκαν αίφνης ενα αφεντικό. Ούτε το 2004 επί Γιάννας τέτοιο πράγμα.
To βλέπεις στο δρόμο άλλωστε. Στο ένα χέρι το λουρί,στό άλλο το Xiaomi. Δεν θέλει και πολύ να ξεχαστείς και να βρεθείς από την Πετρούπολη στον Πειραιά,με το σκυλί να έχει μείνει το μισό από όταν το έβγαλες έξω.
Τρίζουν συνθέμελα τα σπίτια από τις «ευχές» που ακούγονται καθημερινά. Το όνομα της Παναγίας-μέρες που είναι,-βρίσκεται στο στόμα πάμπολων ευσεβών. Δεδομένης και της προτροπής του Ιερώνυμου  «κάθε σπίτι να γίνει μια εκκλησιά», κατεβαίνουν τα καντίλια νυχθημερόν. Στέλνει στο Διάολο ο ένας τον άλλον από την κουζίνα ως το σαλόνι. Μα που να τον βρεις κι αυτόν εδώ μέσα;  Ως γνωστόν,τον έχει βάλει ο Θεός στην καραντίνα της κόλασης.
(Εγώ σκέφτομαι στην είσοδο της πολυκατοικίας να βάλω ένα μανουάλι. Και φυσικά-ε,ναι- και το απαράιτητο «αξεσουάρ»: Ενα παγκάρι. Ορεξη να υπάρχει,λύσεις υπάρχουν).
Υπομένει…υπομένει και περιμένει.
Προκειμένου να πετάξει τη μάσκα, αυτή τη γελοία που του κοτσάρισαν στη μούρη για να κάνει 2 μήνες απόκριες και να εμφανιστεί ξανά το γνωστό  γουρούνι στους δρόμους στα λεωφορεία στις παραλίες,στα αυθαίρετα,στα ρέματα,στα δάση.
Προς το παρόν,δεν βγάζει «κιχ». Παριστάνει τον Κινέζο. Σκιάζεται μη και τον «τσεκάρουν» και χάσει το 800άρι, ή το επίδομα ενοικίου,ή την αναστολή πληρωμών, ή τη  «χ» ρύθμιση, ή το  «χ» χαμηλότοκο δάνειο, ή τα voucher. Και κυρίως την «επιστρεπτέα προκαταβολή». Εδώ έχει να  γίνει ΤΟ πάρτι!
Μετράει μέρες,κόβει δόντια από την τσατσάρα,μέχρι να έρθει η μέρα να ξαναβγεί στους δρόμους και να αναλάβει «δράση». «Οταν γυρίσω,θα σας γ@@@σω» μουρμουράει μέσα από τη μάσκα του ο μασκοφόρος.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα