Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

ΚΡΥΟΛΟΓΗΣΑΤΕ? ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μια και μιλάμε για κρυολογήματα, επιτρέψτε μου να σας δώσω μερικές πρακτικές συμβουλές: 

Το να κάνετε γαργάρες καθημερινά με ζεστό αλατισμένο νερό είναι μια καλή προφύλαξη από τα κρυολογήματα, όπως και η σωστή διατροφή και η άσκηση και η καθημερινή ηλιοθεραπεία για δέκα έως τριάντα λεπτά (ανάλογα με την ένταση του ήλιου και την ευαισθησία του δέρματος). Αν κρυολογήσετε, είναι καλύτερα να το σταματήσετε όσο είναι στη μύτη, πριν κατέβει στο λάρυγγα και το στήθος. Ο καλύτερος τρόπος να θέσετε γρήγορα το κρυολόγημα υπό έλεγχο είναι να νηστέψετε. Αυτό θα σταματήσει την κατάσταση εκεί που είναι. Τίποτα δεν σκοτώνει ένα κρυολόγημα τόσο γρήγορα όσο η νηστεία. Αν μπορείτε να απέχετε από το φαγητό για είκοσι τέσσερις ώρες, το κρυολόγημα συνήθως φεύγει. Αν όμως η κατάσταση είναι χρόνια, πρέπει να τρώτε πολλά λαχανικά και φρούτα και επίσης να παίρνετε πολύ καθαρό αέρα, να κάθεστε στη λιακάδα και να κάνετε γυμναστική. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να πίνουν πολύ νερό όταν είναι κρυωμένοι.


Αυτό είναι καλό όταν έχουν πυρετό ή πολλές βλέννες. Αλλιώς το υπερβολικό νερό μπορεί να ενεργοποιήσει πολύ τη ρινική μεμβράνη. Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν είστε κρυωμένοι είναι να πίνετε ζεστά ροφήματα. Το κρύο συστέλλει και το ζεστό διαστέλλει. Το ζεστό μπορεί να σας κάνει να νιώθετε καλά για λίγο, αλλά διαστέλλει τα κύτταρα και διαταράσσει τη φυσιολογική τους λειτουργία. Ούτε να πίνετε παγωμένα ροφήματα.

Αν το κρυολόγημα είναι στο στήθος, βυθίστε μια πετσέτα σε πολύ ζεστό νερό, στραγγίξτε την και τρίψτε το στήθος μ’ αυτήν. Μετά σκουπίστε την περιοχή του στήθους με μια στεγνή πετσέτα. Να το επαναλαμβάνετε αυτό πέντε φορές, δύο με τρεις φορές τη μέρα. Να έχετε καλά καλυμμένο το στήθος μετά από κάθε θεραπεία.

Αυτοί είναι οι υλικοί τρόποι να αποτρέψετε ή να ξεπεράσετε ένα κρυολόγημα. 


– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα