Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

ΑΝΑ-ΠΝΟΗ : Η ζωή εισέρχεται μέσα μας κάθε στιγμή...!!!!


Το Qi Gong είναι μια θαυμάσια πρακτική που μας βοηθάει να παραμένουμε υγιείς και ενεργοποιημένοι! 

Εκτός από την υγιεινή διατροφή και τον ύπνο, η πρακτική Qi Gong είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσουμε στο ανοσοποιητικό μας σύστημα μια ώθηση, όταν αρχίζουμε να νιώθουμε άρρωστοι ή όποτε αυτό συμβαίνει. 

Μια κοινή ερώτηση που λαμβάνουμε είναι: πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Qi Gong για να αποτρέψει την ασθένεια; 

Ενώ όλες οι πρακτικές Qi Gong θα καλλιεργήσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μερικές είναι ιδιαίτερα πολύτιμες για να μας δώσουν το επιπλέον κομμάτι ανθεκτικότητας που χρειαζόμαστε, όταν απειλείται το ανοσοποιητικό μας σύστημα. 

Σήμερα, πρόκειται να σας διδάξουμε μια απλή, δεκαπεντάλεπτη ρουτίνα που συνιστά ο Δρ. Παγκ Μινγ για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. 

Παρόλο που αυτή η πρακτική μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν προορίζεται να αντικαταστήσει το φάρμακο ή τις επισκέψεις στον γιατρό σας, αν αυτό απαιτεί η κατάσταση. 

Στο Zhineng Qigong, προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με εργαλεία και πόρους για να διατηρήσουν τη δική τους υγεία, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία όλων των τρόπων θεραπείας και φροντίδας. 

Ένα γρήγορο μάθημα στην κινεζική ιατρική θεωρία 

Ας ξεκινήσουμε με μια μικρή συνοπτική επισκόπηση. Στην κινεζική ιατρική και το Qi Gong, το ανοσοποιητικό σύστημα συνδέεται με το «Wei Qi». 

Το Wei Qi είναι η προστατευτική ενέργεια που διαπερνά το σώμα μας και μας βοηθά να απομακρύνουμε τις επιβλαβείς ενέργειες που μπορεί να έρθουν στο δρόμο μας. 

Το Wei Qi συνδέεται επίσης με τους πνεύμονες, το δέρμα και το μεταλλικό στοιχείο. Εξαιτίας αυτού, πολλές πρακτικές για την υγεία και την ανθεκτικότητα περιλαμβάνουν ασκήσεις αναπνοής. 

Πριν εξηγήσουμε την πρακτική των 15 λεπτών, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ορισμένα από τα στοιχεία που συμβάλλουν σε ένα συμβιβασμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το άγχος και η αγωνία μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το δυναμικό καταπολέμησης ασθενειών. 

Όταν τα μυαλά μας και τα συναισθήματά μας τυλίγονται με αγχωτική ενέργεια, το Wei Qi μας αποστραγγίζεται και αδυνατεί να εκτελέσει το σημαντικό του καθήκον να μας κρατήσει υγιείς. 

Ως εκ τούτου, το πρώτο βήμα για την πρόληψη της ασθένειας είναι να αφιερώσετε χρόνο κάθε μέρα για να αφήσετε το άγχος. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης, του Qi Gong, του διαλογισμού και της φύσης. 

Εάν ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι πλησιάζει κρυολόγημα ή ασθένεια, ήρθε η ώρα για μια μικρή «ώθηση με Qi». 
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος 
Οι ασκήσεις πίεσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενεργοποιήσετε διάφορες ενέργειες μέσα στο σώμα. Για το ανοσοποιητικό σύστημα, τα σημεία πίεσης του πνεύμονα 1 και του πνεύμονα 2 μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε το Wei Qi. 

Για να ξεκινήσετε, βρείτε αυτές τις πιέσεις που βρίσκονται δίπλα στην κλείδωσή σας, οι οποίες υποδεικνύονται ως Lu 1 και Lu 2 στην εικόνα. 

Μόλις βρείτε αυτά τα σημεία, περάστε λίγες στιγμές μασάζ σε καθένα από αυτά με τα δάκτυλά σας, πριν κάνετε μια ελαφρά κλειστή γροθιά και χτυπώντας τα απαλά. 

Προσπαθήστε να κάνετε μασάζ και να χτυπήσετε αυτά τα δύο σημεία με έναν τρόπο που ενεργοποιεί αλλά δεν προκαλεί πόνο. Συνεχίστε για τρία έως πέντε λεπτά. 

Αφού συνεργαστείτε με τα σημεία πίεσης σας, ήρθε η ώρα για λίγο διαλογισμό. Όπως όλοι οι διαλογισμοί που μοιραζόμαστε, προσπαθήστε να το διαβάσετε μία ή δύο φορές μόνοι σας πριν κλείσετε τα μάτια σας και ξεκινήσετε την πρακτική σας. Αυτός ο διαλογισμός συνδυάζει μια πρακτική αναπνοής με απεικόνιση. 

Καθοδηγούμενος Διαλογισμός : 
Ξεκινήστε λαμβάνοντας αργές, βαθιές αναπνοές. Μόλις η αναπνοή σας γίνει κανονική, θα αρχίσουμε να κάνουμε αργή, ρυθμική αναπνοή. Η αργή ρυθμική αναπνοή είναι απλή στην κατανόηση, αλλά χρειάζεται λίγη πρακτική για να συνηθίσετε.

Σε αυτή την πρακτική, θα εισπνεύσουμε αργά για πέντε δευτερόλεπτα. Μόλις οι πνεύμονες είναι γεμάτοι αέρα, προσπαθήστε να κρατήσετε την αναπνοή σας για άλλα πέντε δευτερόλεπτα. 

Στο τέλος αυτού του χρόνου, εκπνεύστε σιγά-σιγά για άλλα πέντε δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, κάντε παύση με κενό πνεύμονα για πέντε δευτερόλεπτα. Συνοπτικά, κάθε πλήρης αναπνοή διαρκεί 20 δευτερόλεπτα. 

Εισπνεύστε για πέντε δευτερόλεπτα, κρατήστε την αναπνοή σας για πέντε δευτερόλεπτα, εκπνεύστε για πέντε δευτερόλεπτα και στη συνέχεια κρατήστε την αναπνοή σας για πέντε δευτερόλεπτα. 

Εάν παρατηρήσετε ότι αυτός ο ρυθμός δεν λειτουργεί καλά για σας, δοκιμάστε με διαστήματα τριών δευτερολέπτων. Εάν το κάνετε αυτό, ο ρυθμός αναπνοής θα είναι: εισπνεύστε για τρία δευτερόλεπτα, κρατήστε την αναπνοή σας για τρία δευτερόλεπτα, εκπνεύστε για τρία δευτερόλεπτα και στη συνέχεια κρατήστε την αναπνοή σας για τρία δευτερόλεπτα.

Ίσως παρατηρήσετε ότι η αναπνοή με αυτό τον τρόπο απαιτεί να ρυθμίσετε την αναπνοή σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να παίρνει πέντε (ή τρία) δευτερόλεπτα για να εισπνεύσει και να εκπνεύσει. 

Οι πρώτες σας αναπνοές μπορεί να είναι λίγο ανομοιόμορφες, αλλά μετά από μερικές ακόμα θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε τον ρυθμό που λειτουργεί καλά για σας. Μόλις η αναπνοή σας γίνει συνεπής, θα προσθέσουμε το στοιχείο απεικόνισης σε αυτό το διαλογισμό. 

Τώρα, καθώς εισπνέετε, αρχίστε να φαντάζεστε ότι το λευκό φως εισέρχεται στους πνεύμονές σας με την αναπνοή σας. Όταν έρχεται η ώρα να εκπνέετε, φανταστείτε τη θολή γκρι ενέργεια που εξέρχεται από το σώμα σας. 

Εισπνοή, λευκό, καθαρό, υγιές Qi. Εκπνέει παλιά, στάσιμη, τοξική ενέργεια. Συνεχίστε να αναπνέετε και να απεικονίζετε την κίνηση αυτών των ενεργειών. Μετά από λίγα λεπτά, αρχίστε να φαντάζεστε ότι χτίζετε με λευκό φως τους πνεύμονές σας και το επεκτείνετε σε ολόκληρο το σώμα σας. 

Ίσως, στείλτε λίγο επιπλέον λευκό φως σε οποιαδήποτε μέρη του σώματός σας που το χρειάζονται περισσότερο. Μπορείτε να αναπνέετε και να οπτικοποιείτε όσο θέλετε, αλλά σας προτείνω να το κάνετε τουλάχιστον δέκα λεπτά. 

Όσο περισσότερο το κάνετε, τόσο περισσότερο συγκεντρώνεται η συγκέντρωσή σας και τόσο περισσότερο το μυαλό σας είναι σε θέση να κυκλοφορήσει, θεραπεύοντας Qi σε όλο το σώμα σας. Όταν είστε έτοιμοι να ολοκληρώσετε το διαλογισμό σας, χαμογελάστε στον εαυτό σας και συνεχίστε την ημέρα σας. 



Χρυσή Μπέρου



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα