Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Η ΣΩΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Οι άνθρωποι φοβούνται και απομακρύνουν την ιδέα της απάρνησης, εντούτοις απαρνούνται τόσα πολλά που έχουν αληθινή αξία –εκ των οποίων κάποια σοβαρά είναι η γαλήνη του νου και ακόμα και η ίδια η ζωή τους μερικές φορές– για χάρη των χρημάτων, τα οποία μπορεί να χαθούν. Μπορεί κάποιος να σας πάρει τον πλούτο, ή μπορεί ο θάνατος να σας πάρει απ’ αυτόν. Δεν μπορείτε να τον πάρετε μαζί σας. Η μόνη αξία των χρημάτων είναι να προσφέρουν στην ευημερία σας, καθώς και σ’ αυτή των άλλων.

Αυτοί που σκέφτονται μόνο τη δική τους ασφάλεια και τις δικές τους ανέσεις λησμονώντας άλλους που βρίσκονται σε ανάγκη, πάνε γυρεύοντας να γίνουν φτωχοί. Η φτώχεια θα τους επιβληθεί κάποτε. Αυτοί που γαντζώνονται με ιδιοτέλεια στον πλούτο τους, αντί να κάνουν καλό μ’ αυτόν, δεν προσελκύουν ευημερία στην επόμενη ζωή τους. Γεννιούνται φτωχοί, αλλά με όλες τις επιθυμίες των πλούσιων. Αυτοί όμως που μοιράζονται την καλή τους τύχη, προσελκύουν πλούτο και αφθονία, όπου κι αν πάνε.


Δεν ξέρετε γιατί είστε εδώ στη γη ή γιατί είστε άντρας ή γυναίκα ή γιατί είστε όπως είστε. Δεν είστε εδώ απλώς για να κάνετε το κέφι σας. Μάθετε να είστε πολύ δραστήριοι σ’ αυτόν τον κόσμο, με εποικοδομητική εργασία. Όταν όμως τελειώσετε τα καθήκοντά σας, να σβήνετε τον νευρικό κινητήρα. Να αποσύρεστε στο κέντρο της ύπαρξής σας, που είναι η ηρεμία. Νοητικά να διαβεβαιώνετε τον εαυτό σας: «Είμαι ήρεμος. Δεν είμαι απλά ένας μηχανισμός από νεύρα. Είμαι Πνεύμα. Αν και ζω σ’ αυτό το σώμα, δεν επηρεάζομαι απ’ αυτό». Αν έχετε ένα ήρεμο νευρικό σύστημα, θα επιτυγχάνετε σε οτιδήποτε αναλαμβάνετε. Kαι πάνω απ’ όλα θα επιτύχετε πνευματικά. 


– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, το «Ταξίδι προς τη συνειδητοποίηση του Εαυτού»
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα