Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΥΡΑ

Η εικόνα ίσως περιέχει: φρούτο και φαγητό

Ακόμα και τα φαγητά έχουν επιδράσεις που σχετίζονται με το χρώμα τους. Διάφορα είδη φυσικών λευκών φαγητών είναι καλά για το νευρικό σύστημα – κάνουν καλό στη λευκή ουσία του εγκεφάλου. Τα μούρα κάνουν καλό στη φαιά ουσία του εγκεφάλου – δηλαδή τα βατόμουρα (που είναι πολύ σκούρο μωβ). Τα περισσότερα φρούτα είναι χρυσά στο χρώμα (ή διαφοροποιήσεις του χρυσού, όπως κόκκινα και πορτοκαλί). Καθώς το χρυσό είναι η δημιουργική δονητική ενέργεια στην ύλη, τέτοια φρούτα βοηθούν τους μυς, το αίμα και τους ιστούς. Το γάλα της κατσίκας, τα μη ξεφλουδισμένα αμύγδαλα και οι σταφίδες κάνουν πολύ καλό στο νευρικό σύστημα. Όμως όλες οι μορφές κρέατος ανώτερων ζώων, ιδίως το αγελαδινό και το χοιρινό, είναι επιζήμια για το νευρικό σύστημα. Προκαλούν υπερδιέγερση κι επιθετικότητα.

Αποφύγετε τα πολλά λιπαρά, ιδίως φαγητά που φτιάχτηκαν με ραφιναρισμένο αλεύρι. Να τρώτε σιτηρά ολικής αλέσεως, τυρί cottage και πολλά φρούτα, χυμούς φρούτων και φρέσκα λαχανικά – αυτά είναι σημαντικά. Δεν χρειάζεται να πω ότι τα αλκοολούχα ποτά και τα ναρκωτικά καταστρέφουν το νευρικό σύστημα. Μείνετε μακριά απ’ αυτά.

Ένα γιογκικό ποτό που είναι πολύ καλό φτιάχνεται ανακατεύοντας φρέσκο χυμό λάιμ με θρυμματισμένη καραμέλα. Πρέπει να είναι πολύ καλά ανακατεμένο και με ισορροπημένη γεύση ώστε να είναι και γλυκό και ξινό. Το συνέστησα σε πολλούς ανθρώπους και είχαν έξοχα αποτελέσματα.


Μια ακόμα ευεργετική πρακτική είναι να κάνετε ένα κρύο μπάνιο όταν είστε νευρικοί. Μια φορά το είπα αυτό σ’ έναν εφημεριδοπώλη. 


Μου είπε: «Αν το έκανα αυτό κάθε φορά που νευρίαζα, θα έπρεπε να κουβαλάω μια μπανιέρα μαζί μου όλη την ώρα!». 

Είπα: «Όχι απαραίτητα. Να παίρνεις ένα μεγάλο κομμάτι πάγου και να το τρίβεις σε όλο το σώμα, ιδίως στα ανοίγματα του σώματος. Μ’ αυτή την τεχνική της γιόγκα θα δεις ότι τα νεύρα σου θα είναι πιο ήρεμα». 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, από Ταξίδι προς τη Συνειδητοποίηση του Εαυτού




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα