Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Η γνώση δεν είναι μόνο προϊόν εγκεφαλικής δραστηριότητας, Μάθετε πως να τη διακρίνετε


Από τον Ζάχο Σκαφίδα

Το κείμενο αυτό στηρίζετε στα πειράματα που έκανε ο  Benjamin Libet. Τα υπόλοιπα είναι εμπειρικές παρατηρήσεις και δεν έχουν επιστημονική απόδειξη. Ως εκ τούτου όσοι ψάχνουν για επιστημονικά εμπεριστατωμένο κείμενο περιττό να προχωρήσουν. 

Το επιστημονικό κατεστημένο αυστηρά διατείνεται ότι, χωρίς εγκέφαλο δεν μπορεί να υπάρχει σκέψη. Είναι όμως έτσι και πως θα το διαπιστώσουμε.

Τα υλικά και μη υλικά σώματα

Να θυμηθούμε τα υλικά και μη υλικά σώματα. Το γνωστό μας υλικό σώμα. Το ψυχικό ή αστρικό σώμα. Το πνευματικό μας σώμα. Όπως το υλικό σώμα εκδηλώνεται στα υλικά πεδία που επιλέγει, έτσι και τα δύο άλλα σώματα μπορούν να εκδηλώνονται όπου επιλέγουν. Το μεγάλο πρόβλημα όλων των σωμάτων είναι ότι δεν έχουν αρκετή γνώση των πεδίων που υπάρχουν για να εκδηλωθούν. Οι πεποιθήσεις στη διάρκεια της ύπαρξης του το έλκουν προ το μέρος τους.

Στο άρθρο Από το Big Bang στη Θέωση θα δείτε μια εκτενή εικονική ανάλυση της εκδηλωμένης Θεότητας. Συνοπτικά αναφέρω ότι μπορούμε να φανταστούμε κάθε εγώ ως την κορυφή ενός κύματος σε ένα ωκεανό.

                                 

Όπως βλέπετε στην εικόνα το πάνω μέρος του κύματος είναι το εγώ. Αμέσως παρακάτω βρίσκεται το αστρικό ή το ατομικό ασυνείδητο. Εδράζεται λίγο κάτω από το λαιμό στο ύψος της καρδιάς. Εκεί που τελειώνει το κύμα και ενώνεται με τον ωκεανό είναι το πνευματικό ατομικό ασυνείδητο που επικοινωνεί με το ομαδικό ασυνείδητο, τον ωκεανό. Εδράζεται στον πυρηνικό αστέρα τρία δάκτυλα πάνω από τον αφαλό.

Το υλικό σώμα είναι απαραίτητο για την εκδήλωση της συνείδησης στον υλικό κόσμο

Στα άρθρα Η συνείδηση είναι πάνω από την ύλη και στο Κατάδυση στο Ασυνείδητο και στα Qualia, με το πείραμα του Benjamin Libet βλέπουμε ότι η συνείδηση προηγείται από την καταγραφή ενός γεγονότος στον εγκέφαλο. Στο υλικό πεδίο δεν είναι δυνατόν να εκδηλωθεί ένα εγώ χωρίς το υλικό σώμα. Οι καταγραφές των γνώσεων στο υλικό σώμα είναι απαραίτητες παρόλο που συνειδητοποιούνται και καταγράφονται πρώτα στους άλλους φορείς.

Για να το καταλάβουμε ας φανταστούμε ότι είμαστε μέσα σε ένα μηχανικό ρομπότ και θέλουμε να κινηθούμε. Θα πρέπει να βρούμε το κουμπί που κινεί το δεξί πόδι και να το ρυθμίσουμε πόσο άνοιγμα θα έχει το βήμα. Έπειτα να κάνουμε το ίδιο στο αριστερό. Έπειτα να βρούμε το κουμπί που στρίβει το σώμα και να ρυθμίσουμε την γωνία, κλπ. Δηλαδή για ένα απλό βήμα θα χρειαζόμαστε πέντε λεπτά. Γι΄ αυτό χρειάζεται το λογισμικό του εγκεφάλου. Μόνη της η συνείδηση κάνοντας χρήση του υλικού σώματος, για να εκδηλωθεί στην Τρίτη διάσταση, θα χρειαζόταν πάρα πολύ χρόνο.

Η συνείδηση προσπαθώντας να μάθει το χωρίς πείρα υλικό σώμα όταν γεννιέται, να σκέφτεται, να κινείται και πολλά άλλα, ταυτίζεται με αυτό και νομίζει ότι είναι αυτό. Βλέπε στο άρθρο Διαλογισμός αποστασιοποίησης, επανασύνδεση, θεράπευσε τον εαυτό σου πως μπορούμε να διαχωρίσουμε τον υλικό από τον άυλο φορέα μας και να το ενώσουμε με το Θείο.

Αυτές οι σύντομες αναλύσεις έγιναν για να μάθουμε να διακρίνουμε από ποιο φορέα έρχεται μια σκέψη. Με κάποια άσκηση θα μπορέσετε να διακρίνεται το κέντρο εκροής της.

Η φαντασία είναι 90% εγκεφαλική διεργασία

Ας κάνομε μια φανταστική σκέψη. Κλείνουμε τα μάτια φανταζόμαστε ότι πάμε στη κουζίνα, παίρνουμε ένα ποτήρι, ανοίγουμε τη βρύση και το γεμίσουμε νερό. Αν προσέξετε η όλη εργασία γίνεται από τον εγκέφαλο σας. Σε ειδικές περιπτώσεις που προσπαθούμε να φανταστούμε κάτι ανύπαρκτο υπεισέρχονται στοιχεία από άλλα πεδία.

                                           

Λίγο πριν κοιμηθούμε, που ο εγκέφαλος βρίσκεται στην κατάσταση άλφα

Όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι λίγο πριν μας πάρει ο ύπνος κάποιες ασύνδετες εικόνες εμφανίζονται. Αυτές οι εικόνες δεν έχουν καμία σχέση με την εγκεφαλική δραστηριότητα, είναι σκεπτομορφές που συλλαμβάνουμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα λίγο πριν κοιμηθούμε. Αν κάνετε το κόπο να ερευνήσετε από πού έρχονται θα διαπιστώσετε ότι βρίσκονται σε ένα χώρο εκτός εγκεφάλου στο ύψος των ματιών.

Παλιές αναμνήσεις πηγάζουν είτε από το υποσυνείδητο είτε από το ασυνείδητο

Ας προσπαθήσουμε να θυμηθούμε μια έντονη παιδική σκηνή μας. Αν χαλαρώσετε θα δείτε ότι πρώτα εκδηλώνεται και αναδύεται αυτή η σκέψη από το ψυχικό ή το πυρηνικό κέντρο. Με λίγη χαλάρωση και άσκηση θα μπορέσετε να το αντιληφθείτε. Στη συνέχεια καταγράφεται ή φρεσκάρεται στον υλικό εγκέφαλο. Βλέπε το άρθρο: Υλικό, αυρικό, χαρικό, πυρηνικό πεδίο και συγχώνευση στα κύτταρα μας .

Από το πυρηνικό κέντρο, όταν επικεντρωθούμε σε χρονική στιγμή πολύ πέρα από την τωρινή στο παρελθόν ή στο μέλλον, αναδύονται σκηνές μη εγκεφαλικές. Εικόνες από προηγούμενες ή μελλοντικές ζωές μας

Ας χαλαρώσουμε και να συγκεντρωθούμε στο πυρηνικό κέντρο λίγα εκατοστά πάνω από τον αφαλό και να προσπαθήσουμε να θυμηθούμε ότι τρώμε κάπου σε μια παλιά εποχή που δεν έχουμε ζήσει. Αυτό που θα θυμηθούμε ή θα ανασύρουμε από εκείνο το κέντρο, θα διαπιστώσετε ότι δεν το φτιάχνει η σκέψη, απλά υπάρχει. Φυσικά μετά από λίγο καταγράφεται στο υλικό μυαλό. Την εικόνα που θα δείτε με αυτή τη μέθοδο δεν τη φτιάχνει η φαντασία, ανασύρεται μέσα από το ατομικό ασυνείδητο. Είναι μια στιγμή που έχετε ζήσει σε κάποια άλλη ζωή. Με λίγη εξάσκηση και συγκέντρωση στο ψυχικό ή το πυρηνικό κέντρο θα αρχίσετε να ανασύρεται εμπειρίες από άλλες ζωές. Βέβαια με την βοήθεια ενός έμπειρου αναδρομέα αυτό θα γίνει ευκολότερα. Βλέπε: Ταξιδέψτε σε άλλες ζωές, σε ψυχικά πεδία και αποκτήστε ψυχικές ικανότητες 

Ο αστρικός κόσμος δεν προκύπτει από εγκεφαλική διεργασία, αναδύεται από το τρίτο μάτι

Ας κλείσουμε τα μάτια και να συγκεντρωθούμε στο τρίτο μάτι. Θα έρχονται διάφορες σκέψεις και εικόνες που θα καταλαβαίνουμε ότι είναι του μυαλού μας. Αυτές τις σκέψεις πρέπει να τις διώχνουμε και να εξακολουθούμε να συγκεντρωνόμαστε στο τρίτο μάτι.. Αν καταφέρουμε να το κάνουμε αυτό πάνω από μισή ώρα θα διαπιστώσουμε ότι κάποιες εικόνες αναδύονται από το τρίτο μάτι και όχι από το μυαλό. Αν αρχίσουμε να βιώνουμε αυτές τις εικόνες που είναι άγνωστες και θαυμάσιας ομορφιάς, τότε θα μπούμε στον αστρικό κόσμο ο οποίος είναι πραγματικός όπως και αυτός που ζούμε. Μετά από εξάσκηση μπορούμε να κατευθυνθούμε στο τόπο επιλογής μας.

Αν προσπαθήσετε να θυμηθείτε ένα πρόσφατο γεγονός που έγινε χθες και ένα γεγονός που είχε γίνει πριν πολλά χρόνια, θα διαπιστώσετε ότι δεν ανασύρεται μόνο από τον εγκέφαλο. Μετά από λίγο καταγράφεται και πολλοί το μπερδεύουν. Γενικά αυτό που νομίζετε ότι υπάρχει δεν είναι εδώ έξω, αλλά καταγεγραμμένο στους διάφορους φορείς μας. Ο κόσμος του καθενός υπάρχει μόνο γι΄ αυτόν και είναι καταγεγραμμένος στη μνήμη, το υποσυνείδητο, το ασυνείδητο.

                                                  

Στο απόσπασμα αυτό του διαλόγου Σωκράτη Μένωνος κατά τον Πλάτωνα, διαπιστώνουμε την πεποίθηση ότι η γνώση ήταν γνωστό από τότε, ότι μπορεί να είναι κάτι πέρα της εγκεφαλικής δραστηριότητας

(ὥστε οὐδὲν θαυμαστὸν καὶ περὶ ἀρετῆς καὶ περὶ ἄλλων οἷόν τ' εἶναι αὐτὴν ἀναμνησθῆναι, ἅ γε καὶ πρότερον ἠπίστατο.
Ώστε δεν πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση ούτε και θαυμασμό, το γεγονός ότι η Ψυχή έχει την δυνατότητα να επαναφέρει στην μνήμη της όλα αυτά για τα οποία έχει αποκτήσει γνώσεις στις προηγούμενες ενσαρκώσεις της, τόσο όσον αφορά το θέμα της αρετής όσο και όλα τα άλλα θέματα.
καὶ μεμαθηκυίας τῆς ψυχῆς ἅπαντα,
και εφόσον η ψυχή έχει την πλήρη γνώση των πάντων,
οὐδὲν κωλύει ἓν μόνον ἀναμνησθέντα ὃ δὴ μάθησιν καλοῦσιν ἄνθρωποι
δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο, η Ψυχή να μπορέσει να επαναφέρει στην μνήμη της ένα γεγονός, το οποίο οι άνθρωποι ονομάζουν διδασκαλία.
τἆλλα πάντα αὐτὸν ἀνευρεῖν,
Κατόπιν η Ψυχή θα έχει την δυνατότητα να θυμηθεί όλα τα υπόλοιπα γεγονότα που έχει βιώσει στις προηγούμενες ζωές της, όπως επίσης και όλες τις γνώσεις που είχε αποκτήσει.
ἐάν τις ἀνδρεῖος ᾖ
Όλα αυτά θα συμβούν υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτει κάποιος την απαιτούμενη ανδρεία, (ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα και τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε η ψυχή στις προηγούμενες ζωές)
καὶ μὴ ἀποκάμνῃ ζητῶν:
και να μην παραιτηθεί με την δικαιολογία της εξάντλησης από αυτήν την προσπάθεια).

 Η αμφίδρομη ενθύμηση

Θα έχετε παρατηρήσει, κυρίως σε ηλικιωμένους που τα εγκεφαλικά κύτταρα ελαττώνονται, αν προσπαθήσουμε να ανακαλέσουμε μια γνώση που γνωρίζαμε, αδυνατούμε.  Αν κάποιος ή κάτι μας την ενθυμίσει, τότε τη θυμόμαστε με πληρότητα όπως την γνωρίζαμε στο παρελθόν. Η Επιστήμη λέει ότι υπάρχει στον εγκέφαλο, απλά η νευρωνική σύνδεση έχει αποκοπεί και μόλις αποκατασταθεί, η μνήμη επανέρχεται.

Λένε, η πρόσφατη μνήμη είναι ηλεκτρομαγνητική και η παλαιότερη χημική. Κανένας δεν μπόρεσε να εξηγήσει που μπορούν να χωράνε στον εγκέφαλο δισεκατομμύρια γνώσεις σε χημική μορφή. Έχω παρατηρήσει ότι από χιλιάδες τόμους βιβλίων που έχω διαβάσει ζήτημα αν θυμάμαι το 1%. Όταν πιάσω όμως ένα βιβλίο που είχα διαβάσει πολύ νέος και το ξεφυλλίσω διαβάζοντας, αρχίζω να το θυμάμαι. Όλα είναι καταγεγραμμένα στην μνήμη και το παραμικρό γεγονός;

Σε περιπτώσεις ατυχημάτων άνθρωποι είδαν να περνάει η ζωή τους με όλες τις λεπτομέρειες σε κλάσματα δευτερολέπτου, αυτά ήταν καταγεγραμμένα στη μνήμη και δεν τα θυμόντουσαν και ξαφνικά έγινε το θαύμα και τα θυμήθηκαν;

Όσο και να προσπαθήσουμε δεν στέκει επιστημονική εξήγηση για τέτοια τεράστια καταγραφή. Απλά όλα καταγράφονται σε μη υλικούς ανεξερεύνητους φορείς και ο εγκέφαλος είναι το όργανο που συνδέεται και θυμάται. Φυσικά όπως είπαμε ένα πολύ μεγάλο μέρος καταγράφεται στον εγκέφαλο με ηλεκτρομαγνητικούς και χημικούς τρόπους.

Η έμπνευση, ή δημιουργία, η εφεύρεση, η ομορφιά, η ποικιλία συναισθημάτων

Μπορεί ένα υλικό μηχάνημα να εμπνευστεί, να δημιουργήσει κάτι νέο, να εφεύρει κάτι που δεν υπάρχει; Να έχει συναισθήματα, να διακρίνει το καλό από το κακό, να διακρίνει την ομορφιά; Δεν είμαστε μόνο υλικός εγκέφαλος, είμαστε κάτι παραπάνω!

Υλοποίηση θετικών επιθυμιών, διεύρυνση συνείδησης στο εκδηλωμένο και ανεκδήλωτο, πρόβλεψη μέλλοντος

Όταν κάποιος κάνει αρκετή εξάσκηση και μπορεί να ανασύρει μνήμες από το ψυχικό και το πυρηνικό κέντρο, θα μπορέσει να κάνει και το αντίστροφο. Θα μπορέσει να εμφυτεύσει ενισχυμένες σκεπτομορφές στο πυρηνικό του κέντρο ή το ασυνείδητο του. Οι σκεπτομορφές αυτές από εκεί περνάνε στο ομαδικό ασυνείδητο, τον ωκεανό και στη συνέχεια ανεβαίνουν προς τα πάνω το ατομικό ασυνείδητο και συνείδηση πολλών ανθρώπων, οι οποίοι αρχίζουν τη υλοποίηση. 

Αυτό είναι ένα μέρος της λευκής μαγείας και της υλοποίησης θετικών επιθυμιών μας. Εδώ οφείλεται η αποτυχία των οραματισμών έλξης. Πέρα από τους νόμους της λευκής μαγείας βλέπε άρθρο: Λευκή Υπερκοσμική Μαγεία εναντίον Μαύρης Κοσμικής Μαγείας έχει μεγάλη σημασία η κατεύθυνση των εμπλουτισμένων σκεπτομορφών. Αυτό εξαρτάται από την ικανότητα που έχει το άτομο να διευρύνει τη συνείδηση του στα διάφορα πεδία. Ένα άτομο που εφαρμόζει άριστα τους νόμους της λευκής μαγείας, αν ζει στο πάνω μέρος του κύματος, στο τωρινό εγώ, εμποδίζει σημαντικά να εκδηλωθεί η θέληση του στον ωκεανό, το ομαδικό ασυνείδητο για να αρχίσει η υλική εκδήλωση.

Για να μπορέσουμε να περάσουμε σκεπτομορφές από την συνείδηση στο ασυνείδητο και από εκεί στο ομαδικό ασυνείδητο πρέπει να είμαστε σε διευρυμένη συνειδητότητα. Για όλα αυτά υπάρχουν μέθοδοι οι οποίοι δυστυχώς απαιτούν χρόνο. Οι περισσότεροι μαθητές απογοητεύονται και δεν συνεχίζουν την άσκηση. Σκεφτείτε όμως, ένας παχουλός αγύμναστος, για να κάνει σώμα μποντιμπίλντερ, πόσα χρόνια και κόπο θέλει. Δυστυχώς δεν μπορούμε να υπερβούμε τους νόμους της τρίτης διάστασης, εκτός αν έχουμε ικανοποιητική σύνδεση με την εκδηλωμένη Θεότητα.

Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον διότι δεν είναι προδιαγεγραμμένο, αλλά μια πιθανότητα, στη καλλίτερη περίπτωση φτάνει το 80%. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορούμε να έχουμε πληροφορίες για σημαντικές στιγμές που αφορούν το μέλλον μας. Αν μπορέσουμε να διευρύνουμε την συνείδηση στο ανεκδήλωτο που είναι εκτός σύμπαντος, όλα είναι τώρα, το μέλλον είναι προκαθορισμένο. Μέθοδοί και αναλύσεις υπάρχουν κατά την διάρκεια διδασκαλίας του διαλογισμού αποστασιοποίησης. Βλέπε ενημερωτικό άρθρο:  Διαλογισμός αποστασιοποίησης, επανασύνδεση, θεράπευσε τον εαυτό σου .

Στο άρθρο, Μετενσάρκωση στο μέλλον, Νέα Υόρκη το 2090 , θα βρείτε μια εκτενή ανάλυση για την πρόβλεψη του μέλλοντος. Στο παρακάτω Βίντεο θα δείτε ένα ανατριχιαστικό γεγονός που συνέβει στοSurvivor 2019 και την πρόβλεψη του αρκετές ώρες πριν. Σκεφτείτε είναι δυνατόν οι εγκεφαλικές διεργασίες να προβλέψουν ένα μελλοντικό γεγονός; Επιστημονικά αποκλείεται. Μήπως η επιστήμη κλείνει τα μάτια της; Και όχι μόνο σε τέτοια γεγονότα, αλλά και σε πολλά άλλα. Επίσης επιστημονικές αποδείξεις θα βρείτε στο άρθρο Μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον;

                                              Τριών λεπτών βίντεο Αν σοκάρεστε μην το δείτε. 



Συμπεράσματα

Συνοπτικά η πηγή των σκέψεων δεν είναι μόνο ο εγκέφαλος. Επειδή ο εγκέφαλος καταγράφει μετά την συνειδητοποίηση, έχομε την εσφαλμένη εντύπωση ότι η σκέψη είναι εγκεφαλική. Η συνειδητοποίηση και η καταγραφή έχουν απόσταση μερικά μίλισεκοντ. Όταν δεν υπάρχει εγκέφαλος δεν μπορεί να εκδηλωθεί η συνειδητότητα, έτσι δικαιολογημένα καταλήγει ένας ερευνητής ότι όλα είναι εγκεφαλικές δραστηριότητες. Με τις ασκήσεις που περιέγραψα θα διαπιστώσετε ότι μέσα σας υπάρχει γνώση μη εγκεφαλική και ότι υπάρχουν αστρικοί κόσμοι που δεν τους παράγει η φαντασία που είναι κατά μεγάλο ποσοστό εγκεφαλική διεργασία.

Κατεβάστε τα καλύτερα βιβλία της Αλίκης Μπέϊλη



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα