Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Χαρακτηριστικά και Διαφορές μεταξύ Νάρκισσων-Ψυχοπαθών- Κοινωνιοπαθών

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Με πολύ απλά λόγια η εξαίρετη Dr. Ramani Durvasula μας εξηγεί σε συνέντευξή της στο MedCircle, το πιο έγκυρο κανάλι πληροφόρησης για την Ψυχική Υγεία στην Αμερική , πως να ξεχωρίζουμε τις διαφορές μεταξύ Νάρκισσου, Ψυχοπαθή και Κοινωνιοπαθή.

Κοινά Χαρακτηριστικά: 

Δόλιοι, Χειριστικοί, ´Ελλειψη ενσυναίσθησης, Ζηλόφθονοι, Έντονη αίσθηση σπουδαιότητας και μεγαλείου , Κακοποιούν ψυχολογικά και σωματικά, Επικίνδυνοι, Έντονη ανάγκη για θαυμασμό, Φαντασιόπληκτοι, Ζητούν υποτακτικούς υπηκόους, Απορροφημένοι από φαντασιώσεις μεγάλης επιτυχίας και εξουσίας, Υπερόπτες, Απρογραμμάτιστοι, Ευερέθιστοι , Επιθετικοί, Παραβατικοί, Εκβιαστές, Επιφανειακή γοητεία, Παθολογικοί ψεύτες, ‘Ελλειψη μετάνοιας & Ενοχής, Ανεύθυνοι, Παρορμητικοί, Χαοτική Ζωή, Συναισθηματικά ασταθείς, Έλλειψη ρεαλιστικής σκέψης, Εγωκεντρικοί, Ανοργάνωτοι, Απατεώνες, Αντικοινωνική συμπεριφορά, Παρασιτικό τρόπο ζωής, Εγωιστικές ριψοκίνδυνες αποφάσεις, Έχουν θέματα εξάρτησης, Εκμεταλευτές, Ανάγκη για διέγερση, Προκλητικοί, Περιφρόνηση στο «σωστό» «λάθος», Επικίνδυνες συμπεριφορές και περιττά ρίσκα , Επιδεικνύονται, Καταπατούν τα δικαιώματα των άλλων με τη χρήση απειλών ψευδών ισχυρισμών και παραπλάνησης, Αντικατροπτίζουν συμπεριφορές και συναισθήματα των άλλων.

Πως να ξεχωρίσετε τις διαφορές μεταξύ Νάρκισσου, Ψυχοπαθή και Κοινωνιοπαθή

Όλοι οι ψυχοπαθείς είναι νάρκισσοι, αλλά δεν είναι όλοι οι νάρκισσοι ψυχοπαθείς. 
Η διαφορά του νάρκισσου με τον ψυχοπαθή είναι ότι ο νάρκισσος μπορεί να νιώσει κάποια στιγμή ντροπή και τύψεις. 
Ο ψυχοπαθής είναι αδίστακτος, δεν νιώθει καμία απολύτως ενοχή ούτε ντροπή , είναι το άτομο που θα μπορούσε να είναι ο κατά συρροήν δολοφόνος, ο ψυχρός εκτελεστής. 
Δεν τον νοιάζει ποιος θα πληγωθεί, το λέει και το εννοεί, ενώ ο νάρκισσος θα πει «ελπίζω να μην πληγωθεί». 
Ο κοινωνιοπαθής μοιάζει αρκετά με τον ψυχοπαθή, κάνουν και οι δύο κακό και δεν τους νοιάζει. 
Η διαφορά τους είναι οι εξής: 
Ο κοινωνιοπαθής φτιάχνεται κατά την πορεία ενώ ο ψυχοπαθής γεννιέται. 
Οι ψυχοπαθείς έχουν διαφορετικό αυτόνομο νευρικό σύστημα. 
Ενώ τα φυσιολογικά άτομα νιώθουν άγχος και τύψεις όταν κάνουν κάτι που δεν είναι σωστό, οι ψυχοπαθείς δεν νιώθουν απολύτως τίποτα. Για αυτό μπορούν να ξεγελάσουν μέχρι και τον ανιχνευτή ψεύδους. 
Δεν αγχώνονται, δεν νιώθουν τίποτα. Πχ. αν έχουν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους ένα πτώμα και τους σταματήσει η αστυνομία θα κάνουν στην άκρη και θα μπορούν να είναι απόλυτα ψύχραιμοι. 
Ο ψυχοπαθής γεννιέται έτσι, έχουν συχνά πατεράδες που έχουν αντικοινωνική συμπεριφορά , τώρα πόσο συμβάλει η συμπεριφορά του πατέρα ή πόσο επηρεάζεται από τα γονίδιά του ο ψυχοπαθής ακόμα ερευνάται. 
Αφού γεννιέται θα παρατηρήσουμε ακόμα και έναν τρίχρονο να μην νιώθει φόβο, δεν μπορεί να τρομάξει. 
Ο ψυχοπαθής είναι εξαιρετικά ευφυής, μαθαίνει να προσαρμόζεται στην κοινωνία, να μιμείται τα συναισθήματα των άλλων για λίγο, γίνεται πολύ γοητευτικός για να πετύχει τους στόχους του . 
Για να γίνει η διάγνωση του ψυχοπαθή πρέπει να συμπεριληφθεί και να υπάρχει το ιστορικό πριν τα δεκαπέντε του χρόνια, που εμφανίζει βία και επιθετικότητα σε αλλα παιδιά, κλεψιά, εμπρησμό , να μην πηγαίνει στο σχολείο, άσχημες συμπεριφορές γενικότερα που συνηθίζουν να κάνουν τα παιδιά με ψυχοπάθεια .
 Οι κοινωνιοπαθείς μοιάζουν αρκετά με τους ψυχοπαθείς αλλά η διαφορά τους είναι ότι οι κοινωνιοπαθείς δεν έχουν έτσι γεννηθεί αλλά γίνονται κατά την πορεία. Εξελίσσονται σε κοινωνιοπαθή από το περιβάλλον στο οποίο ζουν, το οποίο μπορεί να είναι ένα βίαιο περιβάλλον ή να έχουν πατέρα που τους μαθαίνει πως να σπάνε τους κανόνες. Όταν ακούς «μα ήταν ένα πολύ καλό παιδί μέχρι που έμπλεξε με παρέες», εκεί πιθανότατα μιλάμε για κοινωνιοπαθή και όχι για ψυχοπαθή . 
Μπορεί να αισθάνονται λίγο άγχος για την παραβατικότητά τους όπως ο Νάρκισσος, αλλά εκπαιδεύονται με τον καιρό να μην αγχώνονται όπως είναι ο ψυχοπαθής. 
Όταν ζεις σε ένα περιβάλλον ανομίας με τον καιρό προσαρμόζεσαι στην νέα τάξη πραγμάτων. 
Οι ψυχοπαθείς και οι κοινωνιοπαθείς δεν πηγαίνουν ποτέ για ψυχοθεραπεία, μόνο αν αναγκαστούν μέσω δικαστικής απόφασης. 
Δεν τους νοιάζει αν μπουν φυλακή. Δεν χαίρονται αλλά από την άλλη θα έβλεπαν την κατάληξη τους στην φυλακή περισσότερο σαν μια ευκαιρία να συνεχίσουν εκεί την παρανομία τους. 
Ψυχοπαθείς και ως ένα σημείο κοινωνιοπαθείς δεν υπολογίζουν τις συνέπειες. Πρώτα δρουν και μετά μπορεί να σκεφτούν. Για αυτό και λένε ψέματα, εξαπατούν, κλέβουν και έχουν και αλλοπρόσαλλο ιστορικό επαγγέλματος. 
Η οποιαδήποτε σχέση με νάρκισσο , ψυχοπαθή ή κοινωνιοπαθή είναι επικίνδυνη και σε βάζει σε μπελάδες. 
Έχω κάνει έρευνα και μελέτη για την ενδοοικογενειακή βία, συνήθως τα περισσότερα περιστατικά προέρχονται από αυτά τα άτομα τα οποία μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα. 
Αν μπεις στο δρόμο τους απλά σε ξεφορτώνονται. Θέλουν να πληγώνουν τους άλλους γιατί είναι ένα συναίσθημα ανταγωνισμού, δύναμης και απόλαυσης. 
Διαβάζουν πολύ καλά τον άλλον και καταλαβαίνουν αμέσως την αδυναμία του. Για αυτό είναι και οι καλύτεροι πωλητές. Πουλάνε τα πάντα με την επιφανειακή τους γοητεία και ταυτόχρονα εκμεταλεύονται. 
Οι νάρκισσοι, οι ψυχοπαθείς και οι κοινωνιοπαθείς είναι φοβεροί χαμαιλέοντες. 
Αναμφίβολα μπορούν να αλλάξουν μία κατάσταση για να πετύχουν αυτό που θέλουν. 
Ιδιαίτερα οι ψυχοπαθείς και κοινωνιοπαθείς βλέπουν τον κόσμο σαν μέσο να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους. 
Είναι φρικτό γιατί απορρίπτουν τις συντρόφους τους όταν δεν χρησιμεύουν πια ή περιμένουν να έχει η σύντροφος πολύ συγκεκριμένο ρόλο.
 Παρότι είναι η γυναίκα του και έχει παιδιά μαζί της , αφού αποφάσισε ότι θέλει και άλλες σχέσεις θα πρέπει εκείνη να το δεχτεί , για αυτόν αυτή είναι η νέα κοσμοθεωρία , «αν σου αρέσει αλλιώς σε τσακίζω στα δικαστήρια». 
Ανατριχιαστικό δεν είναι; 

Νάρκισσος-Ψυχοπαθής-Κοινωνιοπαθής Προσοχή

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα